Düğün hazırlıklarının en önemli safhası düğün yerine karar vermektir. Siz bir kır düğünü isterken müstakbel eşinizin ailesi balo salonunda yapılacak bir düğünü tercih edebilir. İtirazlara karşı hazırlıklı olun! Şunu unutmayın ki, önemli olan; o günü sevdiklerinizle birlikte mutlu ve sorunsuz geçirebilmeniz.
Düğün yeriyle ilgili tartışmalara açık olun. Her şeyden önce aileleriniz ile birlikte sade ve samimi bir düğün mü, yoksa görkemli bir düğün töreni mi isteyip istemediğinize karar vermeniz gerekiyor. Bu kararı alırken, bunun sizin düğününüz olduğunu unutmayın ve çıkabilecek tartışmalara hazırlıklı olun. Eğer düğün daveti verecekseniz, şeklini belirlemelisiniz. Davetiniz yemekli mi, yoksa açık büfe ya da kokteyl şeklinde mi olacak? İşte bu tespitlerden sonra, bütçenizi oluşturarak, çeşitli yerlerden fiyat alabilirsiniz.
HAVA DURUMUNA DİKKAT!
Fiyat araştırmanız sırasında mekânın ulaşım kolaylıkları, kapasitesi, ferahlığı, gelin odası, paket programları, mönü seçenekleri, eleman yeterliliği, jeneratör durumu gibi konularda bilgi almalısınız. Hatta son kararınızı vermeden önce mekanda bir organizasyon izleyerek fikir almanız yararlı olacaktır. Peki ya hava durumu? Düğününüzü açık havada yapmayı düşünüyorsanız (temmuzun ortasında dahi olsa) kötü hava koşullarına hazırlıklı olun. Yağmur olasılığını göz önünde bulundurun ve kapalı salonları da bulunan yerleri tercih edin. Eğer yemekli bir düğün yapacaksanız, en önemli hazırlıklardan biri olan masa düzenini yapmanız gerekir. Masa düzeninizi yaparken bazı ayrıntılara dikkat etmeyi unutmayın! Hangi davetlinin kiminle aynı masada oturacağına karar verirken, birlikte oturmasını planladığınız insanların yaş, yakınlık ve samimiyet derecelerine dikkat etmeniz gerekir. Kimseyi, tanımadığı bir masada sıkmak istemeyiz. Ayrıca masa seçimi yaparken yuvarlak masayı tercih etmelisiniz. Böylelikle davetli sayısında beklenmeyen bir artış olursa, yuvarlak masaya yerleşim daha kolay ve zahmetsiz olacaktır. Oturma planını oluşturduktan sonra davetlilerin isimlerinin yazılacağı masa kartlarını hazırlamalı ve düğün günü bunların masaya yerleştirilmesini sağlamalısınız. Böyle durumlarda en yakın arkadaşlarınız devreye girer. Davetlilerin oturacağı yeri kolayca bulabilmeleri için masalara birer numara vererek, oturma planını salonun girişinde kolayca görünen bir panoya asabilirsiniz. Ayrıca şef garsona düğün başlamadan gerekli bahşişleri vermeli ve son uyarı ve hatırlatmaları yapmalısınız.
MÜZİK ÇOK ÖNEMLİ
Müzik, gecenizin akışını yönlendirecektir. Davetinizdeki parçaları seçerken kendi zevkiniz kadar, her yaştaki insana hitap eden, coşturan şarkılar seçmelisiniz. Sonuçta o gece kimse oturmamalı ve herkes eğlenmeli...