Düğün öncesi yaşanan kötü durumlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Gencecik kız alıyorlar ne demek?
İki insan evleniyor sadece, kimse kimseyi almıyor. Hele aileler, niye kendimizi alınacak birşey olarak görelim? Bu zihniyetten ötürü en ufak tartışmada kadına çanta muamelesi yapıp, baba evine gönderilmeye çalışılıyor.

Kıymet bilmesi gereken kişi eştir. O da bilezik istemeyle falan olmaz. Konu sahibi evlenirse, eşi ömür boyu aile boyu yaptıkları çingeneliği başlarına kakar. Değer mi bı bilezik için bu rezilliğe?

Son düzenleme:

Çok şaşırdım bu düşünceler bilmemkaç sene evvelde kaldı sanıyordum. Benim rahmetli babannem bile altın inci boncuk istemeye garip bakardı. :)
Size asla katılmıyorum, bir şey istemeden evlenen insanların değersiz olduğunu da düşünmüyorum. Böyle evlenirken talepte bulunan kişilerin görüp görebileceği tek şey o kollarındaki 4 bilezik oluyor onu da değer sanıyorlar. :) Yok bel bükülmeden olmuyor falan geçiniz bunları. :)
Gencecik kız alıyorlar lafı da çok çirkin onun manası başka da hadi neyse, gidersin 3 çocuklu adamın kapatması olarak devamını getirmeyeyim. 2 insanın evlenmesi gencecik kız alıyorlar olmuyor. Sizin kendinize biçtiğiniz değer/eder/tavır bu ne anlatsak boş.

İşte bu yüzden ülkemizdeki erkekler evlenmek istemiyorlar.Sebebi kız tarafının bitmek bilmeyen altın,ev,araba isteği.Erkek bunları öderken zaten bunalıma giriyor ve eşinden zamanla uzaklaşıyor.Sonunda hangi taraf mutlu oluyor soruyorum size? Bırakın 50 yıl önceki kafayı ya ... İşinize geldiğinde çağdaş takılıp işinize gelmediğinde adetlerimiz diye ikilik yapıyorsunuz. Bir bilezik ortalama 15 bin lira olmuş insanlar enflasyon altında eziliyor üzerine bir de 5 tane bilezik talep ediliyor.Babaniz mi takacak bilezikleri de ikna etmeye çalışıyorsunuz? Siz böyle aileleri bu tarz işlerin içine sokarsaniz daha çok huzurunuz bozulur.
A dan Z ye kadar tüm evliliğim ile ilgili maddi manevî kararları eşimle ortak aldık iyi ki de böyle yapmışız şimdi kimse bize karışmaya cüret edemiyor .

kızı nereden alıyorlar?
üstünde etiketi mi var 5 bilezik diye
alınıp verilen şey olmaya razı gelen kadınlar sonra babanı ara gelsin seni alsın dediğinde bozulmasın madem.

Kız gencecikte oğlan değil mi? Nerden biriktirecek 5 bilezik parası.
Senin yerine ben utandım burada. Nasıl bu kadar sığ düşünebiliyorsunuz.
Allah aşkına şu ülkede 5 bilezik alabilecek kadar erteleyebilecek kaç aile var? Hiç mi utanmıyorsunuz ya.
Siz orda burda kolunuza bileziklerinizi, boynunuza tuğralı altın kolyenizi takıp salına salına gezin diye mi eşşek gibi çalışıyor insanlar. İnsan biraz utanır ya

Kız gencecikte oğlan değil mi? Nerden biriktirecek 5 bilezik parası.
Senin yerine ben utandım burada. Nasıl bu kadar sığ düşünebiliyorsunuz.
Allah aşkına şu ülkede 5 bilezik alabilecek kadar erteleyebilecek kaç aile var? Hiç mi utanmıyorsunuz ya.
Siz orda burda kolunuza bileziklerinizi, boynunuza tuğralı altın kolyenizi takıp salına salına gezin diye mi eşşek gibi çalışıyor insanlar.

Allah Allah nasıl ailelerin çocuklarıyla evleniyorsunuz böyle hayrett ediyorum. Düğünü eşyaları herşeyiyle eşimle kendimiz yaptık, hiç ne takıcaksın demedik ne ailem ne ben. Kayınvalide elinden geldiğince üç bilezik bir set taktı, düğünde gördüm bunları aldığını. Hiçte değersizlik görmedim evlendiğim den beri. Gayet saygılı sevgili anlaştık, herkes sınırlarını bilerek yuvarlanıp gidiyoruz..evlendiğiniz insanın ve ailesinin zihniyetini sorgulayın bence.

18-25 Arası 5 bilezik, 26-35 arası 3 bilezik mi oluyor?

Gencecik kızı bilezik verip alıyorlar yani?

E o zaman kaynanaya ve oğluna eşek gibi de hizmet etmek zorunda bu mantıkla.

Bilezik karşılığında kız alıyorlarsa, kız da bi işe yarasın değil mi?

Ay imdaatt valla ortaçağa düştük

Evet hos bi durum olmamis acikcasi. Boyle seylere takilmiyorken boyle seyleri cok onemseyen paraya takiya deger veren bir aile gibi gozukmussunuz. Sonucta durumlarinin olmadigini soylemisler. Para olup da yapmasalar tamama evet dogrusunuz. Sesler falan da yukselince hic iyi olmamis. Arada cok bisey fark yok ha 3 ha 5. Onemli olanin taki olmadigini evlenince anlicaksiniz. Belki sen bu durumda fevri davranip nisanlinla tartisabilirsin onu anlarim. Ama ailenin sert davranip ses yukseltmesi ve ılımlı olmamasi yanlis anlasilmaya musait bi durum.

Ailecek çok paragozsunuz evet. Adamlar gücümüz 3 bilezige yetiyor demiş daha neyin zorlamasi bu. Kendilerinimi parasinlar gidip elaleme el açıp dilencilikmi yapsınlar yani size ekstra bilezik takabilmek için. 2 tane oğulları daha var üstelik bu zamanda çocuğunu evlendirmek öyle kolaymi. 5000 lira verip nişan kıyafeti almayarak lutfetmissiniz gerçekten nişan kız tarafın ait zaten. Gece gece toplanip kavga etmişsiniz birde bunun için babaniza çok dokunuyorsa diğer iki bilezigide o taksın.

İkinci evliliğim, ikisinde de kimseden ne altın ne eşya istedim. İlk evliliğimde düğünü de kendimiz yaptık. Eşyaları kendimiz aldık. İkinci evliliğimde de eşimin ailesinden tek bir kıymık dahi almadık. Üç oğlum var kusura bakmasınlar, ne altın ne bilezik takabilirim. İki kişi anlaşmışsa ve bir aile kurmayı düşünüyorlarsa planlarını yapmışlardır bence. Zaten istesem de takamam bunun için trilyoner olmam falan lazım. Altının gramı bile 900 tl olmuş.Bu sebepten evlenmeyeceklerse de yapabileceğim bir şey yok. Elimden geliyorsa evlenenler için elimden geleni yaparım ama yok gelin kız kolunda altın şıngırdatacakmış diye kendimi heba etmek gibi bir düşüncem de yok.

Benim gözlemim de aileler düğün surecine ne kadar dahil oluyorsa, evliliğe dahil olmaya da o kadar hak sahibi görüyor. Evine, alinacak eşyaya karışıyorlar. O olmasin bu olsun diyebiliyorlar. Evlendikten sonra evini temizletiyor, hizmetçi gibi kullanıyor vs vs.

5 bilezik ne kadar yapıyor haberiniz var mı sizin ?
Çok paragöz görünüyorsunuz ayrıca. 1 bilezik için ortalığı ayağa kaldırmışsınız .

Ben düğün zamanımda kendi nişan elbisemi kendim almıştım. Çünkü normali böyle bana göre. Nişan konuşulurken de babam kesinlikle ben karışmam demişti. Bütçenize göre alırsınız demişti. Kayınpederimin durumu iyiydi ama bende istemem gerek yok demiştim. Kendisi bana 6 bilezik 1 beşli kolye almıştır. Bide nişanda takılan set vardı. Ve hiçbişey istemediğim için gözünde dha değerli görmüştü beni. Aç gözlü olsam yine yapardı ama hoşuna gitmezdi bence. Ve siz evlenseniz bile ömür boyu babanın bu hareketini senin başına kakarlar. Yani bunlar göze alarak evlen

O insanlar babanız yüzünden gecenin vakti evinize geldiğinde hiç utanmadınız mı ?
Şu saatten sonra bir şeyler yoluna girse bile unutulmayacak çirkefçe mevzular bunlar. Ayıp koca koca insanlar, altın altın diye diretmişsiniz. Adam bu kadarına gücümüz yetti demiş. Ne yapsın böbreğini mi satsın adam. Madem altın istiyorsun daha zenginini bul çocuğun başını ağrıtmayın daha fazla.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…