Merhaba arkadaslar 2 gundur aklimi kurcalayan bir soru var sizlerden fikir almak istiyorum
Nisanlim ve ailelerimiz ile 3 gun once dugun salonu bakmaya gittigimizde ikijizinde cok begendigi bir tane bulduk. Zaten eylul veya ekim gibi dugunun yapariz diye konusuyorduk ve nisanlim o gun dogum gunune denk geldigi icin dugunumuzu 3 ekimde yapalim diye tutturdu. O tarihte dugun salonu bosmus ve bizde 3 ekime kiraladik. Ben tabii cok mutluyum, nisanlimda dogum gununde dugunumuz olacak diye daha da mutlu.. ertesi aksam annemmile birlikte çay içmeye annem kadar sevdigim bir aile dostumuza gittik. Onlarinda 22 yasinda bir kizlari var, o da nisanli ve bu sene onunda dugunu olacak. Neyse, ben dugun salonu buldugumuzu ve tarihin 3 ekim oldugunu soyledigimde kizlari deliye döndü. Yok efendim 3 ekim nisanlisi ile onun yildonumuymus, gecen senede 3 ekimde nisanlanmislar ve dugunlerinide bu sene 3 ekimde yapacaklarmis, iptal edecekmisim falan felan.. evet gecen sene 3 ekimde nisan yapmislardi, bende oradaydim, ama o tarihin onlarin yildonumleri oldugunu bilmiyordum ki... bende ona 3 ekim benim nisanlimin dogum gunu o istedi dedigimde bana 'beni baglamaz bizimki daha onemli 1 hafta sonra evlenin yaaa' dedi. Normalde inat yapmam ama beni oyle ezmeye calisinca bende inat ettim ve 'hayir tarih belirlendi 1 hafta sonra olmaz' dedim ve bana '30 senedir bekliyorsun 1 hafta daha beklesen nolur ki korkma kacmaz nisanlin' dedi. Dediklerine inanamadim. Ben 29 yasindayim ve daha once hic sevgilim bile olmadigi icin benimle ara ara dalga gecer ama hic bu kadar ileri gitmemisti. O oyle soyleyince bende gittim ordan. Sonra neler oldu bilmiyorum. Olanlari nisanlima anlattim ve nisanlimda kiza 'duzgun bir sekilde 3 ekimde dugun yapmak istedigini soyleseydin eger ne yapar ne eder erteletirdik ama nisanlima boyle ukalaca davranmaya hakkin yok. Dugunumuz 3 ekim ve degistirmeye hic niyetim yok' yazili whatsapp atmis. Kizda cevap olarak 'wow 30 sene beklemissiniz ama degmis valla, birbirinizi iyi bulmussunuz tencere kapaksiniz!' yazmis. Olaylarin boyle olmasini hic ama hic istemedim. Onun aileside benim ailemde tatsizlik cikmasin diye karismiyor, zaten karismamalari daha iyi ama bende ne yapmam gerektigini bilmiyorum. Bir yandan kizin hayalleriji yikmis gibi olacagim, o tarih onemliymis onun icin ama bir yandanda bana soyledikleri ve nisanlimin inadi.. ne yapardiniz siz olsaydiniz benim yerimde?
Not: yurt disinda ufak bir sehirde yasiyoruz ve burada butun herkes birbirini tanir yani tanidiklarimiz ortak tanidiklar. O yuzden dugunlerimizin ayni tarihte olmasini istemiyoruz./QUOTE]
o kız iicn degil ama dügününüze gelicek insanların dagılmasını istemiyorsanız 1 hafa önce yada sonra alabilirsiniz cünkü dügünde az kisi görmek bi adna salonun bosalması falan kötü olur
bizde mesela dügün tarıhı kıstan lli olur ve kahve yada lokallerimize asılır falancanın dügünü su gün diye
bide aile dostunuzla samimiymissiniz keske sorsaydınız dügününüz ne zamna gün takıldımı biz bakıcaz diye