Bu arada diyete yeni başlayan herkese başarılar ve hepiniz hoşgeldiniz..
Yumurta ile ilgili durumu netleştirmek istedim: Kolesterolünüz varsa günde 1 taneyi geçmemekte fayda var (tabi bu sarısı için). Beyazını ise istediğiniz kadar yiyebilirsiniz.
Ancak kolesterolünüz yoksa kaç tane yiyebileceğiniz ile ilgili bir şey yazmıyor kitapta. Mesela benim kolesterolüm yok, tansiyon problemim yok, biraz kansızlık vardı, bu kadar proteinle onun da kaldığını sanmıyorum, benim günde 3 tane yumurta yediğim olmuştu (1-2 kere). Ama normalde neredeyse her sabah 1 tane haşlanmış yumurtamı yiyip öyle çıkıyorum. Bazen yulaf kepeği yoğurt ve tatlandırıcının yanında sütlü nescafe ya da sadece diyet peynir, domates salatalık.
Yarın sabah aslında 1 haftada ne kadar verebildiğimi söyleyebilirim; ama 6 günde 900 gram verdim. Şuanda 47,1 kiloyum. Hedeflediğim kilo 48'ti ama verdikçe hadi biraz daha yapayım diyorum. Ben de kendime zaman sınırlaması koydum, Mayıs'a kadar (30 Nisan son inşallah) seyir evresine devam edicem. Sonra da güçlendirme evresine geçeceğim.
Bu hafta ve geçen hafta alışveriş yaptım. 34 beden pantolonlar aldım. XS kıyafetlerin bazıları bol geldi.. Çok mutluyummm.. Sonunda eski halime dönebilmek harika bir şey.. Eşim kedi gibi oldun diyor.
( Biraz daha zayıflarsan sen uyurken ağzından yiyecekler vericem, diyor. :)) Ancak 1 Mayıs'ta inşallah güçlendirme evresine geçiyorum. O zaman da mutlaka yazmaya ve sizlerin neler yaptığınıza bakmaya geleceğim..
Daha diyete başlamadan kaçamaklar hakkında sorular sorulduğunu gördüm.. Zaten kaçamak yapmayı kafanıza koymayın.. Elinizden geldiğince diyete uymaya ve diyete, kendinize, güzelliğinize, sağlığınıza, mutlulluğunuza odaklanın. Ben henüz hiçbir kaçamak yapmadım; ama eğer siz bir şekilde nefsinize yenilip yaparsanız da yapmışsınızdır. Çok da bunları düşünmeyin, hiç kaçamak yapmayacakmışsınız gibi odaklanın. Zaten bu diyetle (kurallara uyarak ve azimle devam ederseniz) mutlaka kilo veriyorsunuz. Bir kere zayıflamanın mutluluğunu yaşamaya başlayınca da kaçamaklar insanın aklına bile gelmiyor..