• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Merak etmeyin kızlar, hepiniz vereceksiniz. Sadece gerçekten beynimize bazı şeyleri oturtmamız lazım. Canımızın çektiği ve biza kilolar aldıran o çikolatalar, tatlılar, pastalar, börekleeeerrrr... Onlara gerçekten ihtiyacımız var mı? Onları neden yemek istiyoruz, neden yarım porsiyon bile yetecekken 2 hatta 3 porsiyon yemek istiyoruz? Sadece kendimizi kandırıyoruz, onları yiyince mutlu olacağız sanıyoruz. Tabi ki her şeyden yiyelim, her şeyin tadına, zevkine varalım; ama gerçekten her gün çikolata yemeye gerek var mı? Sabahları 1-2 dilim ekmekle doyabilecekken, neden yarım ekmeğe yağlı ve bol kaşarlı tostlar yapıyoruz ki?

Ben hiçbir zaman çikolata seven biri olmadım, öyle deli gibi canım bir şey de istemez. Ben de eşimden sonra atıştırma alışkanlığı başladı. İlla ki tv izlerken atıştıracağım, yoksa sıkılıyorum.. Ne kadar saçma aslında.. Hayatımda hiçbir bu kadar kilolu olmamıştım. 1-2 kilo alırdım üniversitedeyken, çünkü hareketsiz kalırdım. Ama bu sefer nedense resmen beynimin kontrolü kaybettim ve geri kazanmam 1 senemi aldı.

Bir arkadaşımız düşünce gücüyle zayıflama diye bir şey var mı, diye sormuştu. Ben sana cevabını vereyim: KESİNLİKLE VAAARRR!!!... Hatta bir diyetin ilk aşaması düşüncedir. Düşünce gücüyle zayıflama, zayıflayacaüğını sanarak önüne geleni yemek değil. Artık eskisi gibi atıştırmak ya da yemek yeme ihtiyacını kafasında insanın bitirmesi demek.

Bir mühendis olarak, saçma sapan soyut şeylere ve hurafelere asla inanmam. Yalnız beynimizin yapısını incelerseniz, düşünce dediğimiz şeyin, hisler dediğimiz şeyin, aslında (basitçe söylemek gerekirse) sadece elektron akışı olduğunu görürsünüz. Ve bu elektronların izlediği yollar bizim tercihlerimizi belirliyor. Bu yolları zayıflatıp farklı yollar oluşturmak imkansız değil, sadece zor.

O yüzden sadece zayıflamak için değil, dedikodu yapmamak, yalan söylememek, korkularımızla yüzleşmek, daha anlayışlı ve kararlı bir insan olmak için, sadece farkına varmak yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Ben uygulayabiliyor muyum? Hayır, bazen strese yeniliyorum, bazen zaman dediğimiz, kendimizi kısıtladığımız dakikalara yeniliyorum. Bazen bencilliğime, keyfime yeniliyorum.

Canınız bir şeyler yemek istediğinizde kendinize buna ihtiyacınız olup olmadığını sorun, her gün yemektense ayda 2 kere yesem ne olurki diye sorun.

Benim eşim yanımda her şeyi yiyebiliyor, başlarda izin vermiyordum, çünkü canım çekiyordu. Ama dün yanımda en sevdiğim tatlılardan birini (kaymaklı ekmek kadayıfı) yedi. İnanın hiç canım çekmedi. Tabi ki yemek güzel olurdu, bir iki lokma yesem zevk alırdım; ama ne gerek vardı? Diyetimi tamamladığımda nasılsa arada sırada yiyecektim.

O yüzden merak etmeyin, mutlaka eğer inançlı bir insansanız dua edin (beyninizde güzel yollar oluşmasını sağlayacaktır.), yiyeceklerin hayatınızdaki yerini sorgulayın, sağlıklı bir yaşamın hayatındaki yerini sorgulayın. Gerçekten o yiyecekleri o kadar sık tüketmeye ihtiyacımız var mı diye sorgulayın.

Ben böyle yapıyorum ve gerçekten çok yol katettiğimi düşünüyorum.. Size ukalalık yapmak için ya da sizleri eleştirmek için bunları söylemiyorum. Sadece size benim uyguladığım bir şeyi anlatıyorum. Bunun mucize bir zayıflama çayı olduğunu düşünün. ;) İnanıyorum hepimiz en kısa sürede, sağlıklı bir şekilde yağlarımızdan kurtulacağız. Herkese iyi günler.. :)

Bu arada ben 100 gram daha vermişim, şu anda 47,6 kg oldum. :52:

Son düzenleme:
gunaydin kislar *mechartemisia sanirim ikimiz variz
sen cok iyi gidiyorsun gunden gune kilo veriyorsun tebrikler nerdeyse 46 olmussun hedefini asmissin
ben bir kac gundur kacirdim cikolota yedim ve bu diyette hic kacamak olmuycak ya dunden buyana 58 gosteriyor uc gun once 57 gelmstim ben zaten kacamak yapiyordumda sabah erken saatlerde yapardim gun boyunca yakarim diye dusunuyordum oylede oluyordu ama kac gundur dikkat etmedim
hep boylemi olucak bunaldim ben uzun sure diyet yapamiyorum
bir yesem iki tartilicam oylemi
kilo almak icin ugrastigim o gunlerime cok kiziyorum :26:

Yok merak etme, biraz sabret, kilonu koru, zamanla her şeyden az az yer, kilonu da korursun.. Bence çok iyi gidiyordun. Artık yaptığın kaçamakları düşünme bence, ohhhh bitti gitti. Afiyet olsun. Bak uzun süre diyet yapmayı sevmiyormuşsun, o yüzden diyetinin kısa sürmesi için bundan sonra çok fazla kaçamak yapmamaya çalışırsın. Zaten senin bitti sayılır seyir evresi, son bir gayret, sonra güçlendirme evresinde daha rahat yapacağız. :) İnşallah..

mecharmetisia canim cok guzel yazmissin ve yine kilo vermissin cok guzel
haklisin belki once beyine bitirmek gerekiyor
ama bende durum vahimyani
ben onceleri cok zayiftim 169 boyum var ve 45 kiloydum kilo almak icin cirpinir dururdum 50 kilo olmak hayaldi benim icin ve ben ozamanlar yemek yemeyi hic sevmezdim gun boyunca aklima yemek gelmezdi bile ya
oysa simdi gozum hep abur cuburda aclik degil
bazan diyorum boyle yiyerek kendime zarar veriyorum yemesem ne kaybederim diye
su iki ayda cok sey ogrendim saglikli beslenme hakkinda
ve insallah uyguluycam ama diyet psikolojisinden kurtulamiyorumki
daha kac kilo vermek istedigimide bilmiyorum boyle kalsam iyiyim aslinda

günaydın dun 67.5 idim. spor ve sıkı bır atakla 66.9'a düştüm:46: bugün sebze günüm bakalım inşallah artık 66 sularında gezerim 67'i bir daha görmem.yarın belli olacak artık 66lıklardanmıyım:1: bu arada bugün doktoruma gideceğim bakalım onun tartısında ne kadar çıkacağım verdiğim yağ mı kas mı? bugün mutluyum çevremdekiler hepsi orantılı olarak vücudun her kısmından kilo verdiğimi söylüyorlar bunun verdiği zevk gecen yedıgım yagda kızarmıs cıtır tavuktan kat be kat fazla sakın kacamak yapmayın yapmayayım.artık 65'i göreyimmmm:9:

selaaammmm...

daha once yazıldı mı bilmiyorum ama aklıma gelmişken yazayım . bazen insan ne yiyecegim diye kilitleniyor ...
alternatifler arasına
-menemen ekledim ( kıymalı olursa çift etki;) )
-kıymalı yumurta
-közlenmiş patlıcan üzerinde et parcaları , light yoğurt , kırmızı biber)

selam..
dukan diyetni bi arkadşım çok övdü iyi kilo verdirdigini söyledi.bende çok merak ettim..azimle anlamaya ve okumaya çalışıcağım .neler yiyip neler içiloyurmuş merak ettim.2,5 aydır diyet yapıyorum.biraz hızlanmak iyi olur aslında..
sizlerede kolay gelsin.ben başlayayım okumaya..tabi atlaya atlaya ehh..:27:

zararını görmedik ve diyetlerimiz hala devam ettiği için geri aldık diyemeyiz ama dukan geri almamanın formülünüde verdiği için ufacık soru işaretide olsa geri alacağımı sanmıyorum alsam bile ne yapmam gerektiğini biliyorum ve diyeti herkese tavsiye ediyorum

off çok karışık gelmeye başladı..ama çözeegim bakalım.tek soracagım şey geri hiç kilo alan oldumu bu yöntemi deneyip.yada bi zararını gören:5:

20 kilo çok büyük başarı seni ayakta alkışlıyorum :46::46::46:son kiloları vereceğinede canı gönülden inananıyorum bu kadar azimliyken başarmaman bence mümkün degil merak ettim 20 kilo ne kadar sürede gitti ? bencede selüliti kesin azaltıyor diyete başlarken off diyet bitecek bide selülitle ugraşacağım diye üzülüyordum bende ciddi selülüt vardı ciddi azalma var hepsi gitmesede çözmek kolay olacak :)

doktora gıttım onun tartısında da 66.8'im :64: oh be yarısından fazlası yagdan gıtmış 86.6 ıle baslamıstım tam 20 kılo gıtmıs sımdı sıra su 6.8 kıloda kızlar bu dıyet selülütüde azaltıyor sakın bırakmayın

Son düzenleme:
20 kılonun hepsını bu dıyetle vermedim daha oncede belırtmıstım.ama nerdeyse son 7-8 kılosunu bu dıyetle verdım 1 ay 1 haftada.en hızlı verdıgım dıyet kesınlıkle cok cabuk sonuç verıyor.ustelık oyle cokta spor yapmıyorum.hafta 1 ila 1 bucuk kılo gidiyor bu dıyetle.ama kacamakta hemen alınıyor. selulıt ıcın banyoda masaj, catlaklar ıcınde bepanthol öneriyor doktorum öyle türlü türlü kremlerin hıc etkisi yokmuş.mezoterapiyede başladım.selülit sorunu olanlara önerebilirim kremlere dunyanın parasını vermeyin.cilt ıcın bır guneş kremi bir nemlendirici yeter. kılo vermeye baslayıncada toparlanma ıcın spor yapamayanlara mezoterapi önerebilrim

selamlar,
umarım yılmaz başarırsınız. kaç kilosunuz ve boyunuz kaç?
ben yapıyordum ama bazı sebeplerden ötürü 1 ay kadar ara vermek zorunda kaldım.
ben 1,63 boyunda 78,5 kiloyum şuanda ve en az 65 kiloya inmem gerekiyor temmuza kadar ama birebir birbirimizi kontrol altında tutacağım bir arkadaşa ihtiyacım var. gaza getirmeye yani... bende pazartesi gününe niyetlendim. ne dersin? sık sık yazabilir misin buraya?

Bende katılayım size :)) Motivasyonumu çok kaybettim , sürekli yiyorum ve yeniden alıyorum...
160 boyundayım 70 başladım bu rejimle 62 ye düştüm muhtemelen 2 haftadır sürekli yediğim için şu anda 64 üm ama 3 gündür tartılmadım :(
hadi beraber inelim istedğimiz kilolara :)

zararını görmedik ve diyetlerimiz hala devam ettiği için geri aldık diyemeyiz ama dukan geri almamanın formülünüde verdiği için ufacık soru işaretide olsa geri alacağımı sanmıyorum alsam bile ne yapmam gerektiğini biliyorum ve diyeti herkese tavsiye ediyorum

çok teşekkür ederim cevapladığınız için:71:..aldım cevabımı..

merhaba arkadaşlar benimde bugun 17. gün ve 5,5 kg gitti gerçekten çok iyi hemde hiç sporsuz.
:56: , yulaf kepeğinden pancake de yaptım ama dün biraz midem bulandı, haftasonu kek yaparım belki. Goji Berryden bir günde ne kadar yenilebiliyor ? Gerçi daha alamadım ama merak ettim .

Bende katılayım size :)) Motivasyonumu çok kaybettim , sürekli yiyorum ve yeniden alıyorum...
160 boyundayım 70 başladım bu rejimle 62 ye düştüm muhtemelen 2 haftadır sürekli yediğim için şu anda 64 üm ama 3 gündür tartılmadım :(
hadi beraber inelim istedğimiz kilolara :)

katıl canım sen de gel Arwenz hep beraber üstesinden gelelim şu kiloların kaç kilosun boyun kaç bilgi ver tatlım

Son düzenleme:
kızlar bugün tam 1. ayımı doldurdum ve toplamda 7.5 kilo verdim:65::65:tabi bunun 4 kilosunu 5 günlük atakla verildim ve neredeyse 10 gündür de 63lü rakamlardayımsanırım bu konuda biraz aç gözlülük yapıyorum çünkü 1 ayda 7.5 benim için mükemmel bir rakam.hem de spor yapmadan...bu ay platese başlıyorum havalar ii olursa haftada 2-3 gün yürüyüş ne güzel olur.:66::66::66:sizce 16 mayısa kadar kalan 5 kilomu da verebilecek miyim..ah keşke verebilsem
:16:

:66::66::66::66::66: ay hergün cizelge yenilemekde cok acayip oluyomuş hem light çikolatamı yiyorum hem zayıflıyorum :52::52::52::52:

ay ne güzel canım yaa ben tam 1 aydır yemiyorum ama kararlıyım 58 olmadan ağzıma sürmeyi düşünmüyorum veremem takılırım die çekiniyorum...nasıl olsa güçlendirmede haftada 1 gün istediğimi yicemm şimdilik güçlendirmeyi hayal edrek idare ediyorum..ama yemene rağmen kilo vermen çok güzel saygıyla eğiliyorum:42:

Back