- 5 Nisan 2011
- 3.251
- 4.572
- 133
ay ben de bayılırım bitter çikolataya ama yanlış biliyoruz ben bugün iksinin değerlerini karşılaştırdım da kalori değerleri aynıydı bide sütlü olanda protein değeri azıcık daha yüksekti ama karbonhidrata baktımda hatırlamıyorum.muhtemelen bi fark olmadığı için hatırlamıyorumdur yoksa değerler birbirine çok yakın.
ben de aldım ama açmadım daha çikolatalı pudingimi süte karıştırdım onu içiyorum ve tadı gayet güzel. sana da afiyet olsun
Merhabalar,
Çooook çooook uzun zamandır yazamadım. Eskileri okuyanlar bilir. :) Yazamamamın iki sebebi var. Birincisi; explorerim kadınlar kulübü forumuna girince kapanıyor. Hala sebebini çözemedim ve bunu başka bir bilgisayardan yazıyorum. İkincisi 16 Mart'ta tiroit ameliyatı oldum, neti biraz boşladım.
Bu diyete Ağustos ayında başlamış, 80 günde 13 kilo vermiştim. Herşey çok yolunda gitti. Ameliyat olana kadar koruma evresi dahil verdiğim kiloyu korudum. Ancak ameliyat olunca hareketsizlik, saf protein gününü uygulayamama ve moral olsun diye (niyeyse!) fazla tatlıya düştüm. Şimdi 4 kilo fazlam var ama birkaç haftaya kadar vereceğim.
Foruma bir daha ne zaman girebilirim bilemiyorum. Ama yazmak isteyen olursa mail adresim ipeksir@gmail.com
Ayrıca Ankara'da olanlar için Tunalı'daki lokman hekimde yulaf kepeğine benzer birşey satıyorlar. Benzer diyorum çünkü rossmann'dan aldığımın tam aynısı değil. Ama idare eder.
Sevgiler...
bugün mvis'le ikiniz tatlı tatlı dediniz benim de canım nasıl çekti bütün gün çikilata derdiyle yandım tutuştum ve eve gelirken light puding ve bitter çikolata aldım önce pudingi denicem kesmezse 1 parçacık çikolata yerim artık napiim
benimde bugün 100grcık gitmiş ama yinede yeniledim çizelgemiülkerin mavi-yeşil light cikolatası var onu dene yağ oranı cok düşük ben genelde ona sığınıyorumbu sabah sadece100 gr inmişim ama hiç yoktan iyidir dimi tabi iki gündür eve gec gittiğim için spor yapamıyorum ama bu aksam telafi edicem herkese iyi haftasonları diliyorum şimdiden pazartesi güzel haberlerim olabilir
ülkerin mavi-yeşil light cikolatası var onu dene yağ oranı cok düşük ben genelde ona sığınıyorumbu sabah sadece100 gr inmişim ama hiç yoktan iyidir dimi tabi iki gündür eve gec gittiğim için spor yapamıyorum ama bu aksam telafi edicem herkese iyi haftasonları diliyorum şimdiden pazartesi güzel haberlerim olabilir
labneyıde karısıma mı koyuyosun anlamadım yoksa yanına krema gıbı mı?
ben daha once hıc pısırmedım labneyı
mavi yeşil çikolata umarım masumdur ne kadar sıklıkla hangı mıktar tüketiyorsun ertesı gun kılonda farkettırıyormu
Tekrar merhaba kizlar,
Azonce markette yulaf kepegini buldum ve aldim.. Ama sizlere birkac sorum olucak. SImdi bugun ilk gunum, atack evresindeyim. BU yulafi kullanarak sabah kahvaltisi icin krep yapabilirmiyim ve nekadar yulaf kullanmaliyim gunluk?? Ikinci sorum ise, %0 yag iceren sut yogurt falan aldim, bunlari gunluk nekadar tuketmeliyim, bir sinir var mi??
Diyette ilk gunum oldugu icin acemiyim, kusura bakmayin artik :)
dünde 2 yada 3 parca alıyorum ama kiloma cok etkisi oluyor diyemem çünki vermeye devam ediyorum
atak evresinde 1.5 kaşık seyirde 2 kaşık güçlendirmede 2.5 korumada 3 kaşık kullanacaksın krep yaep yapabilirsin rahatlıkla süt ürünleri içinde sitesinde günlük 1 litre diyor en çok
başarılar diliyorum
COk tesekkur ediyorum cevabin icin.. DUn krep yapmaya calistim ama tavaya yapisti benimkisi kaldiramadim :S BIr daha denicem..
Bugun 2. gunum, 400 gr vermisim :) Ben %0 yagli meyvali yogurt aldim, tatli krizlerim tuttugunda onu yiyebilirmiyim?
Aslinda sormak istedigim, bir urun alirken hangi degerlerine bakip aliyorsunuz? Yaga mi, kaloriye mi yoksa karbonhidrata mi??
BU diyet oncesi Atkins yaptigim icin, sunu gozlemledim: Karbonhidrat degeri dusuk olan yiyeceklerin yag oranlari ve kalorileri yuksek oluyor. Light urunlerin iise tam tersi, kalorileri dusukken, karbonhidrat degerleri normal urunlere gore daha yuksek... Istee hangisinee bakicagimi sasirdim, beyin direk gecis yapamiyor henuz :)
Karbonhidrat ve yağ değerleri düşük olacak. Bu arada deniz ürünlerini yağsız pişirdiğin sürece istediğini yiyebilir, somon gibi yağlı balıkları da yiyebilirsin rahatça..
COk tesekkur ediyorum cevabin icin.. DUn krep yapmaya calistim ama tavaya yapisti benimkisi kaldiramadim :S BIr daha denicem..
Bugun 2. gunum, 400 gr vermisim :) Ben %0 yagli meyvali yogurt aldim, tatli krizlerim tuttugunda onu yiyebilirmiyim?
Aslinda sormak istedigim, bir urun alirken hangi degerlerine bakip aliyorsunuz? Yaga mi, kaloriye mi yoksa karbonhidrata mi??
BU diyet oncesi Atkins yaptigim icin, sunu gozlemledim: Karbonhidrat degeri dusuk olan yiyeceklerin yag oranlari ve kalorileri yuksek oluyor. Light urunlerin iise tam tersi, kalorileri dusukken, karbonhidrat degerleri normal urunlere gore daha yuksek... Istee hangisinee bakicagimi sasirdim, beyin direk gecis yapamiyor henuz :)
evet arkadaşlar bazılarınızda olduğu gibi bu bendede dert bacaklar omuzlar falan ince ama gelgelelim göbek ve simitler beni çıldırtıyor aslında ben ideal kiloma indim herkes yeter artık diyor ama bu sorunlar yüzünden devam ediyorum ama malesef sadece oralardan gitmiyor kilolar eskiye oranla tabi şuanki durum çok iyi ama 38 beden bir gömlek giyiyorum üst gögüs falan çok iyi göbek bölgesi yanlar falan pörtlüyor ben dar giymeyi seviyorum ve acaip sinirlerim bozuluyor plates falan iyi ama sorunu tam çözmüyor bide sürekli yapmak lazım bırakınca bir zaman sonra gevşiyor yani ne yapsam istediğim olmuyor korse giyince her şey mükemmel ama her zamanda korse giyilmez bunaltır insanı ben bu yüzden yağ aldırma işlemi yaptırmayı düşünüyorum araştırıyorum henüz kararım net değil hangi işlemi yaptıracağım konusunda ameliyatsız lazerle falan yapılan var onlara bakıyorum çünkü bu problem devam ettikçe ben 50 yede insem durumum kötü gelecek hep o yanlar mutsuz edecek bakalım bulacagım bir çare
Krepinizin tavaya yapışmaması için 2 yol önerebilirim:
1) Dukan'ın kitabında önerdiği yol: bir-iki damla zeytinyağını tavaya koyun, bir peçeteyle dağıtıp fazlasını da alın, öyle pişirin.
2) Diğeri de benim yöntemim: Ben sabırla kısık ateşte pişmesini bekliyorum. Pişmesine yakın, kenarlarını yavaş yavaş kaldırıyorum, geri kalanı kendi tavadan ayrılıyor. Ama yüksek ateşte pişirdiğim zaman, yapıştı ve hiç tavadan ayrılmadı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?