• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğün fotoğrafçısı

birgaripyazar

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2013
1.528
677
123
Yine ben kizlar :) 1 ay sonra dugunum var ve dis cekim icin kaliteli fotografcilar hep dolu.Ve cok pahali geliyor rakamlari bin liradan basliyor .Biz de cok iyi olmasa da profosyonel fotograf makinasi var.Abim genelde guzel fotograf ceker.Benimle ayni durumu yasayan var mi?Yani kendimiz cektigimizde cekildigimi fotografin iyi cikmasi icin bir fikir vs. Tek lensi var makinanin.

İş makina da bitmiyor bu işin ışığı konumu var telefonlada harika fotograflar çeken var hiç riske girmeyin 2-3 gğn önceden profesyonel birine çekim yaptırın 1000 lirada gayet makul albümü varsa

işten anlıyorsa sıkıntı yok, bir fotoğrafçı albüm işini halleder. ancak anlıyorsa ışıktan, duruştan vs..
ancak abiniz olduğu için poz verme işinde kasar mısınız kendinizi?
riske atmadan bir şekilde profesyonel biriyle mi görüşseniz ki..

image.png image.png
Yine ben kizlar :) 1 ay sonra dugunum var ve dis cekim icin kaliteli fotografcilar hep dolu.Ve cok pahali geliyor rakamlari bin liradan basliyor .Biz de cok iyi olmasa da profosyonel fotograf makinasi var.Abim genelde guzel fotograf ceker.Benimle ayni durumu yasayan var mi?Yani kendimiz cektigimizde cekildigimi fotografin iyi cikmasi icin bir fikir vs. Tek lensi var makinanin.
Ben olsam riske atman pahalı mahalı anlaştık fotocuyla ama illa bir seçenek olsun istiyorsan pozları araştır Nasıl çekildiğini. Kolaylık olsun size mesela şunun gibi

Benim tavsiyem bi fotoğrafçıyla anlaşman. Öyle geç kalmış da sayılmazsın. O kadar çok fotoğrafçı var ki. İşini iyi yapması için illa çok meşhur olması gerekmiyor.
Düşününce fotoğrafçı sadece bi makineyle halletmiyor ki iş sadece makine değil. Diğer arkadaşlar da söylemiş. Işık var nasıl poz vereceğin konusunda seni yönlendirmesi var. Photoshopu var. Fotoğrafları albüm yapmaları var. Eğer anlaşırsan düğünde video çekmesi var. Ben instagramda denk geliyordum bazı fotoğrafçılar yaz indirimleri yapıyor. İyi araştırmak lazım. Sonra içinde kalmasın.

Biz de öyle yaptık.
Eşimin kardeşinin makinesi vardı.
Neşeli anılarımız ve bin TL cebimize kald..
Beğenmezsrniz düğünden sonra çekim yaptırırsınız.

facebook da maviş fotoğrafcilik var onlara bi danışın ücretleri de uygun fotolar da çok güzel

facebook da maviş fotoğrafcilik var onlara bi danışın ücretleri de uygun fotolar da çok güzel

sizin beklentiniz önemli

10 yıl önce herkes stüdyoda bilgisayarda resme eklemeli foto çektirirken açık havada yeşillikler arasında dış çekim yaptırdık

bir de güzelce para verdik ve güzel de oldu

ama o albüme iki kere ancak baktık

sizinki de bizimki gibi olacaksa gerek yok

ama bir de konular var 10 yıl oldu çimde kaldı eşim bir fotoğrafçıya götürüp de foto çektirmedi vs vs diyecekseniz

ayarlayın çektirin

bana kalsa o kadar para çok gidin gezin daha iyi o parayla

ben sürmeli otelinin düğün fotoğrafçısıyla anlaştım şaka gibilerdi fotolarımı vemediler istenilen saatte gelmediler falan bence abinizin sanat görüşü varsa gidin saatlerce çekinin başkası çekse daha güzel olurdu yanarım yanarım paracıklarıma yanarım

İş makinayla bitiyor olsaydı, her eline alan mükemmel ve kusursuz fotoğraflar çekebilirdi.
Fakat...
Fotoğraf sanatının bir matematiği vardır.
Kadraja sığdırılan ama sizlerin amatör olarak algılayamadığı orantılama, nesneleme ve dengeleme ile güzel anları yakalayabilirsiniz.
Işık, açı, lens, diyafram vb şeylerden bahsetmiyorum bile...
Ücret olarak profesyonel biri düşünmüyorsanız bile, bu bahsettiğim göze ve donanıma sahip biriyle çekim yapmanız daha mantıklı.

Yanlış anlamayın ama altı üstü fotoğraf çekimi.evet özel gün olabilir ama ben fotografcılara deli gbi paralar verilmesine karşıyım.biz album yaptırdık eşimin zoruyla , inan düğünde telefonla çekilen biton doğal ve süper fotoğraflar çıktı.telefonlar çekilen salonda duruyo. O günü özel yapan fotoğraçının kalitesi değil...

Arkadaslar bir bayani cok begeniyordum ona sordum dolu dedi digerlerinin de cektigi fotograflari begenmedim bulundugumuz yerde de cok secenek yok.O bayan fotografci olsaydi verecektim o miktar ama simdi de verip pisman olmaktan korkuyorum.

Back