- 23 Aralık 2017
- 45
- 24
- 3
- 35
- Konu Sahibi Tartoletti
-
Beni cezbeden de bu artıları zaten dediğiniz gibi geniş ev arayışındayım ne zamandır ama bulamayınca artık dubblekslere bakar oldum. Anladığım kadarıyla sizin merdivenleri kapatan bi kapınız var. Evi satın almış olsam benim de düşüneceğim böyle bir ara kapı olurdu kesin.sanırım biraz daha beklemek. Okullar kapanınca belki yeni evler düşer siteyeOnce artilari soyliyim.
Evet odalar genisse esya guzel duruyor duvara yaslamiyorsun.
Kalabalik davetlerde herkes harat ediyor.
Ozellikle cocuklu misafirlerde ust kati tercih ediyorum, asagi cok ses gitmesin diye.
Yaz aksamlarinda terasta oturmanin, cekirdek citlemenin tadi zaten baska.
Kucuk bir oda veya varsa tavanarasi cok guzel luzumsuz esya deposu oluyor
Kisacasi evet ferah oluyor guzelde oluyor ama birde kotu yonleri sayiyim.
Ara kat kadar isinmiyor, fakat parayi basarsam isinir. ben bu sene 300 verdim en soguklarda fakat ara kapiyi kapattim tek kati kullandim. Yani iki katida isitsam 500 gelir ama isinir.
Bir ev yerine iki ev temizliyorsun.
Tam kendini ise verdin, cif asagida kalmis haydaa in onu al vs yorucu. Her esyadan iki tane lazim.
Geceleri yan komsunun sesi sanki bizim ust kattan geliyor gibi oluyor, ilk zaman surekli hirsiz girdi saniyorduk. Gece yalnizsam ara kapiyi kitliyorum ben, korkuyorum.
Evde kucuk cocuk varsa merdiven tehlike oluyor ekstra onlem gerekiyor. Birde kucuk cocuksa yukari asagi oynamak istiyor pesinde kosarken daha yoruluyorsun.
Simdilik bunlar geldi aklima. Fikrimi sorarsan ben yeniden ev alsam dubleks yerine buyuk tek kat evi tercih ederim. Simdi genc sayilirim ama biraz zaman sonra surekli merdiven inip cikmak ve temizlik zorlayabilir.
800 az para değil gerçekten :/Benim evim dubleks ve denize sifir. Deniz seviyesi dediginiz icin bu bilgiyi veriyorum. Istanbuldayiz.
Yalitimi iyi olmasina ragmen aralik ocak subat aylarinda 800 gibi dogalgaz geliyor.
Eğer yalıtımı iyi bi yerse ısıtmak da sorun olmazDar evi de temizlemesi çok zor oluyor çünkü hiçbir eşyayı kaydıramıyorum altını temizlemek için. Eşyalarım öyle çok da değiller yani olması gerekenler sadece.
Yazılanlardan çıkardığım genel olarak dezavantajı daha çok gibi, galiba iyi bir üç artı bir bulana kadar bekleyeceğim. TeşekkürlerBina yalıtımlıysa kışın üst katlar sıcak oluyor, alt katları ısıtmakta biraz zorlanırsınız çünkü sıcak hava merdivenlerden çıkıp üst katta takılmayı tercih ediyor :) Ne kadar doğalgaz yaksanız da bi noktadan sonra yukarı da şortla otururken aşağı inerken sırtınıza bi hırka alamak zorunda kalabiliyorsunuz.Ama ısıtmak mümkün değil gibi bi durum yok, ben İstanbul da 300 küsür liraya (ki evde 2 çocuğum var) gayette ısınabiliyorum.
Yazın üst katı soğutmak büyük problem bence, pencereler de küçük zaten klima yoksa yanıyorsunuz.
Fokurdama sesleri geliyor vücudunuzdan.
Temizlik zor, temizlik malzemelerini yukarı taşımak indirmek, ay bezi unuttum ineyim, ay hortum takıldı çıkayım, vileda sapı kaldı ineyim, aşağıda ki paspas kaldı çıkayım.. öff tam bir çile.
Odalar üstte, yaşam alanı alttaysa günde bin kere o merdivenler inilip çıkılıyor.
Bi noktadan sonra herşeyi çiftliyorsunuz, hem üst katta hem alt katta olacak şekilde bu da bi maliyet tabii :)
Her konforun bi bedeli var sanırım :) çift maaşlıysanız çok zorlanmazsınız herhalde.Bana da yatılı misafir geliyor senede bir iki kere de gelseler o kaldıkları bir iki gün herkes kaçacak bir yer arıyor çünkü herkes birbirine çarpıyor koridorda falandubleksi çok istiyorum ama o doğalgaz faturası beni çok düşündürüyor:))
Evet alt katta kapim var. O baya rahatlik sagliyor. Benim dubleksten ziyade iki daire gibi yani ust kattada vc, banyo, mutfak, apartmana cikis kapisi falan var. Dogumda ailem yanimda kalmisti, ust kati cok rahat kullandilar. Yoruculugu olmasa cok guzel olurduBeni cezbeden de bu artıları zaten dediğiniz gibi geniş ev arayışındayım ne zamandır ama bulamayınca artık dubblekslere bakar oldum. Anladığım kadarıyla sizin merdivenleri kapatan bi kapınız var. Evi satın almış olsam benim de düşüneceğim böyle bir ara kapı olurdu kesin.sanırım biraz daha beklemek. Okullar kapanınca belki yeni evler düşer siteye
Bizim de yatak odaları yukarda ben de düzeltmiyorum yatakları,tembelliğimin sebebini buldum ayol evimin dubleks olmasıBu evin yerine ve yönüne bağlı galiba... ben dubleksde oturuyorum ısınma değil soğutma problemim oluyor...güneş benimle beraber evin içinde fink atıyor...yerden ısıtmalı olduğu için çok güzel ısınıyor kışın...ama temizlik konusundayukarı gidiyorum aşağıda birşey unutuyorum aşağı iniyorum yükarı gitmeye üşeniyorum...yukarda yatak odalarımız olduğu için artık yataklarıda düzlemiyorum bazen... akşam olunca geri kıvrılıyorum...yaşlılık çökmeden kendime kutu bir daire alacağım oturduğum yerden herşeye uzanacak şekilde
6+2 dublex dairede oturuyorum . Kışın en fazla 650 en az 190 doğalgaz ödedim .Ama benim evim baya sıcak . Isıtmak zor demeyelim de 1,5 kat ödüyorsun diyelim .Ben de dar alanda yaşayamayanlardanım . Rahat mıyım ? Evet . Değer mi? Terasıma manzarama paha biçilmez. İmkanınınız varsa hiç düşünmeyin..Merhaba hanımlar, aylardır kiralık ev bakıyoruz. Yaşadığım yerde evler hep küçük küçük şöyle geniş salonlu yatak odalı bir 3+1 yok. Şu an oturduğum ev de küçük olduğu için değiştirmek istiyorum zaten. Ama birsürü dubleks ilanı var, dubleksin hem terası var hem oda sayısı fazla. Darlıktan öyle bunaldım ki böyle geniş geniş yatılmak istiyorum:) yatağımı duvara yaslamadan sağına soluna komidin koyacağım bi yatak odası istiyorum:) sorum şu ki, dubleksi ısıtmak zor mu?? En çok bundan korkuyorum. Bu arada kocaelideyim yani deniz seviyesi kışları çok soğuk olmuyor. Başka avantaj ya da dezavantajı?
Az önce ısıtmayı yazdım ama şunu da ekleyeyim . Temizlik kendin yapacaksan perişan olursun , başkası yapacaksa çift tarife yazarMerhaba hanımlar, aylardır kiralık ev bakıyoruz. Yaşadığım yerde evler hep küçük küçük şöyle geniş salonlu yatak odalı bir 3+1 yok. Şu an oturduğum ev de küçük olduğu için değiştirmek istiyorum zaten. Ama birsürü dubleks ilanı var, dubleksin hem terası var hem oda sayısı fazla. Darlıktan öyle bunaldım ki böyle geniş geniş yatılmak istiyorum:) yatağımı duvara yaslamadan sağına soluna komidin koyacağım bi yatak odası istiyorum:) sorum şu ki, dubleksi ısıtmak zor mu?? En çok bundan korkuyorum. Bu arada kocaelideyim yani deniz seviyesi kışları çok soğuk olmuyor. Başka avantaj ya da dezavantajı?
Merhaba hanımlar, aylardır kiralık ev bakıyoruz. Yaşadığım yerde evler hep küçük küçük şöyle geniş salonlu yatak odalı bir 3+1 yok. Şu an oturduğum ev de küçük olduğu için değiştirmek istiyorum zaten. Ama birsürü dubleks ilanı var, dubleksin hem terası var hem oda sayısı fazla. Darlıktan öyle bunaldım ki böyle geniş geniş yatılmak istiyorum:) yatağımı duvara yaslamadan sağına soluna komidin koyacağım bi yatak odası istiyorum:) sorum şu ki, dubleksi ısıtmak zor mu?? En çok bundan korkuyorum. Bu arada kocaelideyim yani deniz seviyesi kışları çok soğuk olmuyor. Başka avantaj ya da dezavantajı?
Evet en sıkıntılı iki durum temizlik ısınma :/Iki ev temizliyosun. 2 ev ısıtıyorsun..in çık çabası. 2 fatura ödüyorsun.. doğalgaz 800 1000. Tek ev 400 500 fırın gibi olurken 800 ödeyip patik hırka ile dolasiyosun.
Ben de öyle düşünüyorum temizlik kısmını hallederim bi şekilde, in çık merdivenlerden de kilo veririm :)) ama yazın sıcak kışın soğuk olursa ki çoğunluk öyle diyor o yaşam kalitemizi etkiler bayağı, bi de bebek var olmasa üşümeyi de çok önemsemicem belkiIsitacak paran varsa kesinlikle dubleks
Temizlik olur bir sekilde .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?