• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğün sonrası takılar nereye gider?

evet ya aileler neden düşünmez bunu evladı sıkıntıya borca düşecek kendi rahat etsin diye altınları alır benim cok yakın bi ark 2 yerde düğün yaptılar kendi memleketlerinde yapılan dugunde ne takıldıysa almıs annesi herseyi ya hatta erkek tarafından gelenlerde takmıs tekrar diger yerdede takacaklarmıs onları bile almıs vermemiş inanamadım nasıl yüzsüz oluyor insanlar o kızın yerinde olsam utancımdan eşimin yüzüne bakamazdım

canım bende 3 ay oldu evleneli. takı törenınden sonra gelin odasına takılar toplanmak için gidiiliyor ya işte o zaman ben ne kendi annemi nede kayınvelidemi sokmadım. kayınveliden 2-3 kişi toplamış geliyordu ama sokmaduk odaya. önceden eşimle anlaşmıştım. kimseye vermedim eşimle kendimiz hallettik. verilecek yerlerede kendimiz verdik düğünden sonra kimseyi karıştırmadık.

bu tamamen size bağlı.düğünümde hepsi eşimle bana kalmıştı mesela.akıları anne babaların alması çok saçma .onlar sizin

ahh ahhh çok yazık olmuş dicem ama olan olmuş canım. sen iyi niyetinden
vermişsindir.takıları alan ailelerin ayıbı bu. hemde çok büyük bir ayıp,düşüncesizlik.bundan sonra biraz daha gözü açık olmaya bak canım bende öyleydim ama artık yok öyle.iyi niyetli davranıyoruzda kıymetimizimi biliyo herkes? (genel anlamda) kimseye kendimizi ezdirmeyelim bundan sonra uyanık olmaya bakalım.yoksa hayatta hep ezilen biz oluruz.

haklısın Canım şimdi uyandım ama iş işten geçti ,Şimdi her aklıma geldiğinde içimi acıtıyor...

bızım herseyımızı aılelerımız yapıyor muhtemelen borcsuz evlenecegız.nişanda hepsı bızde kalmıstı dugundede konusma esnasında duydum dugunde takılan paralardan sadece salonun parası verılırmıs gerısı bıze kalırmıs.hoş bnm kayınpeder onuda kesın öder ama en kötu ıhtımal bu paraların salona gtmesı.

ayy bizimde salonda takılan paraları salona vermişlerdi 3000lira uçtu gitti bi anda :(((
keseme koymştm altıları kimseye vermeyim die kesemin sapı koptu mecbur verdik kaynanaya içinden 10 tane falan altın almş ama gerisini olduğu gibi vermişti düğünden sonra bize

Hepsini okuyamadım ama bende merak ediyordum.
Sanırım bizimde şöyle olur. Takılarla borçları kapatruz diye düşünüyorum
bana kalsa harcamam ama hakanın düşüncesi sanırım byboshayallersmile

Hepsini okuyamadım ama bende merak ediyordum.
Sanırım bizimde şöyle olur. Takılarla borçları kapatruz diye düşünüyorum
bana kalsa harcamam ama hakanın düşüncesi sanırım byboshayallersmile

yani kendi borcuma harcarım tabi ben de borçlu durcağıma sıkıntı olcağına para ve altınları bozarız bi kısmını. ama çok ihtiyaç zor bi durumda olmadıktan sonra ne anneme ne de kayınvalideme verilmez. inşallah borçsuz hallederiz

bana saçma gelmişti onlar saklamayı düşünmüştüm ama mümkün değil sanırım
tabikide anneme ve e kaynanama vermek istemem ama

Valla bizde zannetmiorum ki ne bnm ailem nede onun ailesi altınları alma gbi bi talepte bulunsunlar sadece zamanı geldiğinde çar çur etmiyelim diye yatırım amaçlı akıl verirler başkada bişey yapmazlar iki aileden yanada içim çok rahat..

Böyle olaylar çok çirkin ne böyle bi konuma düşürülmek isterim nede kendini orda gören insanla muhattap olmak isterim çirkeflik yaptırmaya mecbur bırkırlarsada yaparım yani napm..

Takılanlar gelinle damadndır bu bilinir kafalarına göre uydurmasınlar ailelerin alması lazm falan die madem ailelerin alması lazım nikahta/düğünde de ailelerin üzerine taksınlar o altınları ne gelinle damada takılıo :olmaz: :umursamaz:

vallahi tüm altinlarimi kayinbabam benim elime verdi, gelinimin bunlar dedi hepsini bana verdi :) oh iyi etti, benimki baka kaldi öyle :) tabiki saka, o altinlari biz bile kendimize almadik, dogacak cocuklarimiza sakliyoruz :)

Bence geline verilmeli kaydirigubbakcemile2 şöyle bir durumda var eğer evlilik aşamasında erkeğin ilesi çok büyük sıkıntıların altına girdiyse ve geline yük bırakmamışsa erkeğin ailesine verirdim ama yine herşeyi yapmış yaptırmış fakat parasını ödemek bize düşüyorsa o zaman onlara 5 kuruş yok:umursamaz:

okudukça şaşırdım Benim kardeşim evlendi nikahtan çıkınca bize yemek yemeye geldi damat ve gelin ... annem gelinimizi yengemi ablamı bir odaya soktu takıları saydırdı yazdırdı ...paraları kardeşime verdi yarın balayı rezervasyonunuzu yaptırın gidin 1 hafta dinlenin dedi . onlar balayından dönüncede altınları sayarak teslim etti kalan biraz borç vardı onları kapattılar ... kalanıylada 2.el araba aldılar...

Son düzenleme:
böyle bir soru okuyunca çok şaşırdım doğrusu.tabii ki gelinle damada verilir.onlarda değerlendirir.benim kızım 2 sene önce evlendi,takılarını hemen bozdurdu ev peşinatına verdiler
şimdi taksitlerini ödüyorlar.herkese de tavsiye ediyorum.

hepinizi çok iyi anlıyorum kızlar şaşırmakta haklısınız çünkü ben de çok şaşırmıştım duyduğumda yani bizde de bu böyledir asla aileye bırakılmaz ama eski erkek arkadaşım söyleyince şok olmuştum varmı böyle olan diye sormak istedim. neyse ayrıldık zaten artık söz konusu bile değil bu durum..

biz salondan çıktık eve geldik ve üzerimizde takılı olanlarda sonra kayınvalideme el öpmeye gittiğmizdede geri kalanları verdi hepsi bizde kaldı yanii para bilezik altınlar..

bizim düğündede küçük altın ve paraları kaynanam aldı.borçları ödicem dedi.bilezikler bana kaldı.aradan 2 ay geçti ne borç ödenmiş ne bişey.sadece düğün salonun parasını vermiş.bide gidip kendine yeni ev aldı.borçlarıda bize yıktı.kaynanamı hiç sevmiyorum sevemiyorum.oğlu dururken oturduğu evi sattı kredi çekti ev aldı yeni.herkes çok kınıyor.oğlu duururken kendine ev aldı die.öle işte.allahtan sabır diliyorum başka bişey değil

evleneli tam 1 sene oldu.Takılara gelınce tabııkı bız aldık almaya yeltendıler.Gelin odasının kapısına kadar geldıler hatta ıcerı bıle gırdıler ama bız coktan toparlamıştık.Borçla evlendik neden vericekmişim hem çoğuda benim taraftandan takıldı.yok ole yağ mağ...Daha önce konuşsalarda zaten kabullenmezdım kapıya kadarda zahmet etmezlerdi ama konuşulmamıştı....

Back