düğünlerde saçma bulduğunuz şeyler neler???

ay hepinize ne de güldüm arkadaslar yaaa:roflol::roflol::roflol:bir dokunduk bin ah isittik resmen...nede sinir oluyomussunuz megersem bizim dügünlere...lülülülülülübende ..ama hakksizda degilsinzi ynai.....bende gelcek ay evlenecegim vede bunlari cekecegim..:1closedeyes:---benidme dügünde en sinri oldugum seyler:taki takilirken herkesi öpme,halay cekilmesi(halaydan nefret ederim de)şakkıdı,haa bide gerdekkkkkkkkjeyyarlülülülülülü

gelinle damadın o koooooooooooooskoca pastayı ellerindeki döner bıçağı ile kesip, ardından birbirlerinin ağzına koca dilimleri sokmaya çalışmaları tabii:)

yüksek ayakkabılarla halay çekmek ve dügünün sonuna doğru halayın bası ve sonunun kopup gitmesi.........ve halaya devam edilmesi.....

birkere dugunlerde kirmizi kurdelaya vee al basortusune hayranimmm
kim ne derse desinn
ama enn sacmasii
gelin evden cikarkenn bazi akrabalrin abratarak evden gelin degilde
cenaze cikiyormus gibi bas bas bagirarark aglamalarii

kırmızı kuşak denen saçma adeti oldukça saçma buluyorum.
genç kız, dayanıklı olsun falan diye de değildir o kuşak. bembeyaz gelinliğin üzerinde kırmızı çirkin bir "bakireyim" çığırtmasıdır.
çıkış yerini de öğrenelim hatta. eski zamanlarda böyle gelinlikler yoktu, işte eslbiseyle nikah kıyılırmış düğün vs. evlenen kadının dul olup olmadığının göstergesiymiş bu kırmızı kurdele de. hayır sanki düğüne gelen bilmiyor kadının ikinci evliliği olup olmadığını. erkekte böyle bir zorunluluk yok ama kadın bunu takmak zorunda. gayet çirkin, bacak arasındaki 2 cm2lik et parçasının hiç dokunulmadığının ispatı.

ha ben çok moderen çoook sosyetik bir kız değilim, konyalıyız ve bizde de çok mühim bir adettir bu. baba beline bağlarken dua okur herkes ağlar falan. ama rengi çok çirkin, kandır onun manası. bakın kızımız bakire.. yazık. dinimde başkasının mahremine girmek haram sayılmış, e o zaman mahremini kamuya açmanın da bir manası olamaz herhalde. zaten yeni düğünlerde özellikle muhafazakar ailelerin kızlarının bu kuşağı takmaması dikkatimi çekiyor. açıkcası ömrüm yeter de ben de o günleri görürsem beyaz bir kuşak bağlatacağım babama. asla rabbimden başkasına sorumlu olmadığım namusumu caka satma aracı olarak kullanmayacağım.

canim biliyomusun belki tuhaf gelecek ama
ben o kurdelanin anlamini evlendikten sonra ogrendim:çok üzgünüm:
ama esim manasini biliyormusss:1shok:
neysee ama ben kucuklugumden berii onu gelinligin cicegi taci gibi bilirdimm:çok üzgünüm::roflol:
suan kendime guluyorum
o anlamda olmasada ben yine bildigim gibi seviyorum onu ne guzel bayz gelinlige kirmizi bir aksesuarrsırnaşık şey

birkere dugunlerde kirmizi kurdelaya vee al basortusune hayranimmm
kim ne derse desinn
ama enn sacmasii
gelin evden cikarkenn bazi akrabalrin abratarak evden gelin degilde
cenaze cikiyormus gibi bas bas bagirarark aglamalarii

ayy dimi yaa..adı üstünde düğünnn..gülün eğlenin ne diye ağlarsınız.. Bneim halam karşı komşusunun oğluyla evlendi arada 50 metre yok..ordan oraya ayıla bayıla gitti..kınayı yakamadılar ağlamasından..ama noldu görümceleri şimdi ne oo gelin sen bize bayıla bayıla geldin diyorlar..ee doğru söze ne hacetsırnaşık şey

ıyyyyyk en tiskindiğim şey gelinle damada ortada para altın takılması. bunun başka yolu yokmu ya. benim dayım evleniodu geline altın takıoz gelin dioki ayyy ne gerek vardı lütfeeeeenD bunada anlam veremedim doğrusu. neyse bide zavallı gelinle damat sanki marsdan yeni inmişler gibi oluolar kim nereye çekerse oraya gidiolar. bence düğünde gelinle damat tan başka herkes eğlenio.
bende evlenecem bidahaki yaza allah kolaylık versin.

en cok o mikrofonu elinde tutan şantör şantöz vatandaşın gelinin kaynanasından akcaaabat hasir bilezik
yok amcaoglunun kızından set
bangır bangır anons etmesi
tam rezalet ya.

ben de nikah memurlarinin kendilerini illa bi espri yapmak zorunda hissetmelerini sacma buluyorum genelde komik de olmaz zaten ama yine de nezaketen gulunur....

bende malesef kırmızı kurdelayı saçma bulanlardanım..
ben bakireyim kime ne;değilim kime ne???bunu açıkça niye ilan edeyimki..
şeref benim,namus benim..
kendi düğünümde de takmadım..tak diyen de olmadı..bana göre gereksiz bir gövde gösterisi..
birde şu takı töreni..ne saçmadır o mantığını anlamam..
biz masaları gezmiştik.hem toka yapıp hemde hoşgeldiniz demiştik.takı takmak isteyen takısını takmıştı,takamayan da yinede tebrik etmişti.
o güne gittim tekrar :asigim:

takıların anons edilmesine,
birde tv de izlediğim garip adetler var bizim burda yok ama bazı yörelerde suya atıyolar
ayaklarından ters asıyolar vs.vs :1shok:
düğünden ziyade sanki oyun oynuyorlar çok saçma :1closedeyes:
birde damada bir takım saçmalıkların yapılmasına(sırtına vurmak ya da takı takarken iğneyi ona batırmak ,ya da ayakkabısının saklanması vs...)
enişteme ablasının eşi düğünde takı takarken iğneyi bir batırmış iğne bükük bükük olmuştu zor çıkardık nasıl sinir olmuştum o zaman başkası yapsa neyse akraba yani :mymeka:
aynı şahıs sırtına öyle kuvvetli vurmuş ki adamın ciğerlerini dökecekmişti nefesi kesilmiş taaa

Düğün denen şeyin tamamı saçma dünyanın masrafını yapıyorsun o kadar milleti eğlendirip yedirip içiriyosun yok davulcu gelir para ister yok pastacı gelir para ister damadı yolunacak kaz görüyolar resmen eee bu işin sonunda karın ne..?O parayla daha gerekli şeyler yapılabilir diye düşünüyorum takısını takacak olan nikahta da takar..Ben esasında nikah istemiştim ama eşimin ailesi illa düğün istedi dinimize göre de düğünler çok yönden sakıncalı..Tasvip etmiyorum kesinlikle..

ay bide şey.
hani pastayı kesiyorlar sonra resim faslında pastanın bi tarafına damat bi tarafına gelini koyuyorlarya deli oluyorum.:bbo: banada öyle yap dedi fotoğrafçı de get manyakmısın dedim öyle resimmi olur dedim jeyyar

takı takılan der daha çok taksınlar takanlarda beklemekten sıkılır jeyyar:smiley-cool:

bana hersey saçma geliyor
hayretler içinde evlendim zaten
kınada ağlatmaya çalışıyolar habire kayınvalidem türkü sölüyo ben gülüyorum görümcem ağlasana ya dedi :1shok: ağlatamadılar tabi
kına yakıldı avucuma küçük altın sonra da para:1shok: neymiş efendim zenginlikmiş bi zengin olamadım halalaelaelaelaelae
oturduğum sandalyeyle beni zıplattılar o da ne ise sormadım sinirden
ben çıkmadan eve geldiler kurdele bağlamaya ne ise o artık :1closedeyes:
nikah kıyıldı gezicektik kvalidem tutturdu eve girmeden biyere gidemezsiniz diye kafamçokkarıştı haydaa elimin tersinden yicekti zor tuttum :dilcikar:

sizin oralardada oluyormu bilmiyorum ama burda ALKIŞLAMAYANIN BUZ DOLABI BOZULDUNNNN derler ben alkışlamamıştım buzdolabımız bozulmuştu o yıl :roflol: :roflol:

ben o çeyiz serip gösterme olayını anlamam kına gecesinde gelinin ağlatılmaya çalışılmasıda sinir bozucu zaten psikolojik olarak gergin anları insanın birde gelin arabasının önünü ezilmek pahasına kesen insanları çözemem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…