- Konu Sahibi mavilikizz
-
Niye böyle karısına düşman anasının emir kulu, hak bilmez saygısız erkeklerle evleniyorsunuz?İşte bende o yüzden sanıyordum daha güvende diye bir gün ihtiyacimiz olursa verirler diye ama yok yani altın vermek yerine geçen iki tane inek alın ben burada baktirayim öyle öyle zenginlersiniz diyor şaka gibi inek parasını nerden bulacaksiniz demiyor da
Ne alaka yahu? takıyı takanlara geri vereceksek günün birinde nasıl bunlarla birikim yapıp bir şeyler alıyor insanlar? Sırf vermemek için bahane etmişler. İsteyin tabii geri, hatta video falan varsa yasal yönden de geri alabileceğinizi ima edip korkutun. Yasal yönden düğün takıları gelinindir çünkü. Hakkınız saklı ve bakidir. Nefret ediyorum, kadının hakkını,malını, parasını gasp eden ailelerden. Bunu söyleyip tepki göstersen de maddiyatçı derler. Benim de eski nişanlım düğün takıları erkeğindir diyordu. Tepki gösterince ortak olsun demeye başlamıştı. Çalışıyorsan yarın öbür gün bunlar senin maaşa da çökerler. Allah sabır versin.Kizlar benim altınlar hakkında pek bir bilgim yok fakat 7 ay önce düğünüm oldu 40 kadar çeyrek 7 tane yarım ve 1000 e yakın dolar Euro takıları takıldı ve içinden 5 kuruş dahi bana verilmedi kaynanamla beraber saymıştık altınları o gün bu gündür hiçbir sekilde yüzünü görmedim altınların .
Kafama geçen gün dank etti kaynanamlar borçsuz harcsiz bir düğün yaptılar eşyaların tümünü eşimle benim ailem aldı düğünün çoğu masrafını da biz ve eşim karsiladik ve geçen yansittim kendisine arabamız yok altımızda evimizde yok şaka ile karışık düğünde takilanlarla bir araba alsak olurdu dedim onlari size veremem ben takıyi takanlarin düğünü olunca veririm dedi ve asil şok bize takılan dolarlardan eşimin abisine yollamışlar sizce buna hakkı varmı hakkımı aramalı miyim ben .
Birde altınları sana verirsem takıyı takanlarin her birine tekrar o altınları takmak zorundasın ben nerden bulup takayim demişti
Hiç bir kaynananım bunu yapmaya hakkı yok ama hangi kültürün içinde evlendiysen onu sana yaşatırlar,Kizlar benim altınlar hakkında pek bir bilgim yok fakat 7 ay önce düğünüm oldu 40 kadar çeyrek 7 tane yarım ve 1000 e yakın dolar Euro takıları takıldı ve içinden 5 kuruş dahi bana verilmedi kaynanamla beraber saymıştık altınları o gün bu gündür hiçbir sekilde yüzünü görmedim altınların .
Kafama geçen gün dank etti kaynanamlar borçsuz harcsiz bir düğün yaptılar eşyaların tümünü eşimle benim ailem aldı düğünün çoğu masrafını da biz ve eşim karsiladik ve geçen yansittim kendisine arabamız yok altımızda evimizde yok şaka ile karışık düğünde takilanlarla bir araba alsak olurdu dedim onlari size veremem ben takıyi takanlarin düğünü olunca veririm dedi ve asil şok bize takılan dolarlardan eşimin abisine yollamışlar sizce buna hakkı varmı hakkımı aramalı miyim ben .
Birde altınları sana verirsem takıyı takanlarin her birine tekrar o altınları takmak zorundasın ben nerden bulup takayim demişti
Benim ex de düğünü erkek tarafı yapar takıları erkek alır diyordu. Tepki gösterince ortak olsun demeye başlamıştı bu sefer de. Onlar mesela doğulu bir aileydi. Bu kültür mü? Kültürse her doğulu ailede böyle bir durum mu var?Hiç bir kaynananım bunu yapmaya hakkı yok ama hangi kültürün içinde evlendiysen onu sana yaşatırlar,
Genelde var Bingöl de bir de gelin alınırken kızının annesine de damat altın takma zorunluluğu varmış ,duyduğum en saçma kültürÇ
Benim ex de düğünü erkek tarafı yapar takıları erkek alır diyordu. Tepki gösterince ortak olsun demeye başlamıştı bu sefer de. Onlar mesela doğulu bir aileydi. Bu kültür mü? Kültürse her doğulu ailede böyle bir durum mu var?
Biz hiç böyle şeyler istememiştik. Makas kesti parası bile istemedik nişanda. Çeyizde de kız tarafının alacaklarını almıştık. Ama yine de takılar erkeğin denilebildi.Genelde var Bingöl de bir de gelin alınırken kızının annesine de damat altın takma zorunluluğu varmış ,duyduğum en saçma kültür
Büyük ihtimal kocasıyla sorun çıkmasın diye, kocası da işin içindedir.Bahanesi bile saçma, yok ileride başka düğünlerde takacakmis , size takılan takilarda kiz tarafinin taktiklari yok mu? O zaman onları da alın annenize verin , o da takar ileride gideceği düğünlerde
Taki evlenen çifte hediyedir , destektir ve kanunen de kadının hakkıdır, bunca zaman neden sustunuz hiç anlamadim
Kültür ile alakalı bizim yörede böyle bir kültür yokBiz hiç böyle şeyler istememiştik. Makas kesti parası bile istemedik nişanda. Çeyizde de kız tarafının alacaklarını almıştık. Ama yine de takılar erkeğin denilebildi.
Keske bizim gelin olsaydinizKizlar benim altınlar hakkında pek bir bilgim yok fakat 7 ay önce düğünüm oldu 40 kadar çeyrek 7 tane yarım ve 1000 e yakın dolar Euro takıları takıldı ve içinden 5 kuruş dahi bana verilmedi kaynanamla beraber saymıştık altınları o gün bu gündür hiçbir sekilde yüzünü görmedim altınların .
Ben hiç duymadım annem de erzurumludur, doğulu arkadaşlıklarım da takılar hep kadında kalır demişti. Ex nişanlımın cimriliği maddiyatçılığı diye düşünüyorum.Kültür ile alakalı bizim yörede böyle bir kültür yok
Erkekler çoğu zaman anasıyla işbirliği içinde , evleneceği kadını kandırıyorlarKültür ile alakalı bizim yörede böyle bir kültür yok
Cildirin.vallahi cildirin acik acik ustune yatmislar. Nasil mesela boyle yasayabildiniz.hic hak bilmez hukuk bilmezmisiniz.hicbirsey olmadi instgramdan haklarini biliyormusun diye sayfa var onu takibe alin.boyle yasanmaz ya. Umarim turkiyede yasamiyorsunuzdur.oy vereceginiz insanlari bari bilin.kaderimizi belirliuorsunuz.neyse.takilar gelinindir. Kanunen haberiniz olsunHayır söylemedi malesef anneme soylemistim ben bundan birkaç ay önce altınları bizim sandigim için , anne kayınvalidem de duran altinlari yanıma alsam mı dedim oda kızım orda daha guvende yasadiginiz yerde hirsizlik çok kaptirirsin dedi o kadın da bizim sanıyor ihtiyacimiz olsa verilecek sanıyor ama kayinvaldem açıkça vermem dedi yani şoka uğradım ben iki gündür napacagimi düşünüyorum
İsteyin net bir şekilde takıları eşiniz bu konuda ne diyor?Kizlar benim altınlar hakkında pek bir bilgim yok fakat 7 ay önce düğünüm oldu 40 kadar çeyrek 7 tane yarım ve 1000 e yakın dolar Euro takıları takıldı ve içinden 5 kuruş dahi bana verilmedi kaynanamla beraber saymıştık altınları o gün bu gündür hiçbir sekilde yüzünü görmedim altınların .
bunu hemen ogrenseydim isler farkli olabilirdi ..Sizdeki sabırdan keşke bana verse idi Allah.
yeni nesil daha uyanik sorup ogrenip aliyorlar ..ama bazisi benim gibi pembe gozluklerden gormuyor gercegiBenim anlamadığım çiftler bunu konuşmuyor mu ,ve ya kızın annesi kızın gözünü bu konuda açmıyor mu,
Neden kızlarımız altın konusunda gafil avlanıyor ,altınları kaynanaya kaptırıyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?