Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Teşekkürler kasli
Ben de dün itibariyle neredese 65 küsürlerde devameden 17 günlük duraksamanın ardından 64 lü rakamlara ulaştım.İş yoğunluğum nedeniyle sadece haftada 1 kere spor yapabiliyorum. Son 4 günümde atak evresindeymiş gibi saf proteine geçmiştim. Bekleyince gene kilo iniyor bir şekilde. Burada hergün tartılıp beklentiyle bazen hayalkırırklığına uğrayan arkadaşlara önerim hergün tartılıp kaydedin ama hemen düşüş beklemeyin.Seyir evresindeyken 10 günde 1 kilo düşülüyor.Daha hızlı azalması çok da sağlıklı değil...
Motivasyon örneği: Çok uzun zamandır bacağımı bile sokamadığım 38 beden pantolonumu giyebildim

çok sevindim ve tebrik ederim. sanırım hedifine ulaşmana az kalmış değil mi? dukan diyetine başlayalı ne kadar oldu? atak ve seyir evrelerinde kaçar kilo verdin? bir de kaçamak yaptığın oluyor mu?

çok sevindim ve tebrik ederim. sanırım hedifine ulaşmana az kalmış değil mi? dukan diyetine başlayalı ne kadar oldu? atak ve seyir evrelerinde kaçar kilo verdin? bir de kaçamak yaptığın oluyor mu?

Diyete 4 Ekim de 73.5 kilo ile başladım. Hedef 10 kilo verip 63 e inmek.
Atak dönemi 9 gün yaptım ve 5 kilo verdim, yani 73.5 dan 68.5 kg ya düştüm
Seyir döneminde de 10-15 günde 1 kilo olacak şekilde verdim. yani yaklaşık 60 günde 68.5 dan 64.5 a indim
Burada bazı kilolarda biraz uzun takılınıyor ama ortalamaya vurunca 10-15 günde 1 kilo veriliyor. Ben haftada bir gün power plate gidiyorum. Yani spor yetersiz yaptım . eminim düzenli her gün 20 -30 dakika yürüseydim daha çabuk olurdu ve şimdi 63 e inmiştim.. Ama şu anki tempom ancak buna müssade etti. ben de kendimi zorlamadım açıkçası..

kaçamakları son 1-2 haftadır her gün olmaka kaydıyla minik tatlılar şeklinde yapıyorum, mesela öğle yemeği sonrası eskişehirden arkadaşımın getirdiği methelva dan bir çubuk yiyorum..
Bir de son haftalarda 1-1 sebzeli dönemlerimi biraz düzensiz yaptım. o gün evde sebze varsa yiyorum yoksa ertesi güne kalıyor vs..Diyetin ilk ayında hemen her akşam marketteydim ama... eksik malzemeyi sık sık alıp düzenli yaptım çünkü..

Dukanın kitabında arka tarafta diyet örnekleri var ama oraları hiç uygulamadım. Benim için birinci prensip aç kalmadan bu diyeti yapmaktı. Asla açlık çekmemeliydim.. Bunun için açıkçası paraya kıyıp bol bol tavuk ve yağsız dana etlerinden haşlama ya da ızgara halde pişirerek yanımda taşıdım.
Mesela alışveriş merkezine gideceğiz, ben küçük bir saklama kabına 6-7 köfte yanına light yoğurdumu koyup çantamda taşıdım. Yanımdakiler oradan yemek alırken ben kendi yemeğimi tıka basa yedim..
İş yerinde öğle yemeğine arkadaşlarımla yine gittim.. Açık havada yürüyüş yaparak ayrı bir binaya gidiliyor çünkü,, ama yanımda kendi yemeğim vardı ve onlarla oturup kendi yemeğimi doyana kadar yiyordum..Aç kalıp imrenme durumu hiç yaşamadım, hatta arkadaşlarım benim köfte ve tavuklara imrenirse onlara veriyordum..
Çok önceki senelerde sadece öğlen yemeği yerine salata yiyerek de kilo vermiştim ama o zaman aç kalıyordum..Dukan diyeti ile aç kalmadan yavaş yavaş kilo vermek çok mutluluk verici.
Herkese başarılar ve sabır dilerim

slmmm benimde 3. günüm dukan diyetinde hatta sadece benım degıl biz ailece basladık :) yulaf kepeği bulmadık onun yerine yulaf ezmesı kullanıorum ne kadar doğru?
onun dısında atak evresınde kullanabılecegım farklı tarifleriniz varsa paylaşırmısınız..bide kitapdaki turta tariflerini yaptınız mı nasıl oluolar..umarım dileriğimiz kiloya ulaşırız:))

bu uzun yanıtın için çok tşk ederim. azmin için tebrikler. ben de yanımda yemek taşımıyorum ama light kücük kutu yoğurt ya da süt mutlaka yanıma alıyorum. dışarıda ızgara yiyorum sürekli genellikle bu köfte oluyor... balık tüm avmlerde olmuyor, bulduğumda balığı tercih ediyorum. bunun dışında ben hergün 1 mandaina yiyorum yoksa bağışıklık sistemim iyice zayıflıcak.

benim 16. günüm ve 1 haftadır aynı kilodayım bi alıyorum bi veriyorum. 55 kilodayım. hedefim 52 kg. exellde garafiğe döktüm. eğriye göre exellden bir formül çıkarttım. buna göre 37. günümde hedefime ulaşacakmışım. formül tüm verilere göre hesaplanıyor ama yine de 37 günde toplamda 5 kilo verdiğimi düşünmek sağlıksızmış ve mümükün değilmiş gibi geliyor. gerçi, 2 yıl kadar önce hiçbir diyet yapmadan tamamen psikolojik nedenler 2 ayda 7 kilo vermiştim ve 48 kilo olmuştum. tabi çok sağlıksız görünüyordum. 4 ay sonunda eski iştahıma kavuşmuştum ve verdiğim kiloları fazlasıyla alıp 57 kg oldum. sanırım bu nedenle şu anda kilo verişim zor oluyor, vücudum direniyor...

bir de ben dün light puding aldım. içinde şeker yerine tatlandırıcı var, light sütle yaptım çok güzel oldu. 100 gr tarifine göre hazırlanmış 1 porsiyonu 68 kalori (normaline göre %50 daha az) ve içinde 0.35 g yağ var. benim aldığım kakaoluydu (çikolata özlemimi gidermek için), eminim vanilyasının kalorisi daha düşüktür. kilo vermek uzun bir süreç, bu nedenle tatlı krizine girenlere önerebilirim. tabi sınırları zormadan...

herkese başarılar :)

merhaba, şimdiden sana ve ailene de başarılar. ailecek başlamak süper çünkü evde yiyecek ona göre hazırlanacak ve seni tahrik edici unsurlar minumuma inecek böylece başarıya ulaşman kuvvetle muhtamel... ben kitaptaki tarifleri hiç denemedim. 16 gündür genellikle aynı tarzda besleniyorum altarnetif birşeyler yapmadım. protein olarak omlet tarifi verebilirim. yumurta, light peynir, maydonoz, kekik, çeşitli bahartlar omlet çok güzel oluyor, ben peynirli börek niyetine yiyorum. evde yemek yiyorsam hazır köfte alıyorum, genellikle tavuk içerikli köfte oluyor. sebze olarak tüm sebze yemeklerini yapıyorum tabiki çok az yağ ile ya da yağsız olarak. menemen süper oluyor. bi de etin yanına PS günlerinde buharda pişirilmiş brokoli, havuç ve brüksel lahanasını tercih ediyorum. üzerine de sarımsak ve limonla hazırladığım karışımı ekliyorum, tabiki yanında light yoğurt kaçınılmaz. bu hem çok pratik hem de çok sağlıklı bir yemek oluyor. zero kola şeker ihtiyacı için kullanıyorum. gerçi bu diyetin bana olumsuz etksi bu oldu. ben 1 yıldır gazlı içecekleri bırakmıştım. bu diyetle beraber kolaya yeniden başlamış bulunuyorum. şarküteri olarak hiçbir şey tüketmiyorum ayrıca pirzola tarzı etler de yasak... umarım yardımcı olabilmişimdir.

merhaba, şimdiden sana ve ailene de başarılar. ailecek başlamak süper çünkü evde yiyecek ona göre hazırlanacak ve seni tahrik edici unsurlar minumuma inecek böylece başarıya ulaşman kuvvetle muhtamel... ben kitaptaki tarifleri hiç denemedim. 16 gündür genellikle aynı tarzda besleniyorum altarnetif birşeyler yapmadım. protein olarak omlet tarifi verebilirim. yumurta, light peynir, maydonoz, kekik, çeşitli bahartlar omlet çok güzel oluyor, ben peynirli börek niyetine yiyorum. evde yemek yiyorsam hazır köfte alıyorum, genellikle tavuk içerikli köfte oluyor. sebze olarak tüm sebze yemeklerini yapıyorum tabiki çok az yağ ile ya da yağsız olarak. menemen süper oluyor. bi de etin yanına PS günlerinde buharda pişirilmiş brokoli, havuç ve brüksel lahanasını tercih ediyorum. üzerine de sarımsak ve limonla hazırladığım karışımı ekliyorum, tabiki yanında light yoğurt kaçınılmaz. bu hem çok pratik hem de çok sağlıklı bir yemek oluyor. zero kola şeker ihtiyacı için kullanıyorum. gerçi bu diyetin bana olumsuz etksi bu oldu. ben 1 yıldır gazlı içecekleri bırakmıştım. bu diyetle beraber kolaya yeniden başlamış bulunuyorum. şarküteri olarak hiçbir şey tüketmiyorum ayrıca pirzola tarzı etler de yasak... umarım yardımcı olabilmişimdir.

sevgili amaaan, yulaf ezmesi yulaf kepeğinin yerine geçmiyor ne yazık ki. Daha az tüketmenizde fayda var....

Ayrıca, Simla arkadaşımızın sitesinden faydalanabilirsiniz. Çok güzel tarifler var...

dukan diyeti tariflerim

ayrıca eğer feysiniz varsa simla arkadaşımız orada da Dukan Diyeti Tarifleri adı altında bu tarifleri paylaşıyor.

Sevgiler...

selamlar herkese
benim diyet ve konu hakkında bilgim çok yok
fakat bu diyette galiba yulaf kepeği kullanılıyordu.
anneminde kilosu fazla ve kolestrolü yüksek yulaf kepeği kolestrolede çok iyi imiş.

nişantaşı girişinde bir aktarda yulaf kepeğini buldum.5 lira hemde paketli 30o grlık pakette.
osmanbey diyede gçiyor orası.
bu aldıgım aktarın 3 şubesi daha var biride bagdat caddesinde.
isim yazmak serbestse yazarım
yoksada istanbulda olanlar illaki arayanlar özelden yardımcı olurum

arkadaşlar merhaba,

bugün diyetteki 23. günüm. 57.2 kilo ile başladım. 10. günden beri yani 13 gündür 55 kg civarında dolanıyorum. ya 200 gr az ya da fazla. bu benim motivasyonumu düşürmeye başladı. geçtiğimiz hafta içinde tatlı kaçamaklarım oldu (ortam buna çok müsaitti) toparlamak için 3 gün atak rejimi yaptım ama yine tatlı ve kuruyemiş kaçamaklarım oldu. hedefim 52 nasıl toparlayacağım bilemiyorum. yürüyüş yapamıyorum, malum havalar da soğudu. motiasyonumu yükseltmek için kitabı gözümün önünden ayırmıyorum. acil destek ve önerilerinizi bekliyorum...

Merhaba Kasli

Durgunluk döneminden yakınıyorsun,tabi bu diyette durgunluk olabiliyor. Ama senin yazdıklarına baktığımızda daha diyetin başında bile hergün bir mandalina, light da olsa puding gibi diyetin mantığına hiç uymayan şeyler var.Bence iradeni göstermenin zamanı, diyete tam olarak uymalısın ve sadece kilo verişini izlemelisin.

bende dukan diyetiyle 73ten 64-63 arası bir kiloya indim,arası diyorum çünkü hep oynuyor. uzun süredir bu kiloya takıldım bazen 62 de oluyor ama yok yok inmiyor.ayrıca 2 haftadırda hergün spora gidiyorum varmı bi ipucu beni bundan kurtarabilecek? sabah mesaideyim sürekli hareket,akşam spordayım,diyet yemeklerimi bozmuyorum,bol su tüketiyorum,daha ne yapabilirim.kolay kolay bırakmam ama motivasyonum düşecek diye korkuyorum.hedefim 58,simla'nın tarifleri de çok yardımcı oluyor,özellikle vanilyalı muhallebisi hem çabucak oluyor hemde süper lezzetli.
ayrıca doğa markasının photo slim diye bir çayı var sadece karbonhidrat diyeti yapanlara,sinamekisiz. bu çayıda herkese tavsiye ederim.

Duraklama dönemleri hakkında
Diyetin 73. günündeyim, 9 kilo verdim, ben de 65 li rakamlarda 19 gün geçirdim, benim şöyle bir teorim var: geçmişte belli bir kiloda ne kadar uzun zaman geçirmişsen o kiloyu vermekte o kadar zorlanıyorsun...
Son 10 yıldır yavaş yavaş kilo alırken en uzun süreler 65 li kilolarda ve geçen 3 -4 yılda da 68-69 lu kilolardaydım. Dolayısıyla kilo verirken 68 lerde ve 65 de daha uzun takıldım.
Yeterince sabır edilirse de mutlaka kilo düşüyor..

kızlar ben de bu diyete ilk defa bşalayacağım.

beş gün boyunca sadece et tavuk ve yağsız hayvansal ürünler mi yiyeceğiz peynir süt gibi?
o zaman ben bunu yaparımmm :)

ama tam anlamadım atak bilmem ne dönemleri falan diyorsunuz ya.

ilk beş gün ne yapmam gerekiyor bana bunu söyleseniz yeter??

ben de başlayayım da kurtulayım kilolarımdan artıkın....

teşekkür ederim cevabınıza.içim rahatladı,çok mantıklı açıklamanız.savaşın en kızgın noktasındayım galiba :) ama kazanan taraf ben olacağım

Canlarım bilgisi olan bunu uygulayan varsa lütfen bilgi versin!

Ben beş gün boyunca bunu yapacağım.

Sabah: yağsız süt ve peynir
Öğle: haşlanmış baharatlı tavuk veya kırmızı et, balık
Akşam: yoğurt veya yine et.

veya
sabah öğle akşam sadece haşlanmış baharatlı tavuk kırmızı et ve balık.

bir hafta boyunca bunu mu yapacağım?? böyle yapsam doğru olur mu????

lütfen cevap verin ben de başlayacağımm...

merhaba,

kendinizi bu şekilde şartlamanız doğru değil, yağsız tüm protein ürünleri günün istediğiniz saatinde istediğiniz kadar yiyebilirsiniz. ancak mutlaka 3 ana öğünde yemek yemelisiniz. beyaz ya da kırımızı et (ızgara olması tercih sebebi) yiyebilirsiniz. kuzu eti- pirzola- kavurma gibi etin yağlı kısımlarını tercih etmeyin. yemeklerinizi çeşitli baharatlarla zenginleştirebilirsiniz. kahvaltıda yumurta da yiyebilirsiniz. bu diyette önemli olan vücudunuza dışarıdan yağ ve karbonhidrat almamak, böylece zamanla vucut ihtiyacı olan kaloriyi elde etmek için kendi yağlarını yakmak durumunda kalacak. ayrıca, light süt ya da yoğurtla hergün yulaf kepeği yemeniz gerekiyor. bu sizin tokluk sürenizin artırmak açısından çok önemli. çay kahve içebilirsiniz şekersiz olmak şartı ile (tatlandırıcı kullanabilirsiniz)
unutmadan, atak evresi olan bu dönemin süresi sizin vermek istediğiniz kiloya göre değişecektir. 2-10 gün arasında olabilir.çok uzun olması kabızlık problemlerine neden olabilir. kitapta genellikle 5 gün diye bahsetmiş. bir de bu dönemde mutlaka yeşik çay ve form çayları tüketin. faydasını göreckesiniz.

selam sindalfon,
öncelikle cevaın için tşk ederim. evet haklısın kendimi toparlamam lazım ama sanırım vermem gerekn kilo az olduğu için kendimi saldım aslında başlangıçta çok inançlıydım. bu aralar dış faktörlere yenildim. çevremdeki insanlar sürekli yemem konusunda ısrar ediyorlar, beni kırma diyenler bile oluyor. benim de sanırım biraz işime geldi. diyeimi hiç bırakmadım ama dediğim gibi ufak çaplı tatlılar yedim. benim hedefim yılbaşıydı, bu gidişte hedefime ulaşamayacağım gibi görünüyor. 15 günde 2-3 kg verilmez. neyse ben bunu yaşam biçimi şekline dönüştüreceğim. bu nedenle diyet hiç bitmeyecek...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…