Merhaba sindalfon,
bu soruyu soranlar olmustu. Tavsiyeleri 3 gunluk atak rejimine geri donmek ve hareketi iraz arttırmak şeklindeydi. Genelde buna pek takılmamayı tavsiye ediyorlar. Çünkü geçici bir durum bu zaten diyorlar. Önemli olan bu dönemde morali bozmamak çünkü bir süre sonra yeniden kilolar gitmeye başlayacak nasılsa eğer tam olarak uyguluyorsanız.
.
Teşekkürler kasli
Ben de dün itibariyle neredese 65 küsürlerde devameden 17 günlük duraksamanın ardından 64 lü rakamlara ulaştım.İş yoğunluğum nedeniyle sadece haftada 1 kere spor yapabiliyorum. Son 4 günümde atak evresindeymiş gibi saf proteine geçmiştim. Bekleyince gene kilo iniyor bir şekilde. Burada hergün tartılıp beklentiyle bazen hayalkırırklığına uğrayan arkadaşlara önerim hergün tartılıp kaydedin ama hemen düşüş beklemeyin.Seyir evresindeyken 10 günde 1 kilo düşülüyor.Daha hızlı azalması çok da sağlıklı değil...
Motivasyon örneği: Çok uzun zamandır bacağımı bile sokamadığım 38 beden pantolonumu giyebildim
çok sevindim ve tebrik ederim. sanırım hedifine ulaşmana az kalmış değil mi? dukan diyetine başlayalı ne kadar oldu? atak ve seyir evrelerinde kaçar kilo verdin? bir de kaçamak yaptığın oluyor mu?
Diyete 4 Ekim de 73.5 kilo ile başladım. Hedef 10 kilo verip 63 e inmek.
Atak dönemi 9 gün yaptım ve 5 kilo verdim, yani 73.5 dan 68.5 kg ya düştüm
Seyir döneminde de 10-15 günde 1 kilo olacak şekilde verdim. yani yaklaşık 60 günde 68.5 dan 64.5 a indim
Burada bazı kilolarda biraz uzun takılınıyor ama ortalamaya vurunca 10-15 günde 1 kilo veriliyor. Ben haftada bir gün power plate gidiyorum. Yani spor yetersiz yaptım . eminim düzenli her gün 20 -30 dakika yürüseydim daha çabuk olurdu ve şimdi 63 e inmiştim.. Ama şu anki tempom ancak buna müssade etti. ben de kendimi zorlamadım açıkçası..
kaçamakları son 1-2 haftadır her gün olmaka kaydıyla minik tatlılar şeklinde yapıyorum, mesela öğle yemeği sonrası eskişehirden arkadaşımın getirdiği methelva dan bir çubuk yiyorum..
Bir de son haftalarda 1-1 sebzeli dönemlerimi biraz düzensiz yaptım. o gün evde sebze varsa yiyorum yoksa ertesi güne kalıyor vs..Diyetin ilk ayında hemen her akşam marketteydim ama... eksik malzemeyi sık sık alıp düzenli yaptım çünkü..
Dukanın kitabında arka tarafta diyet örnekleri var ama oraları hiç uygulamadım. Benim için birinci prensip aç kalmadan bu diyeti yapmaktı. Asla açlık çekmemeliydim.. Bunun için açıkçası paraya kıyıp bol bol tavuk ve yağsız dana etlerinden haşlama ya da ızgara halde pişirerek yanımda taşıdım.
Mesela alışveriş merkezine gideceğiz, ben küçük bir saklama kabına 6-7 köfte yanına light yoğurdumu koyup çantamda taşıdım. Yanımdakiler oradan yemek alırken ben kendi yemeğimi tıka basa yedim..
İş yerinde öğle yemeğine arkadaşlarımla yine gittim.. Açık havada yürüyüş yaparak ayrı bir binaya gidiliyor çünkü,, ama yanımda kendi yemeğim vardı ve onlarla oturup kendi yemeğimi doyana kadar yiyordum..Aç kalıp imrenme durumu hiç yaşamadım, hatta arkadaşlarım benim köfte ve tavuklara imrenirse onlara veriyordum..
Çok önceki senelerde sadece öğlen yemeği yerine salata yiyerek de kilo vermiştim ama o zaman aç kalıyordum..Dukan diyeti ile aç kalmadan yavaş yavaş kilo vermek çok mutluluk verici.
Herkese başarılar ve sabır dilerim
slmmm benimde 3. günüm dukan diyetinde hatta sadece benım degıl biz ailece basladık :) yulaf kepeği bulmadık onun yerine yulaf ezmesı kullanıorum ne kadar doğru?
onun dısında atak evresınde kullanabılecegım farklı tarifleriniz varsa paylaşırmısınız..bide kitapdaki turta tariflerini yaptınız mı nasıl oluolar..umarım dileriğimiz kiloya ulaşırız:))
slmmm benimde 3. günüm dukan diyetinde hatta sadece benım degıl biz ailece basladık :) yulaf kepeği bulmadık onun yerine yulaf ezmesı kullanıorum ne kadar doğru?
onun dısında atak evresınde kullanabılecegım farklı tarifleriniz varsa paylaşırmısınız..bide kitapdaki turta tariflerini yaptınız mı nasıl oluolar..umarım dileriğimiz kiloya ulaşırız:))
arkadaşlar merhaba,
bugün diyetteki 23. günüm. 57.2 kilo ile başladım. 10. günden beri yani 13 gündür 55 kg civarında dolanıyorum. ya 200 gr az ya da fazla. bu benim motivasyonumu düşürmeye başladı. geçtiğimiz hafta içinde tatlı kaçamaklarım oldu (ortam buna çok müsaitti) toparlamak için 3 gün atak rejimi yaptım ama yine tatlı ve kuruyemiş kaçamaklarım oldu. hedefim 52 nasıl toparlayacağım bilemiyorum. yürüyüş yapamıyorum, malum havalar da soğudu. motiasyonumu yükseltmek için kitabı gözümün önünden ayırmıyorum. acil destek ve önerilerinizi bekliyorum...
Duraklama dönemleri hakkında
Diyetin 73. günündeyim, 9 kilo verdim, ben de 65 li rakamlarda 19 gün geçirdim, benim şöyle bir teorim var: geçmişte belli bir kiloda ne kadar uzun zaman geçirmişsen o kiloyu vermekte o kadar zorlanıyorsun...
Son 10 yıldır yavaş yavaş kilo alırken en uzun süreler 65 li kilolarda ve geçen 3 -4 yılda da 68-69 lu kilolardaydım. Dolayısıyla kilo verirken 68 lerde ve 65 de daha uzun takıldım.
Yeterince sabır edilirse de mutlaka kilo düşüyor..
Canlarım bilgisi olan bunu uygulayan varsa lütfen bilgi versin!
Ben beş gün boyunca bunu yapacağım.
Sabah: yağsız süt ve peynir
Öğle: haşlanmış baharatlı tavuk veya kırmızı et, balık
Akşam: yoğurt veya yine et.
veya
sabah öğle akşam sadece haşlanmış baharatlı tavuk kırmızı et ve balık.
bir hafta boyunca bunu mu yapacağım?? böyle yapsam doğru olur mu????
lütfen cevap verin ben de başlayacağımm...
Merhaba Kasli
Durgunluk döneminden yakınıyorsun,tabi bu diyette durgunluk olabiliyor. Ama senin yazdıklarına baktığımızda daha diyetin başında bile hergün bir mandalina, light da olsa puding gibi diyetin mantığına hiç uymayan şeyler var.Bence iradeni göstermenin zamanı, diyete tam olarak uymalısın ve sadece kilo verişini izlemelisin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?