- 3 Şubat 2009
- 9.919
- 17.070
- 773
- 44
- Konu Sahibi mavilikizz
-
diğer yorumlara bakarsaniz birileride kiz tarafina duşer demiş boyle bi realite de yok cocuk tarafı tüm masrafı ceksin sonra herseyin ustune kiz tarafı konsun dedigim gibi benim inancım gorusum bu ben dugun yaparsam takilan taki gelinin toplanilan para da benimdir benim fikrim bu baskasinin fikrine de inancina da saygi duyarimHerkeZ HerkeZin fikirlerine saygı duymaz çünkü böyle bir kültür böyle bir realite yok. Bunlar, takılara göz koyan erkek ve ailesinin uydurduğu şeyler. Yasal olarak da altınlar kadının. Bir kadın olarak haklarınızın bilincinde olun. Kültür adı altında sizi sömürmelerine izin vermeyin. (Genel)
Ah canım ben kız tarafı olan üstüme düşen her şeyi aldım, altın olarak da karşı tarafın bize söylediği miktarı da kabul ettim ama gel gör ki düğün takılarına sevgili eski nişanlım el koymaya çalıştı, tepki gösterince de bu sefer ortak olsun falan dedi. Ne kadar iyi niyet o kadar suistimal yaşayarak tecrübe ettim.diğer yorumlara bakarsaniz birileride kiz tarafina duşer demiş boyle bi realite de yok cocuk tarafı tüm masrafı ceksin sonra herseyin ustune kiz tarafı konsun dedigim gibi benim inancım gorusum bu ben dugun yaparsam takilan taki gelinin toplanilan para da benimdir benim fikrim bu baskasinin fikrine de inancina da saygi duyarim
Ya bu işin sencesi bencesi olmasın diye kanun denen bi kavram çıkıyor ortaya zaten. Sen istedigin kadar bence benim de, kanun nezdinde senin değil.diğer yorumlara bakarsaniz birileride kiz tarafina duşer demiş boyle bi realite de yok cocuk tarafı tüm masrafı ceksin sonra herseyin ustune kiz tarafı konsun dedigim gibi benim inancım gorusum bu ben dugun yaparsam takilan taki gelinin toplanilan para da benimdir benim fikrim bu baskasinin fikrine de inancina da saygi duyarim
Bu kayınvalide polis çağırır, gelin altınlarımı çaldı diye şikayet eder. Kocası da anasının lehine şahitlik yapar. Keşke yazılı bir şey olsaydı, en azından mesaj atsaydı "şu kadar düğün takım - param sizde, kasa kiraladım verin koyacağım" diye.Gir al sormadan, bankada kasa actir kendine git koy oraya. Eşin de bilmesin hatta eğer hicbisey yapmayacak kadar pasifse. Hatta sahte altınlar satılıyor ya düğünde eş dost taktı gözüksün diye kullandiklari bazilari acayip iyi replika oluyor, götür onlardan koy yerine :) hiiiiic yüzgoz olma elin cahiliyle.
Ben kinada gelenleri babama bırakıcam.Bizim iki tarafta aldı ama set bilezik büyük altınlar benımdı
Ceyrekleri iki tarafta biz geri goturcez dıye aldılar
Ozaman cahildim sımdı olsa hop durun bakalım der kımseye vermezdım
Cok arkadasım evlendı kımsenın altınını fılan alan olmadı
Türkiyede yaşamadığım için türk vatandaşı olmadiğim için bencesi var sizin ordaki adetleri bilemem bizim buralarda böyle bi kavram kanun yok çunku kimse duğunde takılanlar için bir birini yemiyorYa bu işin sencesi bencesi olmasın diye kanun denen bi kavram çıkıyor ortaya zaten. Sen istedigin kadar bence benim de, kanun nezdinde senin değil.
Esi biliyor tabii ki de , insan annesini tanimaz mi? Cete bunlar belli kieşiniz ne diyor
Ben de Turkiyede yasamiorum. Ama turkiyede olan bi olayi konuşuyoruz. Tabiki trdeki kanuna göre konusacagiz. Yasadigin ülkenin forumuna yaz o zaman bu kadar kopuksan.Türkiyede yaşamadığım için türk vatandaşı olmadiğim için bencesi var sizin ordaki adetleri bilemem bizim buralarda böyle bi kavram kanun yok çunku kimse duğunde takılanlar için bir birini yemiyor
Kim bilecek gelinin aldığını kendi altinlarini aliyor ayrica düğün videosu vardir elbet. Kadin köyde yasio zaten tutup adliyeye mi gidecek üstüne bi su içer oturur. Kocasi gormedigi biseyin neyine şahitlik yapacak ayrica orda yasamio bile.Bu kayınvalide polis çağırır, gelin altınlarımı çaldı diye şikayet eder. Kocası da anasının lehine şahitlik yapar. Keşke yazılı bir şey olsaydı, en azından mesaj atsaydı "şu kadar düğün takım - param sizde, kasa kiraladım verin koyacağım" diye.
Sizin ailenizden yaşayan kimse yok mu?Kizlar benim altınlar hakkında pek bir bilgim yok fakat 7 ay önce düğünüm oldu 40 kadar çeyrek 7 tane yarım ve 1000 e yakın dolar Euro takıları takıldı ve içinden 5 kuruş dahi bana verilmedi kaynanamla beraber saymıştık altınları o gün bu gündür hiçbir sekilde yüzünü görmedim altınların .
Kafama geçen gün dank etti kaynanamlar borçsuz harcsiz bir düğün yaptılar eşyaların tümünü eşimle benim ailem aldı düğünün çoğu masrafını da biz ve eşim karsiladik ve geçen yansittim kendisine arabamız yok altımızda evimizde yok şaka ile karışık düğünde takilanlarla bir araba alsak olurdu dedim onlari size veremem ben takıyi takanlarin düğünü olunca veririm dedi ve asil şok bize takılan dolarlardan eşimin abisine yollamışlar sizce buna hakkı varmı hakkımı aramalı miyim ben .
Birde altınları sana verirsem takıyı takanlarin her birine tekrar o altınları takmak zorundasın ben nerden bulup takayim demişti
Tamam biz birbirimizi yemekten hoşlanıyoruz türkler olarak, hele altın icin yemesi bi ayri güzel oluyo. Sen supersin keske herkes senin gibi donanımlı okudugunu anlayan A kalite bi insan olsa. Ama nerde işte.Türkiyede yaşamadığım için türk vatandaşı olmadiğim için bencesi var sizin ordaki adetleri bilemem bizim buralarda böyle bi kavram kanun yok çunku kimse duğunde takılanlar için bir birini yemiyor
Hatta şey desin. Kvem altınlarımı geri verdi desin. Kv bişey derse inkar ederKim bilecek gelinin aldığını kendi altinlarini aliyor ayrica düğün videosu vardir elbet. Kadin köyde yasio zaten tutup adliyeye mi gidecek üstüne bi su içer oturur. Kocasi gormedigi biseyin neyine şahitlik yapacak ayrica orda yasamio bile.
Hatta hatta şey Kv nin telefonundan kendine mesaj atsin "Bende durmasi güvenli degildi düğün takilarinin aldığın iyi oldu tedirgindim ben hep köylük yer bura, baban da banka kasasina koymani istiyor kasa ayarladin mi?" sonra kvden silsin kendinde dursun mesaj. Altinlari çalan insan bi zahmet kılıflarini da hazirlasin her seyi biz mi diyelimHatta şey desin. Kvem altınlarımı geri verdi desin. Kv bişey derse inkar eder
MantıklıHatta hatta şey Kv nin telefonundan kendine mesaj atsin "Bende durmasi güvenli degildi düğün takilarinin aldığın iyi oldu tedirgindim ben hep köylük yer bura, baban da banka kasasina koymani istiyor kasa ayarladin mi?" sonra kvden silsin kendinde dursun mesaj. Altinlari çalan insan bi zahmet kılıflarini da hazirlasin her seyi biz mi diyelim
Dügünde takilanlar.gelin ve damatta olur .paralari alip senden habersiz başkasina verilirse olmaz o .hakkinizi arayin .onlarin hepsi sizin .ne alaka size sormadan veriyor .sinir bozucu bir durum size sormadan habersiz verilirse hirsizlik buKizlar benim altınlar hakkında pek bir bilgim yok fakat 7 ay önce düğünüm oldu 40 kadar çeyrek 7 tane yarım ve 1000 e yakın dolar Euro takıları takıldı ve içinden 5 kuruş dahi bana verilmedi kaynanamla beraber saymıştık altınları o gün bu gündür hiçbir sekilde yüzünü görmedim altınların .
Kafama geçen gün dank etti kaynanamlar borçsuz harcsiz bir düğün yaptılar eşyaların tümünü eşimle benim ailem aldı düğünün çoğu masrafını da biz ve eşim karsiladik ve geçen yansittim kendisine arabamız yok altımızda evimizde yok şaka ile karışık düğünde takilanlarla bir araba alsak olurdu dedim onlari size veremem ben takıyi takanlarin düğünü olunca veririm dedi ve asil şok bize takılan dolarlardan eşimin abisine yollamışlar sizce buna hakkı varmı hakkımı aramalı miyim ben .
Birde altınları sana verirsem takıyı takanlarin her birine tekrar o altınları takmak zorundasın ben nerden bulup takayim demişti
terbiyesizlesmeyin sakin olun biraz isterseniz icinizdeki kotulugu bana silkmeye calismayin ben istediğim forumda takilirim sizin hadinize degil buna karışmak hayatiniz yolunda gitmiyor demekki burda sinir küpüne donup milete sarıyorsunuz bana cevap vermeyin birdaha tek yorum yazan fikrini soyleyen ben degilim kendinize gelin çizginizi asmayinBen de Turkiyede yasamiorum. Ama turkiyede olan bi olayi konuşuyoruz. Tabiki trdeki kanuna göre konusacagiz. Yasadigin ülkenin forumuna yaz o zaman bu kadar kopuksan.
Yazdıklarımı ayrıntılı okursanız düğün masrafına girmediklerini açık ve net bir şekilde yazdim erkek tarafı olarak hiçbir masrafa girmediler esyalarimizi eşimle ben aldık . ona rağmen benim ailem kına gecesinde takılan takilarimi bana olduğu gibi içinden beş kuruş almadan verdiler ama kv üstüne yattı onu anlatmaya çalışıyorumdiğer yorumlara bakarsaniz birileride kiz tarafina duşer demiş boyle bi realite de yok cocuk tarafı tüm masrafı ceksin sonra herseyin ustune kiz tarafı konsun dedigim gibi benim inancım gorusum bu ben dugun yaparsam takilan taki gelinin toplanilan para da benimdir benim fikrim bu baskasinin fikrine de inancina da saygi duyarim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?