bu sabah 59.2 oldum yani güne 400 gr eksik başladım çok mutluyum çoook
herkesciklerin yanaklarına melekler öpücük kondursun benim içintatlı rüyalar herkese
sevgiler
Kasaptan dana antrikot aldim. Biftek ya da bonfile de diyebilirsin. Sonra bunu kiyma makinasindan gecirmelerini istedim. Makinadan ilk cikan kisim onceki musterilerin yagli kiymalarindandi. Onu kenara aldilar ve benimkini cektiler. Gorseniz bildigin kipkirmizi et. Hic yag yok yani. Aslinda biliyor musunuz dana etinin bu hali oldukca lifli :)
Neyse eve geldim ondan fotografta cam tepside gordugun ic kadar yani 300 gram civari ayirdim. Kalanini kaldirdim.
Bu kiymayi ve dogranmis yarim sogani tavada (tavaya yag yerine su koydum) karistira karistira kavurdum. İcine maydanoz da dogradim. Bi de domateslerin kabuklarini soyup kavurma isleminin sonuna dogru dibi tutmaya basliyor o zaman domatesleri ekledim. Az karabiber de koydum. Bu sefer sarimsagi evde bulamadigimdan koyamadim :) Sarimsak da koyabilirsin.
Tum bu islemler sirasinda patlicanlari alacali soyup ortadan da yarip firina atmistim. Yani patlicanlar kozlendiler. Patlicanlar oldugunda cikardim. Ikisi de sicakti. Hemen icine doldurdum. Bundan sonra firina biraz daha surebilirsiniz ama ben sicakti surmedim.
Begendiginize sevindim. Yapin begeneceksiniz.
dukan da detaylı bir şekilde cevap verir sana eminim ama ben de denediğim için yazayım dedim..
süper oluyor..yediğim en güzel seyir yemeğiydi diyebilirim...Norma karnıyarığı patlıcanları kızartıp değil de fırında ya da ocakta neyde istersen közleyerek yapıyorsun..ortalarını açıp içini dolduruyorsun..
içi aynı karnıyarık gibi sadece kıyma yağsız kıyma olacak..ben az yağlıdan yapmıştım evde o vardı..
en son patlıcanları tepsiye diz..salçalış,soslu bir su hazırla üzerilerine döke ve fırına ver...mmmm..süper oluyor...
Arkadaşlar, az önce peynirli kek yaptım. Haaaarika oldu.
3 kaşık yulaf kepeği (diyetimin 2. ayında doğru yulaf kepeğine kavuştumankara fitiz diet marketten)
1 tepeleme kaşık light yoğurt,
1 tatlı kaşığı kabartma tozu,
beyaz peynir,
dere otu ve bir yumurta.
hepsini iyice karıştırıp 150 derecede yarım saat pişirdim. gerçekten çok lezzetli oldu. hepinize tavsiye ederim.
Bu arada ben peynirden vazgeçemiyorum. Light olmayan peynirleri tüketiyorum. seyirdeyim, kötü mü yapıyorum acaba?
Bir de 1 haftadır bir 64 bir 65 oluyorum. 64'ün altına bir türlü düşemedim. ama sizlerin motive edici yazılarını okudukça kendimi tutuyorum ve bozmuyorum. hedef 59, durmak yoooook...
herkese bol şanssss, bol sabırrrr...
slm kızlar. Bende bi ara bu diyete baslamıştım fakat okul yüzünden bi de seyirde hiç kilo verememenin moral bozukluğyla geri bırakmıştım. şimdi geri basladım. 7 gün atak yaptım şimdi de seyirin 2. günündeyim. Çok rahat geçiyor. Ben yulaf kepeği bulamadığım için yemiyorum. sütü ve peyniri az yağlı tüketiyorum. yogurdu ise tam yaglı normal yoğurt olarak kullanıyorum. çünkü light ürünleri sevmiyorm ve ben şimdiye dek zararını görmedim. kilo verişim de çizelgedeki gibi gayet iyiİnsallah bu emeklerimizin karşılığını tamamıyle alırız
Günaydınlar!! Bugün benim doğum günüm ama sizlere kilo konusunda yine güzel ir haber veremiyormneyse. Ya annem enginar yetiştirmiş. 2 küçüücük enginarı da benm için saklamş. şimdi onu etli yapıyor. yemezsem üzülecek. yasak enginar biliyorum ama nasıl kırayım sonra diyecek ki organik enginarlarımın tadına bakmadın! Tanrı beni affetsin Dukan amca da öyle... :)
Hepinize sevgiler!
selamlar,ben pazartesi günü başladım diyete 69.7 kiloydum.ilk 2-3 gün iyi gitti.perşembe günü öğrencilerimle kahvaltıya gittik ordada küçük bir kaşar ve yağlı peynir yedim mecburen başka yiyebileceğim birşey yoktu ve dışarda olduğum için çok su içemedim tuvalet probleminden dolayıama cuma günü tartıya çıktığımda 500 gr ( 67.7) almıştım ( yürüyüş yapmadım ama akşama kadar deli gibi sokaklarda yürüdüm,gezdik yürüyüşe vaktimde kalmmaıştı cuma günü devam ettim ve bugün kalktığımda sadece 100 gr vermiştim ( toplamda yaklaşık 2 kilo verdim.bugün ps diyetine başladım acaba neden olmuştur 2 gündür yürüyemiyorum çünkü misafirlerim var özel derse gidiorum geliorum onlarla ilgileniyorum falan normalden baya fazla ayaktayım hareket ediyorum ama nedeeeen :44: hastalığıma 2 hafta var ama bn su toplamaya mı başladım nedir bilmiyorum göğüslerim şişti yuffff ama çok üzüldüm
ne kadar az su içersen okadar çok su tutarsın.tek ilacı su tüketimini artırman.başarılar
Günaydınlar!! Bugün benim doğum günüm ama sizlere kilo konusunda yine güzel ir haber veremiyormneyse. Ya annem enginar yetiştirmiş. 2 küçüücük enginarı da benm için saklamş. şimdi onu etli yapıyor. yemezsem üzülecek. yasak enginar biliyorum ama nasıl kırayım sonra diyecek ki organik enginarlarımın tadına bakmadın! Tanrı beni affetsin Dukan amca da öyle... :)
Hepinize sevgiler!
Harikasin. Tebrik ediyorum seni.
Sifayi kaptim. Bademciklerim sis, basim agriyor ve su saatte uyanmis tekrar uyuyamiyorum. Yerlerde surunuyorum dun aksamdan beri. Antibiyotik basladim. Umarim Pazartesiye kadar gecer.
Ama ne dusunuyorum. Buzluktaki dondurmayi. Uslanmak yok :)
su içmekte zorlanan biri olarak 1.5 litreyi bile görev bilinciyle içiyorum ama arttırmayı deneyeceğim :) böyle biri cevap verince diyetislenle falan konuşmuş gibi oluyo yahu birine söz vermiş gibi :) teşekkürler...
Doğum günün kutlu olsuuuuuun
Hayatta hiçbir şey anneni kırmaya değmez
doğum günün kutlu olsun
sana fit bir vücut,sağlıklı ve mutlu,başarılı bir hayat diliyorum.herşey gönlünce olsun
canım süper walla 400 er gidiyo bugünler maşallahbu sabah 59.2 oldum yani güne 400 gr eksik başladım çok mutluyum çoook
herkesciklerin yanaklarına melekler öpücük kondursun benim içintatlı rüyalar herkese
sevgiler
Hepinize sevgiler!
seyirdeyken kilolar pat diye gitmiyor.haftada 1-1.5 kg en fazla kayıp.sporla desteklersen daha iyi olur.ben bir ayda 8.5-9 kilo verdim.arada ben de ufak kaçamaklar yapıyorum ve sitedeki kepek kaosunu hiç yaşamadım çünkü hiç kullanmadım.mutlaka etkisi çoktur ama madem orijinali değil ozaman kendimi neden gereyim diye düşündüm.yulaf ezmesi tüketiyorum.yoğurda gelince ben sek marka(light) kullanıyorum dene istersen ilaç niyetine deyip kendini zorlamalısın zahten ne kadar tüketeceksin o da olmadı activia da güzel.üstelik yağsız süt ürünleri yağlılarına oranla daha çok kalsiyum içeriyor.kemik erimesi için de şimdiden desteklemiş olursun kemiklerini ben normal zamanda da yağsız tüketmeye gayret ediyordum yoğurdun fazlası peklik yapıyor zahten o yüzden yaprak sarması kabak dolması gibi yemeklerle beraber yenir zahten.ishal olanlara yayla çorbası ve ya yoğurt tavsiyesinin sebebi de budur.pes etme başarılarının devamını diliyorum:13::13::13:
Recettes aux sons · RECETTES DUKAN
Dukan yemek tarifleri... mis gibi gozukuyor. Fransizca bilen var mi grupta? Birkac tuzlu tarifi cok iyi gelir.
bu sabah 59.2 oldum yani güne 400 gr eksik başladım çok mutluyum çoook
sevgiler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?