Günaydıın kızlarr ,iyi haftalarrr
napıyosunuz bakalım,nasıl geçti hafta sonunuz.çoğunuz buralardaymış yahuuu,oku oku bitmedi geçmiş
ben dün hasta hasta tıkıldım eve
aslında tam hasta olamıyorum,ondan arada bir tekrarlıyor.
burnum akıyor,hapşırıyorum,gözlerim sulanıyor
dün 9 eylül izmirin kurtuluşuydu.bir sürü gösteriler vardı,gitmeyi çok istemiştim ama evden çıkamadım.
evde tıkılınca da temizlik veeeeee dukan stoğu yaptım bir sürüüü
kek yaptım,müthiş poğaça yaptım,muffinler yaptım ama şu mine'nin ekmeği diye bişeyi hangi arkadaş paylaşmıştıysa cırt çıktı o yaaa,bööö garip bişey oldu.malzemede bir yanlışlık falan vardı sanırım
çikolatalı vişneli lor kurabiyesi falan yaptım,buzluk patlıcak valla
Kızlar bakın bir peynir tarifi buldum. Yagsız- Az yaglı yogurtla dukana uygun yapılabılır.
NOt: BIr blogtan alıntıdır..
Evde Peynir Yapımı
Malzeme Listesi:
1 kg yoğurt
1 çay kaşığı tuz
1/5 kahve fincanı sirke
Tülbent
Peynirin içine ot kullanmak isterseniz dilediğiniz ot çeşidinden birini kullanabilirsiniz. Ben dereotu kullandım kokusunu çok sevdiğim için. Güzel de oldu tavsiye ederim.
Yapılışı:
1. Aşama
Yoğurt, tuz ve sirkeyi bir tencerede karıştır ve ocağa al.
Birkaç kez karıştır ve kaynamaya bırak. Kaynama esnasında yoğurt kesiliyor.
20 dk kaynat ve yoğurdu ocaktan al.
Kese şeklinde dikilmiş tülbntin içine bu karışımı döküp altına bir kap koyun. Yüksek bir yere asın ki suyu süzülsün.
Eğer peynirinize ot ilave etmek istiyorsanız bu esnada peynirin ortasına otu ilave edip, ot ortada kalacak şekilde peyniri rulo yapın.
Suyunun süzülmesi için yine yüksek bir yere asın ve arada bir elinizle sıkıştırıp suyunun çıkmasına yardımcı olun.
Soğuduğunda da üzerine bir ağırlık koyun.
2. Aşama
Derince bir tencereye su doldurup suyu kaynatın.
Su kaynayınca peyniri tülbentiyle birlikte suya bırakın ve 5 dk haşlanmasını sağlayın.
5 dk'nın sonunda kaynar sudan alıp direk soğuk suyun içine bırakın.
Soğuk sudan da çıkarın ve üzerine yine ağırlığı koyun. Suyunu iyice bırakana kadar bekleyin.
Soğuduktan ve suyu süzüldükten sonra peyniri tülbentten çıkarıp hafif tuzlayın ve saklama kabına alıp bir gece dinlendirin.
Afiyet olsun :)
bu da resmi
Eki Görüntüle 506933
yapanın ellerine sağlık,biz çalışıyoruz uğraşamıyoruz bize de yollasalar yaaa
Günaydın şekerler,
Hepimiz için güzel, mutlu, bol motivasyonlu, bol eksili, çalışanlar için de verimli bir hafta olsun inşallah.
Dün spor salonuna gittim ardından sauna, nasıl iyi geldi anlatamam. Salonda ölçüp biçtiler öğleden sonra 56 kg idim. Kas oranım bir hayli çok ama 2 margarin kadar yağ daha versem yani onları da kasa dönüştürsem iyi olacak. Su da çokmuş vücudumda, bu iyi bişeymiş çünkü kaslar su tutarmış
İlerlyen saatlerde tekrar bağlanırım canlarım, şimdilik hepinizi kucaklıyorum. .
ohhh maaşallah kuzuma,kışa hızlı başlangıç haaa,spor salonları falan
en güzeli yaaa,kilolar gitti şimdi sıkılaşma toparlanma zamanıı
kızlarrr ben yarın yıne baslıycam.oyle mutlu degılım ama boylede hıc mutlu olmıycam. onun için kaldıgım yerden devamm. beniyalnız bırakmayın lutfen en kılolunuz olarak motıvasyon deneylerınızı uzerımde yapabılırsınız... lutfen benı sureklı sorgulayın yoksa bıyerde kopup kaybolmaktan korkuyorumm...
pişşşt huuu ne motivasyon düşüklüğü yahuu,20 küsür kilo verdin aslanlar gibi,yolu yarıladın.bi bu kadar daha sabrettin mi off annemm 40 kilo vermiş olacaksın fıstık seniii
çok heyecanlıyım
hayatımda yapacağım ilk diyet olacak. Daha önce birçok diyeti araştırdım hepsi de çok çabuk acıkan daha dogrusu açlık hissetmeyen bir insan olmama ragmen hıc ıcıme sınmedı...
sızınde burdakı dayanısmanızı ve olumlu netıcelerınızı gorunce bır şevk geldı :)
bana şans dıleyın kızlarr ınsallah sızler gıbı muvaffak olurumm
hoşgeldin,hadi bakalım bol şans,burdan ayrılma
Kızlar ilk defa bir dukan kek deneyesim var ama ölçülerdeki süt tozu oranı fazla geldi bana.
Mesela 4 yk yulaf kepeğine 8 yk süt tozu var bir tarifte.
2 gün için, günde 4 yk süt tozuna tekabül ediyor. :26:
ben tariflerde süt tozu olsa bile kullanmamaya çalışıyorum genelde.madem çikolatalı istiyorsun al bakalım
Çikolatalı Kek Tarifi
1 yk yoğurt
3 yumurta
4 çorba kaşığı splenda
8-9 damla çikolata aroması
8 yemek kaşığı yulaf kepeği
2 tatlı kaşığı yağı azaltılmış kakao
1 pk. kabartma tozu
gözkararı süt
yumurta ve şekeri çırpalım...kabartma tozu hariç tüm malzemeyi katalım..biraz bekleyelim ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım..150 derece fırında pişirelim
merhaba güzellerim tam tamina 18 gün ayri kaldiktan sonra iste geldim buradayim...istedigim gibi olmadi tatil facete olan arkadaslarda bilir gittim gün halami kaybettik bi haftam orada gecti cenaze evindede dukana uygun hic birsey bulamadim acikcasi aklimada pek gelmedi
son 10 günüde normal gecirdim cok yedim vicdan azabi cekerek yedim maalesef ama yok evde olmadim sürekli disarida sürekli bir yerlerdeydim teyzemin oglunun da sünnet töreni vardi 3 günde orada ugras dur....neyse velhasil gelmis bulunuyorum evime tekrardan... tartiya ciktigimda arti 1500 gr. gördüm
18 gün dukandan uzak yasadigim icinde sifirdan basliyorum yarin itibariyle 3 veya 4 gün atakla yeniden start veriyorum bu sefer spor salonuna da gidecegim ama daha cabuk erisin kilocuklar:26:
sizlerde ne var ne yok??
bi özet alaym kimler güclendirmeye gecis yapti
dely ve medesa gecmistir artik diye düsünüyorum:13:
sizleri cooook özledim coooook
kuzuuuum hoşgeldin bitanemmm,
gördüm face'ten tekrar başın sağolsun,Allah sabır versin
1.5 kilo ne ki,sen onu 1 günde bile verirsin,hiç takma ona kafanı kuzum.hemen 3-4 gün atakla başla bence
çoook özlemişim seniii
veee tabiki dely de ben de hala seyir de seyrediyoruzzz,sevdik biz seyri yahuuu kopamıyoruz
merhaba,
araniza yeni katildim. bir haftadir 6000 kusur sayfayi okudum ve siz farkinda olmasanizda beni acayip motive ettiniz.
dunde uye olup, araniza katilmaya karar verdim.
bende tam 1 haftadir dukan uyguluyorum. Ne zaman birsey yemek istesem ya da sikilsam, forumu acip okuyorum.Cogunuzu taniyor gibiyim.
Galiba bildirim yapiyoruz.
baslangic tarihi: 02.09.2012
baslangic kg: 68
hedef kg: 56
su an ki kg: 64
hoşgeldin,geçmişi okuman çok iyi olmuş.daha bilnçli başlarsın ve umarım geçmişi okuduğun gibi kitabı da okumuşsundur
şimdiden başarılarrrrrr