Düğün öncesi yaşanan kötü durumlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben de hiçbirşey talep etmedim..tüm eşyaların yarısını ve düğün için tutulan mekanın tüm parasını ödedim.Onlar yemeğin ücretini ödediler (düğünü de ,düğünün yemekli olmasını da eşim ve ailesi istedi) düğünde bir set takacaklardı..sadece onu seçmek istedim çünkü alacakları yer zaten eşimin desteği ile açılan bir kuyumcu dükkanıydı.Bari katalog gösterin oradan birşey seçeyim dedim eşime..o bile kabul edil edilmedi."hediyeyi seçmek olmazmış" .Evlenirken o gün için sıfır bir araba alabilecek birikimle evlendim ve yıllarca bana kayınvalidem çeyizine üç yorgan yaptı..evlenirken yemek takımı dolaplara sığmıyordu ..kına gecesi yaptı diyerek akraba gelinlerini övdü olmayınca olmuyor işte

Altın için tartışmak istemeyen haliniz buysa isteyen halinizi düşünemedim bile.
Damat çok şanslı aslında !! çok birşey değil zaten istenen de ..damat böbreklerini satsa rahatlıkla alabileceği miktarda bilezik istenmiş.

Bence sen artık evlenme çünkü senin kv adayına ettiğin bazı sozler artık yer etmiş yaralamış daha başlamadan bu ilişkiyi..dolayısıyla artık kv'den yana senin yüzün gülmez bu saatten sonra, daha evlenmeden düşman etmişsin kendine...ve zaten kv de büyük ihtimal oğlunu sendem vazgecirecektir...

babanıza "baba ben okadar altın istemiyorum huzurum,ağzımın tadı olsun yeter" demek çok mu zor? keşke şu altın takma işi tamamen kalksa benim de eşimin ailesi bana baya bir altın taktı onun yüzünden ben neler çektim benim ailemin gücü yok bu kadar takamayacaklar mahçup olacağım diye ...hatta buraya konu bile açtım...lanet gelsin şu altın muhabbetlerine ...bu arada sizin aileniz de 5 bilezik takacakmı düğünde

E size takmışlar yine değer görmemişsiniz, o ne olacak?

Para olup da yapmasalar tamama evet dogrusunuz
Yooo, yine haklı olmazdı konu sahibi. Ailenin maddi durumu iyiyse kendilerine iyi. Evlenmeyi düşünen kişi bi zahmet kendi çeyizini, evini her neyse, kendisi yapsın. Ben anlamıyorum bu aileden beklenti içinde olarak evlenenleri. Sanki zorundalar gibi bir de lafını edip trip atıyorlar sonra. Maddi durumu yeterince iyi değilse, evlenmesin kimse. Kimseye güvenerek evlenilmez.

Gercekten haklisiniz...

bu nasıl bir saygısızlıktır ya? adam gücümüz buna yetiyor demiş neyin ısrarı bu? bir bilezik eksik olsa ölecek misiniz?
neyin hesabı kitabı bu? sen 5 bilezik al ben 4 bilezik alayım bilmem ne.
evleniyorsanız kendinize evleniyorsunuz kimse sizin bir şeylerinizi ödemek zorunda değil. kimse destek olmak zorunda değil. bir bilezik fazlasına muhtaçsanız evlenmeyin zaten. babanız neden bu kadar dahil? babanızı alıp karşınıza diyemiyor musunuz sen ne yapıyorsun diye? nişanlım babasının bu saygısızlığına bir dur diyemeyip kalkıp üstüne bir de çekip gidiyorsa ben atmıştım nişanı zaten. çok üzüldüm adama.

Bunlara bak alansen
Kız hadi parazit adamda da akıl yok bence
Ne demek evi kızımın üstüne yap
Öyle dediği an bitmeliydi
Vala çocuklarım evlensin diye borca harca giren anne babalara çok acıyorum
Zaten varını yoğunu gençliğini enerjini vermişsin
Artık çalışamayacak durumdasın üç beş kuruşun köşede var
Onunla ömrümün sonunda bir rahat edeyim diyorsun
Onuda anaya babaya çok görüyorlar
Geçler çalışsınlar ödesinler canım
Bütçelerine göre evlensinler
Falanca kişi gelip düğünde gerdan kırmasın sade bir nikahla evlen
Bir evladın anne babasının emeklerinin üzerine mutluluk kurması hiçte adil değil dostum

Yine zavallı bir yeni gelin üyemiz linçleniyor görüyorum ki. On gündür KKda yokdum ki değişen hiçbir şiii olmamış. Siz buradaki vapmir kadınlara bakmayın konu sabihi, onlar ne anlarlar bilenzikten? Hepsi beleşe gitmiş, siz de beleşe gidin istiyorlar, fesadlıklarından hep. Oysa altın, gelinin şanındandır.

Ben size ve babanıza çok hak verdim, beş bilenziki de az buldum üstelik. Bi kere iki kola böleyim deseniz bölünmez de; dört deseniz, iki kolda iki iki... Şıngırtısı duyulmaz ayol! En az 4+4ten sekiz bilenzik. En az diyorum bakın o da ülkenin genel eqonomik durumlarından ötürü, 10dan indim. Yoksa en az ondu. İne ine beşe inmiş zaten babanız. Kız satı.. pardon veriyor yok bu da olmadı; kızını evlendiriyor boru mu?!

Damat damatlığını, kayın aile kayınlığını bilsin. Sekkiz bilenzik iyidir, isteyin. Yok derlerse de "Böbreğiniz de mi yok! Satın!" diye bağırın. Babanız bağırsın hattağ o antrenmanlıymış bağırmaya, daha edkili olur.

Ben de bu kız nerde kaç gündür diyordum, bomba gibi geri döndün

Kk da bir tura davet ediyorum sizi. Forumda "evliliğim bitiyor , altınlar benim değil mi" vs konuları dönüyor. O altınlar bozdurulup ev dahi alsalar evin yarısını almayı yetersiz bulup , üzerine altınları da isteyen ve onları destekleyen üye konuları ve mesajlarıyla dolu forum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…