Düğün İçin Başka Şehirden Gelen Kaynımın Eltimin Benim Evimde Kalması.. !!

Diğer konunu da okudum, tepkileri sert bir insanla evleniyosun,normalde hiç gelinmemesi gereken noktaya siz evlenmeden gelmişsiniz, keşke ev eşya vs den önce asıl sorunu görsen
evet asıl sorunu bende farkındaym biliyorum ne yazıkki gerçekler cok acı bir şekilde çarptı yüzüme..
nişanlım cok sinirli.. öfkeli bazı konularda cok sabit.. tepkileri cok sert böyle biri ile baş edebilrmym bilmyrm :KK43:

ama ben yediremiyorum kendime ben kalmadan o evde kıskanç eltim.. düşman başına görümcem kalacak.. evimi didik didik edecekler yıkacaklar dökecekler eşyalarımı kullanacaklar ben nasıl göz yumacam buna sizce yummalımıyım..
nişanlım bagırıyoe çağırıyor ben ev almaşsa nerde yatıracam abime git otelde mi kal diyecem diyor çıldırmış durumda en son gider yakarm o evi dedi bu noktaya geldik.

Neyi yıkıp dökecekler allasen dozerle mi girecekler, tamam kişileri sevmiyosun ama az da tarafsız bak çok abartmışsın

ben sizin gibi bakamıyorum bu konuya.. çünkü cok iğrenç ve fesat insanlar ben daha evimde kalmadan eltim kurulacak evime görümce kurulacak buna nasıl razı gelsin gönlüm ben daha kahvaltı yapmadan onlar yapacak evde kahvaltı hiç olacak şey mi.. keşke bende sizin gibi baksam ama bakamadım ve nişanlımla su an aramız cok kötü
Kendi kardesiniz aynı durumda olsa yani sizin eviniz çok kalabalık olsa kalmasina izin verirmisiniz?

evet asıl sorunu bende farkındaym biliyorum ne yazıkki gerçekler cok acı bir şekilde çarptı yüzüme..
nişanlım cok sinirli.. öfkeli bazı konularda cok sabit.. tepkileri cok sert böyle biri ile baş edebilrmym bilmyrm :KK43:

Ama.gene de evlenicem diyosun, burdaki konuları göre göre gerçeklerin farkında ola ola evleneceksin

ben istemiyorum.. ben daha o eve gelin girmemişken evimde kalmamışken onların kalmasını istemiyorum istememeye hakkım yok mu

Elbette var, bana normal gelir sana gelmez ve durumunu izah edersin, sıkıntı orda zaten, sen istemediğin bir şeyi gerekçelerinle anlatıyosun ama adamsana bana evi yaktırtma diyo

ama ben yediremiyorum kendime ben kalmadan o evde kıskanç eltim.. düşman başına görümcem kalacak.. evimi didik didik edecekler yıkacaklar dökecekler eşyalarımı kullanacaklar ben nasıl göz yumacam buna sizce yummalımıyım..
nişanlım bagırıyoe çağırıyor ben ev almaşsa nerde yatıracam abime git otelde mi kal diyecem diyor çıldırmış durumda en son gider yakarm o evi dedi bu noktaya geldik.
Canim konuda hakli oldgnu dusunuyorum ancak niye kirsinlar yaksinlar ki evini? Sadece fikir olarak yanlsmoldgnu dusunuyorum, ama iki gunde esyalarinin ya da evinin basina bi zeval gelecegini de sanmiyorum

Canım evini neden yıkıp döksünler kıskanç olsa bile bir insan yeni gelin evine bunu yapmaz yapamaz sanmıyorum bu kadar görgüsüz kaba olamaz bir bayan yani sonuçta bunun devamı var hesap sorarlar insandan:KK51:Eşin ve erkekler kalsın olmadı ya da sizin tarafta yer varsa oraya alın illa görümcenle eltin kalmasın istiyorsan olmadı sende benim gibi yap git sen kal kardeşini falan yanına alıp vallahi nasıl rahat uyuduk:KK70:

Oldukça yıpranırsınız bu şekilde düğün gününe kadar ne gerek var konuşmalar nereye kadar ilerlemiş yani onların düşünmesi gerekirdi ama düşünmemişler yapacak bir şey yok şu durumda sende herşeyi yakarım yıkarım yine de evimde kalamazlar dersen bu işin sonu kötü olur bence ezdirmemekle alakalı değil bu durum başka konularda ezdirmeyin kendinizi böyle bir mevzudan hayır benim dediğim olacak inadı bir yere varmaz Hoppa

yine birsürü kavga ettik anlamıyor beni o evi yaktırma bana dedi :KK43:

Siz misafir evi seçeneğini sundunuz mu? Nişanlınız ne dedi?

Siz neden bizde kalıyorlar istemiyorum kalmalarını gibi bir cümle yerine, orası bizim evimiz ve ilk biz girelim istiyorum , lütfen başka bir çözüm yolu bulalım şeklinde mi konuştunuz?

Biraz rahat olun lütfen... İnanın sonradan çok pişman olursunuz.

Bakın nişanlınız da büyük tepki vermiş, muhtemelen o da bir çözüm yolu bulamamış.

Tekrar ediyorum kavga etmek yerine durumu kabullenip sınırlarınızı çizin. Yatak odanızın kullanılmaması gibi, evin ilk günkü gibi temiz bırakılması gibi.

Neden bilmiyorum ama bu tür şeyleri ömrümce sallayamadım. Evime ilk ben gireceğim, ben kalacağım, onlar da kim vs vs? Ya ne bileyim bunların hepsi materyal, materyallere bu kadar bağımlı kalmayın, metalar için maneviyatınızı bu kadar lekelemeyin. Ben ilk gecemi kendi evimde bile geçirmedim, kv evindeydim. E biz ne yapalım ölelim mi? Evi olmayan, ev düzemeyen, kv'sinde yaşayanlar ne yapacak Allah aşkına? Onlar insan değil mi? Onlar eksik, yarım mı? Analarınızın, ninelerinizin çoğu yeni gelin evi mi gördü???

O evde ilk siz kalınca cennete mi gireceksiniz? Başkası kalınca kutsallık mahrem kalmayacak, ilk o evde siz kalınca evliliğiniz daha mı yağlı ballı olacak?? Kardeşiniz, anneniz, babanız bu teklifle gelse onlara da böyle agresif mi olacaktınız? Asla başınızla beraber... Belki nişanlınıza da emri vaki yapıldı, O da hayır diyemedi, hemen nişanlınızın burnundan mı getireceksiniz? Ben bunu asla sorun olarak görmem, sallamam ummrum olmaz, belki nişanlınızda benim gibi düşünüyor. Sizin gibi düşünmüyor, materyalleri sallamıyor diye adam kötü adam mı oldu?

Bu yeni gelin evi, mahrem, ilk gelin kalsın, elti kalmasın, görümce gebersin, kv zaten Allah bir türlü cezasıını versin offff offf yani.

Girmelerini istemediğiniz yerleri kilitlersiniz, eşyalarınızı toplarsınız, eşinize de abinle uygun dille konuş evi tertipli kullansınlar dersiniz, güler yüzle buyrun ev sizin dersiniz olur biter? Yarın öbür gün deprem olur, sel olur, fırtına olur, yangın olur o körü körüne bağlandığınız üç beş kuruşluk eşyalarda olmaz ama insanlık baki kalır bebişim benden demesi...

edemeyeceksin evlendikten sonra ağlaya ağlaya konular açacaksın maalesef gönül ister mutlu ol mesut ol ama bile bile evlenen örneklerden hiçbir farkın olmayacak..ahanda bu da kk kehanet stayla :KK43:

hımm aslında kişisine göre değişir bu.
mesela benim evimde arkadaşım falan kalmıştı. misafir olarak dışarıdan geldiler kaldılar düğün zamanı. ben pek takılmam böyle şeylere. evimde bişey eksilmedi, eskimedi.. 2 günde tepe tepe kullansalar ne olacak..
ama siz takılıyorsanız açık açık deyin dert etmeye gerek yok..

Canım evini neden yıkıp döksünler kıskanç olsa bile bir insan yeni gelin evine bunu yapmaz yapamaz sanmıyorum bu kadar görgüsüz kaba olamaz bir bayan yani sonuçta bunun devamı var hesap sorarlar insandan:KK51:Eşin ve erkekler kalsın olmadı ya da sizin tarafta yer varsa oraya alın illa görümcenle eltin kalmasın istiyorsan olmadı sende benim gibi yap git sen kal kardeşini falan yanına alıp vallahi nasıl rahat uyuduk:KK70:

Oldukça yıpranırsınız bu şekilde düğün gününe kadar ne gerek var konuşmalar nereye kadar ilerlemiş yani onların düşünmesi gerekirdi ama düşünmemişler yapacak bir şey yok şu durumda sende herşeyi yakarım yıkarım yine de evimde kalamazlar dersen bu işin sonu kötü olur bence ezdirmemekle alakalı değil bu durum başka konularda ezdirmeyin kendinizi böyle bir mevzudan hayır benim dediğim olacak inadı bir yere varmaz Hoppa
ben dedim canm gelsinler bizim evde kalsnlar dedim.. evdede annemle ikimiz kalıyoruz babam vefat etti kardeşim yok..
bana verdiği cevap.. kendi evim dururken hadi abi seni kaynanamlaramı götürüyüm diyecem saçmalama diyerek telefonu yüzüme kapattı

hımm aslında kişisine göre değişir bu.
mesela benim evimde arkadaşım falan kalmıştı. misafir olarak dışarıdan geldiler kaldılar düğün zamanı. ben pek takılmam böyle şeylere. evimde bişey eksilmedi, eskimedi.. 2 günde tepe tepe kullansalar ne olacak..
ama siz takılıyorsanız açık açık deyin dert etmeye gerek yok..
dedim söyledim konuştum ama kıymatler koptu ne yazıkki.

yine birsürü kavga ettik anlamıyor beni o evi yaktırma bana dedi :KK43:
Yaksin yaaa yakmazsa hatirimiz kalir
Nisanlin baya malmis bu meseleden bagirip cagiran adamdan hayir mi gelir?ben olsam coktan kafasina yuzugunu firlatmistim
Azcik cesaretli ol,dugun gunu icin bunu teklif eden yarin obur gun evine gelir yerlesir canim insanlar cok cok yuzsuz cunku

Geçen oğlum yemek takımımın 2 kasesini kırdı ki daha misafir agirlamadım hiç onlarla, napıyım tabak yani hepi topu, eşimle geyik yaptık eve 10 kişi çağırırız o zaman diye, 12 kişi gelirse ikimiz günlük tabakları kullanırız dedik isterse hepsi kırılsın aslolan tabak değil sofra, sofrada edilen sohbet

ben dedim canm gelsinler bizim evde kalsnlar dedim.. evdede annemle ikimiz kalıyoruz babam vefat etti kardeşim yok..
bana verdiği cevap.. kendi evim dururken hadi abi seni kaynanamlaramı götürüyüm diyecem saçmalama diyerek telefonu yüzüme kapattı

Üslubu feci ama haklı bi yerde bak gene empati yapıyorum ben kardeşime git kv evinde kal diyemem, o da zaten cevaben Tuzla evini kokmasın der

X