- 15 Haziran 2016
- 7.701
- 20.397
- 38
-
- Konu Sahibi Berivan 2306
Evet!Hocaya gidip kıydırmak gerekir mi
Gıyabınızda nikahınız kıyılabilir ama bunun için hoca karşısında sizin vekalet verdiğiniz biri sizi temsil etmeli, bunun şartı bu, vekalet yok gelin yok e nikah da yokDini nikahtan şüphem olduğu için sormak istedim
Kaynanasına niye söyleyecek kocasına söyleyecek gidip nikah kıydıracaklar bir hocaya kaynana ne alakaSenin Iyi niyetinin farkindayim. Ama kayinvalidenin namazinda kuraninda olmasi iyi niyetli oldugu anlamina gelmiyor malesef.etrafimda bir cok ornegini gormus biri olarak sen kendi icine sineni yap diyorum. Kayınvalidene söyle seni seven, dusunen biri ise zaten nikahin yenilensin ister. Nikahin tazelenmesinde bir mahsur yoktur.
Konu sahibinin benimle olan oncekine mesajlarina bakarsan niye boyle dedigimi anlarsin. Onceki mesajlari görmeden ne olduğunu anlamadan cevap yaziyorsun.Kaynanasına niye söyleyecek kocasına söyleyecek gidip nikah kıydıracaklar bir hocaya kaynana ne alaka
Arabadan inmiyo olayı yapmıştık şakasına. Kaynanam orda umreye göndericem sizi dedi bunu mehir yerine geçirmişler bana sormadan
Siz de bilginiz olmadığı konularda susmayı mı tercih etseniz acaba? İmam nikahı yok falanHer şeye yorum yapmak zorunda hissetmeyin kendinizi. Gereksiz. Kasmayın
hoca olmadan şahit olmadan mehir olmadan imam nikahı mı olurmuş şaşırdım vallaBir şey sormak istiyorum. Düğünüm yapıldı kaynanamın evine getirildim imam nikahım kıyılacak sanıp. Ben imam nikahımız kıyılmayacak mı diye sorduğum zaman senin imam nikahın düğünde kıyıldı dendi ama mehir falan hiçbir şey bana sorulmadı. Şimdi benim imam nikahım var mı yok mu? Yardımcı olun lütfen.
E okudum yine aynı şeyi söylüyorumKonu sahibinin benimle olan oncekine mesajlarina bakarsan niye boyle dedigimi anlarsin. Onceki mesajlari görmeden ne olduğunu anlamadan cevap yaziyorsun.
Resmi nikah, imam nikahının tüm şartlarını yerine getirdiğinden ayrıca kıyılmasına gerek yoktur.Bana hiç birşey sorulmadı sadece kıyıldı dendi. Bizde şaşırdık
Iyi misiniz? . Konu sahibi kaynanam dininde namazinda niyazinda kayinpederim hoca deyip duruyor. En basindan beri kocana söyle git kiy nikah deyip durmusum. Ama konu sahibi hala kaynana, kayinpeder savununca e söyle madem onlar sana tekrar nikah kiysinlar dedim. Yani ironiyi anlamak bu kadar zor olmamali.E okudum yine aynı şeyi söylüyorum
Bu erkek ve kadın arasındaki bir mevzu kaynanadan icazet ne alaka?
İçine sinmiyorsa adamı takacak koluna gidip kıydıracak nikahı, kaynanaya açıklama yapma gereği nerede
Her haltı da kaynanaya sormayın üçüncü şahısların tekeline bırakmayın ya özel diye mahrem diye özgürlük diye birşey var dimi
Düşünüyorum düşünüyorum yok yani kaynana dahil kime ne benim kocamla nikahımdan ister her hafta hoca önüne otururum ister hiç kıydırmam
PikiIyi misiniz? . Konu sahibi kaynanam dininde namazinda niyazinda kayinpederim hoca deyip duruyor. En basindan beri kocana söyle git kiy nikah deyip durmusum. Ama konu sahibi hala kaynana, kayinpeder savununca e söyle madem onlar sana tekrar nikah kiysinlar dedim. Yani ironiyi anlamak bu kadar zor olmamali.okudugunuzu anlayin lutfen.