• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğün yeri krizi!

Gün geçmiyor ki gelinler yeni bir kriz daha yaşamasın.Hemen konuya gireceğim kızlar.Nişanlım ailesinden tamamen bağımsız bir insan.Bütçesi falan da ayrı.Haziran ayında düğünüm olacak inşallah.Benim hep istediğim bir yer vardı düğün için.Nişanlımla konuştum tamam orası olsun o zaman dedi hiç düşünmeden ve biz randevu aldık , gittik mekanı gezdik ayrıntıları konuştuk ,nişanlım ve ben çok beğendik yeri.Zaten nişanlım bana bırakmıştı kararı.Tam anlaştık derken nişanlımın bir tanıdığı herşeyi mahvetti.Bu adamın sahibi olduğu bir yer var (nişanlımın erkek kardeşinin düğününü orda yapmışlar) mekan kendi başına güzel deniz kenarında ama düğün için hiç güzel bir mekan değil.O kadar karışık ki gelin odası falan yok etrafta biçimsiz duvarlar falan var.Restoran gibi bir yer.Ben zaten nişanlımla konuşmuştum daha önceden bu mekanda yapmak istemediğimi.Şimdi o tanıdık nişanlımın aklına girmiş işte neymiş başka yerin reklamını yapmaya gerek yokmuş , burada daha rahat edermişiz , mekan onların sayılırmış falan filan.Ancak işin maddi boyutunu düşünürsek benim istediğim mekanla burası arasında hiç fiyat farkı yok hatta tanıdığın yerinde yaparsa daha fazla harcayacak bu kesin kendiside söylüyor ama adamı kıramıyor.Dün bana erkek kardeşinin düğününü izletti.Kızlar görseniz rezil bir düğün asla benim hayalimdeki gibi değil.Şimdi bana iki saat için bu kadar tantanaya gerek yok diyenler olucak ama ben istemiyorum içimde kalıcak birde neden daha fazla para harcasın sırf adamı kıramıyor diye.Şimdi olay şu ben istemiyorum dedikçe nişanlım biraz bozuluyor sanki tanıdığının yeri olduğu için.Tanıdığı dediysem da akrabası sayılır çok yakınlar.Nişanlım benim istediğimi yapmak istiyor ancak ısrar edenler var diğer tarafta yapalım diye çok canım sıkkın nişanlımı kırmadan nasıl ikna edebilirim??
Bir kere olacak bişy için etrafın sözünü dinlemesin şaka karışık anlat balına kakarım bak o dahamı iyi de ne dediğiniz değil nasıl söylediğiniz önemlidir herzaman

O adam ne diye burnunu sokuyor yahu! Ona mı kalmış sanki.İstediğin yerde yaparsın. Akıl hocası mı sanıyor kendini. Bazı insanların kalbini kıracaksın ki kendine gelsin. Bul adamın numarasını ara konuş. Düğün benim istediğim yerde yaparım, nişanlım sen akrabasın diye seni kırmak istemiyor fakat sen de bi daha işimize burnunu sokma de.
Adamı görünce diyeceğim yüzüne zaten bekliyorum.Nişanlım sen kötü olma diyor ama dicem ben

Ya adam nişanlımdan baya büyük bizimki işte saygısızlık olmasın kimse kırılmasın derdinde ama ben ağırlığımı koyacağım buraya yazmadan acaba ben abartıyomuyum dedim ama herkes hemfikir olunca cesaret geldi:sopa:

Konu sadece bu konu da değil. Nişanlınız size tamam demiş, söz vermiş. Bir tanıdığının lafıyla size verdiği sözü bozuyor. Ya hep böyle yaparsa? Ya ileride de size verdiği sözleri tanıdıklarının, akrabalarının, ailesinin lafıyla bozarsa? Ya sizin verdiğiniz ortak kararlar anca herkesin onayından geçtikten sonra gerçekleşebilirse?

Bu konuyu da netleştirin. Siz karar alınca, size tamam deyince, ondan büyükler onaylamasa bile size verdiği sözü tutsun.

Bu arada, o tanıdık adam indirim yapsa bile şu saatten sonra kabul etmeyin bence.

Son düzenleme:
Konu sadece bu konu da değil. Nişanlınız size tamam demiş, söz vermiş. Bir tanıdığının lafıyla size verdiği sözü bozuyor. Ya hep böyle yaparsa? Ya ileride de size verdiği sözleri tanıdıklarının, akrabalarının, ailesinin lafıyla bozarsa? Ya sizin verdiğiniz ortak kararlar anca herkesin onayından geçtikten sonra gerçekleşebilirse?

Bu konuyu da netleştirin. Siz karar alınca, size tamam deyince, ondan büyükler onaylamasa bile size verdiği sözü tutsun.

Bu arada, o tanıdık adam indirim yapsa bile şu saatten sonra kabul etmeyin bence.
Şuan için belirli bir durum yok sözünü bozmadı sadece böyle böyle bir durum var diye konuyu bana açtı.Tabiki adama anında cevap vermeliydi ama bizimki de böyle işte erkek kardeşi falanda ısrar ediyor abi orada yapın düğünü diye ona daha çok sinir oluyorum.

Adamı görünce diyeceğim yüzüne zaten bekliyorum.Nişanlım sen kötü olma diyor ama dicem ben
Sen iyi sabretmişsin. Ben olsam daha ilk ağzını açtığında ben o adamın ağzının payını vermiştim. "Pardon ama gelin sen değilsin benim, ve benim istediğim yerde de düğünümü yaparım. Çok istiyorsan o övdüğün salonda kendine bi düğün yaparsın." demiştim. Adam hasta beyinli midir nedir ya!

bizde de benzer bir durum olmustu,
hatta bizdeki yakin yerde mekan ucretii odenmeyecekti,
sadece o gun calisan calisanlarin ucretleri ve ikramliklarin ucretleri odenecekti.
cok da uyguna denk gelecekti yani.

esimin ailesi oldu bitti orasi olsun diye.

ama mekanlar arasinda kalite acisindan cok buyuk fark vardi bizde.

ben de orasi olacagina sadece nikah yaparim daha iyi deyip kestirip attim.
esim aynen cok stres oldu,
gel bir gidelim gor ondan sonra karar ver falan dedi,
dedim salonu yikip yeniden yaptilarsa gidip goreyim,
yoksa kac tane dugune gittim o mekanda,
orasini istemiyorum diye.

velhasili son karar verilene kadar ben haric herkes stres oldu,
ben kararimdan emin oldugum icin uzerine yeniden yeniden dusunmedim.

Sen iyi sabretmişsin. Ben olsam daha ilk ağzını açtığında ben o adamın ağzının payını vermiştim. "Pardon ama gelin sen değilsin benim, ve benim istediğim yerde de düğünümü yaparım. Çok istiyorsan o övdüğün salonda kendine bi düğün yaparsın." demiştim. Adam hasta beyinli midir nedir ya!
İşgüzar akraba işte ne yaparsın ama pabuç bırakmayacağım.

bizde de benzer bir durum olmustu,
hatta bizdeki yakin yerde mekan ucretii odenmeyecekti,
sadece o gun calisan calisanlarin ucretleri ve ikramliklarin ucretleri odenecekti.
cok da uyguna denk gelecekti yani.

esimin ailesi oldu bitti orasi olsun diye.

ama mekanlar arasinda kalite acisindan cok buyuk fark vardi bizde.

ben de orasi olacagina sadece nikah yaparim daha iyi deyip kestirip attim.
esim aynen cok stres oldu,
gel bir gidelim gor ondan sonra karar ver falan dedi,
dedim salonu yikip yeniden yaptilarsa gidip goreyim,
yoksa kac tane dugune gittim o mekanda,
orasini istemiyorum diye.

velhasili son karar verilene kadar ben haric herkes stres oldu,
ben kararimdan emin oldugum icin uzerine yeniden yeniden dusunmedim.
Bu mekan restoran gibi bir yer zaten çok kötü bir yer neymiş deniz kenarıymış böyle manzara bulunmazmış.

Bu mekan restoran gibi bir yer zaten çok kötü bir yer neymiş deniz kenarıymış böyle manzara bulunmazmış.

valla dedigim gibi ben gidip gormedim bile,
benim kriterlerime uymuyordu cunku.

e istemedigim bir dugun yapacagima yapmam daha iyi dedim gercekten de.
kafa bulandirmaya gerek yok,
sizi mutsuz edecekse nisanliniz icin fedakarlik etmeyin.

sonucta orasi da nisanlinizin istedigi bir yer de degil,
hani onun hayali de orasiymis, arada kaldik durumu da yok aslinda,

kel alaka biri yuzunden mutsuz etmeyin kendinizi.

nisanliniz da pembe istemiyor abi desin kapatsin konuyu.

öncelikle hayırlı olsun, ben de evlilik hazırlığındayım. bu süreçte nişanlıma şunu öğrettim: 'bu işler kızlar için çok önemli, sen 10 yıl sonra belki hatırlamazsın ama gelinin istediği birşey olmazsa içinde kalır, ölene kadar temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp kocasının önüne koyar. Çok kişide gördüm, o yüzden hem kendinin hem evliliğimizin selameti açısından, herşeyi benim istediğim gibi yapmaya özen göster, ben de söz veriyorum makul isteklerde bulunacağım ve uzlaşmacı olacağım.'

bunu kafasına iyice sok bence. şimdi en ufak birşeyde içine sindi mi diye sorar :)
hayır canım net bir biçimde gerekirse kayınvalideler vs de varken, akrabanız X bey benim mekanımda yapalım diye teklif etmiş ama BEN ORDA İSTEMİYORUM, NİŞANLIMLA DA KONUŞTUK, ŞURADA YAPMAYA KARAR VERDİK. de noktayı koy. bak bu 'nişanlımla da konuştuk, böyle karar verdik' lafı çok önemli. milletin ağzı bir daha açılamıyor.

öncelikle hayırlı olsun, ben de evlilik hazırlığındayım. bu süreçte nişanlıma şunu öğrettim: 'bu işler kızlar için çok önemli, sen 10 yıl sonra belki hatırlamazsın ama gelinin istediği birşey olmazsa içinde kalır, ölene kadar temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp kocasının önüne koyar. Çok kişide gördüm, o yüzden hem kendinin hem evliliğimizin selameti açısından, herşeyi benim istediğim gibi yapmaya özen göster, ben de söz veriyorum makul isteklerde bulunacağım ve uzlaşmacı olacağım.'

bunu kafasına iyice sok bence. şimdi en ufak birşeyde içine sindi mi diye sorar :)
hayır canım net bir biçimde gerekirse kayınvalideler vs de varken, akrabanız X bey benim mekanımda yapalım diye teklif etmiş ama BEN ORDA İSTEMİYORUM, NİŞANLIMLA DA KONUŞTUK, ŞURADA YAPMAYA KARAR VERDİK. de noktayı koy. bak bu 'nişanlımla da konuştuk, böyle karar verdik' lafı çok önemli. milletin ağzı bir daha açılamıyor.

Sıkıntı çözüldü mü?
Herkese yorumları için çok teşekkür ederim.Nişanlımla konuştum kesin bir dille sakince istemdiğimi söyledim.Bunun ikimizin düğünü olduğunu ve sadece bizim karar verebileceğimizi ve eğer düğün bu mekanda olırsa hep içimde kalacağını söyledim.Nişanlımda hak verdi bana çok şükür atlattım bu durumu ama o adamı gördüğümde diyeceğim yüzüne sinirim geçmedi çünkü.

H
Herkese yorumları için çok teşekkür ederim.Nişanlımla konuştum kesin bir dille sakince istemdiğimi söyledim.Bunun ikimizin düğünü olduğunu ve sadece bizim karar verebileceğimizi ve eğer düğün bu mekanda olırsa hep içimde kalacağını söyledim.Nişanlımda hak verdi bana çok şükür atlattım bu durumu ama o adamı gördüğümde diyeceğim yüzüne sinirim geçmedi çünkü.
Hahha,, neyse ki sıkıntısız çözülmüş, sevindim =)

Adamın kabahati yok nişanlınız bu konuyu size dahi yansıtmadan çözebilirdi. Olayı bu kadar sürüncemede bırakan nişanlınız,ayrıca ne diyeceksiniz adama “Nişanlımın aklını mı çelmeye çalışıyorsunuz,çok ayıp çokk” deyip parmak mı sallayacaksınız mesela,kendinizi de küçük düşürmeyin bence.

Adamın kabahati yok nişanlınız bu konuyu size dahi yansıtmadan çözebilirdi. Olayı bu kadar sürüncemede bırakan nişanlınız,ayrıca ne diyeceksiniz adama “Nişanlımın aklını mı çelmeye çalışıyorsunuz,çok ayıp çokk” deyip parmak mı sallayacaksınız mesela,kendinizi de küçük düşürmeyin bence.
Hayır canım biz karar verdik teşekkür ederim teklifiniz için diyeceğim adamla kavga edecek halim yok ya o o lafım yeter zaten

Hayır canım biz karar verdik teşekkür ederim teklifiniz için diyeceğim adamla kavga edecek halim yok ya o o lafım yeter zaten

Nişanlınızla muhattap olmuş o hayır desin,hayır demeyi öğrensin,yoksa ilerde kvye,görümceye kpe herkese siz hayır demek zorunda kalırsınız ki çokk çokk yıpratıcı şeyler yaşarsınız. Siz hayır dedikçe de tüm sülale kıymetlenir siz de düşman olursunuz size bilenirler.

Nişanlınızla muhattap olmuş o hayır desin,hayır demeyi öğrensin,yoksa ilerde kvye,görümceye kpe herkese siz hayır demek zorunda kalırsınız ki çokk çokk yıpratıcı şeyler yaşarsınız. Siz hayır dedikçe de tüm sülale kıymetlenir siz de düşman olursunuz size bilenirler.
Peki saolun tavsiyeleriniz için.

Ne saçmasapan bir akraba o öyle. Madem çok biliyor yarı yarıya indirim yapsın size de mantıklı bir sebep olsun orada yapmanız için. Hem orda yapacaksınız hemde aynı parayı vereceksınız hemde indirim yok. Boyle uyanık adamlar bi bitmediler.

Adam düğüne gelmez artık tepki olarak :D

Back