Düğün çılgınlığı

Biz sıfır borçla ve sadece kendi maaşımızla evlendik, bir çok ülke gezdik, düğün olmalı ama sade bir düğün yeter.

Düğün dernek sevmem... yapmam. Millet göbek atıp gerdan kiracak diye kredi asla cekmem. Beni topuğumdan vursalar bile asla.
Ama gelelim sacma zevklerime...
Tabak takimimi 4,5 bin Euroya aldım.
Bardaklarim ( komple, kirmizi ve beyaz şarap, şampanya, su ) 1,5 bin euro
Catal filan 850
Tencere ve tava 1800...
Seviyorum bende böyle şeyleri...
Ayni şekilde bir havlum 85 euro...
Liste böyle uzar...
Size Allah korusun hirsiz girse hic altin filan aramasina gerek yok.direkt mutfaga dalsa tabakla canakla koseyi doner desenize:)
Nasil kullaniyorsunuz ki o kadar pahali esyalari..hadi tabak bardak bende severim ama havlu nasil ya??Yuzumu silmeye cekinirim.islak cikarim banyodan.yrterki havlum eskimesin..)

Size Allah korusun hirsiz girse hic altin filan aramasina gerek yok.direkt mutfaga dalsa tabakla canakla koseyi doner desenize:)
Nasil kullaniyorsunuz ki o kadar pahali esyalari..hadi tabak bardak bende severim ama havlu nasil ya??Yuzumu silmeye cekinirim.islak cikarim banyodan.yrterki havlum eskimesin..)

Normal kullaniyorum. Suyu güzel cekiyor ama :)benim bu konuda gercekden tikim var. Design eşya sanat filan cok seviyorum. dogru söylemek gerekirse normal havluyla arada fazla fark yok. Hatda benim iki tane mikrofaser havlum var, banyo havlusu olmasina rağmen avuc ici kadar katlaniyor. Onlari internetden sipariş etdim tanesi 7 euroya ve gercekdende daha iyiler.

kızlar benimmi içim gecmiş yoksa millet mi abartıyor şu düğün olayını?

kayınvalidemgil bana göre düğünümüzü baya bi abarttı gereksiz birsürü masrafa girdiler. Ben cok sade istemiştim ama beni dinleyen olmadı. biz bir düğüne davetliyiz, benim düğünüm yanında ne ki, kız çeyizine altın catal bıçak seti almış:oha:
Bana kalsa sadece bir nikah yeterdi ve düğün için harcananlarla mobilya alırdım, şimdi en azından kredi ödemiyor olurduk:rolleyes:
Siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında?
Gece gece bunu niye kendime sorun ettim onuda bilmiyorum:KK70::KK9:
düğün isteyen masrafını da karşılasın bir zahmet.. size mi ödetiyorlar bir de istemediğiniz halde..
bence bu biraz da çevreyle ve maddiyatla ilgili. benim de yakında düğünüm var. bana ve aileme kalsa mütevazi bir salonda yapılırdı ama erkek tarafının çevresi çok var ve tek çocukları olduğu için çok daha fazla özeniyorlar her şey dört dörtlük olsun istiyorlar. ben de kırmıyorum :KK70:

Borcla dugun yapmak kadar sacma bir sey daha yok bence.

Millet gobek atacak ve mutlaka ama mutlaka mahalledeki salon da olsa en luks saraylarda kosklerde de yapilsa herkes kulp takacak. Ben de yillarca yedigimi ictigimi tatilimi keyfimi kesip borc odeyecegim...

Ben imkanimiz olmasina ragmen nikahla evlendim. Israf gunahtir. Kina geceleri dugunler hep gosteristen ibaret artik

Ha normal caplarda dugun yapana asla lafim yok. Ama bazilari o denli abarti ki...

Düğün dernek sevmem... yapmam. Millet göbek atıp gerdan kiracak diye kredi asla cekmem. Beni topuğumdan vursalar bile asla.
Catal filan 850
Tencere ve tava 1800...
Liste böyle uzar...

:KK57:
Oy oy oy..
Millet yarım yamalak yıkadığı ellerini, yağlı yüzünü silecek diye bir havluya 85 euro verilir mi yahu?

Ben günlüklere en fazla 10 tl verdim. Çeyizimdekileri kullanmıyorum bile hatta dolabı bekliyorlar..

:KK57:
Oy oy oy..
Millet yarım yamalak yıkadığı ellerini, yağlı yüzünü silecek diye bir havluya 85 euro verilir mi yahu?

Ben günlüklere en fazla 10 tl verdim. Çeyizimdekileri kullanmıyorum bile hatta dolabı bekliyorlar..

kullan kiz... insan 3 kere yaşamıyor. Dolapda sararirlar. Cikar kullan vallah.
Ama bak benim ceyizlik günlük ayri ayri yok. 6 tane banyo 6 tane el havlum var. 2 takim misafir havlum var bide.
Tabak canakda öyle. Takimin var sadece. Öyle kahvaltilik, pasta böreklik misafirlik filan yok.
Hep tek takim gitdim.

Zaten düğününüz olmuş bitmiş yapılmış şimdi bunu kafaya takmak çok manasız değil mi. O zaman eşinizle ortak karar alıp istemiyoruz diyebilirdiniz. Başkaları altın çatal bıçak almış olabilir herkesin kendi tercihi size aldırmadılarsa öyle birşey yine sorun değil herkes kendinden sorumlu.

Ben öyle düğün meraklısı değilim. Ama gelinlik giyip, sevdiğim insanlarla çok eğlendiğim bir düğünüm oldu. Hayatmın en güzel günlerinden biriydi. Çok özel hissetmiştim. Neden bu kadar kötüleniyor düğün yapmak anlamıyorum. Ben tabak takımıymış, havluymuş her zaman en iyisini daha güzelini alabilirim ama hangimiz evlendiğimiz o ilk güne geri dönebilecek? Para için neden bu kadar güzel hissiyat bırakan bir anıdan vezgeçeyim ki ben gerçekten çok mütevazı bir düğün yaptım. Parası olan abartır, olmayan daha sade yapar. Bence ortada bir problem yok.

BENDE ŞAŞAALI BİR DÜĞÜN istedim ve yaptım ama burda önemli olan senin ne istediğin sen sade istiyosan snaa uygun yapılmalıydı. bu kayınvalideler kendileri evleniyor zannediyolar..

aman olmuş bitmiş

çok da önemli değil

biz geçen bri düğüne gittik

yedik içtik oturduk

eşim bir yandan vah tüh dedi

bu kadar parayı döktüler buraya

insanlar yedi yemeği gitti

belki kimse hatırlamayacak bile

hatta ülkem insanı ilginç

fotoğraf bile almıyor o gittikleri düğünden

Catal filan 850
Tencere ve tava 1800...
Liste böyle uzar...

Ben de başta böyle pahalı pahalı almıştım. Sizin kadar değil tabi bi havluya 25-30 tl veriyordum :)

Bardaklar filan hep Paşabahçe illa marka olacak. Sonra baktım ben sıkılıyorum sürekli değiştirmek istiyorum bari az para veriyim bu tarz hep değiştireceğim şeylere dedim daha uygun alıyorum

X