• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

evet oldu ama ben atak yapmadan diyete aynen devam ettim 1800 artmıştı indi birkaç günde bue gün atak yaptığına göre sabah tartının durumuna göre karar ver istersen valla bu hafta yediklerimi görsen duysan şaşar kalırsın önce çıktı şimdi 100 gr da aşagıdayım :)ve 6 gündür hiç atak yapmadım perşembe yapacağım

ssoleil senınde benım gıbı bır kac gun ara verıp 2 kılo aldıgın oldumu olduysa atakmı yaptın seyırlemi aldıklarını verip kılo vermeye devam ettin ben bugun atakla başladım tekrar ama bı kac gun yapayım dıyorum ne dersin

Son düzenleme:
gnc deme bana ya
bugün kadıköy bahariyedeki gnc ye gittim erkek arkadaşımla
carnitin sormaya kapsül ve sıvı varmış
ama kadının bakışlar bi garip bi bana bakıyo bi erkek arkadaşıma
kaç tane almak lazım dedim
1 saatten fazla yapıyosanız 2 tane 1 saatten azsa 1 tane dedi pis bi gülümsemeyle
ya anlamadım carnitin ne amaçla kullanılıyo sanki sinir oldum çıktık ordan kadın sapık mıdır manyak mıdır nedir

ehehheh :D harbiden sapık mıdır salak mıdır nedir:1:

çok sinirlendim ben şapşal kadın ya neyse ben bugünkü makarnanın hıncını alayım kendimden
boşa dememişler akılsız başın cezasını ayaklar çeker diye leslie ile 68 dakika bakalım dayanabilirsem 5 mil yürüyeyim ben :51:

5 mil cok degil mi?ben hayatta dayanamam 3 mil anca yapiyorum.bide gecen gün tv de doktor vardi diyette hergün yürümek iyi degil dedi tabi diyetten sonra devam edersen o farkli ama eminim cogumuz diyeti bitirince hergün yürümeyiz.ve buda kilo almaya sebeb mis.

Güzel tavsiyen için çok teşekkür ederim :)
Bana da genelde L-carnitine kullanmam tavsiye edildi, enerji vereceği söylendi ama güvenemedim.
Normalde de kullanmaktan çekinirdim, bir de dukan diyeti gibi bir diyet yapınca daha çok tereddüt ettim.
Ne kadar zamandan beri kullanıyorsun, günde ne kadar alıyorsun?

l carnitin hangi marka kullanıyodunuz acaba bi de kapsül mü çiğneme tableti mi ?
ben carnitin istiyorum ama buradaki markaları pek önermiyolar o yüzden soruyorum çiğneme tableti almayı düşünüyorum gerçi ben

ay inşallah ama bugün makarna yedim ahaha verdikçe hırslanacağıma salıyorum kendimi bakalım :30:

Ben her ikinize birden cevap yazayim..ben 7-8 yildir araliklarla karnitin kullaniyorum..oglumun dogumundan sonra sutten kesince,kizimin dogumu yine sutten kesince..hamile kalmadan once sifir yag'li bir vucut yaparken kullaniyordum..Simdi de fazla yaglarim cabuk gitsin diye likit karnitin kullaniyorum..L-carnitin nedir diye bir yazi paylasacagim lutfen usenmeden okuyun butun sorularinizin cevabi burada var;
L-carnitine essensiyel olmayan amino asit Carnitine’e çok benzemektedir. Besinlerin enerji şeklinde metabolize olmasına yardımcı olur.
L-carnitine vücudumuzda lysine ve methionine amino asitlerinin sentezlenmesi ile oluşur.L-carnitine doğal ya da sentetik kaynaklardan elde edilebilen yüksek kaliteli bir suplementtir. Doğa’da avokado, süt ürünleri, kırmızı ette (özellikle kuzu ve sığır etinde) bulunur.
L-carnitine triglycerid gibi uzun zincirli yağ asitlerini mitekondrea ya taşır. Buraya taşınan yağ asitleri enrji oluşturmak için oksidasyona uğrarlar.
L-carnitine gelişme ve büyümeye destek olan popüler bir amino asitittir ve aynı zamanda yağ yakımında ve kas yorgunluğuna karşın enerjiyi arttırmada kullanılır.

L-carnitine’in özellikleri

• Kimyasal yapısı beta-hydroxy-gamma(tri-methylamino) – butyric asit düşük moleküler ağırlıklı bir yapıya sahiptir.
• Amino asitlerin ilk kuzeni olarak tanımlanan L-carnitine bir besin olarak vitaminlerinkine yakın etkilere sahiptir.
• Vücutta üretilebildiği için essensiyel bir amino asit olarak adlandırılmaz.
• İnsan vücudunda iskelet kaslarında,kalpte,böbrekte,karaciğer ve beyinde bulunur.
• Vücut L-carnitine amino asitini, lysine ,methionine amino asitleri ,C vitamini, demir, B3 (niacin) ve B6 ile birlikte sentezler.
• İnsan vücudunda sayılamayacak kadar çok önemli fonksiyonları vardır.
• Hayvansal iç organlar ve kırmızı et dışında hayvansal ürünlerde de bulunması eksikliğini çeken vejeteryanlar için bir şanstır (süt ve süt ürünleri)

L-Carnitine eksikliğinin semptomları

• Dokularda yağ depolanması
• Yağların kalp,karaciğer ve kasların fonksiyonlarını bozması
• Yorgunluk ve yaşam kalitesinde düşüş
• Uzayan iyileşme süreçleri
• Bağışıklık sisteminin bozulması
• Kan sayımının bozuk çıkması (Hematokrit-Hemaglobulin)
• Sperm hareketlerinde azalma ve kısırlık
• Çocuklarda gelişme bozuklukları
• Kardiyovasküler rahatsızlıklar: Kalp yetmezliği-Göğüs ağrıları-Aritmi
• Karaciğer değişiklikleri :Siroz veya hepatit
• Protein sentezinde azalma
• Ammonia radikaller ve serbest radikallerde artış şüphesi

L-Carnitine’in en gerekli olduğu durumlar

• Sporcular
• Kilo verme programında olanlar
• Pansiyoner Beslenmesi olan kişiler(yatılı okul v.s)
• Yeni doğan beslenmesinde
• Parenteral Beslenme (oral olmayan) durumlarda
• Stres altında olanlar (psikolojik stres,travma,v.s)
• Çeşitli hastalıklar ( diabet, endokrin bozuklukları,karaciğer sirozu,kas ve sinir sistemi bozuklukları adele gelişim bozukluğu distrofi)

L-carnitine’in metabolik fonksiyonları

• L-carnitine vücudumuzdaki uzun zincirli yağ asitlerinin enerjiye dönüşebilmesi için mitekondrea ya taşınmasından sorumludur.

L-Carnitine’in kilo vermede kullanımı

• L-carnitine kilo vermede çok etkili bir suplementtir
• L-carnitine’in kan yağlarını ve yağ dokularını azalttığı kanıtlanmıştır.(Özellikle aşırı yağ fazlası olan kişilerde)
• Tipik düşük kalorili dietlerde L-carnitine kilo vermeye yardımcı olduğu gibi aynı zamanda da açlık ve yorgunluk hissini de azaltır
• L-carnitine’in tipik düşük kalorili dietlerin neden olduğu ketones (keton cisimler) cisimlerinin oluşumunu engellediği kanıtlanmıştır
• Aerobik aktivite içern tüm antrenman programlarında bulunması gerktiği kanıtlanmıştır.

L-carnitine vücut bağışıklık sisteminin bir uyarıcısıdır

• L-carnitine bağışıklık ve savunma sistemlerinin tümünün destekleyicisidir
• Bağışıklık sisteminin bakteri,virüs ya da mantar gibi hastalıklarla hızlıca savaşmasını sağlar.
• Yorgunluk etkilerini ortadan kaldırarak ve canlılığı arttırarak hastalıklara neden olabilecek duruma karşı koruma sağlar
• L-carnitine kanser hücrelerine veya diğer hastalıklara karşı savaşabilmek için gereken enerjiyi verir.

L-carnitine ve Diyet

• L-carnitine düşük kalorili diet yapan ve belirli spor aktivitelerinde bulunan kişiler için çok faydalıdır.
• BCAA nın etkileşimine yardımcı olur,egzersiz anında enerji oluşumunun %10 una katkı sağlar ki bu katkı yağ ve karbonhidrat rezervleri azaldığında dahi vücudun normal enerji seviyesini korumasına yardımcı olur
• Düşük kalorili dietler ketones cisimlerin vücutta salınmasına yol açabilirler ve bu ketones maddeler vücutta toksit etki göstererek sinir sistemi ve beyni etkileyebilir, L-carnitine anti-ketone etkileri sayesinde yıkılan yağ dokularının olumsuz etkilerini minimize eder.
• Vejeteryan beslenen kişilerde kas kuvvetinde ve kas fonksiyonlarında belirli bir azalma olur bunların nedeni L-carnitine eksikliğidir çünkü meyve ve sebzeler L-carnitine’i oluşturan methionine ve lysine amino asitlerini içermezler.(By TARSUS VOJİM SPOR KULÜBÜ)

Tamam biraz uzun kabul ediyorum ama cok faydali bilgiler var,aklinizda hicbir soru kalmayacak.

Ben her ikinize birden cevap yazayim..ben 7-8 yildir araliklarla karnitin kullaniyorum..oglumun dogumundan sonra sutten kesince,kizimin dogumu yine sutten kesince..hamile kalmadan once sifir yag'li bir vucut yaparken kullaniyordum..Simdi de fazla yaglarim cabuk gitsin diye likit karnitin kullaniyorum..L-carnitin nedir diye bir yazi paylasacagim lutfen usenmeden okuyun butun sorularinizin cevabi burada var;
L-carnitine essensiyel olmayan amino asit Carnitine’e çok benzemektedir. Besinlerin enerji şeklinde metabolize olmasına yardımcı olur.
L-carnitine vücudumuzda lysine ve methionine amino asitlerinin sentezlenmesi ile oluşur.L-carnitine doğal ya da sentetik kaynaklardan elde edilebilen yüksek kaliteli bir suplementtir. Doğa’da avokado, süt ürünleri, kırmızı ette (özellikle kuzu ve sığır etinde) bulunur.
L-carnitine triglycerid gibi uzun zincirli yağ asitlerini mitekondrea ya taşır. Buraya taşınan yağ asitleri enrji oluşturmak için oksidasyona uğrarlar.
L-carnitine gelişme ve büyümeye destek olan popüler bir amino asitittir ve aynı zamanda yağ yakımında ve kas yorgunluğuna karşın enerjiyi arttırmada kullanılır.

L-carnitine’in özellikleri

• Kimyasal yapısı beta-hydroxy-gamma(tri-methylamino) – butyric asit düşük moleküler ağırlıklı bir yapıya sahiptir.
• Amino asitlerin ilk kuzeni olarak tanımlanan L-carnitine bir besin olarak vitaminlerinkine yakın etkilere sahiptir.
• Vücutta üretilebildiği için essensiyel bir amino asit olarak adlandırılmaz.
• İnsan vücudunda iskelet kaslarında,kalpte,böbrekte,karaciğer ve beyinde bulunur.
• Vücut L-carnitine amino asitini, lysine ,methionine amino asitleri ,C vitamini, demir, B3 (niacin) ve B6 ile birlikte sentezler.
• İnsan vücudunda sayılamayacak kadar çok önemli fonksiyonları vardır.
• Hayvansal iç organlar ve kırmızı et dışında hayvansal ürünlerde de bulunması eksikliğini çeken vejeteryanlar için bir şanstır (süt ve süt ürünleri)

L-Carnitine eksikliğinin semptomları

• Dokularda yağ depolanması
• Yağların kalp,karaciğer ve kasların fonksiyonlarını bozması
• Yorgunluk ve yaşam kalitesinde düşüş
• Uzayan iyileşme süreçleri
• Bağışıklık sisteminin bozulması
• Kan sayımının bozuk çıkması (Hematokrit-Hemaglobulin)
• Sperm hareketlerinde azalma ve kısırlık
• Çocuklarda gelişme bozuklukları
• Kardiyovasküler rahatsızlıklar: Kalp yetmezliği-Göğüs ağrıları-Aritmi
• Karaciğer değişiklikleri :Siroz veya hepatit
• Protein sentezinde azalma
• Ammonia radikaller ve serbest radikallerde artış şüphesi

L-Carnitine’in en gerekli olduğu durumlar

• Sporcular
• Kilo verme programında olanlar
• Pansiyoner Beslenmesi olan kişiler(yatılı okul v.s)
• Yeni doğan beslenmesinde
• Parenteral Beslenme (oral olmayan) durumlarda
• Stres altında olanlar (psikolojik stres,travma,v.s)
• Çeşitli hastalıklar ( diabet, endokrin bozuklukları,karaciğer sirozu,kas ve sinir sistemi bozuklukları adele gelişim bozukluğu distrofi)

L-carnitine’in metabolik fonksiyonları

• L-carnitine vücudumuzdaki uzun zincirli yağ asitlerinin enerjiye dönüşebilmesi için mitekondrea ya taşınmasından sorumludur.

L-Carnitine’in kilo vermede kullanımı

• L-carnitine kilo vermede çok etkili bir suplementtir
• L-carnitine’in kan yağlarını ve yağ dokularını azalttığı kanıtlanmıştır.(Özellikle aşırı yağ fazlası olan kişilerde)
• Tipik düşük kalorili dietlerde L-carnitine kilo vermeye yardımcı olduğu gibi aynı zamanda da açlık ve yorgunluk hissini de azaltır
• L-carnitine’in tipik düşük kalorili dietlerin neden olduğu ketones (keton cisimler) cisimlerinin oluşumunu engellediği kanıtlanmıştır
• Aerobik aktivite içern tüm antrenman programlarında bulunması gerktiği kanıtlanmıştır.

L-carnitine vücut bağışıklık sisteminin bir uyarıcısıdır

• L-carnitine bağışıklık ve savunma sistemlerinin tümünün destekleyicisidir
• Bağışıklık sisteminin bakteri,virüs ya da mantar gibi hastalıklarla hızlıca savaşmasını sağlar.
• Yorgunluk etkilerini ortadan kaldırarak ve canlılığı arttırarak hastalıklara neden olabilecek duruma karşı koruma sağlar
• L-carnitine kanser hücrelerine veya diğer hastalıklara karşı savaşabilmek için gereken enerjiyi verir.

L-carnitine ve Diyet

• L-carnitine düşük kalorili diet yapan ve belirli spor aktivitelerinde bulunan kişiler için çok faydalıdır.
• BCAA nın etkileşimine yardımcı olur,egzersiz anında enerji oluşumunun %10 una katkı sağlar ki bu katkı yağ ve karbonhidrat rezervleri azaldığında dahi vücudun normal enerji seviyesini korumasına yardımcı olur
• Düşük kalorili dietler ketones cisimlerin vücutta salınmasına yol açabilirler ve bu ketones maddeler vücutta toksit etki göstererek sinir sistemi ve beyni etkileyebilir, L-carnitine anti-ketone etkileri sayesinde yıkılan yağ dokularının olumsuz etkilerini minimize eder.
• Vejeteryan beslenen kişilerde kas kuvvetinde ve kas fonksiyonlarında belirli bir azalma olur bunların nedeni L-carnitine eksikliğidir çünkü meyve ve sebzeler L-carnitine’i oluşturan methionine ve lysine amino asitlerini içermezler.(By TARSUS VOJİM SPOR KULÜBÜ)

Tamam biraz uzun kabul ediyorum ama cok faydali bilgiler var,aklinizda hicbir soru kalmayacak.

teşekkür ederim ben araştırıyorum zaten carnitini hatta ilk siz kullandığınızdan bahsettiğinizde araştırmaya başladım kullanım alanı baya genişmiş aslında zaten ama bizde pek bilinmez besin takviyeleri falan malum tereddüt var herkeste

$17052011831.jpg $17052011833.jpg

Bunlarida ben yaptim cok mutluyum o kadar lezzetli oldu ki 7 yasinda ki oglum bile begendi :46: birazcik minicik diyet disina ciktim ama kurabiye yapayim derken mis gibi ekmek yapmis oldum..
mutfagi toplarken dur bir deneyeyim dedim:1 yumurtanin icine 1 cay kasigi esmer seker koydum,iyice cirptim..sonra light sut ekledim az birsey..onlari cirptim icine bir corba kasigi ruseym koydum sonra yine goz karari yulaf kepegi hafif lapa kivamina gelince 10dk beklettim..sonra onceden 180 C isittigim firina yagli kagida dokup koydum..sonra cikinca cay bardagi ile kestim..unutmadan icine bir damla bal koydum..mubalaga etmiyorum bir damlacik..Cunku bir corba kasigi bal da 42 kcal var..bir damla ne ki yani :36:Benim amacim kurabiye kivaminda yapip minik kitirlar elde etmekti,yogurda katmak icin onuda yarin denerim artik:34:
Yapan olursa afiyet olsun.

5 mil cok degil mi?ben hayatta dayanamam 3 mil anca yapiyorum.bide gecen gün tv de doktor vardi diyette hergün yürümek iyi degil dedi tabi diyetten sonra devam edersen o farkli ama eminim cogumuz diyeti bitirince hergün yürümeyiz.ve buda kilo almaya sebeb mis.
dayanamadım zaten ahaha annem dizi izliyo çekil önümden çekil dedi durdu aman be tamam dedim kapattım videoyu
Eki Görüntüle 196370 Eki Görüntüle 196369

Bunlarida ben yaptim cok mutluyum o kadar lezzetli oldu ki 7 yasinda ki oglum bile begendi :46: birazcik minicik diyet disina ciktim ama kurabiye yapayim derken mis gibi ekmek yapmis oldum..
mutfagi toplarken dur bir deneyeyim dedim:1 yumurtanin icine 1 cay kasigi esmer seker koydum,iyice cirptim..sonra light sut ekledim az birsey..onlari cirptim icine bir corba kasigi ruseym koydum sonra yine goz karari yulaf kepegi hafif lapa kivamina gelince 10dk beklettim..sonra onceden 180 C isittigim firina yagli kagida dokup koydum..sonra cikinca cay bardagi ile kestim..unutmadan icine bir damla bal koydum..mubalaga etmiyorum bir damlacik..Cunku bir corba kasigi bal da 42 kcal var..bir damla ne ki yani :36:Benim amacim kurabiye kivaminda yapip minik kitirlar elde etmekti,yogurda katmak icin onuda yarin denerim artik:34:
Yapan olursa afiyet olsun.

afiyetler olsun da ben anlamadım şimdi pişirip mi kestiniz bardakla yoksa yarı pişmiş kesip pişirmeye devam mı ettiniz?

dayanamadım zaten ahaha annem dizi izliyo çekil önümden çekil dedi durdu aman be tamam dedim kapattım videoyu

afiyetler olsun da ben anlamadım şimdi pişirip mi kestiniz bardakla yoksa yarı pişmiş kesip pişirmeye devam mı ettiniz?

Evet canim firindan ciktiktan 30 sn sonra filan kestim zaten yumusak,kesipte yiyebilirsiniz..ya da daha buyuk bir tepsiye corba kasigiyla araliklarla koyup pisirile bilir..

Ssoleil var ya sana hayranım :D çok akıllıca bir iş yaptın bu diyete başlama zamanı ve azmin ile. Tam meyveler çıktı güçlendirmeye geçtin zamanlaman da azmin de harika. Tebrikler :)

aynı dertten ben de müzdaribim her sbah tartıyla yer dolaşmaktan okula geç kalıyorum :D en iyisi aynı yerde bir kere çıkıp bırakacaksın. sonra tartı da sapıtıyor :D

Tolere demek kullanmasanız daha iyi olur ama çok lazımsa kullanın demek bana göre :)

Yumurtalıyı zor yapıyorum. Bunu hiç yapamam herhalde :(

çok şanslısın Allah bozmasın vuvu :)

çok teşekkür ederim canım..amin..

sen yeter ki iste canım ben senin için sabaha kadar mendil sallarım:9: sanırım o günler çok uzak değil belki yarın belki yarından da yakın:34:eminim yarın 69.5 falan göstereceksin(inşallah) o mendilin hiç inmemesi dileğiyle:16:sevgiler

:64::64::64::64:hadi biz sallamaya başlayalım çağırırız 60 ları yarın gelirler bakarsın:66::66:
teşekkürler canım desteğin için...tabii herkese teşekkürler...

Arkadaşlar ben galiba çok şanslıyım :17::17:
Benim kocam sırf ben yiyemiyorum diye hiçbirşey yiyemiyor,ben zorluyorum nolur ye diye yemiyor.
Ekmek bile yemiyor yemeklerde, ben ne yersem onu yiyor evde..Bir iki kere gizlice arka balkonda birşeyler yediğini görüm...yazıkmış bana,günahmış...olmazmış öyle...
Ne kadar vermek istediğimi bildiği için yapabileceği tüm desteği yapıyor...Benim için iş çıkışı spora geliyor :nazar::nazar::nazar::nazar: maşallah :16::16:
Ama şöyle bir problemimiz oluyor bu sefer,gündüz istediğini yemesine rağmen adam benden fazla kilo veriyor ve beni gıcık ediyor:27::27::27:
ayyyy ne güldüm yarabbim ya tabi senden çok kilo verir hayatım çünkü adamın amacı kilo vermek değil sadece sana uyuyor o aradada kiloda veriyor

l carnitin hangi marka kullanıyodunuz acaba bi de kapsül mü çiğneme tableti mi ?
ben carnitin istiyorum ama buradaki markaları pek önermiyolar o yüzden soruyorum çiğneme tableti almayı düşünüyorum gerçi ben

ay inşallah ama bugün makarna yedim ahaha verdikçe hırslanacağıma salıyorum kendimi bakalım :30:

:20::20: olmaz öyle...yapma bak bizi de düşün...sen ver diye bekliyoruz burada...hazır vermeye başladın..ne hakkın var bizim hayallerimizi yıkmaya:1::1:
bir sen bir kahverengi21 bir penac8 verdin deyince ben de rahatlıyorum wallahi...imdi kahverengi21 den mutlu haberler bekliyoruz:34::34:

amannnnnn bende bu koca oldukdann sonra diyet yapmama hiç gerek yok vallahi.sinirden kendimi yedim mi doyuyorum diğer yemediklerim yanıma kar kalıyor böylece zayıflıyorum yarın sabah tartıda kesin - 500 gr görürüm :60:

daha önce gittiğim bir diyetisyen ''üzüntü kilo verdirtir ama mutsuz insan kilo alır'' demişti.sonrasında tv de ve gazetede de aynı şeyi gördüm.ben artık çok takmamaya çalışıyorum herşeyi.teflon tava gibi olmaya çalışıyorum.tavsiye ederim.hem taktık da ne oldu.....:36::36::36::36:

Back