dublex mi yoksa normal daire mi?

matarzu

Guru
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2009
133
2
arkadaşlar,kiracılıktan sıkıldık eşimle ev almaya karar verdik.begendiğimiz iki ev var ikiside aynı fiyat.biri dublex diğeri normal 3+1 daire hanğisini alacağımıza karar veremedik.dublex kulağa hoş geliyor ama,merdivenleri çıkıp inmesi zor olur mu?temizlik daha mı eziyetli olur.ayrıca 2 yaşında çocuğum var o zorlanır mı?fikirlerinizi bekliyorum.

selam canım dublex olması daha iyi olur misafir falan geldiginde yada kullanımı kolay olur ve üst taraf fazla kirlenmez ben dudlexten yanayım :)

canım bence kesinlikle dublex düşünme biz eskiden kiracı olarak oturduk bir süre herşeyiyle bir dert, ısınması , küçücük merdiveni, yanlızken korkuyorsun...

benim kızkardeşimde dublex diye tutturdu evini aldı ama şimdi vazgeçti....satmaya çalışıyor...

ben de 5 ay önce yeni aldığım dubleks evime taşındım. burada önemli olan dubleksin katta mı yoksa bağımsız mı olduğu. bizim evimiz katta, apartmanın en üst katı. 3+1, normal katta dairelerden biraz daha ucuzdu, o yüzden bunu aldık. hem ben seviyordum teras olayını. ben ya da eşim merdiven inip çıkmaya üşenmiyoruz. o anlamda bir zorluğu yok. bizimki yeni apartman olduğu için yalıtımı çok iyi. bu kış en ufak üşemedik. kombiyi de hiç 41-42'den fazla yakmadık. evim normal 3+1 boyu olduğu için temizlik çok da fark etmedi. hatta misafirim gelince kolay oluyor. salonum,mutfağım ve 1 banyo aşağıda olduğu için, üst kat hiç dağılmıyor

ben seviyorum evimi, hiç de sıkıntı çekmedim şimdilik. ama benim çocuğum yok, derdi olur mu bilemiyorum.

canım bence kesinlikle dublex düşünme biz eskiden kiracı olarak oturduk bir süre herşeyiyle bir dert, ısınması , küçücük merdiveni, yanlızken korkuyorsun...

müstakil evde korkulur belki ama, apartmandaki dubleks de neden korkulsun? ısınma konusunu yukarıda anlattım, yalıtıma bağlı.... ve benim merdivenlerin evimin en geniş en aydınlık yeri yani her dubleks bir olmuyor, evine göre değerlendirmek lazım.

ev ararken aklım hep bahçeli yada dublex evlerdeydi
bahçeli olmasa bile dublex evin kocaman terası olur dedim
güzel havalarda kahvemi yudumlarken oğlumun oyun oynayacağı bir alan istedim
ama gönlüme göre bulamadım
normal daire aldık 2 yıl önce ama aklım hala değiştirmekte eviD
eğer dublex evin merdivenlerinden korkuyorsanız çocuğunuz için, kapı yapıyorlar içiniz rahat eder

ben de yakalşık 1 sene önce taşındım dublex daireye biz oldukca kalabalık aileyiz evim 300m2 7+1 hergün kaç kere yukarı çıkıp indiğimin sayısını bilmiyorum ama hiç zor gelmiyor ısınma arkadaşın yazdığı gibi yalıtım iyiyise çok güzel ısınıyor ben kocaman eve 40-45 yandı sıcaklık yeterli geliyordu misafir gelince çok rahat inan buna terasın zevkine hiç değinmeyeceğim ben şu an keşke 10 sene önce alsaymışız diyorum çok memnunum hiç düşünme derim sadece mantolama yapılmışmı onu öğrenmeye çalış yoksa ısınmsı zor olur şimdiden hayırlı olsun

ben ev alıcak olasydım eğerr yazlık alıcaksam dublex alırdım bahçeli bir dublex ama normalde daire alırım yani dublexin temizliği zor oluyor çık yukarı temizle in aşağı temizle her gün her gün

azıcık aşım kaygısız başım diye boşa dememişler canım kesinlikle normal daire öneririm..
in çık adamı bıktırır valla bir de küçük çocuğunuz var merdıvenler onn için tehlıkelı olabilir.hep yanınızda tutmak zorunda kalırsınız çocuğu rahar rahat evin içersine salamazsınız bile.. bir de dublex i kışın ısıtması dert yazın soğutması ayrı bir dert temizliğine hiç girmiyorum bile yani...yer silmekten elimizde vileda canımız çıkıyor zaten birde merdivenleri düşünmek bile sıkıntı veriyor insana

cnm benim evimin en üst katı dublex. komşum terası yıkamaktan bıkmış. ayrıca yalıtımlı olmasına rağmen güneş görmesine de bağlı heraldeki onun dairesi görmüyor ısınmadığını ve üst kısmı kapattığını anlettı. aşağıdaki ısı dağılmasın diye de merdiven bitimine hani balkonlara yapıyorlarya cam balkon onun gibi camdan kapı yaptırmış. yani kışın üst kısmı kullanmıyor.

Ankara'da dublex dairede oturup ısınan var mi , Ankara için problem oluyor mu

Dublex dediğin gibi kulağa cok hoş geliyor ama inan evi kullanmasi zor.
Isitmasi ayri sorun, temizlik dersen daha sorun. Heleki camlari berbat ötesi zor. Bizde sizin gibi ev alirken dublex mi yoksa 3+1 mi diye dusunduk. Dublex karar verdik şuan kredisini oduyoruz ama inan çok zor. Bir de 3 aylik kizim var. Emeklemeye basladiğinda o merdivenlerle nasil baş edicem bilemiyorum. Şuan ki aklim olsa 3+1 alirdim. Kredisi bitince belki de bunu satip 3+1 aliriz . Bebekli birisi icin hiç iyi değil onu bilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…