• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

normalde 2 kaşık hakkın var ama dukanın sitesinde yazan fazla tüketmek sadece bagırsakları fazla çalıştırımış ben 6 kaşık kepekten yaptığım kekin hepsini yediğimide biliyorum :1:

Bende bişey sormak istiyorum ? Seyir evresinde yulaf kepeği maximum ne kadar kullanılabilir ? bir kaşık tavuk suyuna içi tavuk parçaçcıklı yayla :56:çorbama kattım, birde gojili kekim var , onuda yaparken 6 kaşık kepek katmıştım yani dörtte birini yersem onun bugun 2,5 kaşık yulaf kepeği yemiş olcam bunun bir sakıncası olurmu sizce ? Bende kitap var ama okumadım tamamını sizce Dukan hoja ne der bu konuda ? :)))

Merhaba kizlar,

Su siralar yaptigim diyetten inanilmaz sikildigim icin alternatif diyetler arastirmaya baslamistim. DUkan diyeti ilgimi cekti, yazilanlarin bir bolumunu okudum.. Buugn itibariyle basladim bile. Aslinda sizinkine cok benzer bir diyet yapmaktaydim. Simdi de sizinle devam etmek istiyorum. Attack'i 5 gun yapicam, Sali gunu 1+1 'e gecmeyi dusunuyorum.. Birazdan bahsettiginiz yulaf kepegini aramaya cikicam, umarim bulurum. Yurtdisinda oldugum icin kitabi daha temin edemedim, oyuzden sizlerin tecrubelerinden yararlanicam bir sure. Sorularim olursa sizi rahatsiz edicem.. Umarim hepimiz istedigimiz kilolara duseriz. BU arada boyum 1.60, kilom suanda 61. yaklasik 2 haftadir 61'de takilmis durumdayim. Umarim bu attack kisminda bu direnci kirarim.

normalde 2 kaşık hakkın var ama dukanın sitesinde yazan fazla tüketmek sadece bagırsakları fazla çalıştırımış ben 6 kaşık kepekten yaptığım kekin hepsini yediğimide biliyorum :1:

valla bende yememek için zor tutuyorum kendimi 1/4 ünü akşam sıcakken yemiştim 1/4 ünüde bugün yedim geri kalan yarım kekle bakışmaktayız şu an karşılıklı :82:

ya kızlar kaç kilo verirsek istedğimiz bedene ine biliriz ?bu beden konusu bende takıntı oldu valla....:37:

ya sorma beden konusu ben de de takıntı oldu.şimdi üstümdeki kotum 28-32 ama çok az geniş gibi.ama Large beden bluzum hala bol falan da gelmiyor ve şu anda bedenimi bilmiyorum.ayrıca medium t-shirtlerimi de rahatlıkla kullanabiliyorum.boy:168cm ve kilo:61.8 ben kaç bedenim acaba fikri olan beri gelsin

şimdii benim anlamadığım bişeler daha var ben bunun kitabını almam mı lazım acaba... ben 17 kilo verip 65 kilo olmak istiorum ilk hedefta.. sizce kaç gün yapmalıyım... sonra şimdi topic i okurken bazıları bugün atact günüm falan yazmışşş yaaaaaa benimm kafamm karışttıı lütfeennn yardımmm :((((((((((((
bence 7gun senin için ideal ben 9gun yapmıştım sanırım 40kilo vermek istiorum

ya sorma beden konusu ben de de takıntı oldu.şimdi üstümdeki kotum 28-32 ama çok az geniş gibi.ama Large beden bluzum hala bol falan da gelmiyor ve şu anda bedenimi bilmiyorum.ayrıca medium t-shirtlerimi de rahatlıkla kullanabiliyorum.boy:168cm ve kilo:61.8 ben kaç bedenim acaba fikri olan beri gelsin

benim boyum 1.60 kilom 77 ama kot bedenim 31 arkadaşlar ve L giyiyorum nasıl iştir anlamıyorum neden kilom fazla ozaman :59:

Bu diyeti yapan arkadaslarim muhakkak yulaf kepegi tuketin
1 - Ekmek, makarna, pilav gibi karbonhidratların diyetten tamamen çıkarılması…

Diyet yapan kişinin yaptığı en önemli hatalardan biri vücuda yeterli miktarda karbonhidrat vermemektir. Diyete başladığı zaman ekmek, pilav, makarna, patates, mısır gibi besinleri kesen kişilerin metabolizması ihtiyacı olan karbonhidratı önce kandan almaya çalışır. Glikoz oranı düştüğünde kan şekeride düşmeye başlar. Sonrasında vücut kas içerisindeki karbonhidratları kullanmaya başlar ve bu durum kas kaybı anlamına gelir. Bu sırada vücut kasla beraberinde su kaybına uğrar.Yani diyette karbonhidratı kesen kimse tartıdaki sonucu görünce kilo verdiği yanılgısına düşer ancak gerçek olan vücudun kaybettiği yağ değil kas ve sudur.

2 - Sadece protein ağırlıklı diyet yaparak hızlı zayıflama…
Proteinin vücut mekanizmasını hızlandırdığı doğrudur ancak sürekli protein almak kas dokularını eksiltir ve su kaybına neden olur.1 gr kas dokusu ile beraber yaklaşık 2,7 gr su kaybı olur.Yağsız doku kitlesi kaybı metabolik hızı düşürür. İnsanlar tartıya çıktığı zaman kilo verdiklerini zannederler ancak metabolizma yavaşladığı için diyet sonrasında hızlı bir şekilde kilo alınır.

Bu diyeti yapan arkadaslarim muhakkak yulaf kepegi tuketin
1 - Ekmek, makarna, pilav gibi karbonhidratların diyetten tamamen çıkarılması…

Diyet yapan kişinin yaptığı en önemli hatalardan biri vücuda yeterli miktarda karbonhidrat vermemektir. Diyete başladığı zaman ekmek, pilav, makarna, patates, mısır gibi besinleri kesen kişilerin metabolizması ihtiyacı olan karbonhidratı önce kandan almaya çalışır. Glikoz oranı düştüğünde kan şekeride düşmeye başlar. Sonrasında vücut kas içerisindeki karbonhidratları kullanmaya başlar ve bu durum kas kaybı anlamına gelir. Bu sırada vücut kasla beraberinde su kaybına uğrar.Yani diyette karbonhidratı kesen kimse tartıdaki sonucu görünce kilo verdiği yanılgısına düşer ancak gerçek olan vücudun kaybettiği yağ değil kas ve sudur.

2 - Sadece protein ağırlıklı diyet yaparak hızlı zayıflama…
Proteinin vücut mekanizmasını hızlandırdığı doğrudur ancak sürekli protein almak kas dokularını eksiltir ve su kaybına neden olur.1 gr kas dokusu ile beraber yaklaşık 2,7 gr su kaybı olur.Yağsız doku kitlesi kaybı metabolik hızı düşürür. İnsanlar tartıya çıktığı zaman kilo verdiklerini zannederler ancak metabolizma yavaşladığı için diyet sonrasında hızlı bir şekilde kilo alınır.

canım benim bunlar doğru olabilir ama zaten uzun sürmüyor ki bu sadece protein evresi. yani dukan diyetinin amacı zaten kitapta da yazıyor, ilk atak evresi boyunca su kaybettirip insanları diyetin ikinci evresi için motive etmek.

zaten maksimum 7 günden sonra karbonhidrat da almaya başlıyorsun, bu şekilde artık zaten diyet zararlı bi halden çıkmış oluyor.

ki ben şuna da inanıyorum, belki daha fazla kas ve su kaybediyoruzdur ama hiç yağlı besin tüketmediğimiz için vücuttaki yağ da eninde sonunda yakılmaya başlayacaktır. bana mantıklı gelen bu yani..

valla bende yememek için zor tutuyorum kendimi 1/4 ünü akşam sıcakken yemiştim 1/4 ünüde bugün yedim geri kalan yarım kekle bakışmaktayız şu an karşılıklı :82:

arkadaşlar hangi evrede yapıyorsunuz bu keki? ben daha atak evresinin 3. günündeyim ve gerçekten sürekli et ve protein yemek şimdiden canımı sıktı. tatlandırıcı ve kako ile bi de yulaf kepeği ile mi yapıyorsunuz bu keki?

atak everesindede yapabilirsin bir sakıncası yok ama hepsini yeme bence

6 kaşık yulaf kepeği
1 çay bardağı süt

1 kabartma tozu
4 yumurta
biraz limon suyu
1 limon kabuğu rendesi

yarım kutu labne hepsini çırpıp sıcak fırına atıp 40 45 dk 180 derecede pişiriyorum

bazen az yağlı kakaoda ekliyorum 2 kaşık ama atakda kakaolu yapma seyirde yaparsın nede olsa kakao etkileyebilir

arkadaşlar hangi evrede yapıyorsunuz bu keki? ben daha atak evresinin 3. günündeyim ve gerçekten sürekli et ve protein yemek şimdiden canımı sıktı. tatlandırıcı ve kako ile bi de yulaf kepeği ile mi yapıyorsunuz bu keki?

shahdaroba boyumuz nerdeyse ayni benim 1 cm daha fazla oda fark etmez zaten

kiloya gelince ben bu diyete baslamadan once bende m giyiyordum kilomda 66 ydi baska bir tartida 67 gelmistim yaklasik 10 kilom gitti simdi s beden rahatlikla geliyor ama bazi elbiselerin kaliplari oyle darki m aliyorum birde ben tryedeki bedenlerle avrupadaki bedenler aynimidir bilmiyorum
sende sanirim 57-58 olursan s beden rahatlikla giyersin

ya kızlar kaç kilo verirsek istedğimiz bedene ine biliriz ?bu beden konusu bende takıntı oldu valla....:37:

biraz da vücudun hangi kısımlarında daha fazla kayıp olduğuna bağlı.ben hiç spor yapmadan 3.5 kilo verdim ve önü zar zor kapanan ceketim şuan rahatlıkla oluyo karın kısmıda bol geliyo ama yürüyüş falan çok yapamadığım için alt bedende pek değişiklik olmadı :D azda olsa incelme var onu farkedıyorumda henuz bi beden denecek kadar olmadı:D istediğin kiloya düştüğünde bence cok rahat istedıgın kıyafetlerede girebılıyo olucaksın:10:

kislar bu sabah 500gr verdim diye seviniyordum
gitti hepsi yarin tartiya +1000gr olarak yansiycakk:43:
misafirlikteydim mecburen bir dilim pasta yedim
ya madem diyetim bozulucakti keske tatli olsaydida tatli yeseydim ya:84:hic degilse bozduguma degdi diycektimmm
off yaaa sil bastan simdi :50:

Son düzenleme:
kislar bu sabah 500gr verdim diye seviniyordum
gitti hepsi yarin tartiya +1000gr olarak yansiycakk:43:
misafirlikteydim mecburen bir dilim pasta yedim
ya madem diyetim bozulucakti keske tatli olsaydida tatli yeseydim ya:84:hic degilse bozduguma degdi diycektimmm
off yaaa sil bastan simdi :50:

olsun cnm sıkma canını,bazen öyle bi ortamda oluyosunki yemesen olmuyo öyle durumlarda mecburen ucunu kacırmadan bozmak zorunda kalıcaz :( olan olmuş artık bol bol suyunu iç dengeyi sağlarsın tekrar

dün kalan kilolarımı vermeyi hızlandırması için kavitasyona başlayacağımı yazmıştım. bir hevesle işten cıkıp gittim randevuma ama başlayamadan eve geri döndüm :53: çünki kavitasyon tiroid hastalarına uygulanmıyormuş. nedeni ise kalp ritmini bozma ihtimalinin yüksek olması :43: bu hastalık beni bir cok seyden mahrum bırakıyor :43::43::43::43: o yüzden de yavaş kilo veriyorum :43: tek tesellim tartımın inmeye devam etmesi. dünki hüsrandan sonra bu sabah giden 400 gr la bir nebzede olsa mutlu oldum az kaldı seyir evresinin bitmesine hissediyorum :27:

Mvis lütfen boşuna üzme kendini.. Bende troid hastasıyım buna rağmen kavitasyon yaptırdım hem de seansina 400 TL verdim acıbadem hastanesinde. Sonuç sıfır hiç bişeye yaramadı, olan içtiğim sularla psikopat gibi kavitasyon rejimi yaptığımla kaldım. Bu nedenle üzme kendini zaten işe yaradığı falan yok :))))

Merhabalar,

Çooook çooook uzun zamandır yazamadım. Eskileri okuyanlar bilir. :) Yazamamamın iki sebebi var. Birincisi; explorerim kadınlar kulübü forumuna girince kapanıyor. Hala sebebini çözemedim ve bunu başka bir bilgisayardan yazıyorum. İkincisi 16 Mart'ta tiroit ameliyatı oldum, neti biraz boşladım.

Bu diyete Ağustos ayında başlamış, 80 günde 13 kilo vermiştim. Herşey çok yolunda gitti. Ameliyat olana kadar koruma evresi dahil verdiğim kiloyu korudum. Ancak ameliyat olunca hareketsizlik, saf protein gününü uygulayamama ve moral olsun diye (niyeyse!) fazla tatlıya düştüm. Şimdi 4 kilo fazlam var ama birkaç haftaya kadar vereceğim.

Foruma bir daha ne zaman girebilirim bilemiyorum. Ama yazmak isteyen olursa mail adresim ipeksir@gmail.com

Ayrıca Ankara'da olanlar için Tunalı'daki lokman hekimde yulaf kepeğine benzer birşey satıyorlar. Benzer diyorum çünkü rossmann'dan aldığımın tam aynısı değil. Ama idare eder.

Sevgiler...

Son düzenleme:
Tekrar merhaba kizlar,

Azonce markette yulaf kepegini buldum ve aldim.. Ama sizlere birkac sorum olucak. SImdi bugun ilk gunum, atack evresindeyim. BU yulafi kullanarak sabah kahvaltisi icin krep yapabilirmiyim ve nekadar yulaf kullanmaliyim gunluk?? Ikinci sorum ise, %0 yag iceren sut yogurt falan aldim, bunlari gunluk nekadar tuketmeliyim, bir sinir var mi??

Diyette ilk gunum oldugu icin acemiyim, kusura bakmayin artik :)

Back