Düdüklü Tencerede Pratik Yemekler :)

Hangi Marka Düdüklü Tencere Kullanıyorsunuz?

• Fissler

• Tefal

• Karaca

• Kormaz

• Termo

• Schafer

• Diğer

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
yukarda resmi ekledim bu model.
bendede buhar ayarı, et ayarı bi de vitamin yazıyor o neyse artık. çözemedim ben:KK51:
bu modeli kullanan varsa el atsın bana:KK53:

Benimki de öyle :KK43:(

Arkadaşlar ben de Tefal Clipso kullanıyorum. Normalde düdüklünün mantığı nedir, buharı içinde tutarak pişirmesi değil mi? Ama Clipso'larda bu yok. Hatta ben sanırım üretim hatası dedim, belki lastiği gevşektir dedim; servise götürmeden önce lastiği değiştirdim hala her yer buhar, hatta et haşlıyorsam parça parça sulu et. En iyisi Clipso'nun kendi pişirme videolarına bakayım dedim.
Maalesef videolarda da gördüm ki buharı komple dışarı veriyor. Sizde hata yok, sizde bir beceriksizlik yok, Clipso böyleymiş. En yakın zamanda şutlayıp Fissler almayı düşünüyorum, markada hala kararsızım ama ona daha yakınım.

Yalnız benimkinde pişirme süresinde sıkıntı yok, bir keresinde 20 dakika pişirdim fasulyeyi ve neredeyse ezme kıvamına gelmişti.

Annem küçük bir zücaciyeden adını sanının duymadığımız bir marka aldı (yerli firma, emin değilim sanırım Emsan'ın alt markalarındanmış), üstelik de 50 tl gibi komik bir rakama. Bir memnun bir memnun, valla sinirim bozuluyor, Ben dünya para baymışım, düdüklü değil de buharlı batırıcı almışım :KK43:

Arkadaşlar ben de Tefal Clipso kullanıyorum. Normalde düdüklünün mantığı nedir, buharı içinde tutarak pişirmesi değil mi? Ama Clipso'larda bu yok. Hatta ben sanırım üretim hatası dedim, belki lastiği gevşektir dedim; servise götürmeden önce lastiği değiştirdim hala her yer buhar, hatta et haşlıyorsam parça parça sulu et. En iyisi Clipso'nun kendi pişirme videolarına bakayım dedim.
Maalesef videolarda da gördüm ki buharı komple dışarı veriyor. Sizde hata yok, sizde bir beceriksizlik yok, Clipso böyleymiş. En yakın zamanda şutlayıp Fissler almayı düşünüyorum, markada hala kararsızım ama ona daha yakınım.

Yalnız benimkinde pişirme süresinde sıkıntı yok, bir keresinde 20 dakika pişirdim fasulyeyi ve neredeyse ezme kıvamına gelmişti.

Annem küçük bir zücaciyeden adını sanının duymadığımız bir marka aldı (yerli firma, emin değilim sanırım Emsan'ın alt markalarındanmış), üstelik de 50 tl gibi komik bir rakama. Bir memnun bir memnun, valla sinirim bozuluyor, Ben dünya para baymışım, düdüklü değil de buharlı batırıcı almışım :KK43:
Aynen canım o kadar para verip memnun kalmamak insanı sinir ediyor :KK20: Bende şimdi kurufasulye koydum dünden ıslatmıştım, 30 dk ya ayarladım bakalım nasıl olacak :KK51:

Ilk fırsatta yenilemek lazım düdüklüyü.ven araştırmadım hiç.ama burdaki kızlardan fissler i duydum.beğendim. birbirimize fikir verelim de yenileyelim şu tencereleri.

Kurufasulye çok iyi pişmişti lokum gibiydi ama etler sertti, 30 dk etler için yeterli değil sanırım, fazla pişirsem bu defa da fasulyele dağılır napıcam bilmiyorum :confused:

Ilk fırsatta yenilemek lazım düdüklüyü.ven araştırmadım hiç.ama burdaki kızlardan fissler i duydum.beğendim. birbirimize fikir verelim de yenileyelim şu tencereleri.
Bende fissler almadığıma pişmanım :KK43: biraz zaman geçsin bir tane de fissler almayı düşünüyorum :KK16:

Bana kalsa almazdım düdüklü tencere hiç kullanmamıştım daha önce ama Hisar'ın çeyiz setini alınca içinde vardı uzun bir zaman kullanmadım şimdi çoğu şeyi onda yapıyorum. Kuru-taze fasulye, kuru-taze barbunya, nohut, et sote,tavuk sote, patates ,brokoli,tavuk haşlama, kereviz, pırasa, yeşil mercimek, börülce filan haşlamak için de kullanıyorum çok pratik oluyormuş cidden.

Kurufasulye çok iyi pişmişti lokum gibiydi ama etler sertti, 30 dk etler için yeterli değil sanırım, fazla pişirsem bu defa da fasulyele dağılır napıcam bilmiyorum :confused:
Canım bende aynı zamanda döküm tencere var. Hecha'nın kampanyası vardı almıştım 2 tane. Etli bakliyat yapacağımda şöyle yapıyorum: Bakliyatla eti düdüklüde haşlıyorum. 20 dakikada mı haşlanıyor bakliyat, tamam 20 dakika sonra kapatıyorum altını. Sonra etleri yağı kızmış döküm tencereye alıyorum (biraz kızarınca salça ve suyu ekliyorum) hem etler böylece o haşlanmış görüntüden kurtulup hafif kızarıyor hem de fazladan bir 10-15 dakika daha pişmiş oluyor. En sonda artık kapatmaya yakın, bakliyatı da ekleyip, şöyle bir karıştırıp kapatıyorum. Böyle çok lezzetli oluyor, eşim bayılıyor. Etler yumuşacık ama kızartılmış gibi, bakliyatlar pişmiş. Tavsiye ederim. İlla döküm tencere olmasına gerek yoktur sanırım.

Clipso kullananlara bir öneri daha: Her seferinde etraf buharla battığından, 1 kilo nohut, fasulye tek seferde haşlayın da, 1 kere batsın ortalık :KK70: Kalanını poşetleyip buzluğa atarsınız.

Bende de Clipso'lardan biri var ama o çıkan buharı hep normal karşılamıştım. Açıkçası buhar çıkmasa rahatsız olurum ne oluyor içeride patlar mı bu diye :KK64:
Tenceremizin taban kalınlığıyla ilgili olabilir gibime de geliyor. Mesela kalın tabanlı tencerede ısı tabanda emileceği için yemeğe süzülerek gelir. Ama ince tabanlıda yemek sanki ateşle yüzyüze pişiyormuş gibi olur. Bu durumda daha çok kaynar, daha çok buhar üretir. Dolayısıyla pişme süresi de kısa olur :KK66:

sanırım siz fotoğrafı ekleyen arkadaşla beni karıştırdınız :) o fotoğraf bana ait değil benimki de 4 programlı. siz memnun musunuz düdüklünüzden? Ben hayatımda ilk defa düdüklü kullanıyorum nohutu geç pişirdi, gerçi mercimek çorbasını 5 dk da pişirdi ama yeşil mercimeğide 30 dk da pişiriyor :KK43: baklagiller mi iyi değil anlamadım :KK43:

Afedersiniz, evet karıştırmışım o_Oo_O

Acaba yemek tarifi kitabına göre yapmayı hiç denediniz mi? Ben çok memnunum. Sormak istediğiniz bir şey olursa sorabilirsiniz...

Acaba yemek tarifi kitabına göre yapmayı hiç denediniz mi? Ben çok memnunum. Sormak istediğiniz bir şey olursa sorabilirsiniz...
valla çok sevinirim, çok teşekkür ederim :KK68: düdüklü konusunda çok acemiyim :oops: tarif kitabındaki tarifleri hiç denemedim, siz denediniz mi, güzel oluyor mu?

valla çok sevinirim, çok teşekkür ederim :KK68: düdüklü konusunda çok acemiyim :oops: tarif kitabındaki tarifleri hiç denemedim, siz denediniz mi, güzel oluyor mu?

Benim eski düdüklüm çeyiz setinde almış olduğum karaca marka idi. Belki düdüklü iyidir ama ben kullanmayı beceremediğim için kapağını da kapatamıyordum sağ olsunlar değiştirdiler. Ben de güvenli olduğu için buhar çıkışı sağlıyor çünkü bu önemli bir detay tefal aldım. Dedim ya çok korkak olduğum için önce tariflere bakarak yaptım. Sonra ustası oldum. Şuan elim kolum ayağım resmen. Minik bir bebeğim var ek gıdaya geçti. Buhar sepetinde haşlayıp mamalar yapıyorum çok da sağlıklı :) Siz hangi yemeği yapmak istiyorsunuz? Elimden geldiğincce yardımcı olmaya çalışırım.

Güralın kırmızı aç kapa düğmeli düdüklüsü var bende çeyiz setinin içinde olandan nasıl memnumusunuz kullanan var mı ? Birde bu düdüklülerde 2 kişilikde yapılırmı yemekler :)

ben ilk önce soğanı eti biraz kavuruyorum et suyunu salınca bi-iki bardak kadar su ekleyip 10 dk falan pişmesini bekliyorum etin.sonra sabahtan suya koyduğum kuru veya nohutu ekleyip sıcak su koyuyorum kaynamaya başlayınca 15 dk pişiriyorum. yemeği saat 5 civarı yapıyorum sabahtan suya koymam yetiyor.ve her şey pişmiş oluyor bende 2 sene sonra başladım kullanmaya çok korkuyodum fakat büyük kolaylık gerçekten. benimkinin markası çeyiz setiyle beraber aldığım hisar.

Dün tarif kitabından bir tarif denedim harika oldu, eşim çok beğendi :kk77: yanında yaprak sarması pişirmeyi dusunuyorum, siz hiç pisirdiniz mi? Kaç dk pisirmem gerek acabao_O

Dün tarif kitabından bir tarif denedim harika oldu, eşim çok beğendi :kk77: yanında yaprak sarması pişirmeyi dusunuyorum, siz hiç pisirdiniz mi? Kaç dk pisirmem gerek acabao_O

Harika, ellerinize sağlık. Ben yaprak sarmasını düdüklüde hiç yapmadım. Ama biber dolmasını hep düdüklüde yaparım. Et programını seçip 10dk da pişiririm. Yaprak sarması için yaprağın durumuna göre değişir. Etli mi yapacaksınız zeytinyağlı mı?

X