Düğün takılarınin hepsini kaynanam aldı böyle bir hakkı varmı yardimm

Eşimin ailesi köyde oturuyor biz istanbuldayiz kiradayiz yani kendilerine ait ne bir ev ne bir araba var bizde
Tamam ben suçlamak için sormadım. Çünkü Bi ev vermiş olsalardı ev daha önemli altınları salla gitsin diyebilirdim. Ama ev de vermiş olsalar altınlar zaten gelinin hakkı.

Düğün yapmasanız nikahla evlenseniz gelenleri kim alacaktı?
Ne alaka ya milleti kendi parasıyla eğlendirmeye mi düğün yapılıyor?
Aksine, gençlere hayata başlarken bir yardımlaşma, birikim, eksik gediği halledilsin diye o hediyeler veriliyor, hiçbir ailenin bunda hakkı yoktur.

Yardımlaşma düğün yaparak olmuyor malesef bu parayın gelişi varsa sonra gidişide var o para bana nasıl geldiyse yarın öbür gün ben gittiğimde çevireceğim.
Nikah yapsak zaten milet o parayi takiyi hediye olarak veriyor ama düğünde herkez bilir ki o geri gelecek bir de şöyle birşey var ben başka düğünlere gittim ben bi miktar verdim o kisi benim düğünüme gelince o miktarı bana çevirdi.
Yani kv de yapmiş olsaydı o da kendi gittiği kişileri çagrır ve astıklarını geri toplardı

Düğün takılarını kvye vermeniz yanlış olmuş. Bizim düğünde de benim ailem yardım etmişti daha çok. Ben takıları ve paraları olduğu gibi babama verdim ki önceden zaten altın kesesini annemin arkadaşına vermiştik, düğün sırasında güvenilir birisinde olsun diye. Keşke siz de kendi ailenize verseydiniz sonuçta düğün ve eşya yardımını onlar yapmış, ailenize olan borcunuzun bir kısmını ödemiş olurdunuz. Kvye neden araba alıcaz diyorsunuz ailenize yazık bence, arabayı kendiniz de sonra alabilirsiniz. Ben yerinizde olsam kvye açıkça düğün ve eşya sürecine ailemin destek olduğunu kendimizin de çok borcu olduğunu ve yasal olarak tüm takıların gelinin hakkı olduğunu bir Altın bile eksik olursa mahkemede görüşeceğimizi söylerdim. Zaten sizinle iyi geçinmek istemiyor ki neden çekiniyorsunuz, kocanız da hakkaniyetli bir adam olsa annesinden çoktan alırdı altınları. Kendinizi ezdirmeyin

Kvdeniz bebeği doğduğunda, sünnet ettirdiğinde, askere yolladığında gelenleri ne yapmış acaba?
Çocuğunun üstünden kazanmış ona bakarsanız

Düğün o değil, daha düğünde işin içine aile giriyorsa ne bireylik ne çekirdeklik kalır.
Aynen size düğünde gelenlere gittiğinizde de siz ödeyeceksiniz, kvdeniz değil.
Bir ayrılın şu ana ana baba gölgesinden.
Bir zahmet kendine gelenleri kendi ödeyecek, bir gün çocuğum evlenir de gelinin hem kanunen hem de dinen olan hakkını gasp ederim diye düşünmeyecek.
Ha ödeyemeyeceği hediyeyi de kabul etmeyecek, ilk etap bu.

Zaten kv nin almaya hakkı yok baksana 1tl bile vermemiş
Ki benim kv de gelecek olursak o herşeyini zaten çevirmiş 2 oğlu olduğu için
Ama kendi duğunumu de kendim yaptım kendim cebime attım
Bana gelecek olursan ben bir kv olsam oglumun evini arabasını hazır etmişsem o gelinede tüm imkanları sunmuşsam duğunude kendim yapmışsam takılan takılsr gelinin dir ama parayi kendim alırım bizde adet böyle her yerde adet farklidir herkezi gelenegi farklidir

Altınlar ve takılar kadına yani geline aittir kimsenin dokunmaya ellemeye hakkı yok.

Adeti geçiyoruz, kanundan anayasal haktan bahsediyoruz.
Neyse aynı şeyi söylüyoruz gerçi, 2 oğlum var Allah korusun gelinin 5 lirasına göz koymayı daha mutfak tüpü kadar boylarıyla doğum hediyesi olarak gelenleri gelinlerime ayırdım, herkese de söyledim bu büyüğün bu küçük oğlanın eşine diye.
Ölümlü dünya, satılmasın katılmasın, bana oğlumla verilen hediye yeni ailesinde eşine aittir ona verilecektir diye duyurdum cümle aleme.

Gerekende odur yani benim kv de öyle sağolsun düğünümü yapsaydı paralarıda kendi alsaydı gücenmezdim çunku çok fazla yardım ediyor bana altın,takı alır allah razı olsun evimize 90% kendisi yalnız yaptı doğum hediyesi olsun kizima hediye olsun hep birşeyler aliyor kaynana var kanynanacık var yani bence konu sahibide kv sinden yardim gorse destek çiksa oda kv sinin aldiigina takilmaz

O iş senin dediğin gibi olmaz. Örnek amcam bana bilezik taktı, ben niye gidip kuzenime bilezik takayım kuzenim takmadı ki bana. Mesela bana takı takan kuzenlerimin hiç birine ben takmadım çünkü onlar evlenirken ben bekardım, babam taktı. Ben onların benden sonra evlenen kardeşlerine takı taktım onlar da bana takmamış oldu. Yani öyle ne takıldıysa o kişiye geri takma durumu yok. Takı evlenen kişiye kolaylık olsun diye yapılan destektir. Çıkın artık şu borç kafasından. Borç olarak takıyorsanız hiç takmayın koyun yastık altında biriktirin.

Ben her türlü takılırım, o ayrı o ayrı.
İstese, ihtiyacım var çocuklar böyle böyle dese ömür boyu bakarım başımla beraber ama hırsız gibi çökmek nedir kendine ait olmayan şeye.
Özellikle bu tür konularda aşırı tepki vermemiz gerektiğini düşünüyorum, buradaki her kadın bir şekilde çocuk eğitiminde yerini alıyor.
Evlat yetiştiriyor, o yoksa konu komşu akraba çocuğuyla muhatap, değilse öğretmen vs.
Herkesin kendi hakkını koruması gerektiği daha küçük yaşlarda işlenmeli ve varsa aramızda gelinin ganimetlere göz dikmeyi düşünen, bunun suç unsuru barındırdığını da bilecek şekilde bilgilendirilmeli ki yeltenemesin.

Regl sancısı uyutmuyordu böyle konular daha çok karnıma ağrı sokuyor Anneniz belki bilmiyor diyelim siz de mi hiç banka kasası diye bir şey duymadınız da güvende olması için kayınvalideye teslim ettiniz? Biz düğünün ertesi günü banka kasasına koyup öyle balayına gitmiştik, sonra o altınlara ev aldık ev de depremde gitti ama kvye yar olsa bundan daha fazla üzülürdüm

Geçmiş olsun

Altınlar tabii ki de size ait böyle bir hakkı yok.. Benim de çeyreklerimin üzerine konmuşlardı sizi çok iyi anlıyorum. Duruma ve insanların bakış açısına bağlı olarak bazıları nakit parayı bile gelin ve damada veriyor. Bilezikler sizde mi onları da mı aldılar?

Size ait bir şey tabii ki de başkasına vermeye hakkı yok.

Konuyu önce eşinizle konuşun arkanızda Dursun ve bence hakkınızı arayın.

Sizin ailenize de pay düşüyor o halde. Saçmalığa bak sadece erkek tarafı mı takı taktı. Sizin taraftan gelenler nerede? Ya hiç mi gazete haber okumuyorsunuz? Hadi kendinizi ezdirip geçmişsiniz ailenizin hakkını savunun bari. Benim ailem de bana takanlara geri götürecek, niye hepsi sizde diyemiyor musunuz?

Yapacağınız şey belli, eşinize söyleyeceksiniz ve o altınlar size verilecek. Ya güzellikle verirsiniz ya da gider suç duyurusunda bulunurum diyeceksiniz. Tabi burada kocanıza karşı tutumunuz önemli. Yok ben kocamla aramı bozamam kocam ne derse o diyorsanız unutun altınları. Çünkü altınların annesinde olmasından gayet memnun. İstedikleri gibi harcıyorlar. İlk günden aramız bozulmasın huzursuzluk çıkmasın kafası işe yaramaz. Sizin gibi durumlar için ilk günden cinnet gerekir. Herkes haddini hududunu bilir ve eşiniz gerçekten eşiniz mi yoksa annesinin oğlu mu öğrenirsiniz.

Kayınvalidenizin yaptığı bir çeşit gasp, eşiniz de yardım ve yatakçı. Geline takılan takıları alıp vermemek kanunen suç.

Ev versinler vermesinler altın kadinindir.Fakat ezmeye çalışabilirler vermeyince.

Ben ne dedim kız tarafından gelen altınlar benim dedim ilk nisanliyken eşimle kötü olduk.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…