Düğün İçin Başka Şehirden Gelen Kaynımın Eltimin Benim Evimde Kalması.. !!

Benim gelin evimde kalindi ben sorun etmedim. Yer kalmadigi icin. Kayinvalidem gorumcemide gondermis ev dagilmasin kirlenmesin diye zaten bir aile gelmis gece 12 de gelmisler gorumcem yaninda getirdigi nevresimi salondaki koltuklara sermis uyumuslar sabahta kalkip erkenden dugun evine gitmisler ne salondan baska hicbir yere de girmemisler gelin evi kirlenmesin diye.

Ben hic sorun etmedim ilk gunde evde hicbir sorun yoktu. Sorun cikarmak aklima bile gelmedi.
benm ne yazıkki görümcem eltim öyle değiller kıskanç ve fesat insanların tekiler.. öyle asla yapmazlar evimi talana çevirirler yıkarlar dökerler hele o görümcemin iki cocugu varya maffeder evimi ..

bizimde bi tanıdığın erkek tarafı mardinden gelmişti dügün de izmitteydi. aynı şekilde gelinin evi kuruluydu ama gelin istemedigini bi şekilde onlara söyletti kendi muhattap olmadan. ve onlar da pansiyonda kaldı buarada onlar dedigimde damadın anne babası kardeşleri vs

tabi ki komşuda kalınır.. gaza getirmek istemem böyle düğün öncesi kimseyi.. aslında hiçbir şeyi kutsallaştırmayı da sevmem. hani benim kullanmadığım evi o kullanacak diye çok anlam yüklememek gerek. mesele sınırlarını bilmek meselesi.

bizde de şöyle bir adet var mesela. gelinle damat eve bırakılır, bırakan yakın akrabalar eve davet edilir, gelin çay ya da kahve yapar ya da soğuk bir şey ikram eder neyse, düğün konvoyu 15-20 dk misafir edilir, ev gezdirilir ve hayır duası edilir. e tabi artık biz yeni nesil, başka memleketten evleniyoruz. damatlar tuhaf karşılamadı da, gelinler hep surat yaptı. biz yadırgamıyoruz da düşününce gereksiz geliyor. gelinleri de anlamak lazım.

ilk gece değil canım kına gününden bir gün evvel ve kına günü kalacaklarmış..

E bu da olmaz tabi ki, hiç mi başka bir yer yok? En olmadı 2 gün otelde kalamıyorlar mı? Bence nişanlınla net bir dille konuş ve bu konunun unutulmasına izin verme. Kesinlikle istemediğini belirt bir çözüm yolu bulsun.

Günlük ev kiralasınlar ne kadar pahalı olabilir , ama yok onlar rahatsız etfmezlerse duramazlar . İnsanlarda görgüde kalmadı , ev sahibi olmadan yatılı misafir mi olur ?

cok sacma dusuncesizce inada yapar gibi bi teklif olmus. artik bi cok sehirde gunluk kiralik evler var hemde cok uygun. onlardan kiralasinlar

benm ne yazıkki görümcem eltim öyle değiller kıskanç ve fesat insanların tekiler.. öyle asla yapmazlar evimi talana çevirirler yıkarlar dökerler hele o görümcemin iki cocugu varya maffeder evimi ..

O da gorgusuzluk olur artik. Soyle bir teklifte bulunup orta yolu bulabilirsiniz. Cocuksuz bir aile gondersinler sadece bir aile olsun. Yada bekar kizlar gitsin sadece kizlarada tembihlensin evi kirletmeyin derli toplu tutun diye. Yani gidecek olan kisiler degissin hem eltiniz gorumceniz dugun evinde ihtiyac olur onlara.

Tabiki kalacaklar .. Onlar erkek evinin baş müdavimleri.. Sizde bunu kabul etmezseniz görgüsüz, kötü gelin olacaksınız o saçma insanların gözünde.

Bunu önemsemeyin sakın. Kim ne düşünürse duşunsun

Ya aklım almıyor , hadi gelenler görgü, adap bilmiyor , nişanlınız daha şimdiden bunu nasıl söyler?
İşiniz zor bu adamla..
Tabiki kabul etmeyin de etmeyince söz dinletebiliyor musunuz orası önemli.

Ne demek elimden bisey gelmiyor senin elinden gelmiyorsa annen baban uygun dille konussun. Siz bu kadar pasif gozukurseniz basinizi ezen cok olur.
babam yok başımda vefat etti belki o olsaydı öyle olmazdı bu hallerde olmazdm.. şimdi düşünüyorum zatende ezilmişim ezileceğim kadar

O zaman ben de dugun gecesi annemin evinde kalirim hic rahatsiz olmasinlar de ayyyy okurken sinirlendim buyuk konusmak da istemiyorum da nasil insanlara kariscaz bilmiyorum bu ne dusuncesizlik yaa Allah kolaylik versin umarim aranizdaki trk anlasmazlik bu olur yoksa zararin neresinden donseniz kar gibi tabii bekara koca bosamak kolay gelir de ne bileyim siz evinize ozenirken nisanliniz olacak adamin tutumu da hic hos degil kaynanadan cikmis gibi ama bi kere kizi gelini oglu dugun sahibidir misafir degil o kendilerine yer birakmayan diger misafirlere hizmet ederler totosu sercek rahat temiz yer aramazlar ayyyy ver elime hepsini doveyim

Tabiki kalacaklar .. Onlar erkek evinin baş müdavimleri.. Sizde bunu kabul etmezseniz görgüsüz, kötü gelin olacaksınız.

Ya aklım almıyor , hadi gelenler görgü, adap bilmiyor , nişanlınız daha şimdiden bunu nasıl söyler?
İşiniz zor bu adamla..
Tabiki kabul etmeyin de etmeyince söz dinletebiliyor musunuz orası önemli.
bağırdı cagırdı kapattı telefonu.. ben daha ne diyim ki bir şey demeyede gelmiyor .. evet ben artık kötü gelin olacağım..

Düğün gecesi nerde kalacaklarsa diğer iki gece de orda kalsınlar

Biraz da amaç evi görmek gibi benim düğünüm akşam üzeri idi sabah 8 telefon çaldı halam biz geldik nerde giyineceğiz vs diyor evime gelecek hazırlanacak yani biz başka şehirde idik

Babamlar otelde ara onları onların odasında hazırlanın dedim evime de düğün öncesi kimse gelmedi Kv de kimseyi getirmeye kalkmadı zira kendi de gelmedi

X