Düğün İçin Başka Şehirden Gelen Kaynımın Eltimin Benim Evimde Kalması.. !!

bizlerde yapilmaz boyle birsey soz konusu bile olmaz, ciddiyim...cunku yazdigim gibi herkes misafirleri paylasir agirlanir...bu yzuden herhalde hic duymadim boyle birsey bugune kadar...

cocuklarla evet biliyorum..cok zor oluyor..ne diyelim Allah kolaylik versin iki tarafada..

Anacım duymaya bende duymadım, biz komşuların dugunlerinde hep ev açtık

O zaman gelin hanım arayacak kaynını .
Abicim benim evde işlerim olacak daha tam yerleştirmedim sizi annemlerde misafir edelim diyecek ya da nişanlısına öyle dedirtecek .

Zaten durum kesin değil ki yer olmazsa kalırlar demiş belki kalmıcaklar, belki eltinin haberi bile yok

valla haklısın bende istememiştim bu durumu ... komşu fikri akraba fikri iyi gibi onlardan rica edin... ben sadece eşimin yatmasına izin vermiştim... eş adayınıza söyleyin o evde ilk kalan kişiler biz olalım komşular akrabalar evlerini açarlar dert etmeyin kimsede ısrarcı olmasın rica ile halledin...

Zaten durum kesin değil ki yer olmazsa kalırlar demiş belki kalmıcaklar, belki eltinin haberi bile yok
amaaann ihtimaller uzerine biz burda birbirimizimi yiyoz :-) hahahah o da iyiymis...kiz konu sahibi soyleyeceksin annene buyur etcek kayningilleri..baska care bulamadik biz..valla dedigin gibi insan komsusuna yapiyor bunu...kv tabiiki yapacak yaaa..

nişanlılık ne kadar zor iş .İki birbirinden ayrı aile birbirine entegre olmaya çalışıyor .
Hakikaten zor iş .Uzatmamak lazım diyenler haklı

En zor iş ele karışmak...
Uzatsan ne olacak bide, ya komple küsülecek küsülmezse yüz yüze bakılacak atılıp satılacak uzak akraba değil ki

Ne desin nişanlısına, şunu şunu desin dersen sevinicem, ılımlı olsun demek yuvarlak kalıyo ılımlı olup ne desin cidden merak ediyorum dünden beri bir had bildirme hevesi

Had bildirme hevesi taşımıyorum beni ilgilendirmiyor burdaki insanların ne seviyede olduklari, ben sadece insanların bu kadar basit akil vermelerine saygısızca yorum yapmalarına karşı çıkıyorum.

Şöyle soyliym ben konu sahibinin yerinde olsaydım ben de bastan sinirime hirsima yenilip çok fazla tepki verip olmaması için uğraşırdım çünkü mantıklı düşünemezdim o sinirle, ayni şeyi adam da yapıyor mantıklı düşünemediği için yanlış şeyler yapıyor buradaki insanlar da hemen insanların açıklarından faydalanıp her şeye tuh kaka diyorlar. Bence olması gereken kizin kafasını toparlaması ne istediğini gerçekten anlayabileceği şekilde kendini dinlemesi. Ondan sonra eğer eğrisini doğrusunu kendi düşündükten sonra akli ve kalbi ayni anda bitir diyorsa bitirir. Bana kalırsa yapıcı tavırları daha agir basıyor bu arkadaşın o yüzden sakin güzel dille nişanlısına neden buna karşı çıktığını aslında onun ailesine çok değer verdiğini ama bu konuda çok hassas olduğunu bu yüzden boyle bişeyin olmasını hic istemediğini güzel bi dille anlatsın. Nişanlısı da kendi fikirlerini sakin bi şekilde söyleyebilir belki bu durumda, eğer ortak noktada buluşabilirlerse ne ala ama bu cabalara rağmen olmadıysa istemeyerek kabul etsin kalmalarını. Bu hayatta hic bisey insan sağlığından huzurundan daha önemli değil bu olayı da kabullenin kendi mutluluğunuzun önüne geçmesine izin vermeyin.

Düşüncelerimi açıklayabildim mi arkadaşlar yoksa kizin ağzından söyleyeceği cümleleri de kurup buraya yazmam mi gerekiyor kendimi anlatabilmek için?

Had bildirme hevesi taşımıyorum beni ilgilendirmiyor burdaki insanların ne seviyede olduklari, ben sadece insanların bu kadar basit akil vermelerine saygısızca yorum yapmalarına karşı çıkıyorum.

Şöyle soyliym ben konu sahibinin yerinde olsaydım ben de bastan sinirime hirsima yenilip çok fazla tepki verip olmaması için uğraşırdım çünkü mantıklı düşünemezdim o sinirle, ayni şeyi adam da yapıyor mantıklı düşünemediği için yanlış şeyler yapıyor buradaki insanlar da hemen insanların açıklarından faydalanıp her şeye tuh kaka diyorlar. Bence olması gereken kizin kafasını toparlaması ne istediğini gerçekten anlayabileceği şekilde kendini dinlemesi. Ondan sonra eğer eğrisini doğrusunu kendi düşündükten sonra akli ve kalbi ayni anda bitir diyorsa bitirir. Bana kalırsa yapıcı tavırları daha agir basıyor bu arkadaşın o yüzden sakin güzel dille nişanlısına neden buna karşı çıktığını aslında onun ailesine çok değer verdiğini ama bu konuda çok hassas olduğunu bu yüzden boyle bişeyin olmasını hic istemediğini güzel bi dille anlatsın. Nişanlısı da kendi fikirlerini sakin bi şekilde söyleyebilir belki bu durumda, eğer ortak noktada buluşabilirlerse ne ala ama bu cabalara rağmen olmadıysa istemeyerek kabul etsin kalmalarını. Bu hayatta hic bisey insan sağlığından huzurundan daha önemli değil bu olayı da kabullenin kendi mutluluğunuzun önüne geçmesine izin vermeyin.

Düşüncelerimi açıklayabildim mi arkadaşlar yoksa kizin ağzından söyleyeceği cümleleri de kurup buraya yazmam mi gerekiyor kendimi anlatabilmek için?

Ben kendi adıma sadece burdaki konuya göre yorum yapmadım diğer konusunu da okudum ve nişanlısındaki sıkıntıları dile getirdim bir anlık sinir değil yani adamınki, genel asabilik

kimsenin kimsede kalmasını yasaklamaları lazım .Kanunlara karşı gelemem deme şansımız olur .
çinde ikinci çocuğu yapmak yasak mesela . D

Herkes aynı düşünsün filan demedim ki zaten buraya yazmasının mantığı da farklı fikirler edinebilmek, burada sorun olarak gördüğüm sey dediginiz gibi herkes saygı çerçevesi içerisinde yazmıyor benim lafım onlara.
Ve çok fikir sahibi gibi su eksik bu tam da denmemeli bence burada ihtiyaç olan şey onun duygularından arınıp düşünemediği şeyleri ona hatirlatmak. Tabii fikriniz adamın kotu yönleriyle alakalı olabilir buna bisey demiyorum ama bu pek faydalı bi yorum olmaz bence. Zaten çözülemeyen olaylara yenilerini eklemeye gerek yok.

Burada konu sahibine gore değil mantığıma insanligima gore yorum yapıyorum, yanlış olduğunu bile bile onu desteklemek farklı bisey bunlar kıyaslanacak konular değil 17 yaşındaki kizin yanlışı zaten belli herkes de kolaylıkla ona yanlışını söyleyebilir. Fakat buradaki söz konusu arkadaş için durum o kadar kolay değil, şöyle özetleyebilirim konuyu, 17 yaşındaki kız yanan sobaya doğru yaklaşan bebek gibi onun tecrübesi olmadığı için bilemiyor zararı olmaz sanıyor ama tecrübeli olanlar onun bu hatayı yaptığında caninin ne kadar yanacağını biliyor bu yüzden rahatlıkla konuşup yorum yapmak mümkün.
Ama diğeri için ayni şey mümkün değil malesef çok kişisel bi konu ve insanlar kendilerini onun yerine koysalar bile tam olarak faydalı şeyler soylebilmek için çok hassas düşünmek lazim.
17 yaşındaki kızın evlenmesi kadar
Sinir kontrolü olmayan bi adamla da evlenmek riskli bana göre

Ötesine gerek yok en ele gelir yorumun bu oldu

kimsenin kimsede kalmasını yasaklamaları lazım .Kanunlara karşı gelemem deme şansımız olur .
çinde ikinci çocuğu yapmak yasak mesela . D

Bu da kültür...arkadaşımın eşinin ailesi aynı il içinde birbirlerinde kalıyolar, akşam oturmasına geldi diyelim, saat 12 oldu amaaaan gitmeyelim bari diyorlar

Bu da kültür...arkadaşımın eşinin ailesi aynı il içinde birbirlerinde kalıyolar, akşam oturmasına geldi diyelim, saat 12 oldu amaaaan gitmeyelim bari diyorlar
haaaa dedigin gibi kulturde var..bu konu icin degilde...bir yerlerde kalmak bana sacma gelir..cunku evimden baska yerde rahat edemem ben pek..orda burda kalmak adetim degildir..bu da yetistirilme tarzimla alakali...ama bi arkadasim var..tum akrabalarinda kalir..bunlara gelip kalirlar...yani tarzlari bu...ben sevmem o tarz seyler pek..yolum cok uzun degilse yoluma giderim...ya da soyle diyeyim cocuklarla o tarz yerlere zamaninda gidip gelirim..ya da gitmem...

haaaa dedigin gibi kulturde var..bu konu icin degilde...bir yerlerde kalmak bana sacma gelir..cunku evimden baska yerde rahat edemem ben pek..orda burda kalmak adetim degildir..bu da yetistirilme tarzimla alakali...ama bi arkadasim var..tum akrabalarinda kalir..bunlara gelip kalirlar...yani tarzlari yok...ben sevmem o tarz seyler pek..yolum cok uzun degilse yoluma giderim...ya da soyle diyeyim cocuklarla o tarz yerlere zamaninda gidip gelirim..ya da gitmem...

Ayy dur ne anlatcam dün bir bağırtı şamata zılgıt duydum balkona çıktım,meğer karşı apartmana gelin gelmiş, testi kırdılar falan,izliyorum bende, neyse öptüler vedalaştılar, gruptan biri sabah kahvaltıya geliriz dedi damatta tamam abi dedi, ben şok, ilk gece ertesi geline kahvaltıya gitmek

Ayy dur ne anlatcam dün bir bağırtı şamata zılgıt duydum balkona çıktım,meğer karşı apartmana gelin gelmiş, testi kırdılar falan,izliyorum bende, neyse öptüler vedalaştılar, gruptan biri sabah kahvaltıya geliriz dedi damatta tamam abi dedi, ben şok, ilk gece ertesi geline kahvaltıya gitmek
gelin ayvayi yedi desene :p hahaha valla bizdeki su orda burda kalma orda burda yemek yeme merakini anlamiyorum...

X