düğünlerde saçma bulduğunuz şeyler neler???

düğünümüz bitti evimize gitcez Allahım yaa zorla kayınvalidem evine götürtmüştü onların evine bi önce girecek elimle şerbet içirecekmişim zaten tüm günün yorguluğu çıldırmıştım utanmasa orda yatırtcaktı o benim evimde yatcakmış ben onun Allahtan eşim kabul etmedi hele bi kabul etseydi
bende bu çarşaf mevzusuna uyuzum işte

gelinle damatla birlikte insanların eve doluşup saatlerce oynamasına.sanki salonda oynamak yetmiyor.

Bir gelin alma olayına katılmıştım..

Gelin evden çıkarken bir başladı ağlayamaya sanki evden birisi ölmüş, baygınlık falan geçirdi..Bağırarak ağlıyor ama avazı çıktığı kadar..
Oturttular , yelpaze ile serinlik veriyorlar, kusacak kusamıyor, böğürüyor ellerini dizlerine vuruyor..

Kamera şakası sanmıştım ilkönce..Hepimiz yuhh ohaa falan olduk..

2 saat sonra aynı gelin, düğünde, şen şakrak bir döktürdü bir döktürdü görmeliydiniz..

Bazıları da iş olsun diye ağlıyor çıkarken..

istediğim düğün bambaşkaydı havuz kenarında çok ramantik bir düğün yada kırda sade bir tören slow parçalarda bol bol dans vs..

maalesef düğün günümüzü 1 ay önceden belirledikleri için bizede normal düğün yapmaktan başka çare kalmadı..ki zaten eşimin ailesi de benim istediğim tarzda bir düğünü kabul etmezlerdi etselerde gelmezlerdi gerçi çok ta tın dı ya neyse...

2.5 saat takı töreninde ayakta durmak tan düğünün başında havale geçirecek oldum sonunda ayağıma kramp girdi oturdum bir süre eşimin tarafı çok fazla kalabalıktı düğününm takı merasimiyle bitti diyebilirim..

İLK DANSIMIZDA MİLLETİN ORTAYA DOLUŞUP DANS ETMESİ BENİ GERMİŞTİ SONUÇTA SADECE İKİMİZE ÖZEL BİR PARÇADA İKİMİZ DANS ETMELİYDİK.

allahtan ortada çoluk çocuk yoktu onların sinema odaları vardı hepsini orada toplamışlardı kendi odamızda lavabomuzun olması düğün boyunca beni en mutlu eden şeylerden biri oldu malum gelinin lavabo ihtiyacı olsa on kişi peşine takılır + birde özel bir durum olmuşsa kulaktan kulağa yayılır elin hastaymı diye çok şahit oldum..

düğün boyunca masa masa dolaşmak baydı kalabalık olması dezavantajdı..

önümüze gelen onca şeyden tek lokma yememiş olmama hala şaşarım 3 boyunca yemek yememiştimCADIARZU

ayakkabımı düğün sonuna doğru çıkardım tabi kimse farketmedi annemin çantaya koyuverdim(annem eve gidince ayakkabılarıma bakıp bakıp ağlamış :çok üzgünüm:) giderkende yalın ayak gittim tabi ayağıma batan onca şeye rağmen eşime ayakkabımı çıkardım niye demedim blmiyom korktum gayiba fisfisfis birde hangi akla hizmetse gelinliğin duvağı bir metre ve aşırı kabarık bir gelinlik almış olmam işimi çok zorlaştırmıştı ben piste çıkınca rahat on kişilik yeri kaplıyordum diyorum olayı niye o kadar abartmışımjeyyar yazın o sıcağında delimiymişim neymişim :bbo:

yaw ben konu dışına çıktım galiba ama en son şeyi söyleyim yoksam çatlarım ben araba kullanmayı doğru düzgün bilmiyorum salondan çıkınca arabayı ben kullanıcam dedim tabi bilmediğimide kimse bilmiyor eşim dışında:1rolleyes:düğün arabası salonun içindeydi havam olsun diyerek ordan çıkmayı başardım şakkıdıtabi ordan sonrasın da eşim aldı sadece çıkış anı güzel oldu onun dışındakiler fıss..bir ara çocuk odasına gisip filim izlemeyi bile düşünmüşümdür.:smiley-cool:

bir düğünde kız hiç yerinden kalkmadı erkek ayakta sadece ona takı takılmıştı şaşırdım adetleri öyleymiş çok hoşuma gitti ama düğünden önce olsaydı adet böyle deyip yapabilirdm.sırnaşık şey

eşimin tarafı düğünlerde gelin damat biraz samimi olsun aaaaaaaaaaaa dmeye başlarlar düğün biter adamlrın çocuğu olur o olay konuşulmaya deam eder.nişanlıyken gittiğimde bir düğünlerinde gerçekten insanlar beni çok şaşırtmıştı tepkileri görseniz ne var en mutlu günleri sarılamazlar mı ya..

kendi düğünümde eşimle şapur şupurdum dans ederken sımsıkı sarıldılarak ve gülüp fısıldaşarak dan dans ettikk ohhhh iyikide yapmışım bize göre çok normal ne var ki bunda ben bunu bilinçsizce zaten yapardım ama bilinçli yaptım şimdi ise konuşuluyor diyom konuşulsun çokta tınnnnn:icecream:

düğünden sonra elimizde bohçayla el öpme olayı en kötüsüüüü

Son düzenleyen: Moderatör:
arkadaşlar çoğunuz o kırmızı kurdele olayını komik buluyosunuz ama benim sözümden nişanımdan kınagecemden tutunda düğün sonuna kadar beni hiçbirşey etkilemedi kına gecemde bile ağlamadım kahkahalarla güldüm hatta.. ama o kurdelemi abim okuyarak bağlarken bayılmamak için kendimi zor tuttum nasıl bir heyecen nasıl bir duygu anlatmamam size.. abim hem okudu hem belimden üç kere dolayarak o kurdelemi bağladı... belkide abim benim için çok özel ondan büyük bi heycan duydum bilemiyorum.. ki ilk evliliğim ve nasıl bir kız olduğumu herkes bilirdi... allah benim kızlarımada nasip eder inşallah tabi isterlerse...

takı mevzusu...
durup sana bişiler takmasını beklemek hiç hoşş değil..
sevmiyorum...:1no2:

gelinin arkadaşları damadın ailesi ..ne saçma oynamak isteyen zaten çıkıp oynar ne herkesi birbirine tanıtma olayı mı?
baygın bir parçanın uzadıkça uzaması öyle bir parça çalarlarki ne oynayabilirsin ne de durabilirsin..yaa çok yavaş ya çok hızlı ama genelde saçma...

evet bir de çocuk mevzusu gelişnin yanına getirirler akrabalar...zaten kız heyecanlı ve düğünmden dolayı bir sters vardır..bide çocuğu tutuştururlar kucağına..ee haliyle gelinde 2 arda aman ne tatllıymış aman da aman:::::))))der bazıları hemen alır çocuğu bazılarıda elinden gelse gelinle yollayacak çocuğu...
ve en kötüsü küçük çocukların asahip olamayan anneler düğünlerde damadı ve gelini zor durumda bırakıyorlar çoğu kez...

bana düğün yapmak zaten çok saçma geliyor.hiçkimse hiçbirşeyden memnun olmaz.edemezsinde.milleti eğlendirmeye,yedirip içirmeye para dökülmesi bana zaten çok saçma geliyor.nikahtan sonra gerçekten değer verdiğin yakın gördüğün kişilerle sadece güzel bir yemek ve eğlenceye gitmek çok daha mantıklı:lepi:

düğün başlı başına saçma. hiç sacma olmayan bır tarafı yok bence.eşimde aynı düşüncede
oyuzden de düğün falan yapmadık.dırek kıydık nıkahı oldu bıttı işte.düğüne bır ton masraf yapıp kendınız dışında herkesı eğlendıreceğinize eşinizle başbaşa super bir balayı yapmak fıkrı daha guzel.

1. kırmızı kurdele
2. takıların anons edilmesi
3. her takı takanın ilaki resim çektirmesi
4. çok kalabalık olması dısının dıdısının dıdısına ne gerek var hala çözemedim ama bizim düğünde öyleydi büyükler sayesinde

Bence düğün baştan sona bi saçmalık gelinle damadın karşılıklı oynaması ki dün akşam gittiğim düğünde damat hiç oturmadı gelinde öyle :bbo: küçücük bi salon daracık bi pist ve insanı sağır edecek derecede aşırı ses düğünün bittiği an şükrettim :hooray:

bende düğün olayına karşıyım şimdiki aklım olsaydı asla düğün istemezdim. nikahtan imzanı at bin arabana git balayına yada evine ufffff birsürü tantana yok kız evinden gelin çıkartmaya akrabalar gelir hepsi üzgün herkezin gözü sende ağlıyormu diye ardından oğlan evine gidersin ordada gelin almaya gelen yaşlı yaşlı insanlar onlarında gözü sende stres resmen kabus gibi ıyyyyy neyse oldu bitti aradan koskoca 8 sene geçti..

takı merasimi çok saçma ya iki saat dikiyolar ayakta gelinle damadı düğünün yarısı orda bitiyo zaten

ya düğüne tanıdık tanımadık herkesin gelmesi.yanii senelerce görüşmediğim akrabalarımın adını bilmediğim dıdımın dıdısının dıdısının gelmeleri . gelmediklerri zamanda düğün yerii bomboş oluyo ama saçma geliyo işte

X