düğüne bir gün kala hersey bitti.....

cikolatakizzz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2011
1.934
152
aslında oyle guzel oyle samımı ve gercekmiş gibi baslamıstyı kı herşey... tabı sadece benım ıcın boyleymıs bu.. ugruna ölümü göze aldıgım adam gozumun onunde kayıp gıttı...
kızlar bana bı akıl verın ölüyorum sankı acıdan... dugunden bır gun once nişanlımın kızkardesıyle ve annesıyle sudan bır sebepten dolayı tartıştım.. annesıyle kızı bana demedıgı lafı bırakmadı... bunu nısanlıma soyledıgımde ılk sozu anneme ne yaptın anneme saygısızlık mı yaptın dıyerek bana bagırmak oldu...
neyse ben o gece onlarda kalmadım geceyı otelde gecırdım zaten annemlerde yoldaydı ve onlara degıl de yanıma geldıler.. dugun ve nıkah bırlıkte olacaktı..
dugun sabahı annemle babam ve kardesım , nısanlımın evıne hem kahvaltı etmeye hemde annemler olayın ne oldugunu anlamak ıcın beraberce gıttık... gıtmez olaydfık.. kapıdan ıcerı gırer gırmez, kayınvalıdem annemler oturdugu an basladı bagıra bagıra benı sıkayet etmeye.. babama.... anneme.. ama nasıl bır bagırmak anlatamam annemler zaten tum geceyı yolda gecırmısler aç ve uykusuzlar ama kaynanam bı yandan bagırıyo.
sonra gormcem (babam takım elbıselı bu arada ) uzerınde beyaz bır donla (resmen heryerı ortada ) bagırmaya basladı ıftıralar bı yandan... annemde dedıkı kızım boyle yapacak bırı deıl emınım onu tahrık etmıssınızdır dedı. kadında dedıkı ben kaynanayım tabıkı ben kaynanalıgımı yapıcam o da gorumce, gorumcelıgını yapacak dedı!!!!! neyse gelelım asıl meseleye nısanlıma dıyorum kı annenle kardesıne de kı azıcık susun de dıyorum nısanlımın anneme sarf ettıgı cumle aynen şu : anne, ''unuttumkı'' bana araya gır konus agırlıgını koy falan dıyor ama ben KARILARIN İŞİNE KARIŞAMAM !!! EVET ANNEME SARF ettıgı kelıme aynen bu!!!
neyse sonra bız tam cıkıcaz, annemler dedıkı dugun nıkah olmayacak bız kızımızın gozlerı aglamaktan şişmişken nıkah fln yapamayız.. kaynanam da annemlerden bana kızmalarını kulagımı cekmelerını fılan beklıyor tabı.. babamda dedıkı ben kızımın her daım arkasındayım ne karar verırse versın... bunu nasıl dermişim..... neyse bunlar tabı nıkah yok deyınce şok oldular... annem babam abım benı alıp geldıler.. kızlar tam cıkıcaz , görümcem babamları bızı ugurlamak ıcın odasından bıle cıkmadı.... nişanlımda dıyor kı bana '' anamın elını öp'''.. bende dedımkı bıttı bu iş... nişanlımın bana son sözü şu oldu ''bunca sey yasayıp benı ortalıga cıkarıpta s.... r olup gıdemezsın hayatımdan. benım yaptıgım okadar masraf ne olacak ...!!! ''
bılıyorum uzun oldu ama kızlar demekkı bu cocugun tum derdı benım maaşımmış parammış benmı yanlıs anladım akıl verın ......

Son düzenleyen: Moderatör:
bu kadar buyutulcek bir mevzu degil kayınvalideniz sanırım nerede nasıl hareket edicegini bilmiyor cantanızdan camasır almadan once size soylemesi gerekirmiş sizin verdiginiz cevapda olayları buraya getirecek kadar sert degil nişanlınızın ailenize karsı olan davranısı zaten terbiyesizlik eger boyle seylere dikkat eden insanalr olsalardı ailenizi bu sekilde karsılamazlardı ayrılık olayından sonra benim yaptıgım masraf ne olucak diyen bir adamdan kocada olmazdı zaten

aslında oyle guzel oyle samımı ve gercekmiş gibi baslamıstyı kı herşey... tabı sadece benım ıcın boyleymıs bu.. ugruna ölümü göze aldıgım adam gozumun onunde kayıp gıttı... kızlar bana bı akıl verın ölüyorum sankı acıdan... dugunden bır gun once nişanlımın kızkardesıyle ve annesıyle sudan bır sebepten dolayı tartıştım.. annesıyle kızı bana demedıgı lafı bırakmadı... bunu nısanlıma soyledıgımde ılk sozu anneme ne yaptın anneme saygısızlık mı yaptın dıyerek bana bagırmak oldu... neyse ben o gece onlarda kalmadım geceyı otelde gecırdım zaten annemlerde yoldaydı ve onlara degıl de yanıma geldıler.. dugun ve nıkah bırlıkte olacaktı.. dugun sabahı annemle babam ve kardesım , nısanlımın evıne hem kahvaltı etmeye hemde annemler olayın ne oldugunu anlamak ıcın beraberce gıttık... gıtmez olaydfık.. kapıdan ıcerı gırer gırmez, kayınvalıdem annemler oturdugu an basladı bagıra bagıra benı sıkayet etmeye.. babama.... anneme.. ama nasıl bır bagırmak anlatamam annemler zaten tum geceyı yolda gecırmısler aç ve uykusuzlar ama kaynanam bı yandan bagırıyo.
sonra gormcem (babam takım elbıselı bu arada ) uzerınde beyaz bır donla (resmen heryerı ortada ) bagırmaya basladı ıftıralar bı yandan... annemde dedıkı kızım boyle yapacak bırı deıl emınım onu tahrık etmıssınızdır dedı. kadında dedıkı ben kaynanayım tabıkı ben kaynanalıgımı yapıcam o da gorumce, gorumcelıgını yapacak dedı!!!!! neyse gelelım asıl meseleye nısanlıma dıyorum kı annenle kardesıne de kı azıcık susun de dıyorum nısanlımın anneme sarf ettıgı cumle aynen şu : anne, ''unuttumkı'' bana araya gır konus agırlıgını koy falan dıyor ama ben KARILARIN İŞİNE KARIŞAMAM !!! EVET ANNEME SARF ettıgı kelıme aynen bu!!!
neyse sonra bız tam cıkıcaz, annemler dedıkı dugun nıkah olmayacak bız kızımızın gozlerı aglamaktan şişmişken nıkah fln yapamayız.. kaynanam da annemlerden bana kızmalarını kulagımı cekmelerını fılan beklıyor tabı.. babamda dedıkı ben kızımın her daım arkasındayım ne karar verırse versın... bunu nasıl dermişim..... neyse bunlar tabı nıkah yok deyınce şok oldular... annem babam abım benı alıp geldıler.. kızlar tam cıkıcaz , görümcem babamları bızı ugurlamak ıcın odasından bıle cıkmadı.... nişanlımda dıyor kı bana '' anamın elını öp'''.. bende dedımkı bıttı bu iş... nişanlımın bana son sözü şu oldu ''bunca sey yasayıp benı ortalıga cıkarıpta s.... r olup gıdemezsın hayatımdan. benım yaptıgım okadar masraf ne olacak ...!!! ''
bılıyorum uzun oldu ama kızlar demekkı bu cocugun tum derdı benım maaşımmış parammış benmı yanlıs anladım akıl verın ......

Ucuz atlatmışsın arkadaşım, cirkef bir aile ve para düşkünü bir nişanlı...

arkadaşım verilmiş sadakan varmış sakın üsteleme o kadın sana hayatı zindan eder ewet hepimizin kocası annesinden etkileniyo ama bu çocuk sanırım baya bir ezdiricekti seni..bence belki barışırsınız ama annesiyle bacısına diş geçirmei lazım oda zor görünüyor..bende olsam çantamdan izinsiz birşey almalarına bozulurum belkide onun görmsini istemediğim bişiler var..cahillik zor yaa

bu kadar buyutulcek bir mevzu degil kayınvalideniz sanırım nerede nasıl hareket edicegini bilmiyor cantanızdan camasır almadan once size soylemesi gerekirmiş sizin verdiginiz cevapda olayları buraya getirecek kadar sert degil nişanlınızın ailenize karsı olan davranısı zaten terbiyesizlik eger boyle seylere dikkat eden insanalr olsalardı ailenizi bu sekilde karsılamazlardı ayrılık olayından sonra benim yaptıgım masraf ne olucak diyen bir adamdan kocada olmazdı zaten

aynen canım kaynanam nerde nasıl hareket edılecegını hıc bılmıyo nısanlım bıle der annem cahıl kadın dıye... ama benım annem babam tam tersı kulturlu ınsanlar olunca (yanlıs anlasılmasın kesınlıkle kucun gormuyorum) sadece kultur catısması ve kafa denklıgı olmuyo.. kaynanam dıyor kı erkek dedıınmı akan sular duırur dıyor ama babam annnem asla boyle bakmazlar yanı nası desem bızım ıcın ınsan ınsandır kız erkek ne farkeder ama onlar dogulu ve bızden bıraz farklılar ben burda nısanlıma cok kızıyorum agzını anasına kardesıne hıc acmıyor bana gelınce emırler yagdırıyo..:KK20:

çamaşır olayını göremedim ben silinmiş sanırım ama Allah sabır versin ne olursa ne olursa olsun o gün herkes alttan almak zorundaydı sana o günü zehir ettiler yetmedi düğünden bir gün önce hayatını mahvettilerse eminim acısı cıkıcaktır sen sadece dua et arkadasım

bende şunu hiç anlamıyorum. 'ben kaynanayım kaynanalık yapıcam,o görünce görümcelik yapıcak'.bu nasıl bir cümle,nasıl bir düşünce tarzıdır.
kayınvalidelik yada görümcelik yapmak geline saygısızlık yapmak mı?insanlıktan çıkmak mı?size beğendikleri lafı söyleme hakkını bulmak mı?

bu ne terbiyesizlik böyle.

nişanlınız da yaptığı masrafı size ve ailenize terbiyesizlik yaparken düşünseymiş bir zahmet.

kv niz ve sizin yaptığınız o küçük tartışma bile ailenize çok kötü yansıtılmış.düşünsenize birde bu insanla evlendiğinizi neler olucak hayatınızda.....

öncelikle ailenizi karşılama ve ağırlama biçimleri çok çirkin.sizden çok şikayetleri varsa kahvaltı yapılır misafir dinlenir sonra derin mevzulara geçilebilirdi.

nişanlınız ise şimdiden belli ana kuzusu.bu tarz bir olaya engel olabilirdi.yaptığı masraflardan ziyade birbirimizi seviyoruz böyle bitmesin falan diyebilirdi.açıkçası ben nişanlınızın tavırlarında aşk göremedim.

en son ise anlamadığım siz nişanlınızın ailesiyle birlikte mi kalıyorsunuz?hani çok samimi iseniz sizin çantanızdan çamaşır alabilir ve siizin sert tepkinizede alınabilirler.ama mesafeli iseniz onlarda sadece mecburiyetten bir-iki gün kalıyorsanız durum farklı tabi.

otrup şükretmelsin ki gerçek yüzlerini gördün..
ya düğünden 1 gün önce değilde 1 gün sonra olsaydı.........

kv niz ve sizin yaptığınız o küçük tartışma bile ailenize çok kötü yansıtılmış.düşünsenize birde bu insanla evlendiğinizi neler olucak hayatınızda.....

öncelikle ailenizi karşılama ve ağırlama biçimleri çok çirkin.sizden çok şikayetleri varsa kahvaltı yapılır misafir dinlenir sonra derin mevzulara geçilebilirdi.

nişanlınız ise şimdiden belli ana kuzusu.bu tarz bir olaya engel olabilirdi.yaptığı masraflardan ziyade birbirimizi seviyoruz böyle bitmesin falan diyebilirdi.açıkçası ben nişanlınızın tavırlarında aşk göremedim.

en son ise anlamadığım siz nişanlınızın ailesiyle birlikte mi kalıyorsunuz?hani çok samimi iseniz sizin çantanızdan çamaşır alabilir ve siizin sert tepkinizede alınabilirler.ama mesafeli iseniz onlarda sadece mecburiyetten bir-iki gün kalıyorsanız durum farklı tabi.

canım aynen babamda bu noktaya cok takıldı ... senın gıbı hatta dedıkı bızım yanımızda kızımız ıcın bagırıp duruyolar , konuyu bız bıle acmadık.. kaldı kı bız açmıs olsak dahi, demelerı lazım ki, siz tum gece yolculuk yaptınız açsınız, buyrun bı kahvaltınızı yapın çayınızı ıcın, sonra konusalım... ama yok kaynana bas bas bagırdı sonra gorumce geldı ıcerden bas bas bagırdı .. annemle gorumcem konusuyorlar, annem sakınce konusuyo gorumcem de bas bas bagırıyo.. bende dedımkı bak, annem ne kadar sakın konusuyo, sende bagırıyosun ayptır annem 55 yaşında sen 20 dedım.. nişanlım ordan ATLADI, BENIM KARDEŞİMİN KONUŞMA ŞEKLİ OYLE, O HEP BAGIRARAK KONUSUR..... BENDE PES DIYORUM O HALDE SIZE DEDIM.....
KALMA MESELESI DE şu, kuaför ve dış mekan resım işlerını ayarlamak ıcın bıor gun erken gelmıstım ben yanı sadece ıkı gun katlanacaklardı bana,,

Son düzenleyen: Moderatör:
yaptığım o kadar masraf ne olacak derken düğün ve ev için harcanan miktarlardan bahsediyor ama yanlış konuşmuş..hadi kaynanan insanlıktan çıkmış görümcen de..nişanlına noluyo?sni tanıyamamış mı?
bu tipik anne kuzusu erkeklerinden gibi..seni anlamadan dinlemeden saçma sapan gereksiz bi 'kaynana' sendromu yüzünden harcamış resmen.
kaynananında ben kaynanalk kızımda görümcelik yapcak tabi demeside ayrı bi gariplik yani..tam kaynanaymış cadı sinir oldum:KK47:

sen hiç üzülme..bence iyide olmuş bitirmen.Allah son anda kurtarmış..

ooyyyyyyy bu ne yaa!! canım bir laf var çok severim.. sonra ağlayacağına şimdi ağla.. senin verilmiş sadakan varmış.. ana kız zaten senin kanını emerlermiş ileride.. oğlan desen tam manasıyla "annem köylüymüş" .. uzun uzadıya örnekler veririm anlatırım başımdan yada çevremin başından geçen benzer birsürü şey.. hiç kafanı yormıyım şimdi.. sadece şunu bil.. ayrılmanız hayırlı olmuş.. ileride daha iyisini daha insanını görünce Allahım şükürler olsun herşeyde bir hayır varmış gerçekten diyeceksin.. evet ailesiyle evlenmiyoruz ama huzur için aile çok önemliymiş bunuda işin içine girince anladım..

canım aynen babamda bu noktaya cok takıldı ... senın gıbı hatta dedıkı bızım yanımızda kızımız ıcın bagırıp duruyolar , konuyu bız bıle acmadık.. kaldı kı bız açmıs olsak dahi, demelerı lazım ki, siz tum gece yolculuk yaptınız açsınız, buyrun bı kahvaltınızı yapın çayınızı ıcın, sonra konusalım... ama yok kaynana bas bas bagırdı sonra gorumce geldı ıcerden bas bas bagırdı .. annemle gorumcem konusuyorlar, annem sakınce konusuyo gorumcem de bas bas bagırıyo.. bende dedımkı bak, annem ne kadar sakın konusuyo, sende bagırıyosun ayptır annem 55 yaşında sen 20 dedım.. nişanlım ordan ATLADI, BENIM KARDEŞİMİN KONUŞMA ŞEKLİ OYLE, O HEP BAGIRARAK KONUSUR..... BENDE PES DIYORUM O HALDE SIZE DEDIM.....
KALMA MESELESI DE şu, kuaför ve dış mekan resım işlerını ayarlamak ıcın bıor gun erken gelmıstım ben yanı sadece ıkı gun katlanacaklardı bana,,

mesele tamamen kapandı mı yoksa bir düzelme durumu söz konusu olursa sende adım atar mısın?
tarihiniz geçti mi ne kadar oldu olaylar patlak vereli

bu durumda bile bile seni savunmamış bir eş adayı var karşında. herşeyin hayırlısı arkadaşım. öyle bir ortamda 20yaşındaki kıza laf bile düşmez bırak bağırmayı.... kp yok mu? o ne yapıyor.

şaştım kaldım yani ne biçim bir aile. insan özenli davranır.nişanlılıkta bu kadar yüz göz olunur mu ya...iyi yapmışsınız. bu insanlar ömür çürütür. haa nişanlın yaşanılan olaylardan dolayı çok üzgün olsa,sana aşk dolu cümleler falan kursa neyse dicem ama oda cüzdanının derdine düşmüş.acaba sinirden öfkeden mi böyle oldu? yani nasıl bu kadar şuuursuz olunabilirki...şu anda arıyor mu?

hayırlıysa olsun.. hayırsızsa bişey vesile olsun.. derler..
Allah'ın sevdiği kuluymuşsun bence..

Şurda neler neler okuyoruz, her birine diyorum ki "Yok artık bundan fazlası da olamaz." :26:

Dediklerimden de fazlaymış bunlar. :KK47:Nasıl insanlar bunlar ya, ne biçim insanlar var.:KK47: Allah'ım seni korumuş.

Bazen insanın basireti bağlanıyor işte, sen de çilene koşuyormuşsun ki Rabbim son adımında engel olmuş sana.

Kesinlikle şükür namazı kılmalısın. Verilmiş sadakan mı varmış, yoksa kabul olan bir dua mı bilinmez. Gerçekten Allah korumuş.

mesele tamamen kapandı mı yoksa bir düzelme durumu söz konusu olursa sende adım atar mısın?
tarihiniz geçti mi ne kadar oldu olaylar patlak vereli
canım daha cok yenı olaylar dün gelıstı , babam köpürüyor gene senın kararın ama ıcım rahat degıl cok gorgusuz ve cahıl bır aıle dıyor
hanı bı laf var ya, Allah cahılın bilmişinden korusun dıye, kaynana tam o ayar...
aslında ben ıstesem aılem yıne benı kıramaz annem babam bıtanedır yeterkı sen mutlu ol derler ama bu nişanlımın benı annesıne kardesıne boyle ezdırmesı,, ''en cokta benım yaptıgım masraf ne olacak'', '' sen ıyı bır kız olsan benım anamla kardesımle ıyı gecınırdın '' bu sozlerı cok agrıma gıottı..
sımdı ınkar edıyor lafı RESMEN KIVIRIYOR YOK OYLE DEMEDIM YANLIS ANLADIN sen fılan dıyor ama ben daha sagır olmadım da ,BUNAMADIM DA...
bu lafları sinir anında ettı bılıyorum.....
aslında cok cok aşık oldum bende napacagımı bılmıyorum asıgım deyıp gozumu kapatıp evlensem anası bacısı rahat bırakmayacak
benımkı de azıcık anasına bacısına karşı benı tutsaydı ama o da yok, yanı verdıgı guven de sıfır.....
aılem zaten eskısı kadar ıstemıyor.. tamam parcaları bırlestırdım ayrıldım dıyelım cok sevdım nasıl unutucam bıdaha bırısını boyle sevebılecekmıyım..
ayrıca nısanlım cok ataerkıl , kadını resmen 2.planda goruyor , bunlar ıyıce su yuzune cıktı napıcam bılmıyorum ÇIKMAZDAYIM..

Üzüldüm canım yaa..ne olursa olsun ne heveslerle başlıyorsun, inanıyorsun bir anda eften püften bitiyor.
Yani kim olursa olsun gelinin 1 gün kala evliliği hiç olması üzücü cidden..

Ama aile çok kalitesizmiş cidden :KK50:
Şimdiden ortada birşey yokken öyle çirkinleşmeleri çok kötü, eşin olacak adamında seni hiçe sayması, yargısız infazla tek taraflı davranması ayrıca bir düşüklük..
Yani içini iyice dök gerekirse ağla uzun uzun ama sonunda olanlara şükret, neler çekerdin evlenince, burada okuduysan başına gelecekleri tahmin etmen zor olmaz..
:KK50:
Herşey kısmet bunu unutma ve her şerde bir hayır vardır kesinlikle ben buna çok inanıyorum, belki gelecekte şükrediceksin huzurlu bir yuvan olacak..

X