• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Ocak ortasinda basladim.

Bugun ne yazikki istedigim yere gelemedim, yerimde saydim. Ama bu olabiliyor moral bozmamak lazim. Bugun olmazsa, yarin, yarin olmazsa obur gun :34:

Ben eşimde daflon diye bir ilaç var onu arada kullandım.Ama ben ilaçlardan pek anlamam.
sen en iyisi eczaneye git,anlat,diyet yapıyorum genelde katı şeylerle besleniyorum filan de.
O bir ilaç önerir.En temizi bu..
Bir de çorbalar,bitki çayları,acı ve yulaf kepeği..Geçmiş olsun...

ben ve iş yerimde 4 arkadaş biz bu dieti yaptık evet zayıfladıkda ama hepimizin adet düzeni bozuldu, bağırsak sorunu yaşadık, 2-3 ay adet göremedim bu dietten sonra, doktora gittim beslenme bozukluğu dedi, ve bu dietin çok zararlı olduğunu söyledi...bence yapmayın.. kendinizi yıpratmayın..

Bende bu diyetle 9 kilo verdim, üstüne üstlük sürekli doktor kontrolündeyim. Karaciğer fonksiyon testlerimde, kolestrolümde en ufak bir sorunum yok. Adet sorunu kesinlikle yaratmıyor, bağırsak sorunu ilk zamanda kabızlık olarak yansıyor ama süreç içersinde çözülüyor.
Bu kesinlikle beslenme bozukluğu falan değil, sana ve doktoruna katılmıyorum. Hayatım boyunca bu diyette beslendiğim kadar sağlıklı hiç beslenmedim diyebilirim. Aksine gayet sağlıklı ürünler yediren bir diyet. 4 ünüzde birden bu sorun oldu ise ya yanlış bir şekilde uyguladınız, ya da yedikleriniz ile ilgili bir sorun var. Burada bu kadar insan aylardır ciddi emeklerle bu rejimi yapıyor, şimdiye kadar çoktan çıkardı.

yulaf unu yulaf ezmesi kullanan arkadaşlar var doğru ama yulaf kepeğine alternatif değil bunlar dukan kesinlikle yulaf kepeği diyor rossmanna telefon açarsan onlar sana nasıl alabileceğin konusunda yardımcı oluyor diğer sitelerde yada aktarlarda satılanlar orijinal kepek değil neredeyse her kepeği aldım o yüzden tavsiye etmiyorum en uygunu fiyat olarak ve orijinallik bakımından rossmann da olan

teşekkür ederim cevabınıza

Bende bu diyetle 9 kilo verdim, üstüne üstlük sürekli doktor kontrolündeyim. Karaciğer fonksiyon testlerimde, kolestrolümde en ufak bir sorunum yok. Adet sorunu kesinlikle yaratmıyor, bağırsak sorunu ilk zamanda kabızlık olarak yansıyor ama süreç içersinde çözülüyor.
Bu kesinlikle beslenme bozukluğu falan değil, sana ve doktoruna katılmıyorum. Hayatım boyunca bu diyette beslendiğim kadar sağlıklı hiç beslenmedim diyebilirim. Aksine gayet sağlıklı ürünler yediren bir diyet. 4 ünüzde birden bu sorun oldu ise ya yanlış bir şekilde uyguladınız, ya da yedikleriniz ile ilgili bir sorun var. Burada bu kadar insan aylardır ciddi emeklerle bu rejimi yapıyor, şimdiye kadar çoktan çıkardı.

Kesinlikle sizlere katılıyorum..Bu rejimi yapmıyor olsaydım burger king,pizza hut,bol bol pasta börek gibi çok sağlıklı (!) şeylerle besleniyor olurdum herhalde :)
Ben de hiç bu kadar sağlıklı beslendiğimi bilmem..Bir kere insan herşeyi evde kendisi yapıyor...Tatlandırıcı dışında neredeyse sunii hiçbirşey yok..He4r güt süt,yoğurt,et yiyorsun..Nasıl sağlıksız olabilir ben de anlamadım..Bu diyetin sağlık açısından tek kötü yönü meyvesizlik=vitaminsizlik bence...Ama onu da goji berry yiyerek engelliyoruz( dünyadaki en çok vitamin-minerale sahip olduğu söyleniyor) Ayrıca isteyen vitamin takviyesi de alabilir tabii...
Ben de kendimi çok enerjik ve çok hafif hissediyorum...Hele bu diyetin adet dönemlerinde sorun yaratmasını hiç anlayamadım.Bence bu 4 arkadaşın durumu şöyle olabilir,bu diyetle beraber bir zayıflama ilacı kullanmışlardır ve onun da bu etkisi olmuştur..Çünkü zayıflama ilaçları tüm metabolizmayı bozabiliyor...Öyle olabilir mi acaba idildil???
Ama

Bir de tabi sorun dediginiz sey aslinda bir duzelmenin on belirtisi de olabilir. Beslenme aliskanliginizi kokten degistiriyorsunuz. Beslenme havadan sonra, belki de once, vucut icin en onemli girdi. Vucudun buna baslangicta bir tepki vermemesini beklemek saflik olur. O nedenle bagirsaklarla ilgili sorunlar, bas agrisi ve benzeri sorunlarin olmasi cok dogal. Onemli olan bu sorunlarin kaliciligi. Uzgunum ama doktorunuzin olayin ozune inmeden yuzeysel bir degerlendirme yaptigini dusunuyorum. (eger size ozel durumalr yoksa. Ornegin belli bir organin bu diyete uyumlu sekilde claismiyor olmasi) Bir konuda uzman olmak bu hataya dusmemeyi saglamiyor ne yazikki. Kendimde belli konularda uzman oldugumdan (doktora yapiyorum meslegimde) benimde zaman zaman yaptigim bir sey oldugundan bunu rahatlikla soyleyebiliyorum.

Ben de bu diyete inaniyorum. Ama guzel ve farkli sonuc veren hersey (sans faktorunu hesaba katmazsak), bir emek gerektirir, cogunlugun yapamadigi bir seyi yapmayi gerektirir. Bazi engelleri asmayi gerektirir. Tepkisiz ve kolay bir zayiflama beklenmemeli. Bunun bilincinde olunmazsa birileri yuzeysel degerlendirmelerle sizi olmadik yerlere rahatca surukleyecektir. Saolsun danismanimdan bunu oldukca iyi ogrendim.. :17:

Kan tahlili icin doktora gittigimde, doktora diyet yaptigimi, kisa zamanda cok kilo verdigimi soyleyince, gordugum kadariyla, beni direk bilincsiz diyet yapan ve uzman gorusu almayan kisiler sinifina aldi. Bunu 3-4 cumlemden cikardi ve davranislariyla belli etti. Ama tabiki tahlil yapmamayi da reddedemedi. Ardindan sonucalri gordugunde, davranislari 180 derece donmustu :)

Bir de, buradaki paylasimin degerini bilelim. Ayni sorunlari yasiyor olmak, bunu gormek, bunlari paylasmak, biz farkinda olmasak bile bizler icin cok faydali. Yeri geldiginde doktorunuzun soyleyebileceginden kat kat faydali. (Anormal belirtiler olursa tabi ki doktora gidilmeli)

Kesinlikle sizlere katılıyorum..Bu rejimi yapmıyor olsaydım burger king,pizza hut,bol bol pasta börek gibi çok sağlıklı (!) şeylerle besleniyor olurdum herhalde :)
Ben de hiç bu kadar sağlıklı beslendiğimi bilmem..Bir kere insan herşeyi evde kendisi yapıyor...Tatlandırıcı dışında neredeyse sunii hiçbirşey yok..He4r güt süt,yoğurt,et yiyorsun..Nasıl sağlıksız olabilir ben de anlamadım..Bu diyetin sağlık açısından tek kötü yönü meyvesizlik=vitaminsizlik bence...Ama onu da goji berry yiyerek engelliyoruz( dünyadaki en çok vitamin-minerale sahip olduğu söyleniyor) Ayrıca isteyen vitamin takviyesi de alabilir tabii...
Ben de kendimi çok enerjik ve çok hafif hissediyorum...Hele bu diyetin adet dönemlerinde sorun yaratmasını hiç anlayamadım.Bence bu 4 arkadaşın durumu şöyle olabilir,bu diyetle beraber bir zayıflama ilacı kullanmışlardır ve onun da bu etkisi olmuştur..Çünkü zayıflama ilaçları tüm metabolizmayı bozabiliyor...Öyle olabilir mi acaba idildil???
Ama

bende aynı fikirdeyim bu diyette tek eksik olan meyva gibi gözüküyor ama zaten normal bir diyetisyene gitseniz de size günde maximum 2-3 adet meyva veriyor, üzüm,muz,incir vermiyor yani 2-3 adet meyvadan alınacak vitamin ne kadar olabilir ki?

başarın için tebrikler devamını diliyorum da merak ettim 8 günlük atak nereden çıktı :) 2,3,5,7 ve doktora danışarakda 10 gün olabilir

8 atak gününden sonra bugün seyire geçiyorum. Atak bende pek işe yaramadı çünkü :) domates yicem salatalık yicem yuppi (: 77.7 kiloyum. dünden bu yana neredeyse 1 kilo oynamış :)

başarın için tebrikler devamını diliyorum da merak ettim 8 günlük atak nereden çıktı :) 2,3,5,7 ve doktora danışarakda 10 gün olabilir

ay çok güldüm :D nereden çıktı söyliyeyim :D 10 gün yapacaktım ama bugün dayanamadım artık yeter dedim sebzeye geçtim :)) dukan bana 3 gün atak demişti zaten ama ben abarttım :) pek başarılı olduğum söylenemez baksanıza millet 5 günde 3 kilo verirken ben 1 kiloyu anca verdim. olsun buna da şükür diyelim :)

evet bana da 8 günlük atak biraz fazla geldi 79 kilo için 5 günlük atak ye:16:terdi sanki

dukan amca 3 gün dediydi :S

belkide çok abarttığın için bünyen böyle bir tepki vermiştir :34:10 günü zorlamamalısın zaten umarım bundan sonra yağların buhar olur gider:34:

ay çok güldüm :D nereden çıktı söyliyeyim :D 10 gün yapacaktım ama bugün dayanamadım artık yeter dedim sebzeye geçtim :)) dukan bana 3 gün atak demişti zaten ama ben abarttım :) pek başarılı olduğum söylenemez baksanıza millet 5 günde 3 kilo verirken ben 1 kiloyu anca verdim. olsun buna da şükür diyelim :)

Ben de 10 gün yapmıştım zorlanmadığımı görünce..Ama hata yaptığımı anladım..Çünkü 5 günde 2,5-3 kilo verdim ama 5 günden sonra gram oynamadı 10 güne kadar..Yani gerçekten normali 5 bence de..zaten vereceğini ilk günler veriyorsun..

Evet belki de ben bir yerde hata yapiyorum,

Mesela dun sabahyulaf kepeginden krep ve lor, oglen iglo nun karidesini yagsiz tavada pisirip ama yarisini yedim, aksam da 1 yumurta ve yogurt yedim gece 21:00 gibi de koca bir bardak sicak sut ictim, gun icinde de 2-3 bardak cola zero ictim.

Bugun de sabah yine lor peynirli krep, oglen izgarada bir lokmacik et ve yaninda roka salatasi, aksam da dunden kalan karidesleri bitirmeyi dusunuyorum.

Hepsi bu :( Bir yerlerde yanlis mi yapiyorum bir yol gosterin.

çok az yemişsin doydunmu bunlarla özellikle akşam yumurta ve yoğurt bunların yerine tavuk balık et yesen daha iyi olur protein miktarını artırman gerekir bence
eğer tam doymazsan vücut kıtlığa girdiğini düşünüp ne bulsa stoklayacak muhtemelen sorun burda doğru ürünlerden doyana kadar yemelisin

Evet belki de ben bir yerde hata yapiyorum,

Mesela dun sabahyulaf kepeginden krep ve lor, oglen iglo nun karidesini yagsiz tavada pisirip ama yarisini yedim, aksam da 1 yumurta ve yogurt yedim gece 21:00 gibi de koca bir bardak sicak sut ictim, gun icinde de 2-3 bardak cola zero ictim.

Bugun de sabah yine lor peynirli krep, oglen izgarada bir lokmacik et ve yaninda roka salatasi, aksam da dunden kalan karidesleri bitirmeyi dusunuyorum.

Hepsi bu :( Bir yerlerde yanlis mi yapiyorum bir yol gosterin.

çok az yemişsin doydunmu bunlarla özellikle akşam yumurta ve yoğurt bunların yerine tavuk balık et yesen daha iyi olur protein miktarını artırman gerekir bence
eğer tam doymazsan vücut kıtlığa girdiğini düşünüp ne bulsa stoklayacak muhtemelen sorun burda doğru ürünlerden doyana kadar yemelisin

Canim bir tek dun boyle yedim cunku dun kirmizi et ya da tavuk gormek bile istemedim. O yuzden karides ve yumurta yedim cunku dune kadar yumurta ya 1-2 yemistim diyetin basindan beri.

Ama normalde doyana kadar et tuketiyorum ve bir tek carsamba gunu puding yapip 3 kaseyi birden yedim tek rejimi bozdugum an oydu :(

anladım sen bugün biraz proteine yüklen bakalım yarın ne olacak bendede benzer durum çok olduğu için çözülecegini biliyorum ama ilk zamanlar paniklemiştim

bak ben eylül ayında 71.9 kiloydum dogum yapalı yaklaşık 1.5 sene olmuştu 8.9 kilosu doğumdan kalmıştı ve çok çook mutsuzdum kilolar yüzünden çünkü benim hiç alışık olduğum birşey değildi
bir iddaya girdim mart sonunda 60 kilo olacağım diye benim için maddi ve manevi önemi çok büyük olan birşey için kaybetsem birdaha alabilme ihtimalim olmayan ve beni çok üzecek ya kaybedecek yada 2 ye katlayacaktım hatta daha fazlası diyetisyene başvurdum 4. kez ilk ay 4 kilo falan verdim sonra almaya başladım bu arada hiç kaçamak yapmıyorum liste neyse o 3 ay devam ettim 2 ayı al verle geçti 3 ayın sonunda bıraktım 3100 gr gitmişti sadece sonra ocak ayının 20 siydi sürenin bitmesine 2 ay 10 gün var ve benim 8800 fazlam dukana başladım ilk ay 5300 verdim sonra kaçamak durgunluk derken mart başlarında sanırm 4 kilo daha vermem gerekiyordu tam hatırlayamıyorum ama o aralar veremiyorum hiç artıyorda bazen tüh dedim kaybedeceğim galiba arada birde kötü hasta oldum 3 gün bozdum çok fazla meyve suyu tükettim çikolata da yedim önceki sayfalarda yazmıştım 15 gün daha süreye ekleme yaptık derken ben birden vermeye başladım nisanın 2 si yada 3 ydü sanırm 59.7 ye indim imkansız gibi gözüken iddaayı ben son anda kazandım ama hiç pes etmedim bazen umutsuzlaştım ama hep devam ettim bozduysamda durduysada devam ettim 57.9 lada güçlendirmeye geçtim düşünebiliyormusun arttığında yada durduğunda pes etseydim şimdi bu durumda olmayacaktım o yüzden pes etme hiç eninde sonunda inecek

Canim bir tek dun boyle yedim cunku dun kirmizi et ya da tavuk gormek bile istemedim. O yuzden karides ve yumurta yedim cunku dune kadar yumurta ya 1-2 yemistim diyetin basindan beri.

Ama normalde doyana kadar et tuketiyorum ve bir tek carsamba gunu puding yapip 3 kaseyi birden yedim tek rejimi bozdugum an oydu :(

Dukan Diyeti'nde ideal rejim planinin hesaplanmasi

The Dukan Diet: Diets for Quick Weight Loss, Diet menus to help you lose weight girin.

Eki Görüntüle 192086

Eki Görüntüle 192087

First name? ...................Adinizi yazin

Gender..........................Kadin - Female secin

Your target weight?.........Hedeflediginiz kiloyu buraya yazacaksiniz. Once "change" butonuna basip metrik olculerden bizim kullandigimiz "kg" birimini secin.

Calculate my true weight Free / GO..........Bu butona basip sonraki sayfaya otomatik gecmesini bekliyoruz.

Eki Görüntüle 192089

Yeni gelen sayfada bir öncekinde girdiginiz bazi veriler hazir olarak onunuze gelecek. Adinizi ve kadin oldugunuzu belirttikten sonra numaralandirdigim alanlarin doldurulmasina baslayabiliriz.

1. Suanki kilonuz (kg cinsinden gozukmuyorsa yandaki "change" butonundan metrik biriminizi secin)

2. E-posta adresiniz

Eki Görüntüle 192092

3. Ulasmak istediginiz kilonuz.

4. Kilo vermek icin hic diyet yaptiniz mi? (None: hic/ 1/ 2/ 3/ more: 3'ten fazla) Size uygun secenegi secersiniz.

5. Gebelik kilolariniz disinda bugune kadar ulastiginiz en yuksek kilonuz?

6. Herhangi bir hastalik hali disinda 18 yasindan sonra tartida gordugunuz en az kilonuz?

7. Normal sabit kilonuz (herhangi bir efor sarfetmeden ve spontan yediklerinizle)?

8. Boyunuz. {yine "change" ile santimetreye cevirebilirsiniz}

Eki Görüntüle 192096

9. Kilo vermek icin aceleniz varsa "yes", yoksa "no" :)
[bu soruya verilen cevaplar istatistiksel olarak karsilastirilabilir mi? %100 evet cikmaz mi? :D ]

10. Ailenizde kilo alimina yatkinlik var mi?

11. Kac kez hamilelik gecirdiniz?

12. Yediklerinize dikkat ettiginizde, kolay kilo verebiliyor musunuz?
with ease..... kolay with difficulty..... zor

13. Az yemek yemek size yorgun hissettirir mi?

14. Sol bileginizi sag elinizin bas ve isaret parmagi ile sarin. Resimlerde de goruldugu gibi size uygun olanini secin. Ilkinde parmaklari ustuste biniyor, ikincisinde parmak uclari anca dokunuyor, ucuncusunde ise kavusmuyor.

Eki Görüntüle 192102

15. Dogum tarihinizi Yil / Ay / Gun olarak girin.

16. Bir kullanici adi secin. Sanirim 6 hane istiyordu.

17. Bir sifre belirleyin ve devaminda da bu sifreyi ikinci kez girin.

Veeeeeeee sonunda onaylayip hesaplama butonuna basin.

Bundan sonra size, diyetinizi nasil evrelendirmeniz gerektigini gosteren bir grafik onerecek.

Kayinvalidemin bilgileriyle bir ornek olusturdum, asagida gorebilirsiniz.

SEVGILER...

Eki Görüntüle 192110
kız anacım bu ne zor bişey böyle yok hayatta yapamam ben bunu yapamadımda zaten offffff kafam çok karıştı sizlere okadar çok özeniyorumki ne harika uyguluyorsunuz arkdaşlar o kadar diyet duydum gel görki bunda kafam çok karışıyor ya ne olursunuz kızlar bu diyeti bilenleriniz rica ediyorum şöyle özetle anlatabilirmi bana inanın ilk sayfaları çok okudum ama anlayamıyorum ya bana karbonhidrat diyeti gibi geliyor

durgunluk döneminde bırakın diyor dukan

Canim ssoleil cim, o kadar guzel sekilde yazmissin ki pes etmek istemiyorum su anda :)

Ben bu aksam yine ete agirlik vereyim dedigin gibi ve goji berry i keseyim yarindan itibaren bakayim.

Vucudum bana karsi bir direncte ama umarim senin kazandigin savasin aynisini ben de vucuduma karsi kazanirim.

Back