Düğün öncesi yaşanan kötü durumlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ya insanlar geçimin bile bu kadar zor olduğu bir dönemde oturmanız için ev veriyor daha ne istiyorsunuz acaba? Siz konuya hiç dahil olmasaydınız keşke, sizin verdiğiniz evde oturmam ama eşyaları siz ödeyeceksiniz ne demek? Şimdiden yüz göz olmuşsunuz. En başından beri herşeyi sade seçtim demişsiniz, ben bunu da doğru bulmuyorum. Eğer içinizde kalacaksa sonra lafını edecekseniz keşke istediğiniz gibi yapsaydınız da sonra bunu dile getirmeseydiniz.

Ulan ben de nişanlıyım ya. Biz mi normaliz siz mi anlamadım gitti. Bizde altının muhabbeti yapılmadı, kayınvalidem nişanda set taktı onu da düğünde takıcam yine. Bu. İstenmedi bu set. Kendisi hediye etti. Bütün eşyaları biz alıyoruz nişanlımla. Nişan elbisemi Kızılay’da 300 TL ye aldım. Nişanı toplam 700 liraya hallettim. Evde geldik oturduk çekirdek aile yemek yedik söz kestik. Düğün yapmicam, 1+1 de oturcam.

Kriz var kriz hamfendi. İnsanlardan altın isterken aileniz utanmıyor mu, sizin karşılığınızda altın isteniyor. Bu normal mi?

Bu konuda çoğunluğa katılmıyorum evlenince borç harç zorluk illaki oluyor ama o bilezikler öyle rahat nefes aldırıyo ki ev yada araba alırken..hazır çocukta yokken çalışıp ödersiniz.. gelgelelim karşı tarafa altın fiyatlarıda uçtu bütçelerini bilemeyiz onlarıda anlıyorum... Benim ziynetlerimi eşim aldı, mobilyaları eşim aldı.. Tüm beyaz eşya ve çeyizlik küçük eşyalarıda ben aldım.. Bekarken çalıştık biriktirdik sonra evlendik. Kimseye minnet etmedik. İmkanınız varsa sizede tavsiye edirim

Banamı takıyorlar kendi gelinleri oluyor taksinlar .bizim herseyimiz zaten kızlarımın
Peki siz damada ne takarsınız ?
Mesela benim de oğlum var , elbet mesleği de olacak . O zaman benim de oğlum için birseyler isteme hakkım doğmaz mı ?

Eeee gelin hanıma o kadar altınlar alınırken , damada saat ve traş makinası reva mı ?
Valla benim bir kızım bir oğlum var. Oğlumun nişanlısı kaç bilezik isterse kızımın nişanlısından o kadarını talep edip gelinime takmayı düşünüyorum
Oğlan analarının gözleri yaşlı

Ailem nişanlımın ailesiyle şu kadar bilezik takacaksınız muhabbeti yapsa ben utanırdım ailem adına bide babanızı haklı görmüşsünüz. Bu devirde herkes kendi maddi durumu el verdiğince düğün yapıyor veya mobilya alıyor zaten sanki lütfettiniz gibi yazınız çok itici. Ne nişanda ne düğünde asla şu kadar takı istiyorum demedim ailem de demedi hatta babam alışverişte bişey istemeyin insanları zora sokmayın ne alırlarsa tamam dedi her seferinde. Çünkü olması gereken budur. Kimse karşısındaki insanın cebiyle evlenmiyor ailenizin tavrı çok yanlış. Ayrıca nişan elbisesini kız tarafı alır. Kendiniz alsaydınız 5bin liralık nişanlık.

Ama gelişme var, önceden fırçalı kaseli traş seti alıyorlardı şimdi makineye evrilmişler
Bizim çocuklar büyüyüp evlenene kadar tamamen kaybolup gitse bari şu altın almalar , adetler
Hayır insan korkuyor da ya 5 bilezik değil de 4 alındı diye cıngar çıkaran bir aileye denk gelirim diye ..

Bizim çocuklar büyüyüp evlenene kadar tamamen kaybolup gitse bari şu altın almalar , adetler
Hayır insan korkuyor da ya 5 bilezik değil de 4 alındı diye cıngar çıkaran bir aileye denk gelirim diye ..
Bitecekmiş gibi durmuyor baksana. Daha el kadar bebeleri için ben okumuş kız verecem altın istemek hakkım diyenler var

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…