Düğün Dügün arifesinde gergin olan gelin adaylari buyrun

Kızlar sizinde sorunlarınızı dile getiriyor olmanız çok moral oldu inanın ama
ben bu şekilde bir ömür boyu yaşayabilirmiyim yaa

sitres biyandan iki ailelerin arasında kalmak biyandan uzaga gelin gitmek bi yandan bide kalk çeyiz gelinlik salon falan hazırlık maddi manevi acayip bir sarsıntı ya... ama sonu güzel işte sevdginle olmak ömürboyu:))

kızlar bu ne stres ya ben hayatımda yaşamadım böyle stres sıkıntı acaba evlendkten sonrada mı böyle olucaz

Evlilik öncesi stresle nasıl mücadele edilir?
Klinik Psikolog Sevil Usanmaz evlilik öncesi stresle baş etmenin yöntemlerini üçe ayırarak anlatıyor.

Zihinsel mücadele yöntemleri

Mükemmeliyetçi düşünce biçiminden -ya hep ya hiç –vazgeçmek
Genellemelerden – ona olan bana da olur – vazgeçmek
Olumluya odaklanmak, olumsuzdan vazgeçmek
Hemen sonuca varmaktan – küçük olaylardan büyük sonuçlara varmaktan vazgeçmek

Davranışsal mücadele yöntemleri

Yapılacak işle ilgili önceden plan yapmak, işi ve zamanı programlamak
Sorunu çözmek için bilgimizin yeterli olup olmadığını gözden geçirmek
İşin bitirilmesi ile ilgili yardım istemek, dost yardımı veya profesyonel yardım almak
Stresi artıran durumdan kaçınmak ya da stres yaratan kişi ile konuşmak
Ulaşım için trafiğin yoğun olmadığı saatleri seçmek
Dinlenmeye özen göstermek
Gevşeme egzersizleri yapmak
İletişimi artırmak, önce karşımızdakinin söylediğini iyi dinlemek

Duygusal yöntemler

Kendine ve insanlara güvenmek
Ne istediğinden emin olmak, sık sık fikir değiştirmemek
Beklentileri gözden geçirmek, mümkün olamayanlardan vazgeçmek
Haklı mı? Mutlu mu? olmak istediğimize karar vermek
Ev hazırlığı, düğün hazırlığı, nikah, davetiye, gelinlik vb konuları son hafta ya da son günlere bırakmamak
Düğün günü bazen küçük ayrıntılar büyük streslere neden olabilir, bunları önceden gözden geçirmek
Balayı ya da ilk gece ile ilgili bilgi almak
:92:

gelde gergin olma öğlrn çeyizimi almaya geleceklerdi
ancak 4 e doğru çıktılar
gelmeleri 10 u bulur hoff :S

3 hafta 5 gün kaldi kizlar. Kinayi 3 hafta önce yaptik biz ve onun stresi kalkti cok sükür.O neydi öyle yaaaaaaaaaaaaaaaaaaa acayip stresli gecti kina hazirligi ama degdi sanirim, yolda gören önümü kesiyor o nasil bir kina gecesiydi öyle harikaydi diyorlar. Ben nasil olduguna degilde en cok o stresli günlerin gecip gittigine seviniyorum. Ama dügün stresi bekliyor simdide, 10 gün sonra sevdicegimin yasadigi yere gidiyoruz ve suan devam etmekte olan dügün hazirliklarini hizlandircaz, yavas yavas stresten mideme agrilar girmeye basladi. Offffffff bide ailemden ayrilacam icim aciyor

Hele biz günde minimum 3 kez kavga ediyoruz.arayıp sormuyor artık nişanlım beni dahada çıldırıyorum.ben sıkıntılar içinde boğuluorum onunsa tek söylediği sen sakinleş biraz.iyide beni sinir eden sensin dediğimde iyi ya ondan aramıyorum diyor.kızdığıma gülüyor.offffff çıldırcam böyle onu dövesim var hemde nasıl bi bilseniz:Smillet sevgilisiyle güzel hayallere dalar bense nasıl acı çektirceğimi düşünüyorum.birde evlenmesemmi acaba?hatamı yapıyorum?ya hep kavga edersek?...of kızlar herşey kötü gidiyor.

kızlar ne gerginliği yaa ben evde kaldım diye yanıp tutuşuyorum siz evleniyonuzda gerginlikten bahsediyonuz benim gibi evlenemeseydiniz dahamı iyiydi keyfini çıkartın ya

cok gerginim kizlar yahu. cok takiyorum kafama herseyi.. sanki DÜGÜNE ve ev dösemeye dair istediklerim olmayacamis gibi geliyor
sizdede ayni his var mi?

yok böyle bir durum ya an geliyorki görmek istemiyorum nişanlımı çok üzülüyorum bu duruma daha sonradan düğünümüz 26'snda birbirimzi yiyoruz resmen kuma gibiyiz :)) napıcaz evlnnce bilmem inşallah düzelir..DyGLu o his bendede var sanki herşey çok kötü olucak gibi aslında hiç bir sorun çıkmadan gayet istediğimiz gibi oluyorlar ama ama galiba biz kadınlar tatmin olmuyoruz taaki son halini görene kadar ALLAH yardımcımız olsun inşallah..

aynen katiliyorum tatmin olamiyoruz.. nisanlilarimiz bizi yeterince sakinlestiremiyor yada.. bu zamanda hassasiz
iki kat ilgi ve anlayis gerekiyor ama nerde...

oske gül gec canim, kim ne yapiyorsa

Şimdi birden 12 kasım öncesne dönüyorum ve o hazırlıklar telaşlar her kafadan çıkan sesler vs vs hepsini gözümde canlandırıyorum, Allahımmm sen bana kuvvet vermişsin cesaret ve sabır vermişsin ki ben bunların altından kalkabilmişim.
oysa ne çok ağladım, üzüldüm hatta kayınvaldem tarafından bir kaç kez Ş O K bile oldum

Geçtii amaa geçtiii, düğün sonrası evime geldiğimde kapımı kapadım ve her şey bitti.
İstemediğim ne varsa, hepsini çöpe attım.
Özelliklede kayınvaldem den gelenleri, bu nasıl bi zevk verdi anlatamam

Sakin olun kızlar, MANTIKLI OLUN. NİŞANLINIZLA APTAL SEBEBLERLE KAVGA ETMEYİN.
EĞER İSTEDİĞİNİZİ KABUL ETTİREMEDİYSENİZ AKLINIZI KULLANIN.
ALTINDAN GİRİP ÜSTÜNDEN ÇIKIN, DİŞİLİĞİNİZİ KULLANIN, KABUL EDİCEKTİR MUTLAKA.

canım hayırlı olsun,

gercekten eve girip kapıyı kapatınca bitiyormu? sanki hep hayatlarının içinde olucaklar gibi geliyormuydu sanada? öyle olmuyor değilmi, bunlar şu anki psikolojiden mi kaynaklanıyor?

biz nişanlımla ayrı şehirlerdeyiz

nişanlımın ailesi düğün günü için canımı sıkmıştı benimde, halada aklıma gelince sıkılıyor, 2 ay geç olucak onlar için, onlar yaz istiyordu biz ancak 20 marta kadar bekleyebiliriz dedik,

neyseki çeneleri kapandı dicem ama bu defada kayınvalide habire her gittiğimde ay martta hava ya soguk olursa diyor, sonrada kıvırıyor bizim yüzümüzün düştüğünü görünce, ay sıcak olur sıcak olur bahar nede olsa deyip duruyor, deli oluyorum.
Nişanlım çok anlayışlı o öyle olmasa zaten ayrılmıştık, hep ona söyleniyorum onuda kendimide üzüyorum, daha kötüydüm ama düzeldim biraz daha allahtan bu aralar.

ben ayda bir gidiyorum nişanlımın yanına, evimiz orda olucak, kaynana mobilya bakmaya gelmek istiyormuş neyseki nişanlım kapatmış çenesini, ya zaten ayda bir , bazen 1,5 ayda bir gidiyorum onlara 2 günümüz oluyor en fazla, onuda yanımızamı alıcaz hep, zaten yoruluyoruz koşturuyoruz, konuşmaya bile vaktimiz kalmıyo, hasret gidermeye.

daha bi sürü şey var of cok doluyum.

Şimdi ise onlarda kalmak istemiyorum gittiğimde artık, evimize mobilya begenene kadar gittiğimde öğretmenevinde kalıcam onlarda en fazla bir akşam gidip kalıcam, oda geç gidicem zaten evlerine. Bu haldeyim istemiyorum kaynanadan uzak kalmak istiyorum daha şimdiden sogudum çünkü, çok gereksiz beni üzen lafları oldu hep, nişanlım ağzını kapattı ama ben sevmiyorum artık kaynanamı.şimdide çok yapmacık geliyor.

Biliyorum allah daha beterinden korusun ama ben çok sogudum ondan, çok geriyor beni.

Gerginim napıcam bilmiyorum bende.sakin olmamız lazım. ama onları ailesini yani daha az görürsem daha iyi olucak sanıırm buna karar verdim.

ama öğretmenevide pahalı, of bide ona masraf edicek nişanlım böyle olursa, o sorun değill diyor, kendini öyle iyi hissedeceksen uzaklaş biraz diyor,
e bide ben giderken çeyizlerimden götürecektim artık yavaş yavaş, e şimdi onlarıda götüremicem. üff cok sıkılıyorum napsam bilmiyorum. ama sanırım en iyisi onlarda kalmamak artık.Batıyo bana her lafları. babası yatagımı hangi köşeye koycamı bile söylüyor, bu bile batıyor size ne ya nereye koyarsam koyarım üff

Son düzenleyen: Moderatör:
bunları sadece ben yaşıyorum ve evlenmekle hata yapıyorum sanıyordum ama herkes yaşıyormuş benzer durumları şimdi çok rahatladım işte:)))) ben 2 kez nişan attım,herşeyi gözümde büyütmeye başladım,baş ağrıları,stresler o kadar yoğundu ki herşey benim için büyük tartışmalar ve ayrılma sebepleriydi.bunların geçici olduğunu bilmek çok güzel birşeymiş:))) yazık nişanlıma neler çektiriyorum:)erkekler bizden daha soğukkanlı mı oluyor sanki bu zamanlarda?hep moral vermesi gereken nişanlım oluyor:)

neyse ki bu hafta bu sıkıntıları atlattım evimizle daha yeni ilgilenmeye başladım:)umarım artık bu stresleri yaşamam:)ama bu sefer de ailemi bırakmak benim için stres sebebi oluyor

bu durumları en iyi yaşayan biliyor.kayınvalide tarafından şok yaşanan durumları ben de geçtiğimiz aylarda yaşadım.söylediğiniz tavsiyelerin aynısını ablam da bana söylüyor ama sanırım stres yaptığımız anlarda kendimizi kontrol edemiyoruz.bazen ne kadar hata yapmışım dediğim zamanlar oluyor bazen de nişanlımdan bir süre nefret edip yaptığıma pişman değilim diyip bir de üstüne nişanlımla tartışmaya giriyorum.şu gel gitlerden bir kurtulabilsek nişanlılığın tadını çıkarıcaz belki ama bence nişanlılık çevremizin dediği kadar rüya bir dönem değil...nedense bana işkence gibi geliyor.en çok korktuğum da evlendikten sonra ya bunları yaşamaya devam edecek olma ihtimalim...geçeceğini bilmek güzel ama insanın aklında bir acaba kalıyor işte

cok gerginim kizlar yahu. cok takiyorum kafama herseyi.. sanki DÜGÜNE ve ev dösemeye dair istediklerim olmayacamis gibi geliyor
sizdede ayni his var mi?

canım birebir aynısını bende yaşıyorum.... niye böyle düşünüyüorum bilmiyorum ama sanki hiçbişey istediiğim gibi olmucak gibi geliyor biraz karamsar bakıyorum ama ne yapayım öle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…