- 9 Mart 2015
- 7.403
- 10.650
-
- Konu Sahibi Su_perisiiii
Mackenzie’den tabak çaydanlık vs vs aldım,fiyat bilgisi için internete bakman yeterli :)) bazı şeylerin sınırı ve sonu yok.Ablacım evin Hilton , 4 Seasons kalitesinde valla85 euroya havlu altın varaklı falan mı?
Düğün dernek sevmem... yapmam. Millet göbek atıp gerdan kiracak diye kredi asla cekmem. Beni topuğumdan vursalar bile asla.
Ama gelelim sacma zevklerime...
Tabak takimimi 4,5 bin Euroya aldım.
Bardaklarim ( komple, kirmizi ve beyaz şarap, şampanya, su ) 1,5 bin euro
Catal filan 850
Tencere ve tava 1800...
Seviyorum bende böyle şeyleri...
Ayni şekilde bir havlum 85 euro...
Liste böyle uzar...
kızlar benimmi içim gecmiş yoksa millet mi abartıyor şu düğün olayını?
kayınvalidemgil bana göre düğünümüzü baya bi abarttı gereksiz birsürü masrafa girdiler. Ben cok sade istemiştim ama beni dinleyen olmadı. biz bir düğüne davetliyiz, benim düğünüm yanında ne ki, kız çeyizine altın catal bıçak seti almış
Bana kalsa sadece bir nikah yeterdi ve düğün için harcananlarla mobilya alırdım, şimdi en azından kredi ödemiyor olurduk
Siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında?
Gece gece bunu niye kendime sorun ettim onuda bilmiyorum
Düğün dernek sevmem... yapmam. Millet göbek atıp gerdan kiracak diye kredi asla cekmem. Beni topuğumdan vursalar bile asla.
Ama gelelim sacma zevklerime...
Tabak takimimi 4,5 bin Euroya aldım.
Bardaklarim ( komple, kirmizi ve beyaz şarap, şampanya, su ) 1,5 bin euro
Catal filan 850
Tencere ve tava 1800...
Seviyorum bende böyle şeyleri...
Ayni şekilde bir havlum 85 euro...
Liste böyle uzar...
aynı sekil yaKızlar o değilde ben kendi düğünümde sıkılmış bir insanım , bitsede gitsek diye
penye pijama aldıydı deyip ota b..a takanlara ibretlik konu olmuş vallaha eşim nikahtan sonra kardeşlere arkadaşlara mekan kapatalım eğlenelim en azndan diye tuturdu yok dedim çünkü en az 3 4 bin tutrdı şuan borcumuz cok az yok gbi gibikızlar benimmi içim gecmiş yoksa millet mi abartıyor şu düğün olayını?
kayınvalidemgil bana göre düğünümüzü baya bi abarttı gereksiz birsürü masrafa girdiler. Ben cok sade istemiştim ama beni dinleyen olmadı. biz bir düğüne davetliyiz, benim düğünüm yanında ne ki, kız çeyizine altın catal bıçak seti almış
Bana kalsa sadece bir nikah yeterdi ve düğün için harcananlarla mobilya alırdım, şimdi en azından kredi ödemiyor olurduk
Ay çeyiz boşa yer işgali .. benimkiler baza altında çürümeyi bekliyor .. annemin ısrarı olmasa evime bile sokmazdim. İyi yapmışsın ,çok akıllıca ..Unutmadan, has gümüş saplari altin suyuna batırılmış pasta catal ve bic
Yok kiz, cok sade hepsi...neyapam seviyom...
Tabaklar rosenthal, havlu Möve ( ki orta sinif) bardaklar Nachtmann kristall...
Ama ceyizim hic yok.
Siz düğünün hala kendiniz için mi olduğunu sanıyorsunuz?
Düğünü senin ailende damadın ailesi deli gibi istiyor.
Bizimkinde benim annem çok rahattı ne istiyorsan yap senin günün olacak dedi ne istiyorsan kısmayızda.
Ama damadın aile aman yapalım şöyle kalabalığız böyle kalabalığız biz sadece kendimiz 400 kişiyi buluruz bilmem ne 600-700 kişi bulur heralde diyorlardı.
500 kişilik salon tuttuk...Son ayda o kadar kişiyi doldurabilmek için hiç çağırmayacağımız gerek yok dediğimiz insanları çağırdık yine anca 450 kişi oldu olmadı. (Bu arada düğün ortak ödendi sana ne ki demeyin) Düğün salonu olarak İzmir'in öyle çirkin yerlerine götürdüler ki sırf ucuz diye ... Ortak olalım da sıkıntı olacak yoksa dedim aileme . Sağolsunlar ikiletmediler.
Bohça diye kv bana saçma sapan hiç kullanmayacağım şeyler alacaktı istemiyorum dedim diye sonradan öğreniyorum içine oturmuşmuş bir tane oğlu varmış.
Kullanmıyorum diye 3 gün sonra kapının önüne koysam daha mı iyiydi? Almak istediği şeyde çirkin böyle pembe kadife kumaşlı incili sandık mesela. Bana kalsa baayında mesela seyşellere giderdim balayında paraya ihtiyacnız var mı diye sormadılar bir de kv aaa takı paralarınızı harcadınız dediler. Öpücükler dağıtacaktık çünkü otel ücreti için.
@tulumbachen sana da maşallah o pahalı zevk değil bence o başka bişey :)
Misafirlerine o havluları kullandırtıyor musun ben kimseye veremezdim çerçeve yaptırıp tablo diye asardım
Ben de başta böyle pahalı pahalı almıştım. Sizin kadar değil tabi bi havluya 25-30 tl veriyordum :)
Bardaklar filan hep Paşabahçe illa marka olacak. Sonra baktım ben sıkılıyorum sürekli değiştirmek istiyorum bari az para veriyim bu tarz hep değiştireceğim şeylere dedim daha uygun alıyorum
Kullaniyorlar. Çoğu begenmiyor zaten aldığım şeyleri. Benim tarzım biraz değişik. Evimde normal mobilya cok az var. Sade ve minimalist yani. Öyle oluncada insan kiyip aliyor. Hani herşey fazla fazla olsa benimde gücüm yetmez.
Yok canim ya, benim annemde alir kullanmazdi kıyamazdı. 46 yaşında göçtü gitdi. Dünya mali
O tabakları kırmak magmaya inmek kadar şahanedir herhalde..
kız çeyizine altın catal bıçak seti almış
Güle güle kullanın dünyevi zevkler diye birşey var ... ben o kadar paraya yurt dışı turlarına giderdim mesela paramız bitene kadar gezerdik (düğün masrafı için diyorum)
Ben istemediğim halde kirada oturduğumuz eve sırf akrabaları gelirde ay bu oda niye boş derler diye 3. odaya L koltuk aldılar.
Eşime dedim valla halı perde almaya zorla götürdüler bizi bir de ucuz perde seçtik diye bi ton laf yedik... ucuz dediğimde taç perde 10 metre kalmış adamın elinde başka yok onu ucuza satıyor yani... Bir de hepsinin borcunu biz ödüyoruz... L koltuk alacaklarına perde halıyı ödeselerdi şimdi borç ödüyor olmazdık meselaaa
kızlar benimmi içim gecmiş yoksa millet mi abartıyor şu düğün olayını?
Hahahahahah, öyledir.
Yok ya ben eşegimi siki bagladim. Ev sigortasi var. Kirilsa bile sigorta karşılıyor :)
son zamanlarda bundan daha saçma bişey duymamıştım sanırım.
85 euroya havlu alan abla için de geçerli bu düşüncem.
Bende sevmiyorum işde böyle dayatmalari. Bana saçma geliyor. Ayni dediginiz gibi millet ne der diye asla kredi almam. Almadim ama yeni gelin evimde olmadi. Eşyalarımı tek tek aldim. Mesela 8 ay koltuğum yokdu. Yani evi kurup içine girmedim. Ona gücüm yetmedi.
Biz de düğün yapmadık elaleme dert oldu.
Aileyle nikahtan sonra akşam yemegi yedik bizi sarsacak bir para ödemedik.
Dert edenler hala kredi ödüyorlar, biz senede 2 kere tatile gittik kenara attigimiz paraylaTakmayın.
Sigorta olması sorun değilde,böyle birtakıma okadar para verilirmi acaba..
Ben vermem mesela..