Düğün takılarınin hepsini kaynanam aldı böyle bir hakkı varmı yardimm

Niye böyle karısına düşman anasının emir kulu, hak bilmez saygısız erkeklerle evleniyorsunuz?
Malınızın güvenliğinden siz sorumlusunuz. Ne demek daha güvende olur sandım. Banka kasasından daha mı güvenli köy yeri? Sizin ailenizde dursaydı madem? Kaybedersem veya yanlış yatırım yaparsam ben kaybettim derim kendimi suçlarım ama benim olan malı da başkası güle oynaya harcayamaz.

Ne münasebet şaka yollu söyledim falan. Gidin bir kasa kiralayın ve kasaya koyacağım verin lütfen takılarımı deyin, hatta bunu mesaj olarak yazın. Şu kadar çeyrek bu kadar nakit vs belirtin. Eşim de bilmiyordu falan demeyin bal gibi de biliyor. Düğün günü altınları sizin aileniz alıp götürseydi kıyameti koparırdı. Daha düğün olmadan takılacak altınların paraların hesabını yapmıştır annesiyle.

Bizim iki tarafta aldı ama set bilezik büyük altınlar benımdı
Ceyrekleri iki tarafta biz geri goturcez dıye aldılar
Ozaman cahildim sımdı olsa hop durun bakalım der kımseye vermezdım
Cok arkadasım evlendı kımsenın altınını fılan alan olmadı

Ne alaka yahu? takıyı takanlara geri vereceksek günün birinde nasıl bunlarla birikim yapıp bir şeyler alıyor insanlar? Sırf vermemek için bahane etmişler. İsteyin tabii geri, hatta video falan varsa yasal yönden de geri alabileceğinizi ima edip korkutun. Yasal yönden düğün takıları gelinindir çünkü. Hakkınız saklı ve bakidir. Nefret ediyorum, kadının hakkını,malını, parasını gasp eden ailelerden. Bunu söyleyip tepki göstersen de maddiyatçı derler. Benim de eski nişanlım düğün takıları erkeğindir diyordu. Tepki gösterince ortak olsun demeye başlamıştı. Çalışıyorsan yarın öbür gün bunlar senin maaşa da çökerler. Allah sabır versin.

Hiç bir kaynananım bunu yapmaya hakkı yok ama hangi kültürün içinde evlendiysen onu sana yaşatırlar,

Ç
Hiç bir kaynananım bunu yapmaya hakkı yok ama hangi kültürün içinde evlendiysen onu sana yaşatırlar,
Benim ex de düğünü erkek tarafı yapar takıları erkek alır diyordu. Tepki gösterince ortak olsun demeye başlamıştı bu sefer de. Onlar mesela doğulu bir aileydi. Bu kültür mü? Kültürse her doğulu ailede böyle bir durum mu var?

Genelde var Bingöl de bir de gelin alınırken kızının annesine de damat altın takma zorunluluğu varmış ,duyduğum en saçma kültür

Bahanesi bile saçma, yok ileride başka düğünlerde takacakmis , size takılan takilarda kiz tarafinin taktiklari yok mu? O zaman onları da alın annenize verin , o da takar ileride gideceği düğünlerde
Taki evlenen çifte hediyedir , destektir ve kanunen de kadının hakkıdır, bunca zaman neden sustunuz hiç anlamadim

Genelde var Bingöl de bir de gelin alınırken kızının annesine de damat altın takma zorunluluğu varmış ,duyduğum en saçma kültür
Biz hiç böyle şeyler istememiştik. Makas kesti parası bile istemedik nişanda. Çeyizde de kız tarafının alacaklarını almıştık. Ama yine de takılar erkeğin denilebildi.

Büyük ihtimal kocasıyla sorun çıkmasın diye, kocası da işin içindedir.

Biz hiç böyle şeyler istememiştik. Makas kesti parası bile istemedik nişanda. Çeyizde de kız tarafının alacaklarını almıştık. Ama yine de takılar erkeğin denilebildi.
Kültür ile alakalı bizim yörede böyle bir kültür yok

Keske bizim gelin olsaydiniz

Kültür ile alakalı bizim yörede böyle bir kültür yok
Erkekler çoğu zaman anasıyla işbirliği içinde , evleneceği kadını kandırıyorlar
Çoğu kadında ses çıkarmıyor

Cildirin.vallahi cildirin acik acik ustune yatmislar. Nasil mesela boyle yasayabildiniz.hic hak bilmez hukuk bilmezmisiniz.hicbirsey olmadi instgramdan haklarini biliyormusun diye sayfa var onu takibe alin.boyle yasanmaz ya. Umarim turkiyede yasamiyorsunuzdur.oy vereceginiz insanlari bari bilin.kaderimizi belirliuorsunuz.neyse.takilar gelinindir. Kanunen haberiniz olsun

Benim anlamadığım çiftler bunu konuşmuyor mu ,ve ya kızın annesi kızın gözünü bu konuda açmıyor mu,
Neden kızlarımız altın konusunda gafil avlanıyor ,altınları kaynanaya kaptırıyorlar

İsteyin net bir şekilde takıları eşiniz bu konuda ne diyor?

Sizdeki sabırdan keşke bana verse idi Allah.
bunu hemen ogrenseydim isler farkli olabilirdi ..

ama unutulip gidince ogrnince insan biraz daha sabredebiliyor ..

kimsenin ahı kimsede kalmaz ben helal etmiyorum bundan daha buyuk bi bela gelemez ki baslarina

ama suan ki aklim olsaydi takilari vermezdim .zorla aldiklarinda ya gorusmezdim yada dava acip alirdim ..benim detaylari ogrenmem zaman aldi

he birde borca bizde yardim ettik ..yillar once sozde kredi borcu icin aylik 100 lira odedik 2 sene boyunca kp e

ama simdi sorsan 7-8 cesit yemekle dugun yapmis butun ilcenin gozu kalmis (borc harc icinde.) 3 kisi sozde borcu odenen dugunu kim kiskansin Allah askina

yeni nesil daha uyanik sorup ogrenip aliyorlar ..ama bazisi benim gibi pembe gozluklerden gormuyor gercegi

Kıyameti koparın ve altınlarınızı geri alın . Böyle bir hakları yok ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…