Düğün öncesi yaşanan kötü durumlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Katılıyorum bu yoruma. Kendine hak vermeyen yorumlar geldikçe ben babamı nasil ikna ederime döndü mesele.
Nişanlınıza hayran kaldım hala bunları çekip sizinle evlenmek istiyorsa adam cidden sevip kendinden ödün verebilen biri. Kusura bakmayin ama ilk mesajınız çok itici...ben öyle yaptım böyle yaptım çoğumuz yapıyoruz yazdıklarınızı zaten ultra zengin biriyle evlenmiyorsak. Bende 5 binlik nisan elbisesi almadım 1.650 tlydi galiba ama bunu da nişanlıma lütfetmiş gibi düşünmedim. Bütçesini düşünerek hareket etmek olması gerekendi zaten. Hatta gelinliğim hayalimdeki gelinlik değildi 10 bindi onlar 4 bine aldim. Hayalim de kalsın ne olacak dedim nisanlım fark edince gel vazgecelim istediğini alalım dedi ben kabul etmedim. Maaşı yüksek değildi ve alacağım gelinlik o zaman onun 3 aylık kazancına eşti. Yapamadım. Pişman değilim lütfetmiş gibi de görmüyorum. Evet aileler görebiliyor benim ailemde sen elinden geldiğince kolaylastirdin vs diyerek beni üstün gördüler gözlerinde ama olması gerekeni yapmaktan öte bir sey yapmamistim. E bende nikahla evlendim öyle bi anlatmışsınız ki bunları sadece yapan sizsiniz çok fedakârsiniz altının en iyisini hak ediyoorsunuz
Benim evliliğimde altının grami 500lerdeydi ve 300lerden o seviyeye geldiği için nişanlım 4 tane bilezik alinca , baska alma çok pahalilandi zorlama kendini demistim.
Yine de benden habersiz sürpriz yapmak istemiş bir tane daha almış 5 tane oldu toplamda ama biz istemedik böyle muhabbetlere girmedik. Düşünemiyorum bile kendimi nişanlımin ailesi bana ev verecek,ben de bir iki bilezik eksik takacaklari için "Tamam evinizde oturmam ama eşyaları da ödemem" diyeceğim öyle mi..erkek tarafı olsam bu işten bu aşamada dönerdim ama ne yapsınlar sanirim oğulları seviyor diye susuyor insanlar. Siz farkında misiniz bu gun bir ev 1.5 milyon... Siz iki bileziğin derdindesiniz. Lütfen söylediğinizi yapın da o evde oturmayın sözünüzü tutmazsanız gözlerinizde bi hic olabilirsiniz.
Kıra verinde her ay bir yari bilezik parası o zaman iki üç bilezik istediğinize pişman olursunuz belki.
Ay böyle yazmam genelde ama şu üstenci tavrınıza cidden dayanamadım.

canımm her türlü ezilirsin bu kafayla ezilmemek bilezik istemekle olmuyor babanın yaptığı atar senin yıllarca evlilik hayatını etkileyecek huzurunu kaçıracak ondan sonra ne olacak biliyor musun el alem ne der kocan ne derse tamam de olacak bir bileziğin çilesini sen çekeceksin baban değil. Kim istemez evladına alsın etsin yapmayan adam 3 ü de almaz demek ki yok durumu alamıyor öldürsün mü kendini bir bilezik için. Sen zaten babanın çektiği resti yalan etmişsin biz birlikte alıp ödeyelim diyerek kendi kendini kandırma . Babanı silecek bir konu yok ama babanın da oğlu yok belli ki bu kadar rahat atıp tutup ahkam kestiğine göre.

Vallaha burda bir damat dügün günü taki tartismasi cikinca ailesini de alip dügünü terk etti. Gelini oracikta birakti ailesine hakaret edildigi icin. Yani ne olabilir daha kimse kestiremez

bu mesajınızı okumadan 5 dakka önce eşim aradı bileziğini bozdurdum diye Canın sağolasun dedim bende

Altın aşıklısı seni. Kafasız diyor bir de millete.

Yurtdışında boyu posu zekası huyu güzel çocuklar harçlıkları için part time çalışıyorlar. Onlar da 2-3 dil konuşuyorlar anadil seviyesinde hemde. Ayrıca zenginin çocuğu da mutlaka çalışmak zorunda. Beleşe alıştırmıyorlar çocuklarını. Lev..s kotlarının varisi Mcd...ld's ta part time çalışyor haberiniz olsun. Kendileri çalışarak Avrupa'yı geziyorlar, telefonmuş bilgisayarmış bunlar için para biriktiriyorlar. Biz kızımıza her şeyi verdik diyorsunuz ama yurtdışında bunun kıymeti yok. Siz çok yanlış gelmişsiniz. Hiç çalışmayan da mutlaka bir sosyal yardım kuruluşunda gönüllü görevler alır ve bunlar iş başvurularında kriterdir. Bir iş başvurusu yapıldığı zaman, öğrencilik zamanlarında çalışmamış kişiye göre çalışmış olanı tercih ederler.

Bu dediğiniz imkanlar Türkiye için geçerli. Avrupa'da kendi birikimlerini kendileri yapar bu gençler. Özel okul falan yok, herkes devlet okuluna gider ve zekası olan iyi yere gelir parası olan değil. Öğretmenin görüşüne bağlı üniversiteye veya meslek okuluna gitmek. Yine parayı veren üniversiteye giremiyor. Ailesinin yanından taşınacağı zaman evi eşyaları kendileri halleder. 18 yaşına gelmiş bir genç birey kendi hayatını kuracağı parayı kendi kazanır. Ailesi ister zengin olsun ister fakir olsun kimse al şu parayı oğlum kızım demez. Prens prenses falan yok oralarda.

Kızınız bizim ülkemizde "sizin" paranızla bir yerlere gelebilir ama yurtdışında başka özellikler ararlar. Evladınızın bahtı şansı açık olsun ama her şeyi önüne serip kolay yoldan eline verirseniz hep size bağımlı olur. Ayrıca ailesinin önüne para yığdığı biriyle kimse kolay kolay arkadaş olmaz buralarda bilginize.

Benim eşimin ailesi de zengin. Bağdat Cad., Zekeriyaköy, Bebek... hep buralarda evleri var ve yurtdışından bir hayli döviz gelirleri oluyor. Benim kayınpeder bir kez önlerinde söylemiş bulundu bunların hepsi sizin diye, ben lafını bitirmesine müsade etmedim. Hayır kızım onlar dedenle babaannenin bizim değil diye. Biz babanla çalışıp aldık her şeyi dedenlerden istemedik, senle kardeşin de kendiniz çalışacaksınız kendi ayaklarınızın üstünde duracaksınız dedim. Sonuçta evet miras bunlar ve en nihayetinde onlara kalacak. Ama hem babalarının hem de benim hayat görüşüm ikisi de bir meslek sahibi olmalı ve mesleklerinde iyi bir konuma gelmeliler. Bizden bağımsız hareket etmek isteyecekleri zaman kendi işlerini kendileri halletmeliler.

Kızım 12 yaşını yeni bitirdi Ne yapsaydım? Sizin içiniz rahatlasın diye doğar doğmaz sanayiye çırak verip, evlenirken de ağırlığınca altın mı isteseydim?

Kadin, dedesinden miras kalacak kizima, kizim yatsin evde dememiş ki.(Bence olabilir. ) Cocugunu okula gonderiyor, etkinlige gönderiyor, spora gonderiyor kadin yapmasin mi yani? Devamli yurt disi, avrupa, avrupa boyle avrupa şöyle diyorsunuz ama yurtiçindeki devlet okullari, yaşama ve çalişma şartlari bir değil ki. :)

okulda ders işlenmiyor doğru dürüst dil öğrenmek mümkün değil ki kaldı 2. dil.burası türkiye kim çocuğunu 15 yaşında çocuğa emanet eder kendi evinde yalnız bırakır da sinemaya tiyatroya gider?dönüşte ya çocuğumuzu taciz edilmiş buluruz ya da eşyalarımızı çalınmış.hangi fast food çu gel günde 3 saat çalış diyor lise öğrencilerine?insanlar ayın sonunu zor getiriyor böyle oyun ablası etüd abisi köpek gezdiricisi evin önündeki kar ı küreyici gibi ergenlere iş versin?

Konuşuyor işte

Konuşuyor işte
almanyada kuzenlerimin kızları var.onların hayatı eğitimi şartları bambaşka.bizimkiler bambaşka afrika da bir kız çocuğunun başka.karşılaştırma yapmak yanlış.biz değiştiremeyiz ki durumu.devlet değiştirebilir anca.bu düzen neyse ona göre yetiştiriyoruz çocuklarımızı

Yurtdışında yasayanlarin çoğunda var bu durum ( olmayanları tenzih ederim) Kendi çocuklarına en iyi imkanları devlet eliyle hem de bedavaya sağlarken bizim burada, üstelik küçük bir kesimin , canımızı disimize takıp çocuklarımıza o imkanlarin onda birini sağlamaya çalışmamızı bile şimariklik olarak görüyorlar. İstiyorlar ki burası hep geri kalsın, sadece onların çocukları iyi eğitim alsın, iyi yaşasın, Euro bozdurup bizim topraklarımızda tatil yapsın, mal mülk edinsin. Bizimkiler de hep onlara hizmet etsin. Tuhaf bir kafa gerçekten.

okulun öğretmenleri bu çocuğu al bu okuldan diyorlar yahuu.iyi devlet okulları kaç tane ki?onların yanındaki evlerin kirası 7 8 binden başlıyor bundan haberleri yok konuşuyorlar.her mahallede iyi okul olsa neden kolej diye yırtınalım?okulda iyi spor aktiviteleri olsa neden extra kurslara gönderelim.resim dersi var yeminle tek bir resim tekniği öğretilmedi bunca yıl.bilişim dersi var öğrenilen devede kulak.ing almanca zaten yok.yurtdışına göndersek dil eğitimi için para yok kur yüksek.bizler de kendi çapımızda en iyisini yapmaya çalışıyoruz.ben taşınacağım yazın mesela sırf çocuğun okulu için.bunları yapınca şımarık olmuyor çocuklarımız.

sizin ebeveynlikten anladığınız sadece evlenirken altın yapmaları mı
9 ay karnında taşıması yemesi içirmesi ilgilenmesi giydirmesi okutması bunlar bakmaktan sayılmıyor o zaman
Salak mısınız gerçekten anne baba demek evladının ölene kadar elinden geldiğince arkasında durması gerekiyor senin evladının bir sürü borcu varken sen gidip kendine bişey alıyosan sadece ismin anne olmuş sen olamamışsın bence

Haklısın kanka sjdjejjddje biz eşimle evlenmeden 4 sene önce tanıştık 1 sene sonra nişanımız oldu ve ailesi sen maaşını düğüne kadar bize ver hiç bir şeye karışma maddi anlamda biz ödeyelim dedi altın eşya yani biz 0 borçla evlenmek istiyoduk ama hiçte öyle olmadı şimdi bu kızın ailesi de neden güvensin ki düğüne 45 milyar toplamda para geldi adam parayı alıp yemiş en azından bizim borcumuzu hafifletirdi demi zor durumda olmazdık yani siz hangi devirde yaşıyonuz bilmiyorum ya da hangi hayal dünyasında

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…