düğünlerde saçma bulduğunuz şeyler neler???

Bence düğün saçma hiç gerek yok.Hele ki düğün salonlarındaki düğünleri sevmiyorummmmm

kırmızı kurdele

takı takma sırası bide ordan bi adamın gelinin halasından 1 kücük altın fln diye bagırması

dügün salonlarinin kötü ses sistemi (insanı sagır eden)

yemekli dügünlerinde bunlar olmuyor
gelinle damat masalari dolaşıyo misafirler sırada beklemek yerine rahatca yemeklerini yiyorlar
müzik ve sis sitemide ona göre daha kaliteli oluyo

Son düzenleme:
bencede artık salon tutmak çok saçma kimse eglenmeye gelmiyor zaten kim ne giymiş,kim kiminle bakışmış,nişanda sade aile arasında olmalı diye düşünüyorum fazla kalabalıga gelemem zaten birde poz poz fotograf çektirmek küçük kızların gelip boynuna sarılması öpmesi ayyy gına gelir valla bana göre degill.aşkıma söylüyorum ama olaya başka yönden bakıyor deli olacam ben ( yok millet demesinmiş damat ne pinti derlermiş ((

tabi heryerin her ailenin geleneği farklı.bana saçma gelen başkası için olmazsa olmaz olabilir
bence de evet birinci sırada şu anonslar geliyor bence de:tomato:çok şükür gerek memleketimdeki kınamda gerek düğünümde yaşamadımkaydirigubbakcemile2
takı olayında da insanların sırada beklemesi hoş olmuyor ama gelin olarak insan mutlu oluyo oohh bir daha bir daha takılıyo diyesırnaşık şey masa dolaşmak çok daha korkunç bence en azından sıraya girdiklerinde her aileden bir kişi gelip takıyor onu öpüyorsun.masa dolaşınca herkese hoşgeldin bırç bırç-tatlicadiarzu-bir de kese açıyolar dilenci dolaşır gibi tövbe tövbe:roflol:

Coşku ve eğlence adına silahla ateş edilmesi,
Allahtan artık havai fişek vs yaygınlaştıda belki bu gibilerin egolarını tatmin ediyordur.
takı töreninde kim ne takmış ilan edilmesi,
kınadan sonra gelin ağlamışmı diye bakılması,
oraya eğlenmeye değilde kim ne giymiş, aman
gelin çok oynamış annesi ağlamışta şu ağlamamış
gibi saçma sapan dedikodu malzemesi toplamaya gelen tipler.

Bütün o halaylar, kalitesiz düğün sarayları, kırmızı kurdale olayı,
para ve altın takma seansları ve o sırada elinde mikrofon olan bi lavuğun "Gelin'in teyze kızından burma bilezik" diye höykürmesi..

Arabesk-pop şarkılar eşliğinde limonata gazoz.

dugunde el opme ALLAHIM NE ACAYIP ADET tanıdıgın tanımadıgın herkesı opersın
kac kısı senı opmustur hatırlamazsın bıde sulu openler var Şenizııııııııııhhhhhhhhhhhhh
ne kadar guzel dugun olsa bıle kımseye begendıremezsı elestırıler öldurur
dugun baslı basına komık gereksız ve masraf yapa.s nıkahı olucak sakınce kımse senı opmesınkaydirigubbakcemile5
damat opsun gelını canım alla alla:asigim:kaydirigubbakcemile3

ben düğünlerde takıların anons edilmesi dışında hiçbir şeyi ne saçma buluyorum ne gereksiz.. insanların sıraya girip takı takmalarıda güzel masa masa dolaşmakta ki ben masa dolaşmaktan yanayım. kırmızı kurdele bağlanması gerekiyorsa bağlasınlar nolur ki.. müzik de sağır etsin beni umrumda değil gelebildiği kadar tandığım akrabalarım arkdaşlarım gelsin buyursunlar ben hepsini öperim, mümkünse salonda olsun hiç durmadan oynayabilrim birşey yemesem de olur.... vb.vb...vb... ben bu güzel unutulmayan geceleri sonuna kadar elimden geldiğince yaşamak istiyorum.. hiç birine karşı değilim büyüklerim zaten bana karışmaz istediğini yap diyorlar... sağolsunlar.... ben onların bana önerdikleri şeyleri yaşamak istiyorum. günün birinde fotoğraflara bakarken aaa bu da gelmiş demek istiyorum... bu bana bunu yapalım demişti iyiki yapmışım diyip gülümsemek istiyorum.... hayatımda yaşayacağım yalnızca birkaç saat..........herşeye değer....

Anadoluda var olan adetler.......
Sevilse de sevilmesede var olmaya devam edecek..............

Ben de salon düğünlerinde kız kıza yapılan slov danslara hastayım....

düğünlerde gerçekten takılar anons ediliyor mu ya?
ben filmlerde falan gördüm böyle bişeyi,katıldığım hiçbir düğünde denk gelmedim
eğer gerçekten varsa çok saçma gerçekten

kına gecesi
takıların anons edilmesi
kırmızı kurdele
sahnede gezinen çocuklar
ilk dansta başka çiflerin de piste çıkması
takının uzun sürmesi

Düğün salonunda halay ekibi, önce pistte çember oluşturarak coşar.Ardından masaların arasından geçerken halaya yeni kişiler alınır. En sonunda düğün salonunun duvarları boyunca halay çekilir. Ve nihayet halaydan kopmalar başlar... Halay ekibi dağılsa da, 2-3 kişi şuurunu kaybetmiş şekilde halay çekmeye devam eder... Çok sonra anlaşılır ekibin dağıldığı...

Gelinin belinde yer alan kırmızı kuşak bekareti simgeler.Damadın elbisesi üzerinde renkli bir çaput parçası, herhangi bir işaret bulunmadığından cinsel geçmişi hakkında fikir yürütmek mümkün değildir. Aslında bu geçmişle pek ilgilenen de yoktur.

Tüm düğünlerde damat yolunacak kaz gibi görülür...Bıçak kesmiyor,kapı açılmıyor,deklanşör basmıyor,giden dönmüyor ve daha bir çok olumsuzluk öne sürülerek , damattan parta tırtıklanması amaçlanır...

ayrıca takı merasiminde bağıra bağıra kimin neyi nekadar taktığı zorla gelini oynatmaya çalışmaları herkesin gözlerinin birbirinin üzerinde olduğu kim ne giymiş diye bakıldığı aaa şuna bak negüzel giyinmiş ayy bu çok çirkin olmuş vs...aklıma gelenler bunlar

düğün fotoğrafı neticede gelin ve damat için bir anı :asigim: ama kız tarafıda erkek tarafıda tüm sülalece fotoğraf çekiliyo. südütyodakinden bahsediyorum.birde oynatmak zorla piste sürüklüyorlarya,kaydirigubbakcemile birde takı merasiminde meraklı bakışlar yokmu öldürüyor ay o ne taktı.bak bak pinti. ayyy bak ne taktı gördünmü.falan konuşmalar bir yıl nerdeyse konuşulacak dedi kodu çıkıyor. maşallah

benim öyle iğrenç bir fotom var maelsefffff.biede kırımızı kurdele saçmalığı...

herkesin yorumları çok güsel ya gülmekten catladımsırnaşık şey

ben düğünümde kırmızı kurdeleden hiç rahatsız olmamıştım ne bileyim gayet hoş da

duruyor bence.Hatırladıgım o gün hava sıcaktı bi kadın takı taktı ve tokalaşmadan

dedi ki''offf cok sıcak valla hiç öpemicem sizi bu sıcakta'' gülmekten ölmüştüm o

muhabbeti hiç unutmam:sm_cool:

takı uzun gitmişti ve o kadar yorulmuştum ki düğün sonuna kadar oturmuştum takıdan

sonra tabi zorla oyuna cıkaranlar cokk oldu yine de herseyin büyüsü harikaydı off offfa.s.

ben kına gecelrini çok gereksiz buluyorum ( bna hep basit gelmiştir :S onun yerine sadece bayanların katıldııı bi kokteyl verilse dha mantıklı olur bence ,,, yani öle kına yakmalar falan olmamalı die düşünüorum ...
düğünlerdede modern müziklerin çalmasını tercih ederim ,, bazen eski düğünlerden bahseder ve güleriz :))
onun dışında benm şimdiye kdr gittim düğnlerde gelnlere krmısı kurdele bağlamadılar hiç
ama öyle yapanlar varmış buda bence çok gereksiz..

bana hiç birsey saçma gelmiyor, keske o güne tekrar dönebilsem, hersey çok güzeldi:teytey:

tek çarsaf olayi saçma buluyorum, görmek istiyorlar falan, Allaha sükür bizde öyle bir durum olmadi

kına gecesi hep saçma geliyo bana ne o ya pis bi kokusu var :) zaten babam da hiç hoşlanlıyo bakalım ben ne yapıcam :)
zorla oynatılmak çok sinir bozucuuu kolundan tutup sürüklüyolar insanı. sonra da ne biçim gençsiniz deniyo !!
toptan saçma bu iş. iki kişi evlencek diye millete düşüyo derdi.boşa stres yaaa off :))

bende taki diyenlerdenim

ama gittigim karslilarin dügünde bayildim resmen dügüne

ne coluk cocuk var ortada nede ay sundan su kadar para sundan su kadar altin diyen biri

valla bir masa kurulmustu gelinin ve damadin tanidiklarindan iki kisi oturuyordu

gelenler paraysa para takiysa taki oraya birakip gidiyorlardi

ya varya taki resmen dügünün büyük saatlerine tecavuz ediyor ya

zaten dugun saatleri neki 4 saat bile degil artik ya bu beni cok sinir ediyor

bide ortada dolanan anasinin umursamadigi veletlerkaydirigubbakcemile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…