Dügün takılarımı nasil geri alabilirim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Düğün takıları senin evet ama ben olsam eşime danışmadan kendi anneme de bileziklerimden vermezdim. Onun da aynı şekilde bana davranmasını beklerdim. Hem eline büyük bir koz vermişsiniz hem de bir yerde onu da haklı cikartiyorsunuz bence. O bilezikler,altınlar sizin çocuğunuzun geleceği ise kendi anne babanıza da vermemeniz gerekiyor bence ki zaten durumları yok ödeyemediler diyorsunuz. Eşiniz için sizin anne babanız da el, onların anne babası sizin için nasıl el ise.
Bence eşiniz iyise, karşı taraftan da altın geleceği yok konuyu kapatın. Çünkü siz istedikçe daha çok kötü olacak. Eşiniz de sizin annenizden bilezikleri isteyecek. Durum iyice karmaşıklaşacak.

Altını kaptıran geri alamıyor kk çok konu açılmıştır vermeyende boşanıyor
Şans meselesi bu altın olayları
Fakir ülkeyiz sonuçta kim kimi kandırırsa, gelinler uyanık olmak zorunda erkekte akıllı

Ailesi haricinde iyiyseniz altın konusunda biraz daha ılımlı olun o zaman. Ilımlı derken vazgeçin demiyorum ama daha sakince anlatın derdinizi. Ben kendimi kandırılmış hissediyorum diyin. Bana borç dendi ama şuan kimsenin geri verme gibi bir derdi yok. Yalan söylemiş beni aptal yerine koymuş olmadilarmi şimdi diyin. Tapudan hisse istediğinizi tekrarlayın. Gerekirse tamm gidip benim ailemden de altınları isteyelim ben çocuğumun hakkını kimsenin yemesini istemiyorum diyin. Sizinkilerin evi arabası varsa onlarda bu şekilde versinler hakkınızı madem. Nasıl isteyeyim demeyin sakın. Siz böyle derseniz esinizde aynı şeyi söyler. En makul çözüm tapudan pay almanız. Yerinizde olsam bu konuda diretirdim. Eşinize şunu söyleyin mutlaka, sana birşey olsa sence baban bizim hakkimizi verirmi. Kimsenjn umrunda olmayız, bizi neden bu durumda bırakıyorsun.

Siz konuyu baştan eksik anlamışsınız ki
Bileziklerin eşinizden gizli kullanılması sizin kontrolunuzde olmaması ve nasıl isteyeyim demeniz olayı tamamen değiştiriyor. Gerçekten 400 bin lira için tüm hayatınızı mahveden olacaksınız yapmayın
Bugün altinlar gelse tamam hadi ev alıyor araba alıyoruz dese ne yapacaktınız?
Düğün takıları sizin olabilir- yargıtay erkeğe ait kısımda var diyor ama kullanımı ortak karardır bence, hele ki uyumlu evlilikler bu hale geliyor işte.

Babamın borcu var diyip altın miktarında kredi vs çektirip o parayı babana ver sende .bankaya senin için ,kendi adlarına gizli bir altın hesap açsınlar. Damadı da aynı seni gecistirdikkeri gibi geçiştirin. En azından taraflar eşit şartlarda olursa içiniz rahat eder yada senin ailen ödesin diye onun ailesi de öder. Bence tabi

Erkek tarafı altınları ödese, konu sahibinin eşi "sende bilezikleri getir araba, ev alalım birleştirip" dese bu sefer bilezikler olmayacaktı ortada. Konu tersine dönecekti. Eşi de bu yönden düşünüp umursamıyordur belki. Bilezikleri de o verdi diye. Bilezikler kadının olabilir ama o altınlarla zaten ev araba almaya çalışıyorlar sonuç olarak orta keseye gidecekti. Konu sahibi erkek tarafından altınları isteyecekse bile öncelikle kendi ailesi eksik bilezikleri tamamlasın bence. Yoksa eşi hayatta istemez kendi ailesinden.
Her şeyi geçtim konu sahibinin annesi kızının haberi yokken bileziği alıp kullanmış, bu bana daha bir saçma geldi. Anne bile olsan kızından izin alman gerekli.

Evet ben ztn bir tuhaflık sezdim ama anlamamıştım
Ki miktar olarakta çok fazladır 6 tane yaptılar 4 tane kaldı diyor.
Burada konu acarken bahsetmemesi de yanlış.
Bunu erkek tarafı yapsa çoktan boşanmışti ki bir tane çeyrek verilmeyen yöreler var ailelerin aldığı evlilikler var.
Kayinvalidenin söylemlerinden çok daha kötü hem gizli alınması hem şimdi isteyemem çok zora girerler söylemleri.

Ben epey geride kalmisim.aradaki yorumlardan birinde cüzdan meselesini gordum o olaydan sonra ben resti ceker altinlarimi verin der esime de annenlerle bir daha gorusmem derdim.sanirim ben cirkef insanlardan cok yoruldugum icin yakinim.da olsa cekemezdim siz alttan aldiginiz icin saygi duymuyorlar maalesef
Esiniz de sorunlu aslinda bosamalik da neyse...

Konu sahibi yalniz bak zaman geciyor. Hukukta zamanasimi diye bir kavram var. Sen bu borcu geri istemedikce bir sure sonra hukuken isteyemeyecek hale de geleceksin. Senin ailen de hata etmis ama neticede cogusu yerinde duruyor. Eksik kisim tamamlanana kadar beklersen bir bardak soguk suyu da huplet gitsin. Iste su altinlari, kocan da senin ailenden istesin yani ailen de kusura bakmasin izinsiz almasalarmis. Bunun baska yolu yok. Ailen odeyebilir odeyemez o ayri konu. Esini de iyice gormus olursun. Kalan bilezikleri de geri al ailenden kendin bankada kendi adina kasa ac. Ben bu konuda seni dusunmuyorum o iki cocugu dusunuyorum. 400 bin tl onlarin gelecegi icin cok onemli bir meblag. Esin de kendi 11bin borcunu kendi odeseymis oh ne ala dugundeki altinlara mi guvenmis. Yine yanlistasin muhtemelen kavga gurultuden korkmussun. Korkunun ecele faydasi yok.

Ben bir olay konuşulup eşle ara kötü olacaksa sonuca değmesi taraftarıyım. Şimdi sonuç ne oldu, kimse gidip eş ailesinden para istemeyecek mi buna mı karar verdiniz? Boşuna kavga çıktı yani evden çok saçma.

Ayrıca anneniz sizin altınları kullanirken sorun yok ama eşinizin ailesi kullanırken voov. Çok ayıp ya. İki taraf da almasın o zaman. Eşinize karşı elinizi kendiniz zayıflatmissiniz.

Siz ailenizin bilezikleri alması nedeniyle sustunuz öyleyse bu kadar zaman. Anneniz de ondan bu kadar ılımlıydı.

Kusura bakmayın ama ailenizin size sormadan bunu yapması da yanlış. Mecbur susun oturun öyleyse.

Annesi de ondan boşver diyor zaten. Eşi ailesinden alsa bu defa onlardan da alacaklarını biliyorlar. Şak diye 4 bilezik çıkarmaları gerekecek ki koyabilen yerine çoktan koymuştu. Demekki onlar da veremiyor. Herkes kendini düşünüyor. Eşi hadi bizimkiler borç aldı sizinkiler gizli aldı dese ne diyebilir? Tamam altınlar kadının ama evde tek çalışan adamın da söz hakkı olur böyle olursa.

Ztn adam alsa getirse ev alınabilecek mi hayır. Ztn o bilezikler neden kadının ailesinde kadın ve erkek ortak kasa açar ortak karar verir kadının ailesi ne alaka?
E isteyemem zora düşerler diyor ama öbür tarafa aşırı takmış
Anne bir yerde haklı plan sadece çocuklara olacak çocuklar ne bilsin altını kv yi borcu?

Tabi canım kızı çalışmıyor, iki küçük çocuk var. Kendileri bakabilse zaten bilezikleri almazlardı. Ortada bölüşülecek mal da yok. Nafaka neye yeter? Çalışmadan, elinde bir kuruş olmadan 400 bin i alsa bile olmaz. Ki bence alamaz artık.

Ben bu mesajı yeni gördüm ve şok oldum. O cüzdanı geri alabildiniz mi peki?

Ayrıca altınlar kadının bile olsa kadın bunu kendi evine harcamakla mükellef artık bana göre. Kendine iş kurar, eve yardımı olur. Ev alır,yine kocasıyla yaşayacak o evde. Araba alır, kocasıyla ortak malı artık. Düğünde takılan altın kadının diye kendi ailesine vermeye hakkı yok bence. Konu sahibi eşinin ailesi habersiz bileziklerini alsaydı ne hissedecekti acaba. Eşi de aynı şeyi hissediyor şuan.
Anne babaları da anlamıyorum kızları oğulları evlenmese nerden altın bulup da iş görecekler acaba. En mantıklısı evlenir evlenmez o altınları satıp ev araba almak galiba. Böylece kimse isteyemez.

Esiniz neden altinlari kendi sakliyor onda duruyor ne münasebet!
Sizin annenizin aldigi altinlari hesaba katmasi da yanlış
Anneniz borc harc alsin koysun o altinlari siz de esinize soyleyin altinlar bende kalacak ailenden de iste diye eger bosanma niyetiniz varsa da davada isteyin
Bilmiyorum esiniz bana cok manipulatif geldi adam bosansa daha sizden nafaka isteyecek kadar ince fikirli
Siz ne yapmak istiyorsunuz bilmiyorum ama ben buradan bakinca aile olamamis bir cift görüyorum

Siz ailenizin bilezikleri alması nedeniyle sustunuz öyleyse bu kadar zaman. Anneniz de ondan bu kadar ılımlıydı.

Kusura bakmayın ama ailenizin size sormadan bunu yapması da yanlış. Mecbur susun oturun öyleyse.

Arkadaşlar buraya eşime gönderdiğim msj kopyaliyorum. Sanırım daha açıklayıcı olacak durumumu.

Ben sana bu durumu öğrendigimde söylemediğim için özür dilerim. Anlatmam gerekirdi. Ben bunu yaklasik, tazminatimi verdiğim dönemlerde öğrendim. Biliyorsun annemin kasasindaydi hersey ve sen her tartismamizda onlara gidip bilezikleri verin dediğin için ve ben onların bu tartışmalara şahit olmaması için kasa actırdım kendime. Oraya koyucam bilezikleri, bi daha bizimkilerin kapısına dayanma bilezikleri verin diye demiştim sana. Zaten hatırlarsan kalinlardan 4 bi verdiler sonradan da 2, borca sıkışmıştın diye. Onun haricinde 4 bilezik kullanmışlar dedemin hastalığı zamanında. Annem yerine koyucam onları da hataliyim yanlis yaptım, ne zaman ki dersiniz anne ev araba alicaz veya acil biseyiniz olur hepsini gelin alın dedi. 4 bilezik için daha fazla üstüne gitmek istemedim onun rahatsızlığı sebebiyle( meme kanseri)
Günlerce kavga ettim annemle ögrendigimde. Aldığına alacağına pişman oldu.
Aramızdaki fark sen ailene asla kiyamiyorsun ama ben 4 bilezik için bile etmediğim lafı bırakmadım onlara. Ki dugun takısı GELİNE MEHIR OLARAK TAKILIR SEBEBI KOCASINA BIŞEY OLURSA SAYET ORTADA KALMASIN COLUGUNU COCUGUNU BIR SURE DE Olsa OLSA O ALTINLARLA GECINDIREBILSIN. H

Ben bu mesajı yeni gördüm ve şok oldum. O cüzdanı geri alabildiniz mi peki?
Evet o gün cüzdan sebebiyle tartışma yasadigimizda , ne kıymetli cuzdanmis al tursusunu kur deyip önüme fırlatmışti. Evlerden uzak ne diyim..

Arkadaşlar buraya eşime gönderdiğim msj kopyaliyorum. Sanırım daha açıklayıcı olacak durumumu.

Ben sana bu durumu öğrendigimde söylemediğim için özür dilerim. Anlatmam gerekirdi. Ben bunu yaklasik, tazminatimi verdiğim dönemlerde öğrendim. Biliyorsun annemin kasasindaydi hersey ve sen her tartismamizda onlara gidip bilezikleri verin dediğin için ve ben onların bu tartışmalara şahit olmaması için kasa actırdım kendime. Oraya koyucam bilezikleri, bi daha bizimkilerin kapısına dayanma bilezikleri verin diye demiştim sana. Zaten hatırlarsan kalinlardan 4 bi verdiler sonradan da 2, borca sıkışmıştın diye. Onun haricinde 4 bilezik kullanmışlar dedemin hastalığı zamanında. Annem yerine koyucam onları da hataliyim yanlis yaptım, ne zaman ki dersiniz anne ev araba alicaz veya acil biseyiniz olur hepsini gelin alın dedi. 4 bilezik için daha fazla üstüne gitmek istemedim onun rahatsızlığı sebebiyle( meme kanseri)
Günlerce kavga ettim annemle ögrendigimde. Aldığına alacağına pişman oldu.
Aramızdaki fark sen ailene asla kiyamiyorsun ama ben 4 bilezik için bile etmediğim lafı bırakmadım onlara. Ki dugun takısı GELİNE MEHIR OLARAK TAKILIR SEBEBI KOCASINA BIŞEY OLURSA SAYET ORTADA KALMASIN COLUGUNU COCUGUNU BIR SURE DE Olsa OLSA O ALTINLARLA GECINDIREBILSIN. H

Konuyu ilk paylaştığım yere bir ekleme yaptım okumak isterseniz..

Ne cevap verdi peki bu mesaja ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…