Günaydın kızlar,
Ben Fruktoz zannettiğim tatlandırıcının içeriğine bir bakayım diye elime aldım ve çooook mutlu oldum. :)
Marka verebiliyor muyuz bilmiyorum, gerçi defalarca Splenda markası verilmişti. O yüzden oradan gideyim bari, Splenda'nın içeriği sukraloz'dur. Benim kullandığım tatlandırıcı da sukraloz. Bu zaten yeni teknoloji bir tatlandırıcı bileşimi, aspartam gibi pişince zararlı hale gelmiyor. Özellikle pişince de güvenilir olması için tavsiye ediliyor.
Neyse zaten siz de bir araştırırsınız. Ben Takita'nın Probiyotik lifli tatlandırıcısını kullanıyorum, size de tavsiye ederim. Splenda ile aynı içerik ve üstüne probiyotik olduğu için durmaya yaklaşan bağırsak hareketlerinizde size yardımcı da olabilir diye düşünüyorum. Migros, Tansaş, Carefour gibi marketlerde satılıyor. Farklı bir alternatif olabilir.
Ben yine de diyet bitince esmer şekerime dönerim. :)) Belki bu tatlandırıcı ile karışıtırırım ya da ara ara bu tatlandırıcıyı da kullanırım. Yine de tatlandırıcılar ne kadar bitkisel de deseler, kimyasal işlemlerden geçerek hazırlandığı için çok kullanmamakta fayda var. :)