Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Teşekkür ederim cnm sanada Afiyet olsun

atak 5. gün itibariyle 67.7 yi görmüş bulunuyorum...ilk gün olabildiğince fazla yedim sonraki günler benim için tam bir kabustu,kızım 40 derece ateşle hastaneye götürdüm iki kez tabi bu arada ben beş gündür uyumuyorum diyetin ikinci gününden sonra fazla bişey yiyemedim zaten,ayakta zor durdum baş dönmesi ve mide bulantısı beni mahfetti...ama tartıda 67leri görünce sıkıntılarımın hepsi gitti bebeğim de iyi şimdilik ,,mutluluk ikiye katlandı anlayacağınız,atak dönemini 10 gün yapmayı düşünüyorum tek sorun yulaf kepeğini bulamamış olmam ve kabızlık

cok gecmişolsun ipesircim tiroid önemli bir hastalık srtık ömür boyu ilaç kullanman lazım sakın aksatma

ülkerin mavi-yeşil light cikolatası var onu dene yağ oranı cok düşük ben genelde ona sığınıyorum bu sabah sadece100 gr inmişim ama hiç yoktan iyidir dimi tabi iki gündür eve gec gittiğim için spor yapamıyorum ama bu aksam telafi edicem herkese iyi haftasonları diliyorum şimdiden pazartesi güzel haberlerim olabilir

kızlar ben dün tartıda 65.5'u gördüm atak günü sonrasında 600 gr bırden gitmişti.bıraz şımardım 2 bucuk yulaf ezmesı ıle krep yaptım. onu dukana uygun patlıcan ve köfteyle yedım ama çikolata canım çok çekiyordu mavi yeşil light çikolatasının yarısını yedim:26: çok değil tabi yağ oranları ama yemesem daha ıyıydı.birde dün suda çok tüketmeyince bugün bir baktım 66.3 hemen almışım.gerçi karnımda çok şişlik var umarım su ödem v.s dir.bugün sıkı bir saf proteın günüm suyuda çok içeceğim.umarım verdıgım emekler boşa gitmez ne güzel 65lere düşmüştüm.benimde bacak inceldi karın bölgem simitlerim fazla bunlar için etkili neler yapıyorsunuz

benimde bugün 100grcık gitmiş ama yinede yeniledim çizelgemidün sebze günümdü bugün protein yapmam lazım ama arkadaşımı ziyarete gidicem ve sanırım gece orda kalırız bakalım sabaha ne kadar günaaaaaha girmiş olucammm tekrar 63'lere dönmek istemiyorumm.arkadaşımda çok güzel börek yapar ve kahvaltıyo muhakkak yapar misafir varsa ayy nolur yapmasın yada yapsın ama bana yedirmeye kalkmasınneyse artık yarın vericem raporumu artık ona göre kesersiniz cezamı
ay bende baktım baktım bulamadım sora dedim nolcak al ülkerden gitsin.artık bidahakine inş

Son düzenleme:

mavi yeşil çikolata umarım masumdur ne kadar sıklıkla hangı mıktar tüketiyorsun ertesı gun kılonda farkettırıyormu

evet canım karışıma ekliyorum birdr tarife tatlandırıcı eklememişim 1su bardağından biraz az toz tatlandırıcı koyuyorum splendanın labnesiz olanı yaptım çok begenmedim labneyle daha güzel oldu

labneyıde karısıma mı koyuyosun anlamadım yoksa yanına krema gıbı mı?
ben daha once hıc pısırmedım labneyı

Günaydın kızlaaaar! Sonunda hastalandığım için karnım çok ağrıyor.

Kahvaltı için alternatifler yaratmak zor; ama imkansız değil. :) Benim denediğim birçok yöntem var. Bugün de poğaçamdan yedim. :)

Bir tane örnek vereyim: Benim gibi eşiniz de diyette değilse çok daha rahat uygularsınız. Fırını önceden ısıtın, bu arada tepsiye yağlı kağıt serin. Yaptığınız yulaf galetaların üzerine Dana Jambon ve incecik bir dilim light kaşar koyun. Diyette olmayanlar için, dillimlenmiş ekmeklerin üzerine tereyağ sürün, üstüne sucuk, salam ya da yine Jambon da koyabilir. Bu sefer normal kaşar peyniri ya da yağlı bir dilim tulum peyniri ya da örgü peyniri koyup fırına verin. Böylece herkesi mutlu edecek bir kahvaltı alternatifiniz olur. :)

Lor, yumurta, taze otları karıştırıp yulaf kepeği galetasının üzerine koyup da fırına verebilirsiniz. :)

Çikolata ile iligli ise sadece kalorisine ve yağına bakmak önemli değil, asıl önemli nokta karbonhidrat değerleri.. Onların mümkün olduğunca az olması gerekiyor. Günlük geçilmemesi gereken bir karbonhidrat değeri vardı; ama hatırlamıyorum şimdi. Ona dkkat edilerek belki yenebilir.

TV önünde atıştırmak istiyorsanız. Önceden bir tabağa lor, küçük küplerle kesilmiş domates ve salatalık koyup karıştırın. Ara ara onu küçük bir kaşıkla yiyin. Ben sadece lor yiyorum arada.. Aslında sadece hastalanmadan önce iştahım açıldığı için o zamanlar yiyesim geliyor. :)

atak evresinde 1.5 kaşık seyirde 2 kaşık güçlendirmede 2.5 korumada 3 kaşık kullanacaksın krep yaep yapabilirsin rahatlıkla süt ürünleri içinde sitesinde günlük 1 litre diyor en çok
başarılar diliyorum

COk tesekkur ediyorum cevabin icin.. DUn krep yapmaya calistim ama tavaya yapisti benimkisi kaldiramadim :S BIr daha denicem..

Bugun 2. gunum, 400 gr vermisim :) Ben %0 yagli meyvali yogurt aldim, tatli krizlerim tuttugunda onu yiyebilirmiyim?

Aslinda sormak istedigim, bir urun alirken hangi degerlerine bakip aliyorsunuz? Yaga mi, kaloriye mi yoksa karbonhidrata mi??

BU diyet oncesi Atkins yaptigim icin, sunu gozlemledim: Karbonhidrat degeri dusuk olan yiyeceklerin yag oranlari ve kalorileri yuksek oluyor. Light urunlerin iise tam tersi, kalorileri dusukken, karbonhidrat degerleri normal urunlere gore daha yuksek... Istee hangisinee bakicagimi sasirdim, beyin direk gecis yapamiyor henuz :)

Karbonhidrat ve yağ değerleri düşük olacak. Bu arada deniz ürünlerini yağsız pişirdiğin sürece istediğini yiyebilir, somon gibi yağlı balıkları da yiyebilirsin rahatça..

evet arkadaşlar bazılarınızda olduğu gibi bu bendede dert bacaklar omuzlar falan ince ama gelgelelim göbek ve simitler beni çıldırtıyor aslında ben ideal kiloma indim herkes yeter artık diyor ama bu sorunlar yüzünden devam ediyorum ama malesef sadece oralardan gitmiyor kilolar eskiye oranla tabi şuanki durum çok iyi ama 38 beden bir gömlek giyiyorum üst gögüs falan çok iyi göbek bölgesi yanlar falan pörtlüyor ben dar giymeyi seviyorum ve acaip sinirlerim bozuluyor plates falan iyi ama sorunu tam çözmüyor bide sürekli yapmak lazım bırakınca bir zaman sonra gevşiyor yani ne yapsam istediğim olmuyor korse giyince her şey mükemmel ama her zamanda korse giyilmez bunaltır insanı ben bu yüzden yağ aldırma işlemi yaptırmayı düşünüyorum araştırıyorum henüz kararım net değil hangi işlemi yaptıracağım konusunda ameliyatsız lazerle falan yapılan var onlara bakıyorum çünkü bu problem devam ettikçe ben 50 yede insem durumum kötü gelecek hep o yanlar mutsuz edecek bakalım bulacagım bir çare

Krepinizin tavaya yapışmaması için 2 yol önerebilirim:

1) Dukan'ın kitabında önerdiği yol: bir-iki damla zeytinyağını tavaya koyun, bir peçeteyle dağıtıp fazlasını da alın, öyle pişirin.

2) Diğeri de benim yöntemim: Ben sabırla kısık ateşte pişmesini bekliyorum. Pişmesine yakın, kenarlarını yavaş yavaş kaldırıyorum, geri kalanı kendi tavadan ayrılıyor. Ama yüksek ateşte pişirdiğim zaman, yapıştı ve hiç tavadan ayrılmadı.

Karbonhidrat ve yağ değerleri düşük olacak. Bu arada deniz ürünlerini yağsız pişirdiğin sürece istediğini yiyebilir, somon gibi yağlı balıkları da yiyebilirsin rahatça..

Cook tesekkur ederim yardimlariniz icin. Ozaman, tahminimce bu diyet Atkins'e cok benziyor, sadece yag kisitlamalari farkli.

rica ederim :)

tavaya biraz yağ damlatıp peçeteyle silersen yapışmıyor ürün alırken hem yağ hem karbonhidrat değerine bakmalısın karbonhidratı en az yağ oranıda 2 yi geçmeyen ürünler diyor

Acaba Callenetics'in sadece göbek ve bel için olan videosunu deneseniz nasıl olur? Ben onu hiç indirmedim ama forum sitelerinde linkleri vardı diye hatırlıyorum. Belki onu denerseniz faydası olabilir.

Benim dunku sorunum o yuzdendi, tavanin alti acikti, kaldirmadim, sinir oldum :)
Sizin yonteminizi denicem cok tesekkurler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…