• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

düğün masrafları

Hiç bir şeyden kısma düğün ve tek taş konusunda. Gelinliği de istediğin gibi yaptır. Bir kere evleniyoruz sonuçta. (Yani en çok iki :)) Nişanı da evde küçük yapın. Insanlar ne de olsa düğünde takı takıcam bir de nişana gitmeyim diyorlar malum altın pahalı. Düğünü ortak yapın güzel bir yerde. Ama dediğim gibi tek taş alyans gelinlik düğün tam içine sinsin.

bu konuda da dediği şey şu ailelerden yardım almıycaz annenlerden hiç bişeyi kabul etmiyceksin.benşm babam ne hayaller kuruyo hiç kusura bakma dedim.anası giller bide davul zurnalı düğün isterlermiş ama yardım etmezlermiş.düğünü ben yapayım havayı onlar atsın ne ala mualla.ınun ailesnn pek durumu yok bzmklere göre benmkiler alır yatak odası falan.onun ailesi değilde damat tek başına yapacak.burda bi problem görüyormusunuz .)?

ya bence konusmaniz hata biraz ... daha dogrusu bu kadar odaklanmayin bu konulara. Büyükler hal etsin. Eger ki annesi babasi yardim etmiceklerse bunu sizin ailenizede söylerler... Sizde ona göre hareket edersiniz

arkadaşlar sevgilimle düğün işlerinden konuşurken .bana nişan masrafı ne kadar olur dedi normal muhabbet arasında .ben de dedim ki nişanı kız tarafı yapıyo sanırım bn anlamıyorum bu işlerden.
sonra dediği laf şuydu aşkım sen böyle kız tarafı erkek tarafı ayırırsan sen ben yaparsan işimiz zor benim tek başıma dğünü yapmamı beklersen 2 sene beklersin dedi.
ben de onun gibi düğün için aynı miktarda para biriktiricek olmama rağmen.çok bozuldum.haksız mıyım yanlış mı düşünüyorum? valla ne diyim gururum kırıldı
canım yanlış anlama da kız tarafı erkekten çok masraf yapıyor bu yaptığı bencillikten başka birşey değil nişanlının çeyize giden paradan haberi yok herhalde:KK12:

açıktan okuycak.bi de terfi alıcak 2000 olucakmş maaşı ama sınavada giricek okumak için.onun çabasını görmem gerek sanırım

Ha seninkisi okumuyor? Tamam simdi anladim.
Valla guzelim bence siz denk degilmissiniz gibi geldi. Sen de bunalmissin zaten.
Şöyle gonlunce, kazandığın maaşı harcayamayacak misin yani?
O kadar okumussun emek vermissin. Kim istemez ki biraz zevkini sürmek?
Bence sen bu isi biraz daha düşün derim..

Ha seninkisi okumuyor? Tamam simdi anladim.
Valla guzelim bence siz denk degilmissiniz gibi geldi. Sen de bunalmissin zaten.
Şöyle gonlunce, kazandığın maaşı harcayamayacak misin yani?
O kadar okumussun emek vermissin. Kim istemez ki biraz zevkini sürmek?
Bence sen bu isi biraz daha düşün derim..
ben açıktan okudum 2 yılllık.kafalarımız yine de biraz uyuşmuyor evet.ben de biraz gençliğimi yaşıyım acelemiz yok derdindeyim .yaşımda 21 .bak zamanla olur dediğimde.sen istemiyo musun diyo.ben de onun okldaki çabasını işini fln görünce evlenmeyi düşnüyorum maddi manevi güvenmem gerek

ben açıktan okudum 2 yılllık.kafalarımız yine de biraz uyuşmuyor evet.ben de biraz gençliğimi yaşıyım acelemiz yok derdindeyim .yaşımda 21 .bak zamanla olur dediğimde.sen istemiyo musun diyo.ben de onun okldaki çabasını işini fln görünce evlenmeyi düşnüyorum maddi manevi güvenmem gerek

Tabiki de sen en dogrusunu dusunuyorsun. Peki atanabilme olasiligin kac?
Ya bi de cidden evliligi konusmayin, parayi konusmayin su an. Bekleyin biraz. Daha atanmamissin bile..

Ben nişanlımın ne kadar kazandığını bilmem o benim şuan aldığım maaşı bilmez girmeyin bu muhabbetlere para işin içine girdi mi ilişkiler de bir değişiklik oluyor her şey sorun olmaya başlıyor nişanı babam ben yapmam dedi büyük nişan oldu her şeyi nişanlım yaptı bana sadece davetiyeleri al dedi onu da sonra ben alıcam dedi biz de bu sene evlenme kararı aldık ailemden para kabul etmem kredi ile evleneceğiz dedi ben de krediyle düğün yapmam ben dedim bekleyelim seneye dedim beklemek istemiyor düğünde şunun yerine şu olsun bunun yerine bu olsun şundan kısalım demeye başladı ben de düğün yapamayacaksan ne diye evleniyorsun dedim o da her şey istediğin gibi olacak dedi beklemek istemeyen kendisi ben beyaz eşyaları ve yatak odasını alacağım artı ince detayları halledeceğim ailesi de üstüne düşeni yapsın seve seve kabul edecek.

aynen bu süreçte çok soğudum gerçekten.paradan konuşmak istemiyorum sürekli ama ben daha atanmadan atanınca elime geçn paranın hesabı yapılıyor
Canim bir kere senin eline gececek paranin hesabini onun yapmasi ne haddine? Sen ona soruyor musun bu kadarlik dugun yapabilir misin diye hayir
Onun da sana sormasina ve baski yapmasina izin verme canim
Herkes uzerine duseni yapar zaten kimse kacacak degil ev esyasi ortak alinir tamam da dugun ortak yapilmaz yani tek basina gucu neye yetecekse onu yapsin nisani da zaten sen evde yaparsan atla deve tutacak degil ya
Bir de evlenmeden once ev araba alma isine sakin ha sakin girme canim sonu kotu biter ayrica ne munasebet sen ev alacakmissin o araba? Kesinlikle kabul etme nisanlin bana hic de tekin biriymis gibi gelmedi huylandim valla dikkatli ol saglam adimlar at canim

Merhaba Gamze..
Bence erkek arkadaşınızla aranıza düğün, para muhabbeti girmemesi sizin ilişkiniz açısından daha iyi olur..
Evdeki hesap hiçbir zaman çarşıya uymaz. Sen daha atanamamışsın.. Erkek arkadaşınızın düzenli bir işi yok..
Erkek arkadaşınızın şimdiden düğünü birlikte yapmak istemesi, kendisine güvenmemesidir.. Şu da var..
Kendine güvenmeyen bir erkekle nasıl evleneceksin.. Hadi evlendin diyelim, anne olacaksın. Belki çocuğunu kreş
yaşına gelene kadar kendin büyütmek isteyeceksin.. Erkek arkadaşın para için buna dahi izin vermeyebilir..
ÇOk çok iyi düşünmelisin.. Bence düğün fikrini 5 sene öteleyin siz. Senin yaşın 20 olarak görünüyor, daha çok gençsin..
Gez, toz.. Ye, iç.. Değişik yerler gör.. Tatillere git.. Paranı da harca, kendinden kısma. Para harcamak için vardır.. Bu günlere bir daha geri dönmeyeceksin.. Evi arabayı da düşünmeyin.. Affedersin ama erkek arkadaşın 1600 lira aldığı maaşla araba almayı mı düşünüyormuş.. Yuh yani.. İlla herkesin arabası olmak zorunda değil.. Erkek arkadaşının gözünü mal mülk bürümüş.. Bundan bir cacık olmaz..

Birde kardes sen ne kazaniyosun ki nasil bir anda ev alacaksin. Ay boyle her isten siyrilmaya calisan erkeklerden cok irite oluyorum. Herkes uzerine duseni yapsin.

senin paranla planlar yapması, "sen para biriktir ev al, sonra evlenince satar araba alırız vs..." demesi hiç hoş değil.
hani beraber ev alalım demesi ayrı..
bir de evin satılıp yerine araba alındığı ne kadar mantıklı bilemedim.

bence evlilik için acele etmeyin.
seven adam bekler.. senin de yaşın genç zaten.

Yazmadan duranadim. Bu adam senin evlenince alacagin maasin hesabini simdiden yapmis. Peki kendisi simdi elune gecenin ne kadarini biriktiriyor. Ne hazirlik yapiyor.

Back
X