Düğün takılarınin hepsini kaynanam aldı böyle bir hakkı varmı yardimm

Aynen öyle.Mihir ödemeye yanasmazlar.Hadi onu geçtim.Artik eskisi gibi eli dolu dolu poşetle eve gelen babalar kocalar beklemeyin.

Altınlar bende kalsın.İleride lazım olur.Ev araba ihtiyaç vs.Ama gerçektende oyle.

İşte ailen vermeyecekti.Verse bile düğünden belli zaman geçtikten sonra vereceklerdi.

Türkiyede yaşamadığım için türk vatandaşı olmadiğim için bencesi var sizin ordaki adetleri bilemem bizim buralarda böyle bi kavram kanun yok çunku kimse duğunde takılanlar için bir birini yemiyor
Tabi tuzunuz kuru 3 5 ay çalışıp arabanızı evinizi altınıza cekiyorsunuz kira bile verseniz maasinizin yarısi gitmiyor o yüzden birbirinizi yemezsiniz eşim essek gibi çalışıyor sabahtan akşama kadar bende çalışıyorum ama yetmiyor uğraşıp duruyoruz aldığımız verdigimize yetmiyor bende meraklısı değilim altinlarin kulu kölesi olmadım ama hayatımızı kuramiyoruz insan gibi yasayamiyoruz uzaktan davulun sesi hos gelir

Herkes sizin gibi düşünceli olsa keskee ...

Vermeseydiniz?
Kaynanam aldı, hakkımı diye sorana kadar hakkınızı öğrenip öyle evlenseydiniz?
Küçük çocuklar bile hakkını yedirmiyor sizde sahip çıksaydınız
Gidin alın altınlarınızı, olsun bitsin

Benim söylediklerim senin konunla alakali değil genel konuştum ilk yorumumda da söyledim zaten yapan sizseniz sizin hakkinızdır diye ben bizim geleneklerden bahsettim bizde dugunu kim yapiyorsa dugunde takilanlar geline para da dugunu yapan alır ama siz yapmissaniz sizin hakkiniz kv nizin değil

Vermemiş olsam o an aklıma gelse zaten şu an burda derdimi anlatip fikir aliyor olmazdim . evet küçük cocuklar bile hakkını yedirmiyor ama ben çok ezik büyüdüm herkes ne derse hep tamam dedim çocukken de boyleydim hep itilip kakildim hakkını aramak ne bilmiyorum ben yapamıyorum onu insanlar kırılacak benden nefret edecek uzaklaşacak diye korkularım var karşımdaki kişi benim için önemli birisi olmasa bile ben onu kiramiyorum çünkü bu yaşıma kadar insanlara yanlislikla bile olsa en ufak bişey dediğimde benden hep uzaklastilar hep yalnız kaldım yeni yeni birseylere cesaretim oldu birilerine laf soyleyebilir hale geldim hiç birşeyde hakkım yokmuş gibi büyüdüm ben buraya da fikir almaya biraz da olsa cesaretimi toplamaya geldim

Ozaman altınların kaybı seni cesaretlendirsin hakkını ara, asla altını gasp eden kaynana maddi yardım sunma

Ben ne dedim kız tarafından gelen altınlar benim dedim ilk nisanliyken eşimle kötü olduk.
Masrafı kim yaptıysa altınlar onundur benim gözümde. Nişanı siz yaptıysanız tabi sizindir

Masrafı kim yaptıysa altınlar onundur benim gözümde. Nişanı siz yaptıysanız tabi sizindir
Şimdi ben eşime dedimki.Bizden taraftan gelen benim sizden taraftan gelen senin dedim.Sonradan öğrendim kanunda ve dinde düğün takıları kadına aitmiş.Eger ki erkek tarafı geri almayı dusunuyorsa az taksinlar.

Eşinle konuş isteyin bu ne yuzsuzluktur. Hem hiç bı destekte bulunma. Hem de ne varsa topla al. Bırakmayın.

Biz de eşimle birlikte yaptık düğünümüzü. İkimizin de aileleri hiç harcama yapmadı. Düğünde takılanları olduğu gibi biz aldık. Birazıyla kartlarımızı kapattık taksitle aldıklarımızı. Sonra benim de birikmişim vardı hepsini toplayıp araba aldık biraz da kredi çektik, düğün borçlarımız da var ama hepsini taksit taksit ödüyoruz ikimiz de çalışıyoruz. En azından arabamız oldu belki yarın bir gün ev peşinatı yaparız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…