- 13 Temmuz 2011
- 251
- 0
ben geçenlerde domates çorbası yaptım.muhteşem değildi ama yenilyordu
domatesleri biraz salça ile kavurdum.sonra içine 2 kaşık yulaf kep. biraz daha kavurdum.tavuk etlerini didikledim.1 bardak tavuk suyu 2 bardak su kaynattım.sonra hoppp mideye.iyi geldi valla.dur akşama ben de yapayım bari
canımcım ben domates çorbasını normaldede çok yaparım.yazdan bahçemizin domateslerinden konserve yaparım kışın domates çorbası yapmak için.hiçbir zamanda su katmam domates çorbasına.o zaman sulandırılmış salça içiyormuşum gibi geliyor bana.bu yüzden ben su yerine süt katarım.önce unu yağsız kavururum.üstüne soğuk süt katarım.biraz karıştırdıktan sonra domatesi eklerim.kaynayınca blendırdan geçir,nane dök üstüne.bayılırım valla.tabi birde çocuk versiyonu var.üstüne tereyağ yakıp onun içindede kıtır ekmek yapıp çocukların kasesine dökebilirsin.birde misafire hava atma versiyonu var ki o zaman sütün yarısını katıp diğer yarısı için yarım paket çiğ krema katıp bir taşım kaynatıp kapatırsın.misafirinde hiçbir yerde bu kadar güzel domates çorbası içmedim der.birde bu kremalı versiyon mantar çorbası için geçerli.yemede yanında yat valla....