• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğün sonrası takılar nereye gider?

canlar takılar gelinin hakkıdır.bütün takılar bende kaldı ve düğünden sonra gelen hediyeleri bile getirip verdi kayınvalidemler.ayrıca borca falanda vermedik.hepciği bende:jeyyar:

bizde duruma ve anlaşmaya bakar bu işler..halam kızını evlendirdi durumu yoktu yakın akrabalar dışında takılanları kendileri aldı..diğer taraftan dayımların düğünündede dayımların durumu iidi ve tüm takılanlar gelin-damada kaldı..

valla benim erkek arkadaşım adıyamanlı onlarda büyük altınlar (set-bilezik vs) gelin-damada
küçük işte paralar çeyrekler fln düğün borçlarına gidiomuş
geçenlerde konuşurken söledi çok şaşırdım bizde yok böle bişi
inşallah borçsuz evleniriz de gerek kalmaz cadılık yapmanında lüzümu yok tabi :)))
varmı aranızda adıyamanlı merak ediyorum adetlerini?

gelin damatta kalması doğru olan ama bazı insanlar almaya çalışıyor
sana tavsiywem öyle bir durumla karşılaşırsan verme
benden kimse istemedi ama isteseler de alamazlardı zaten

bizdede kimse almadı.gelinliğimin kese şeklinde çantası vardı.hepsi içinde durdu düğün boyunca.bitincede taktım koluma evimize geldik:))

benim bildiğimde gelin ve damatta kalır. ama gelin ve damadın borcu varsa bu borçlara gider. fakat afyonda şöyle bi adet duydum çok saçma geldi. kız tarafının akrabalarının taktığı takılara kızın annesi el koyarmış. yani dayı bilezik taktısa bunu kızın annesi alıyor.
amaç ise daha önceden kızın ailesi takı taktığı için bir nevi borç bu. benim de büyük ihtimal borcumuz olursa borca gider. olmazsa da kalır bize

takılar toplanır evlenen çifte verilir canım değişik bi durum yoksa

eşim ve benim ailem tüm eşyalarımızı birikmiş kenarda ki parayla aldı. düğünde takılanlar altın para bilezikte öylece bize kaldı. hem borçsuz evlendik. epeycede paramız altınımız oldu. belki ev alırız diyoruz. şimdilik.

kişilerin maddi ve kültürel durumuna göre değişir altınlar canım.

ayy ben altni cok severim :))) kaynanam simdiden korkmaya basladi lülülülülülü
nisanda altin almaya gittigimizde kendisini baya bi terlettm -tatlicadiarzu-

bence takilar gelin ve damatda kalmalii cünkü onlar yepyeni bir hayat kuruyorlar Aile kuruyorlar - kolaymii..Anne baba yine yasantilarana oldugu gibi devm eder borclarida öderler ama yeni evlenen ciftler daha toy oldug icin onlara pek fazla yüklememek lazim ve oldugu kadarnca altinlari onlara birakmak lazim...

ayy ben altni cok severim :))) kaynanam simdiden korkmaya basladi lülülülülülü
nisanda altin almaya gittigimizde kendisini baya bi terlettm -tatlicadiarzu-

bence takilar gelin ve damatda kalmalii cünkü onlar yepyeni bir hayat kuruyorlar Aile kuruyorlar - kolaymii..Anne baba yine yasantilarana oldugu gibi devm eder borclarida öderler ama yeni evlenen ciftler daha toy oldug icin onlara pek fazla yüklememek lazim ve oldugu kadarnca altinlari onlara birakmak lazim...

aynen altın bi yana dünya bi yana vermem bi tenesini bilesırnaşık şey

Nişanlıyım..
Ne kendi aileme ne de nişanlımın ailesine hiçbirşey vermeyi düşünmüyorum.
Sıfırdan bir hayat kuracağız,o birikime ihtiyacımız olacak.

walla kızlar benim daha nişanım olmadan sözlümün annesi altın para lafını ediyormuş.paralarla çeyrekleri alabiliriz gibisinden.çok moralim bozuldu nelerle uğraşıyorum dedim kendi kendime ne kadar küçülmüşlerki daha 1 sene var evlenmeme daha nişanım olmadı bunların hesabını yapmaya başlamışlar yazıklar olsun diyorum.adet görenek değil bunlar.bir arkadaşında dediği gibi görgü meselesi.

walla kızlar benim daha nişanım olmadan sözlümün annesi altın para lafını ediyormuş.paralarla çeyrekleri alabiliriz gibisinden.çok moralim bozuldu nelerle uğraşıyorum dedim kendi kendime ne kadar küçülmüşlerki daha 1 sene var evlenmeme daha nişanım olmadı bunların hesabını yapmaya başlamışlar yazıklar olsun diyorum.adet görenek değil bunlar.bir arkadaşında dediği gibi görgü meselesi.

benimknn aileside biraz para düskünüdr ama ben diretirim vallah.. vermemmm lülülülülülü

Takılar gelin damada kalmaz sdc geline kalır...Gelinin takılarıdır.Bızde oyleydı evımızın kasasına koyduk ıhtıyacımız hıc bır zaman olmayacağı için daıma orada kalacak.

altinlar gelinde kalir..kadinin hakkidir bunlar.hoca nikahinda bile söylenir bu .mehir hakki!!!Evlenilecek her kadına mehir vermek esastır. Hiçbir kadın, mehirsiz olarak evlenemez. Bu, yüce Allah'tan kadına verilmiş olan bir haktır. Kadınlar, mehir isteme ve istedikleri kadar mehir alma hakkına sahiptirler. Evlenecek erkek, bunun bilincinde olarak kadınla evlenir. Mehir istediğinden dolayı hiçbir kadın kınanamaz. Mehir dolayısıyla kadını kınamak, yüce Allah'ın emrine ve hükmüne karşı tavır almak ve bu hükümden hoşlanmamaktır.Günümüzde buda dügünde takilan takilarin gelinin olmasidir!!!!!!

Back