• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Çok teşekkür ederim insan tavuk yumurtadan bıkar çünkü ciğerde bir alternatif :)Çok heyecanlandım .İnşallah başarırım

inan ki tartıdaki eksilenleri görünce daha da heyecanlı oluyor:66:walla istedikten ve karalı olduktan sonra başarılamayacak bişi değilmiş..ben de başlamadan önce korkuyordum forumu okuduğumda, herkes 3 er 5 er veriyordu kiloları, ya ben de işe yaramazsa diyordum ama hakikaten veriliyor..

sana şimdiden başarılar bol bkilo kayıpları diliyorum:64::64:

inan ki tartıdaki eksilenleri görünce daha da heyecanlı oluyor:66:walla istedikten ve karalı olduktan sonra başarılamayacak bişi değilmiş..ben de başlamadan önce korkuyordum forumu okuduğumda, herkes 3 er 5 er veriyordu kiloları, ya ben de işe yaramazsa diyordum ama hakikaten veriliyor..

sana şimdiden başarılar bol bkilo kayıpları diliyorum:64::64:

Çok teşekkür ediyorum gerçekten bu forum çok iyi olmuş insanın morale ihtiyacı oluyor

gerçek yulaf kepeğini bulduğunda daha rahat edeceksin..çünkü tadı da güzel..kendisi de küçük..öyle boş bile yenir neredeyse..sendeki şu saman gibi olanlardan sanırım di mi...onlar da faydalı ama çok lezzetsiz işte...sen kepeği mecburen kullanıyorsun...ama mesela ben severek kullanıyorum...

senin adına sevindim.afiyet olsun canım...

:24:Kızlarr size süprüsümm varr :D Ekmek yaptım. Ekmek mi desem kurabiye mi desemmm! Ekmeğe daha yakın çünkü yumuşak bişiyy :) ve tadı da harika 1 kişi çıkmayacak eminim tadı güzel olmadı diyen! uydurulmuş ama başarılı olmuş bir şey :)

Göz kararı koyduğum için birebir tarifini veremeyeceğim ama şöyle izah etmeye çalışayım!
2 yumurta
Bir su bardağı buğday kepeği
Yarım bu sabardağı kadar yulaf kepeği
Bir buçuk yemek kaşığı lor
Biraz tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu.
(Ben koymadım ama eminim maydonoz da çok yakışacaktır.)
Bu ölçüler yaklaşık olarak verildi.dediğim gibi göz kararı yaptım ben. Cıvık bir hamur oluyor.
işte resmiii :) çayın yanında da harika

Kahverengi bu ölçüler doğrumu ? birde bundan çıkan ekmekleri kaç günde tüketmeliyiz sizce arkadaşlar? çünkü sanırım bunda nerden baksanız 14-15 kaşık kepek var 1,5 bardak kepek var yani. hemde çoğunluğu buğday kepeği . Bende yapmayı düşünüyorum ama yemeyi fazla abartmaktan korkuyorum:44:

atak döneminde gidenler su ama diğer evrelerde kilo kaybı yaşanıyor.

atağın amacı metebolizmayı şaşırmak seyirin ve diğer aşamalarının ki ise yemek alışkanlığını kazandırıp kilo kaybı yaşanması.

siz kitap almadınız mı.? almadıysanız mutlaka okuyup ona göre yapın bu diyeti

kitabı okudum ama yine de inanamıyor insan , uzun zamandır aynı kiloda durup kalmıştım ondan şaşırmam

Son düzenleme:
Herkes ticker'ıma baksın! :D dün 78.2yi gördükten sonra diyeti bırakmaya karar vermiştim. ama bugün ne göreyim! 77.2! dün 2kere tuvalete çıktım :) bırakma der gibi 1 günde 1 kilo gitmiş :) atak yapıyorum 3.günü bugün :) yaşasın o zamansa!:64:

yaa çok sevindim kahverengi bak tamda dün vazgeçicem diyordun valla gözün aydın inşallah hep böle pattır pattır gidecek kilolar :64::64::64:

onları dinlesekte dinlemesekte mutlu olmuyorlar ki.

amaaaan şimdiye kadar hep onları dinledik birazda kendimizi dinleyelim :21::21:

aynen öyle yaa. haftasonu için bol bol tavuk haşliim ben :28::28:
ilk günki kayıp bile beni çok motive etti zira ben o kadar kiloyu yaklaşık 10 günde veriyorum normal şartlarda. güzel şaşırtma oldu metocuu ve hiç zorlanmadım :1::1:

baak gördün mü sabrın sonu selamet işte:61: sadece biraz sabretmek lazım gram gidiyor mutlaka...bırakmak yok tam gaz devamm:46::46::46:

olursun olursun, süper gidiyorsun walla:46: ama kaçamakları baştan kabullenmek yok ööle, sen ona niye uyuyorsun kii allah allah yaa ömrümüz oonlara uymakla geçiyor, azcık da onlar bize uysun:66::66:

inşallah uyar zira eşim çok kilo aldı 99 u gördü boy 184 cm :25::25:
ama akşamlar dikkat ediyorum diyor artık. her akşam fındık fıstık boyuna çıt çıt yer çünkü umarım bu kez verir kilo :26:

herkese merhaba arkdaşlar hepinizin adına çok mutluyum herkesciklerbişeyler vermiş ama az ama çok allah ne verdiyse benim durumum bana biraz garip gibi geliyor amma sizleride okudukça içim rahatlıyor demekki oluyormuş böyle durumlar diye diye kendimi avutuyorum işte 71.600 başladım 7 gün atakla 69 400 görmüştüm ertesi gün seyirimin ilk günü piknikteydik yani bizbizeydik öyle bişey hazırlayıpta götürmedimde sadece ızgara çeşitleri vardı bende doyana kadar ızgara ve yağsız çoban salatadan sadece 3 veya 5 çatal aldım biraz fazla zero içtim bukadardı yani akşam evde herkes acıkmış yemek yerken ben sadece kepekli süt içmiştim sabah tartıldığımda hopppppppppp 70.200 gr çıktım eeee dedim bu ne şimdi pazar gününden beridir hiç istifimi bozmadım kızlar bigün p birgün p+s gidiyorum takiiii bu sabah nihayet 69 600 gördüm halaaa 69.400 gelemedim yani ama olsun ben bişey yapmadımı kaçırmadımı biliyorum ya o yüzden içim çok rahat eninde sonunda gidecek diyorum

Kahverengi bu ölçüler doğrumu ? birde bundan çıkan ekmekleri kaç günde tüketmeliyiz sizce arkadaşlar? çünkü sanırım bunda nerden baksanız 14-15 kaşık kepek var 1,5 bardak kepek var yani. hemde çoğunluğu buğday kepeği . Bende yapmayı düşünüyorum ama yemeyi fazla abartmaktan korkuyorum:44:

violet hemen imdadına yetişeyim :)
ben bu ölçülerin yarısını yaptım yani 1 yumurta ile ve diğerleri de su bardağı değil çay bardağı olarak...
ve tam tersini yaptım yani yulaf kepeğini 1 çay bardağı,buğday kepeğini yarım çay bardağı koydum..
ilave olarak da ince ince 1 tane taze soğan ve dereotu doğradım,1 kaşık da yoğurt koydum..bölye koyu bir hamur olması gerekiyor..kek hamuru gibi değil mesela..koyu olmadıysa 1 kaşık yulaf kepeği daha eklersin...yani ben yulaf kepeğini artırdım anlayacağın.
Bir de gerçekten abartmak gibi bir sorun oluyor sanırım,çünkü evde onlardan oldukça insan her öğün 1 tane yiyesi geliyor ekmek gibi...yemeğin yanına,çayın yanına...dikkat etmek lazım..ben biraz abarttım gibi sanki..günde 2-3 tane yedim..o da bu benim tarifin neredeyse yarısı..2-3 kaşık yemiş oldum sanırım...
Ama şu açıdan çok güzel..mesela misafirler mi gelecek kahvaltıya ya da yemeye,hemen onlardan çıkarırsın kendine...(kek de bu açıdan iyi bir işkev görüyor) dışarı kahvaltıya mı gideceksin bunlardan alırsın yanına vs. vs.
Kahverengiye tekrar teşekkürler gayet güzel oluyor...

ilk günki kayıp bile beni çok motive etti zira ben o kadar kiloyu yaklaşık 10 günde veriyorum normal şartlarda. güzel şaşırtma oldu metocuu ve hiç zorlanmadım :1::1:

motive etmez mi nasıl 100 gr alınca deliriyosak 100gr kaybedince çıldırıyoruz:9:

herkese merhaba arkdaşlar hepinizin adına çok mutluyum herkesciklerbişeyler vermiş ama az ama çok allah ne verdiyse benim durumum bana biraz garip gibi geliyor amma sizleride okudukça içim rahatlıyor demekki oluyormuş böyle durumlar diye diye kendimi avutuyorum işte 71.600 başladım 7 gün atakla 69 400 görmüştüm ertesi gün seyirimin ilk günü piknikteydik yani bizbizeydik öyle bişey hazırlayıpta götürmedimde sadece ızgara çeşitleri vardı bende doyana kadar ızgara ve yağsız çoban salatadan sadece 3 veya 5 çatal aldım biraz fazla zero içtim bukadardı yani akşam evde herkes acıkmış yemek yerken ben sadece kepekli süt içmiştim sabah tartıldığımda hopppppppppp 70.200 gr çıktım eeee dedim bu ne şimdi pazar gününden beridir hiç istifimi bozmadım kızlar bigün p birgün p+s gidiyorum takiiii bu sabah nihayet 69 600 gördüm halaaa 69.400 gelemedim yani ama olsun ben bişey yapmadımı kaçırmadımı biliyorum ya o yüzden içim çok rahat eninde sonunda gidecek diyorum

Sevgili Zeynep, Hayatının belli bölümlerini diette geçirmiş biri olarak, öncelikle hergün tartılmamayı ilke edindim. Zira o 100 gr. cıklar vücut için değil ama diyet yapamım motivasyonu için çok önemli. Ben 7 gün atak da 3 kg verdim. 4 gün sonra tekrar tartılacağım.

zeynepcim dukan amca bizi deniyor bakalım hemen kilo verince diyete sarıldıkları gibi alıncada sarılıcaklar mı diye:9:

bu diyette kilo almak yok eninde sonunda o kilolar gidiyor 1 ay sonra yada 5 gün sonra ama mutlaka gidiyor:65::65:

Son düzenleme:

yaa çok sevindim kahverengi bak tamda dün vazgeçicem diyordun valla gözün aydın inşallah hep böle pattır pattır gidecek kilolar :64::64::64:

inşallah uyar zira eşim çok kilo aldı 99 u gördü boy 184 cm :25::25:
ama akşamlar dikkat ediyorum diyor artık. her akşam fındık fıstık boyuna çıt çıt yer çünkü umarım bu kez verir kilo :26:

Ben eşimle çıktım bu yola..yoksa hayatta başlayamazdım..o bana destek oldu hatta daha başlamadan...onun da kilosu 89 du(boyu 184) 5 kilo fazlası vardı...ama bende en az 10-12 kilo fazla ile başladık..o atakda 3 kilo verdi..sonra bıraktı,gündüz benim yanımda değilken istediğini yedi ama akşamları ben ne yersem onu yedi,bazen benden gizli balkonda filan birşeyler yiyordu canım istemesin diye..ama o durumda bile diyet yapmıyorken 3 kilo daha verdi...hem seviniyorum beni baltalamıyor diye hem de gıcık oluyorum diyet yapmadan verebiliyor diye..düşün hiç seyir filan yapmadı..en azından gündüzleri her istediğini yiyordu ama sadece ekmeğe başlamadı birdaha bir de sabahları sütüne yulaf kepeği karıştırmaya devam ediyor hala...
yani erkekler bıraksalar da vermeye devam ediyorlar..bence eşine anlat bunu...birbirinize destek olarak çok daha kolay yapılıyor bu diyet...yoksa ben yapamazdım walla...hem onun a ihtiyacı varmış..koruma evresinde bile veriyor erkekler...

bende baktım evde yarım kavanoz nutella varmış aldım çöpe attım şeytan dürtüp duruyodu :1: protein günlerine gerçekten dikkat et benimde bugün 2. protein günü kaçamak yapmıyorum en azından haftada 1 yapmamış oluyorum belki ondan ciddi artış olmuyor

ayy şımarıklık bu şımarıklık doğru diosun başka adı yok bunun ama dukan cezamızı vercek die de korkuyorum valla.dün evdeki çikolataların eşime yediremediğim kısmını sakladım.ve pişmaniyeleri çöpe attım:59::59::59:.çünkü pişmaniyeye bayılırım.neyse ki bugün protein günüm de kaçamaklara ara vermiş oldum.belki de bugün saf protein yaparsam yine eski disiplinime geri dönerim

zeynepcim dukan amca bizi deniyor bakalım hemen kilo verince diyete sarıldıkları gibi alıncada sarılıcaklar mı diye:9:

bu diyette kilo almak yok eninde sonunda o kilolar gidiyor 1 ay sonra yada 5 gün sonra ama mutlaka gidiyor:65::65:
haklısın canım gerçekten dukan amca bizi deniyor(da) bana kalırsa dukan amcam bazen benlen resmen eğleniğğğ:52:

bugün protein perşembesi:Dsabah biraz peynir ve haşlanmış 2 yumurta(yanlızca 1'inin sarısını yedim)
öğle yemeğine tavuk haşladım yanında yoğurtla onu yedim.ve haala tavuğum var akşama da onu yiyeyim bari umarım yarın tartıdaki +400 de gitmiş olur:1:
protein sahiden çok fazla tok tutuyor kızlar.ben dün evden çıkarken 1 dilim tam buğday ekmeği yedim.2 dilimle de sandviç yapıp yanıma almıştım ama eve geldiğimde kurt gibi açıkmıştım.ekmek doyuruyor tok tutuyor diyenler yalan söylüyor kesinlikle daha çok acıktırıyor.bugün 2 yumurtayla öğlene kadar acıkmamama rağmen tavuğumu öğün atlamıyayım diye yedim.bir de sağlıksız diolar bu diyete ben eskiden 1 ya da 2 öğün yerdim.sabah kahvaltı yapmadan gider öğle arası 1 paket bisküvi akşama birsürü yemek yerdim ya şimdi evden erken çıkmak zorunda olsam bile sabahın köründe uyanıp kahvaltı yapıyorum.sırf kahvaltı yapmak için 5.45-6 gibi uyandığım bile oluyor(eskiden kahvaltı da neymiş canım 10 dk daha uyurum onun yerine derdim:9:)

bende baktım evde yarım kavanoz nutella varmış aldım çöpe attım şeytan dürtüp duruyodu :1: protein günlerine gerçekten dikkat et benimde bugün 2. protein günü kaçamak yapmıyorum en azından haftada 1 yapmamış oluyorum belki ondan ciddi artış olmuyor

yok yok perşembeleri öldürseler proteinden başka bişi yemem.hatta tavuk haşaladım kendime(haşlanmış tavuk yediğimde daha hızlı veriyordum ya ondan).
valla pişmaniyeleri atarken yazık günah dedim ama napiim yesem de kilo alsam daha mı iyi diye de düşündüm.2 kişi olunca öle hemen bitmiyor herşey olur olmaz da gözüm takılıyor:Dneyse yarını iple çekiyorum bakalım ne değişiklikler olucak.
sevgiler:16:

Ben eşimle çıktım bu yola..yoksa hayatta başlayamazdım..o bana destek oldu hatta daha başlamadan...onun da kilosu 89 du(boyu 184) 5 kilo fazlası vardı...ama bende en az 10-12 kilo fazla ile başladık..o atakda 3 kilo verdi..sonra bıraktı,gündüz benim yanımda değilken istediğini yedi ama akşamları ben ne yersem onu yedi,bazen benden gizli balkonda filan birşeyler yiyordu canım istemesin diye..ama o durumda bile diyet yapmıyorken 3 kilo daha verdi...hem seviniyorum beni baltalamıyor diye hem de gıcık oluyorum diyet yapmadan verebiliyor diye..düşün hiç seyir filan yapmadı..en azından gündüzleri her istediğini yiyordu ama sadece ekmeğe başlamadı birdaha bir de sabahları sütüne yulaf kepeği karıştırmaya devam ediyor hala...
yani erkekler bıraksalar da vermeye devam ediyorlar..bence eşine anlat bunu...birbirinize destek olarak çok daha kolay yapılıyor bu diyet...yoksa ben yapamazdım walla...hem onun a ihtiyacı varmış..koruma evresinde bile veriyor erkekler...

erkeklerde kas oranı fazla olduu için bazal metabolizmaları kadınlardan hızlı çalışıyor şanslı kerataların :27::27:..
benim eşim yanımda olsa bende ona destek olurdum epey ama o izmirde çalışıyor. orda düzeni yok otelde kalıyor dışardan yiyor :25::25:
kavuşunca ilk iş zaten onu motive edicem. gerçi çok aşırı yiyen biri değil alışkanlık olarak çerez yer bide çuku çok sever. o abur cuburu bıraksa normal yemekle bile kilo verir ama işte düzen çok önemli :26:

erkeklerde kas oranı fazla olduu için bazal metabolizmaları kadınlardan hızlı çalışıyor şanslı kerataların :27::27:..
benim eşim yanımda olsa bende ona destek olurdum epey ama o izmirde çalışıyor. orda düzeni yok otelde kalıyor dışardan yiyor :25::25:
kavuşunca ilk iş zaten onu motive edicem. gerçi çok aşırı yiyen biri değil alışkanlık olarak çerez yer bide çuku çok sever. o abur cuburu bıraksa normal yemekle bile kilo verir ama işte düzen çok önemli :26:

anladım canım..zormuş tabi öyle..benim eşimin de en zorlandığı konu çerezdi atak yaparken...ama şimdi küçük kase yiyor yine akşamları..atak yaparken de 1-2 akşam bir avuç kabak çekirdeği,3-5 tane badem yiyordu...

ya kızlar çok alakasız çok yeni yetme bir soru sorucam ama bu protein perşembeleri lafın gelişidir değil mi?yani haftada bir gün olması yeterli herhalde değil mi?
biliyorum saçma oldu ama bakıyorum hep perşembe diyorsunuz yine bir sorayım dedim..

Back