• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğün takılarınin hepsini kaynanam aldı böyle bir hakkı varmı yardimm

Ah canım ben kız tarafı olan üstüme düşen her şeyi aldım, altın olarak da karşı tarafın bize söylediği miktarı da kabul ettim ama gel gör ki düğün takılarına sevgili eski nişanlım el koymaya çalıştı, tepki gösterince de bu sefer ortak olsun falan dedi. Ne kadar iyi niyet o kadar suistimal yaşayarak tecrübe ettim. ☺️ O yüzden bu işin bir kanunu düzeni olması gerek, geçmişte kadınların maddi olarak ne kadar sömürüldüğü ortada, artık Yargıtay bile yasalarla bunu koruma altına almanın doğru olduğunu düşünmüş. Bu ülke sırf eşine mal mülk kalmasın diye eşiyle ortak aldığı evi teyzesinin üstüne yapan, çocuğuna nafaka vermeyen erkek dolu.
Aynen öyle.Mihir ödemeye yanasmazlar.Hadi onu geçtim.Artik eskisi gibi eli dolu dolu poşetle eve gelen babalar kocalar beklemeyin.

Aynen.

Eşinizi yanınıza alın, ilk anda takılar boşanınca benim oluyor falan derseniz kaynana gider eşinizi doldurur.

O parayla araba bakardık, ev bakardık, altın ne kadar arttı diye diye eşinizi yanınıza alın. Kaynananın ilk taktiği altınları yiyip keyif yapmak için sadece sizi suçlamak olacak tuzağa düşmeyin.

“Bizde güvende olur” imalarına da inanmayın, hırsızlar kaynananızı görünce kaçmıyor. Hatta bankanızla görüşün, kasa alıp oraya koymanın planını yapın.

Neden şimdi istiyorsunuz derse seçim öncesi ev arabalara bakacağız peşinat lazım dersiniz. Almak zorunda değilsiniz tabi ki, sonradan baktık fiyatlar pahalı geldi dersiniz ne bilecekler?

Eşiniz derse ki “bırak annem keyif yapsın” o zaman aranızda hesaplaşırsınız, kanunları hatırlatırsınız. Şu anda daha erken.
Altınlar bende kalsın.İleride lazım olur.Ev araba ihtiyaç vs.Ama gerçektende oyle.

Yazdıklarımı ayrıntılı okursanız düğün masrafına girmediklerini açık ve net bir şekilde yazdim erkek tarafı olarak hiçbir masrafa girmediler esyalarimizi eşimle ben aldık . ona rağmen benim ailem kına gecesinde takılan takilarimi bana olduğu gibi içinden beş kuruş almadan verdiler ama kv üstüne yattı onu anlatmaya çalışıyorum
İşte ailen vermeyecekti.Verse bile düğünden belli zaman geçtikten sonra vereceklerdi.

Türkiyede yaşamadığım için türk vatandaşı olmadiğim için bencesi var sizin ordaki adetleri bilemem bizim buralarda böyle bi kavram kanun yok çunku kimse duğunde takılanlar için bir birini yemiyor
Tabi tuzunuz kuru 3 5 ay çalışıp arabanızı evinizi altınıza cekiyorsunuz kira bile verseniz maasinizin yarısi gitmiyor o yüzden birbirinizi yemezsiniz eşim essek gibi çalışıyor sabahtan akşama kadar bende çalışıyorum ama yetmiyor uğraşıp duruyoruz aldığımız verdigimize yetmiyor bende meraklısı değilim altinlarin kulu kölesi olmadım ama hayatımızı kuramiyoruz insan gibi yasayamiyoruz uzaktan davulun sesi hos gelir

Adeti geçiyoruz, kanundan anayasal haktan bahsediyoruz.
Neyse aynı şeyi söylüyoruz gerçi, 2 oğlum var Allah korusun gelinin 5 lirasına göz koymayı daha mutfak tüpü kadar boylarıyla doğum hediyesi olarak gelenleri gelinlerime ayırdım, herkese de söyledim bu büyüğün bu küçük oğlanın eşine diye.
Ölümlü dünya, satılmasın katılmasın, bana oğlumla verilen hediye yeni ailesinde eşine aittir ona verilecektir diye duyurdum cümle aleme.
Herkes sizin gibi düşünceli olsa keskee ...

Tabi tuzunuz kuru 3 5 ay çalışıp arabanızı evinizi altınıza cekiyorsunuz kira bile verseniz maasinizin yarısi gitmiyor o yüzden birbirinizi yemezsiniz eşim essek gibi çalışıyor sabahtan akşama kadar bende çalışıyorum ama yetmiyor uğraşıp duruyoruz aldığımız verdigimize yetmiyor bende meraklısı değilim altinlarin kulu kölesi olmadım ama hayatımızı kuramiyoruz insan gibi yasayamiyoruz uzaktan davulun sesi hos gelir
Vermeseydiniz?
Kaynanam aldı, hakkımı diye sorana kadar hakkınızı öğrenip öyle evlenseydiniz?
Küçük çocuklar bile hakkını yedirmiyor sizde sahip çıksaydınız
Gidin alın altınlarınızı, olsun bitsin

Benim söylediklerim senin konunla alakali değil genel konuştum ilk yorumumda da söyledim zaten yapan sizseniz sizin hakkinızdır diye ben bizim geleneklerden bahsettim bizde dugunu kim yapiyorsa dugunde takilanlar geline para da dugunu yapan alır ama siz yapmissaniz sizin hakkiniz kv nizin değil

Vermeseydiniz?
Kaynanam aldı, hakkımı diye sorana kadar hakkınızı öğrenip öyle evlenseydiniz?
Küçük çocuklar bile hakkını yedirmiyor sizde sahip çıksaydınız
Gidin alın altınlarınızı, olsun bitsin
Vermemiş olsam o an aklıma gelse zaten şu an burda derdimi anlatip fikir aliyor olmazdim . evet küçük cocuklar bile hakkını yedirmiyor ama ben çok ezik büyüdüm herkes ne derse hep tamam dedim çocukken de boyleydim hep itilip kakildim hakkını aramak ne bilmiyorum ben yapamıyorum onu insanlar kırılacak benden nefret edecek uzaklaşacak diye korkularım var karşımdaki kişi benim için önemli birisi olmasa bile ben onu kiramiyorum çünkü bu yaşıma kadar insanlara yanlislikla bile olsa en ufak bişey dediğimde benden hep uzaklastilar hep yalnız kaldım yeni yeni birseylere cesaretim oldu birilerine laf soyleyebilir hale geldim hiç birşeyde hakkım yokmuş gibi büyüdüm ben buraya da fikir almaya biraz da olsa cesaretimi toplamaya geldim

Vermemiş olsam o an aklıma gelse zaten şu an burda derdimi anlatip fikir aliyor olmazdim . evet küçük cocuklar bile hakkını yedirmiyor ama ben çok ezik büyüdüm herkes ne derse hep tamam dedim çocukken de boyleydim hep itilip kakildim hakkını aramak ne bilmiyorum ben yapamıyorum onu insanlar kırılacak benden nefret edecek uzaklaşacak diye korkularım var karşımdaki kişi benim için önemli birisi olmasa bile ben onu kiramiyorum çünkü bu yaşıma kadar insanlara yanlislikla bile olsa en ufak bişey dediğimde benden hep uzaklastilar hep yalnız kaldım yeni yeni birseylere cesaretim oldu birilerine laf soyleyebilir hale geldim hiç birşeyde hakkım yokmuş gibi büyüdüm ben buraya da fikir almaya biraz da olsa cesaretimi toplamaya geldim
Ozaman altınların kaybı seni cesaretlendirsin hakkını ara, asla altını gasp eden kaynana maddi yardım sunma

Ben ne dedim kız tarafından gelen altınlar benim dedim ilk nisanliyken eşimle kötü olduk.
Masrafı kim yaptıysa altınlar onundur benim gözümde. Nişanı siz yaptıysanız tabi sizindir

Masrafı kim yaptıysa altınlar onundur benim gözümde. Nişanı siz yaptıysanız tabi sizindir
Şimdi ben eşime dedimki.Bizden taraftan gelen benim sizden taraftan gelen senin dedim.Sonradan öğrendim kanunda ve dinde düğün takıları kadına aitmiş.Eger ki erkek tarafı geri almayı dusunuyorsa az taksinlar.

Kizlar benim altınlar hakkında pek bir bilgim yok fakat 7 ay önce düğünüm oldu 40 kadar çeyrek 7 tane yarım ve 1000 e yakın dolar Euro takıları takıldı ve içinden 5 kuruş dahi bana verilmedi kaynanamla beraber saymıştık altınları o gün bu gündür hiçbir sekilde yüzünü görmedim altınların .
Kafama geçen gün dank etti kaynanamlar borçsuz harcsiz bir düğün yaptılar eşyaların tümünü eşimle benim ailem aldı düğünün çoğu masrafını da biz ve eşim karsiladik ve geçen yansittim kendisine arabamız yok altımızda evimizde yok şaka ile karışık düğünde takilanlarla bir araba alsak olurdu dedim onlari size veremem ben takıyi takanlarin düğünü olunca veririm dedi ve asil şok bize takılan dolarlardan eşimin abisine yollamışlar sizce buna hakkı varmı hakkımı aramalı miyim ben .
Birde altınları sana verirsem takıyı takanlarin her birine tekrar o altınları takmak zorundasın ben nerden bulup takayim demişti
Eşinle konuş isteyin bu ne yuzsuzluktur. Hem hiç bı destekte bulunma. Hem de ne varsa topla al. Bırakmayın.

Biz de eşimle birlikte yaptık düğünümüzü. İkimizin de aileleri hiç harcama yapmadı. Düğünde takılanları olduğu gibi biz aldık. Birazıyla kartlarımızı kapattık taksitle aldıklarımızı. Sonra benim de birikmişim vardı hepsini toplayıp araba aldık biraz da kredi çektik, düğün borçlarımız da var ama hepsini taksit taksit ödüyoruz ikimiz de çalışıyoruz. En azından arabamız oldu belki yarın bir gün ev peşinatı yaparız

Back