Düğün Parası

26merve2626

Kalbim Acıyor Sandım. Sütyen Teliymiş.
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2016
1.067
973
27
Kizlar size iki sorum var ;

1. Benim dugunum icin biriktirdigim 35 bin lira param var. Aileme dahi yuk olmadim simdiye kadar dugunumde de yuk olmak istemem kimseye. Şimdi sadece bu parayla dugun salonu + esyalar ( koltuk hali mutfak takimi masasi beyaz esya vb ) nisan ve kina gecesi olur mu yada ne kadari olur ortahalli dusunun gozum hic yuksekte degil.

2. Karsi tarafin birikmis parasi yok ama kredi cekme olayi olacak ben diyorum ki benim parayla her seyi halledirsek dugun takilariyla ve sonrasinda krediyle ev aliriz yada is kurariz diye düşünüyorum.
Sizce bunu kendi aileme ve karsi tarafin ailesine desem ne tepki alirim . Kendi ailem bir sey demez sanirim ama isin icine dugun girince bilemiyorum tepkilerini. Yada hic kimseyr demesek yine ogrencekler . Kafam cok karisik nasil desem yanlis anlarlarmi borc hic sevmem sirf borç olmasın kimseye yuk olmiyim diye calisip harcamadan biriktirdim o paralari ne yapayim kizlar ?

Araştırın önce

Şehre göre değişir

Orta hal kavramı da değişik

Geçen bir konu vardı 8000 züccaciye borcu demişti içinde küçük ev aletleri de var dedi

Mesela bu bana göre çok fazla ama aaa çok az tutmuş diyen de vardır

Gidin gezin kaba taslak fiyat alın

Ben yetiririm sen yetiremezsin ben 200 kişilik sen 1000 kişilik düğün nişan vs yaparsın duruma ve yaşam şekline göre değişir

orta halli de düşünseniz 35000 yetmez sanki...Düğün yapmak zorunda mısınız? Veya hem düğün, hem kına, hem nişan olmak zorunda mı?

Hazır paranı bozma derim..ben öyle yaptım.Eşyanı da zaruri olanı al yeterli.o paradan koca tarafının haberi olursa her şeyi sana aldırırlar, bir iğne bile almazlar.Ekstra da bir dolu yük çıkarırlar.Kimse kimsenin parasına acımaz.Eşin ne koyuyorsa ortaya, ondan daha azını da sen koy.

Ben olsam çalışıp didinip biriktirdigim paranın hepsini hop diye dugune saymam. Çok saçma olur o davranış. Erkek tarafı kız tarafı birlik olarak aşmalı bu durumu. Kimseye güvenerek yola çıkılmaz. Hele de daha evlenmeden hiç girme bu konulara.
Yani benim param var onla düğün yapalım falan deme. Bırak onlar da düşünsünler sen kendini niye sıkıntıya sokuyorsun ki düşünerek. Akışına bırak bakalım karşı taraf ne diyecek. Onların kabul etmemesi lazım zaten bu olayı. Bir düğünü hiç kız tek basına yapar mi?

Kizlar size iki sorum var ;

1. Benim dugunum icin biriktirdigim 35 bin lira param var. Aileme dahi yuk olmadim simdiye kadar dugunumde de yuk olmak istemem kimseye. Şimdi sadece bu parayla dugun salonu + esyalar ( koltuk hali mutfak takimi masasi beyaz esya vb ) nisan ve kina gecesi olur mu yada ne kadari olur ortahalli dusunun gozum hic yuksekte degil.

2. Karsi tarafin birikmis parasi yok ama kredi cekme olayi olacak ben diyorum ki benim parayla her seyi halledirsek dugun takilariyla ve sonrasinda krediyle ev aliriz yada is kurariz diye düşünüyorum.
Sizce bunu kendi aileme ve karsi tarafin ailesine desem ne tepki alirim . Kendi ailem bir sey demez sanirim ama isin icine dugun girince bilemiyorum tepkilerini. Yada hic kimseyr demesek yine ogrencekler . Kafam cok karisik nasil desem yanlis anlarlarmi borc hic sevmem sirf borç olmasın kimseye yuk olmiyim diye calisip harcamadan biriktirdim o paralari ne yapayim kizlar ?
benim kv okusa bu konuyu direkt talip olur sana kaynım için :KK6:

Karsi taraf yapmasi gerekeni yapsin bi zahmet. Herseyi önlerine sunma.
Kendi ceyizlerini alirsin alman gereken beyaz esya kina ve gerekirse nisan.
Ama daha fazlasina karisma derim.
Oda madem biriktirsin biraz daha bekleyinde yok bekleyemeyiz diyosanda sen bilirsin...

Kizlar cok cahilim bu konularda cokta safim sanirim karsi taraf kullanir belki durumu hic bilemiyorum anneme biraz konuyu acmistim oda kiz erkek farketmez ama bir kisiye yuklenilmez diyordu acaba hic butun paradan haberdar etmesem mi ben erkek tarafi gibi dusunuyorum sanirim

Birde su var o ailesinden destek alicak buyuk ihtimaal sonra cikipta biz yaptik ettik diye bana gelirlerse iste o seyi ben kaldiramam o yuzden birazda su dugun icin baskasinin parasini istemedim

Kız tarafına ne düşüyosa ailene harcatmadan o parayı ona harca.
Mesela adetlerde kız tarafı mutfak gereçlerini falan alır genelde sizde onları alın eksik eşyaları alın ama tüm yükü üstlenmeyin. Evlenmek isteyen elini cebine atacak

Sizin düğününüzü biz yaptık diye başa kakan aile hiç görmedim , duymadım sanmam öyle bir şey yapacaklarını.Bizim toplumumuzda çocukların düğününü yapmak görev sayılıyor,

Asla ama asla öyle bir hata yapma sakınnn...ileride ne ev alınır ne de o altınlar sana kalır...asla parandan da bahsetme...adım kadar eminimki bu dediğini yaparsan ilk aydan çok ama çok pişman olursun.sakın asla...
Düğünü yapmayan adam ayrıca ileride kredi çekip sana ev falan almaz...bırak düğününü yapsın borcunu da ödesin...alıştırıp şımartıp sonra buraya dert yazmaya gelirsin...çeyizin haricinde hiç bişeye karışma

Ben eşitlikçi bir insanım.
Ama bizim erkeklerimiz ve aileleri eşitlikten falan anlamaz. Sömürür bırakırlar.

Karşındaki de iş güç sahibi biriyse 50-50 para koy derim yoksa kurnaz geçinen tipler tarafından sömürülürsün.

Adam işsiz güçsüzse neyine güvenip seninle evlenecek zaten bunu da çözemedim. Aylak bir serseriyi evlilik adı altnda beslemezsin inşallah.

Adam ne kadar para getirirse sen de o kadar koy, net.

X