Dublekste oturanlar yardım

Bizim evimiz kocaelide ve dubleks biz kışın üst katı açmıyoruz pek ve ısınıyoruz pek sorun olmadı şimdiye kadar ama

az eşya çok huzur...
evim 85 metrekare 2+1 eşyam az ama daha ne azaltabilirim ne çıkarabilirim diyorum.
tavsiye ederim.
eşyalar size hükmetmesin siz onlara hükmedin.
senede 2defa misafir gelecek diye büyük eve çıkamam kimse kusura bakmasın
Benim de eşyam çok yok ama yine tıkış tıkış o görüntü mesela yatağı duvara yasladım arada ince bir koridor ve gardrop var ve odaya başka bişey koyacak yer yok. Şimdi o koridorda beşik var adım atacak yer yok temizleyemiyorum çünkü hiçbirşeyi kımıldatamıyorum. Salonda sadece oturma grubu ve tv var yemek masasını koyacak yerim yok iftara misafir çağırıyorum yer sofrası açmak zorunda kalıyorum gibi gibi.. sadece misafir için değil kendi hayat kalitem için geniş evi daha mantıklı buluyorum

Benim şuan bulunduğum evin ısıtması da zor soğutması da. Kol kol gelen faturalar... Temizlik çilesi daha da büyük mesele. Ben de bu yüzden minnak evleri daha çok seviyorum

Benim de eşyam çok yok ama yine tıkış tıkış o görüntü mesela yatağı duvara yasladım arada ince bir koridor ve gardrop var ve odaya başka bişey koyacak yer yok. Şimdi o koridorda beşik var adım atacak yer yok temizleyemiyorum çünkü hiçbirşeyi kımıldatamıyorum. Salonda sadece oturma grubu ve tv var yemek masasını koyacak yerim yok iftara misafir çağırıyorum yer sofrası açmak zorunda kalıyorum gibi gibi.. sadece misafir için değil kendi hayat kalitem için geniş evi daha mantıklı buluyorum
3+1 çıkın dubleks hiç mantıklı değil..

Bende kocaelindeyim ve evim dubleks. Evime çok alıştım çok seviyorum ama gerçekten kulak ardı etmeyin dubleks ev çok zor. Evet kullanmadığınız oda oluyor eşyalar rahat. Benim mesela gardrobum tek odada giysi odası yaptım yatak odam da yatak komidin ve şifonyerim var. En küçük odamı yemek odası yaptım. Benim evim bahçe dubleks üst katta mutfak salon ve wc var. Altta 3 oda ve büyük banyo. Temizlikte inanılmaz zorlanıyorum. Aşağıyı temizlerken bazen yukarda malzeme kalıyo in çık zor. Viledayı aşağı yukarı taşı. Taşımasan herşeyden iki tane kalabalığı. Hele yorgunken ve bebek varsa asla başa çıkabileceğimi düşünmüyorum. Zaten tehlikelide. Isıtma sorununa gelirsek bizim ev kışın çok soğuk oldu denizin dibinde olmamıza ve yalıtıma rağmen. Şimdi ise üst kat felç sıcaktan midem bulanıyor artık. Yazı düşünemiyorum bile o yüzden bir kaç aya taşınıcaz. Kısaca zaman olarakta maddi olarakta yük dubleks evler. Bu yüzden de kiraları ucuz.

6+2 dublex dairede oturuyorum . Kışın en fazla 650 en az 190 doğalgaz ödedim .Ama benim evim baya sıcak . Isıtmak zor demeyelim de 1,5 kat ödüyorsun diyelim .Ben de dar alanda yaşayamayanlardanım . Rahat mıyım ? Evet . Değer mi? Terasıma manzarama paha biçilmez. İmkanınınız varsa hiç düşünmeyin..
o teras olayı beni benden alıyor zaten yazın oturması falan çok keyiflidir eminim..

8 yıldır dublekste oturuyorum.Isı yalıtımı da var ve çok iyi bir kombi aldık ısınma sorun olmuyor. Arkadaşımın evi normal daire ama kışın doğal gaz faturası normal kullanımda bizimki kadar geliyordu.(alt katı boş olduğu için)
3 yaşında çocuğum var ve ısıtıcı kullanmadım hiç.
Soğuk değil de yazın sıcak sıkıntı olabiliyor.
Temizlik yapmayı sevmiyorsanız, temizliğe kadın da gelmiyorsa temizlik biraz sıkabiliyor ama dar tıkış tıkış evi temizlemekten daha kolay bence.

annemler dublekste. istanbulda doğalgaz faturaları kışın 300-400 civarı geliyor. evde çocuk yok. karı koca yaşıyorlar. bazen normal daireye mi çıksak diyorlar ama evlerini manzarayı çevreyi çok seviyorlar bırakmak istemiyorlar bu sefer :) ayrıca soğutması da ayrı dert. klima çalışıyor yazları.
yine de onca derde rağmen değer diye düşünüyorum. gittiğimizde herkesin ayrı odası oluyor. büyük rahatlık.

Dublexte oturuyorum. Doğalgaz faturam yükselmedi, hatta biraz düştü. Temizlik vs zor denmiş ama ben hiç zorlanmadım. 18 aylık oğlum var, bahçemizde dilediğimizce koşturuyoruz, keyif yapmak için birebir. Ben çok memnunum ama evin yalıtımı vs de çok önemli araştırın mutlaka

Merdiven inip çıkmak işkence gibi gerçi ben de üşengeçim biraz :dondurma: ısınma olarak da ufo kullanıyoruz biz

Bende kocaelindeyim ve evim dubleks. Evime çok alıştım çok seviyorum ama gerçekten kulak ardı etmeyin dubleks ev çok zor. Evet kullanmadığınız oda oluyor eşyalar rahat. Benim mesela gardrobum tek odada giysi odası yaptım yatak odam da yatak komidin ve şifonyerim var. En küçük odamı yemek odası yaptım. Benim evim bahçe dubleks üst katta mutfak salon ve wc var. Altta 3 oda ve büyük banyo. Temizlikte inanılmaz zorlanıyorum. Aşağıyı temizlerken bazen yukarda malzeme kalıyo in çık zor. Viledayı aşağı yukarı taşı. Taşımasan herşeyden iki tane kalabalığı. Hele yorgunken ve bebek varsa asla başa çıkabileceğimi düşünmüyorum. Zaten tehlikelide. Isıtma sorununa gelirsek bizim ev kışın çok soğuk oldu denizin dibinde olmamıza ve yalıtıma rağmen. Şimdi ise üst kat felç sıcaktan midem bulanıyor artık. Yazı düşünemiyorum bile o yüzden bir kaç aya taşınıcaz. Kısaca zaman olarakta maddi olarakta yük dubleks evler. Bu yüzden de kiraları ucuz.
Sevenleri olsa da avantajları ve keyfi olsa da memnun olmayanlar daha çok. En iyisi o riski hiç almamak galiba.

Dublexte oturuyorum. Doğalgaz faturam yükselmedi, hatta biraz düştü. Temizlik vs zor denmiş ama ben hiç zorlanmadım. 18 aylık oğlum var, bahçemizde dilediğimizce koşturuyoruz, keyif yapmak için birebir. Ben çok memnunum ama evin yalıtımı vs de çok önemli araştırın mutlaka
Sizinki bahçe dubleksi sanırım onları hiç incelemedim burada daha çok çatı dubleksi şeklinde

Alt kat bir daire üst kat bir daire şeklindeyse hiç girme o topa arkadaşların dediği gibi 2 daire temizliği, işi olur.
Benim oturduğum evde aşağıda sadece salon mutfak ve ufak bir wc var. Yukarıda da odalar. O yüzden temizlik açısından tek kat evden hiç bir farkı yok. Aksine geniş olduğu için süpürge paspası daha çabuk ve rahat oluyor. Kalabalıkta incik cincik eşya çekmekle uğraşmıyorsun. Ben artık çok alıştım mesela tek kat tercih etmem. Yeni bir ev aldım o da dubleks bahsettiğim şekilde. Doğalgaz 175 m2 500 liraya çocuklu gayette ısındık.

Dublex derken tam 2 daire gibi mi yoksa üst katın tavanı yamuk yumuk odaları abuk sabuk olandan mı bahsediyorsun? Eğer 2. Dediğimden bahsediyorsan o ev dublex değildir. Zaten en son satılan veya kiraya verilen daire tipidir çünkü o kadar şekilsizdir ki kimse tutmak istemez orayı. Size de tavsiye etmem.

Isınma problemi olur, çatıdan su alır, süpürgeyi yukarı çıkar indir, şarjın aşağıda kalır bidaha in, canın meyve ister in çık. Uğraş dur.

4+1 bulun tek daire. En güzeli bence.

Merhaba hanımlar, aylardır kiralık ev bakıyoruz. Yaşadığım yerde evler hep küçük küçük şöyle geniş salonlu yatak odalı bir 3+1 yok. Şu an oturduğum ev de küçük olduğu için değiştirmek istiyorum zaten. Ama birsürü dubleks ilanı var, dubleksin hem terası var hem oda sayısı fazla. Darlıktan öyle bunaldım ki böyle geniş geniş yatılmak istiyorum:) yatağımı duvara yaslamadan sağına soluna komidin koyacağım bi yatak odası istiyorum:) sorum şu ki, dubleksi ısıtmak zor mu?? En çok bundan korkuyorum. Bu arada kocaelideyim yani deniz seviyesi kışları çok soğuk olmuyor. Başka avantaj ya da dezavantajı?

Temizligi zor oluyor. Yazin sicak kisin soguk oluyor normal dairelere göre. Bir sure sonra ust kati kapatip altta oturuyor bulabilirsiniz kendinizi

Biz kocaelinde dublekste oturuyorduk ısınma aylık 500 geliyordu ama ısınmadan ziyade salon mutfak üst katta yatak odaları alt kattaydı merdiven bizi perişan ediyordu çünkü temizliği zor süpürgeyi bi aşağı bi yukarı taşı zor oluyordu helede hamilelik düşünüyorsan dubleksi düşünme derim in çık ben mahvoluyordum merdivende 3 4 kez dinleniyordum sonra taşındık tabi çocuk emeklemeye başlayacak yürüyecek Allah korusun düşer falan

Merhaba hanımlar, aylardır kiralık ev bakıyoruz. Yaşadığım yerde evler hep küçük küçük şöyle geniş salonlu yatak odalı bir 3+1 yok. Şu an oturduğum ev de küçük olduğu için değiştirmek istiyorum zaten. Ama birsürü dubleks ilanı var, dubleksin hem terası var hem oda sayısı fazla. Darlıktan öyle bunaldım ki böyle geniş geniş yatılmak istiyorum:) yatağımı duvara yaslamadan sağına soluna komidin koyacağım bi yatak odası istiyorum:) sorum şu ki, dubleksi ısıtmak zor mu?? En çok bundan korkuyorum. Bu arada kocaelideyim yani deniz seviyesi kışları çok soğuk olmuyor. Başka avantaj ya da dezavantajı?
Dubleks de oturdum.banyo yukarda yatak odası yukarda.söz gelimi çamaşırları dolaplara yerleştireceksiniz hoop bir yukarıya bir aşağıya gibi gün içinde çık sayıda inip çıkıyordum ve işkence.tavsiye etmem.doğum yaptım.annemlet aşğıda oturdı ben yukarıda çünkü klozetli wc yukardaydı.

Dublekste oturuyorum istanbulda. Bu soru dubleksine göre değişir kesinlikle. Şimdi bazı dublekslerin terası olmaz bizim gibi ki teras başlı başına bir iş 2 gün yikama kir içinde kalır sonra daha zor olur. Kimisi 2 ayrı ev gibi olur ki bu en ideli ama ısıtması da zordur. Bizimkisi üstte tek odalı. Inip çıkmaya usendigimiz icin orayı ardiye gibi kullanıyoruz. Ne alsam hop üst kata valla rahatlık. Amaaa teras olmamasına ragmen kışın soğuk oluyor. Arada kapı var o kesiyor. Yeni binalarda bu sorun daha az olabilir. Bence en güzeli dubleks olmayan geniiiiis geniiiiis ev. Ama yoksa diğer seçenek tabiki dubleks :)

Dubleks evde oturuyorum, en korktugum sey isitmaydi (merkezi isitma var) ama ust ktlari hic yakmamama ragmen ev cok sicak ust kat tam yasanabilir gibi oliyordu, genellikle 150-200 araliginda odedim dogalgaz faturasini

Back
X