• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğün sonrası takılar nereye gider?

bilezikler arkrabalrım taktığı kolyeler vs.ehepi bende . çeyrek altnlar ve paralarn hepsini borca yatrdk.geriye sadece 4 çeyrek altn kaldı.onu pk sevgili kaynanam bende kalsn düğün falan olur takarız dedi :umursamaz: Hiç sevmiorumm ya kadını para hastanası ne olcak :hulya:

biz de benim tarafından takılanları benim ailem,eşimin tarafından takılanları onun ailesi aldı,bize de bilezikler kaldı:gitme:ailemin almasını ben istedim çünkü onlar almasaydı erkek tarafı alacaktı olduğu gibi,niye versinlerki benim babam ekmeğinden aşından artırıp eşine dostuna altın taktı,onlar da getirdi bana taktı,kayınvalidem üstüne yatacakkötükedihüsobana kalsa neyse,ben de deim bizimkilere siz alın diye,iyiki de öyle yapmışım,benim tarafımdan nerdeyse 3 katı kadar takıldı onlarınkine göre

bütün masrafı da eşim yapmıştı,düğünden 1 hafta sonra bozdurduk bilezikleri,yetmedi bile borcumuza,şimdi kredi falan uğraşıyoruz.bi tek babacığımın taktığı bilezikle eşimin aldığı set kaldı elimde,ha bi de alyansım duruyo çok şükür,onu da bozdurmadık:roflol:

benim can dostumun düğününde takılar tüm altınlarını ve paralarını erkek tarafı aldı hemde ilk gecenin ertesi sabahı el öpmeye gittiklerinde.kuzumun kolunda bi bilezikleri kaldı düğünde erkek tarafının taktığı..:(

ne saçma ya neden takılıyorki o zaman gösteriş olsun diemi valla hepsi benim ben kimseye vermem borcumuz olursa bozdururuz

bizde paraları kaynana aldı,altın çeyrek ve bilezikleri bize verdi.İlk defa gördüm.Bizde kardeşimi evlendirdik ama tüm takılarını verdik.Aslında yöreden yöreye değişiyor.

dügünden sonra takilar altinlar paralar löp diye cebime girer :-)

evet yörelere göre değişiyor;bizim kimse almadı düğün sonrası takılarımızı..zaten çok zorlamadım eşimin tarafını fazla bişey taklmadı.
evlendikten sonra çeyrek altınlarla bilgisayar;bileziklerle arabanın peşinatı ve eşimin yıllar önce alıp ödemedigi öğrenim ve katkı kredisi ödedik..işte takıların gittiği yerler:))

düğünden sonra takılar bize kalacak paralarla borclarımız kapatıcaz
altınlarıda ev için yatırım olsun diye hiç bozmadan bankaya atıcaz hiiiç kimse alamaz ne saçma adet öle kaynana alırmıymış yaa

Düğünden sonra takılar bir bankanın damat ve gelin adına ortak açtırılmış kiralık kasasına giderrrr kaydirigubbakcemile3

bizde kesinlikle alinmaz ,
ama alanlarda var,
durumlara bagli bence,
erkek tarafi bizde para takar genelde, para kalsin diye
kiz tarafida altin takar kizlarina kalsin diye,

Bana gore altinindan tutunda paraya kadar hepsi, evlenen cifte verilmelidir, dugun hediyesidir,
bunu uygulayan cok nadir malesef genellikle erkek tarafinca el konuyor...

takilar nereyemi gider bence bizde kalmasi gerekirdi ama dogruca kaynanamin kesesine gitti eehh hosunada gitti takanlar dügünlerine cagirdiklarinda yerine kendisi takacakmiss alsin gözüm yokk bana bulasmasindaalülülülülülü

Tabiki Kasa´ya gider..! kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile

Bizim tüm takılarımız kuruşuna dokunulmadan her ikimizin ailesi tarafından eşim ve bana teslim edildi. Zaten tüm masrafları eşim yapmıştı. Şimdi biz de tüm takılarımızı aldığımız evin kredisi ve taksitlerimiz için harcıcaz :bbo:.

Yalnız yakın çevremde takıları erkek tarafının aldığını çok gördüm.

biz erzurumlularda da takilanlar gelin ve damata kalir,..

samsunlularda nasil acaba?? bilen var mi??!?!?!

bende altin hastasiyim büyük konusmiyayim ama vermem kimseye :)

bizde de gelinle damada kalır.. ama ben düğünmde kayınvalidemlere de annemlerde çok olmasa da 3-5 çeyrek bırakmak istiyorum.. bizden çok onlar borca harca girmiş olacaklar çünkü.

bizim düğünded nikahta takılan hersey bizde kimse almadı ama cok yakın bi ark 2 düğün yaptılar annesi elinden almış takılan herseyi damadın durumu iyi biz borçlarımızı kapatalım diye ay nasıl utandım sanki benim annem yapmış gibi saçmalık resmen

bizim düğünded nikahta takılan hersey bizde kimse almadı ama cok yakın bi ark 2 düğün yaptılar annesi elinden almış takılan herseyi damadın durumu iyi biz borçlarımızı kapatalım diye ay nasıl utandım sanki benim annem yapmış gibi saçmalık resmen

gerçekten utanç verici bişeyya bizdede gelinle damatta kalır

takılarımız tabi ki bizde kaldı.kimseyede vermezdim zaten,madem düğün yapmaya niyetlenilmiş paralar biriktirilsin.hem takılara güvenip düğün yapmak çok mantıksız...yazmayı da unuttum bu arada saolsun annemler onlara verilen para ve altınları bile bize verdiler

Son düzenleme:
Back