• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğün sonrası takılar nereye gider?

altın mı????bilezikler dışında altın görmedim ben malesef...1 yıl önce hem de,eski falan da değil

Kızlar altınlar gelinin hakkıdır.bilmeyeniniz varsa öğrensin.damatla alakası yoktur.dinendir tabi bu kural kadınların bi nevi güvencesidir.altınların hepsi gelinindir paralar erkeğe kalır.tabi anlaşmaya bağlı eşinize verirsiniz yada vermessiniz.o duruma göre değişir.ama altınların hepsi gelinlerinn.

Kızlar bayanlar nıkah kıyarken mehır ısterler bu kadının guvencesıdır ve ne isterlerse o dınen kabuldur.ve kadın ihtıyac oldugu zaman gonul rızasıyla esıne bagışlayabılır ama o bır guvence oldugu için odunç te verebılır nısa suresınde acıklanıyo ordan bakabılır sınız...benım dugunde takılan paralarla 1.sene doldugu zaman umreye gıttık ve 1.senemıze orda gırdık..altınlara gelınce esım bana mıhrımı verdı ama suan ev aldıgımız için ben o na odunc verdım ılerde borçlar bıttıgı zaman bana gerı odeyecek...

valla bizmde borç harç düğün salonu parasına gitti bilezikler hariç

biz dugun salonundan bi sag salim cikip da otelimize gitsek, gerisi kolay. sonra da zaten kasaya koyariz. ama taki toreninden dugunun sonuna kadar ne yapacagiz takilarimizla? verebilecegimiz kimse yok. pesimden gelin odasina da gelirler muhtemelen ama kendi elimle takilarimi vermem, ha el uzatirlarsa cingar cikar heralde...

biz dugun salonundan bi sag salim cikip da otelimize gitsek, gerisi kolay. sonra da zaten kasaya koyariz. ama taki toreninden dugunun sonuna kadar ne yapacagiz takilarimizla? verebilecegimiz kimse yok. pesimden gelin odasina da gelirler muhtemelen ama kendi elimle takilarimi vermem, ha el uzatirlarsa cingar cikar heralde...[/QUOTE
Slmlar bi tek bende degil sanirim u korku...dgrusunu sylemek gerekirse kayin validem biras paragozdur eltime talilar verilmis zamaninda ama bi bilezik 7 yil once 400 vermisdiye b

Mrblar bi akil danisma istiyorum arkadaslar sizlere.kayinvalideme saygim vardir ama bazi yaptiklarini bende nisanlimdadogr bulmuyorus.ben bulgaristandan oldugum icn usuleri bilmiyorum ve bunu kullanara isne yaradigi gibi kousuyo.tabiki nisanlim her zaman arkamda oldunu ve uzlmeme gerektigini soyluyo. Kyinvalidem biraz :-) paragoz oldugu icin takilarimi ve dugunde verilen paralari nsl koruyacagimi bilemiyorum. Ayriyetten bi konuda daha yardim istiyorum ltf gelinligi turkiyede erkek mi aiyo kizmi aliyo nedense bana gelinligi ortak aliniyo dedi. Hadi raziyim ortak almaya ama imkani olmad icn desn imkanim yok alamicam diye onun mazereti ise su: eltime gelinlik amadi banada amicakmis halbuki gelinlik almadi ona diye gorumcemin nisaninda elbisenalmis ve simdide gelinlik almicakmis bana, arti ortak aliniyomus dedi ltf bi akil vern... bu zamana geldim ama dugun gunu gelincekavgaolucak diye tedirginim :(

Mrblar bi akil danisma istiyorum arkadaslar sizlere.kayinvalideme saygim vardir ama bazi yaptiklarini bende nisanlimdadogr bulmuyorus.ben bulgaristandan oldugum icn usuleri bilmiyorum ve bunu kullanara isne yaradigi gibi kousuyo.tabiki nisanlim her zaman arkamda oldunu ve uzlmeme gerektigini soyluyo. Kyinvalidem biraz :-) paragoz oldugu icin takilarimi ve dugunde verilen paralari nsl koruyacagimi bilemiyorum. Ayriyetten bi konuda daha yardim istiyorum ltf gelinligi turkiyede erkek mi aiyo kizmi aliyo nedense bana gelinligi ortak aliniyo dedi. Hadi raziyim ortak almaya ama imkani olmad icn desn imkanim yok alamicam diye onun mazereti ise su: eltime gelinlik amadi banada amicakmis halbuki gelinlik almadi ona diye gorumcemin nisaninda elbisenalmis ve simdide gelinlik almicakmis bana, arti ortak aliniyomus dedi ltf bi akil vern... bu zamana geldim ama dugun gunu gelincekavgaolucak diye tedirginim :(

valla tatlım türkiyede erkek ailesi gelinliği kız ailesi damatlığı alır genelde :20: alamıyosa da kiralasın ne o yani ortak almak, hiç duymadım etrafımda öyle bir şey...
türkiyede hiç tanıdığın yok mu? bir de onlara sorsan? bence nişanlınla konuş bu konuları, sen kayınvalidene dersen bu sefer aranızda sürtüşme olur.
başka merak ettiğin bir şey varsa sorabilirsin. :15:

Benim herşeyim borçlara gitti kayınpederim hiç sormadı bile kolumdan ne var ne yok topladılar şuan hiçbişeyim yok

Back