- 20 Mart 2008
- 141.176
- 212.297
- 60
-
- Konu Sahibi Su_perisiiii
Tabi tlye cevirince aşırı absurd bir fiyat ortaya cikiyor. Aslinda cevirmemek gerek.
Çünkü cevirince ve gelirle kıyaslayınca aşırı abarti duruyor. Haklisiniz.
Yine de vermem yani. 1 ay calisip neden goturup 1 takim tabak canaga vereyim ki diye dusunuyorum.
Hele ki bu zamanda ucretli bir calisanin bir maasini goturup vermesi akil kari degil. Ekonomi tum ulkelerde kotu, issizlik her yerde artik artti. Dunya genel olarak iyi bir yone gitmiyor. Elbette hayatimizi yasayalim, yiyelim icelim ama para da istifleyelim. Dunya devi sirketler bile kuculmeye gidiyor, isci cikariyor, masraflarini kisiyor. Boyle bir ortamda para istifi daha onem kazaniyor bence. Hicbirimizin yarin issiz kalmayacaginin garantisi yok.
kızlar benimmi içim gecmiş yoksa millet mi abartıyor şu düğün olayını?
kayınvalidemgil bana göre düğünümüzü baya bi abarttı gereksiz birsürü masrafa girdiler. Ben cok sade istemiştim ama beni dinleyen olmadı. biz bir düğüne davetliyiz, benim düğünüm yanında ne ki, kız çeyizine altın catal bıçak seti almış
Bana kalsa sadece bir nikah yeterdi ve düğün için harcananlarla mobilya alırdım, şimdi en azından kredi ödemiyor olurduk
Siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında?
Gece gece bunu niye kendime sorun ettim onuda bilmiyorum
Krediyle bu işlere girenler sadece gösteriş yapıyor diye düşünüyorum. Düğün dernek sevmem ama eşim istedi.. yemekli,alkollü şık bi düğündü. Güzel para harcandı ama olsun dedik birkere olacak.. para olmasa krediyle böyle bişeyi kesinlikle yaptırmazdım,nikah yeter..
altın çatal nedir? İnsanlar çıldırmış olmalı.. kaliteyi herzaman severim ama görgüsüzlük başka bişey.. belkide zevk meselesi çok bişey demeyeyim..
Ben öyle düğün meraklısı değilim. Ama gelinlik giyip, sevdiğim insanlarla çok eğlendiğim bir düğünüm oldu. Hayatmın en güzel günlerinden biriydi. Çok özel hissetmiştim. Neden bu kadar kötüleniyor düğün yapmak anlamıyorum. Ben tabak takımıymış, havluymuş her zaman en iyisini daha güzelini alabilirim ama hangimiz evlendiğimiz o ilk güne geri dönebilecek? Para için neden bu kadar güzel hissiyat bırakan bir anıdan vezgeçeyim ki ben gerçekten çok mütevazı bir düğün yaptım. Parası olan abartır, olmayan daha sade yapar. Bence ortada bir problem yok.
geçende düğünlerde taktığı altınları geri alabilmek için kendi kendine düğün yapan kız aklıma geliyor mantıklı vallahiBen dugune verilen paraya acimam (evlencek olsaydim)
Gelinligimi super almak niyetindeyim, 2-3 maas yatirmaya fitimDugunun guzel olmasi, guzel gecmesi, insanlarin guzel vakit gecirmesi onemli bence.
Ben de dugun yapmaya hevesliyim ama bu gidisle kendi kedniyle evlenip sadece gelin dugun yapan bir abla vardi haberlerde onun gibi olucam
geçende düğünlerde taktığı altınları geri alabilmek için kendi kendine düğün yapan kız aklıma geliyor mantıklı vallahi
gelin evi programı gibi ne kadar gösteriş o kadar iyi diye düşünüyorlarKatılıyorum, altın çatal bıçak ben de gördüm bu arada evlenen çift de, aileler de Arap şeyhi görgüsüzlüğündeydi.
İnsanlar artık görmemişlik mi doyumsuzluk mu....iyice haris oldular. O parayla fakir bir kıza çeyiz yapılırdı yani.
Kızlar o değilde ben kendi düğünümde sıkılmış bir insanım , bitsede gitsek diye
Yeminle kahkaha attirdinÇatala bıçağa 50000tl ödeyecek olsam o çatalı alır popoma saplarım
İhtiyaç sahibine 1 tl verirken düşünürler 40 kere,sonuç olarakta veremezler ama altın çatalları vardır böyle sonradan gurmelerin..Katılıyorum, altın çatal bıçak ben de gördüm bu arada evlenen çift de, aileler de Arap şeyhi görgüsüzlüğündeydi.
İnsanlar artık görmemişlik mi doyumsuzluk mu....iyice haris oldular. O parayla fakir bir kıza çeyiz yapılırdı yani.
Haha. Bir ben değilmişim bunu yaşayan. Kendimden şüphe etmiştim :))) hatta bi ara oturup telefonla oynadım o derece.Kızlar o değilde ben kendi düğünümde sıkılmış bir insanım , bitsede gitsek diye
Haha. Bir ben değilmişim bunu yaşayan. Kendimden şüphe etmiştim :))) hatta bi ara oturup telefonla oynadım o derece.