Dubleks daire

Evim 2+1 ben mutfağa gidip su almaya üşeniyorum, bu evi bile temizlemek bize işkence. Ben dubleks eve taşınsam belediye uç gün sonra mühürler. Derli toplu temizlik yapmayı seven biriysen ya da yardımcı alabileceksen işin daha kolay olur benim gibiysen muhtemelen yapamazsın. Isınma sorununa zaten değinilmiş neredeyse 3 katı fatura ödeniyor.

Ben yazlık bir bölgede çatı dubleksinde oturuyorum bir yıldır. Geçenlerde elektrik faturası 540 geldi, bu aysa 219. Bu ay çok çok az klima çalıştırdım, gece ise oğlumun odasında ısıtıcı yandı (ısıtıcı 75 tl civarı fark ettiriyor sürekli yanarsa). 12 ayda 2 defa 110-130 aralığında fatura ödedim, bir de bu ay 219. Onun dışında en düşük 350-360 geldi. Isındım mı? Hayır. Klimanın tüm sıcaklığı merdiven boşluğuna çıktı.
Temizliği zaten ayrı dert, tek günde insanın canı çıkıyor, iki güne bölmüştüm temizliği o yüzden. Ayrıca çok çabuk kirleniyor.

Isıtması soğutması ayrı problem zaten. Oğlumun odası (iki cephesi açık) şu anda 26 derece. Yazın alt kat ile üst kat arasında minimum 3-4 derece fark oluyor. Kışınsa çok soğuk oluyor (güneyde bir tatil bölgesi bir de).

Güzel yanıysa ev geniş, ferah ve aydınlık. Komşu gürültüsü yok (dubleksten ziyade komşu nedeniyle yok, yan komşum tek kalıyor çoğu zaman, alt katım ise boş gibi bir şey).

Ha bir de unutmadan, alt katta sadece salon, mutfak ve tuvalet var. Tv ünitesinin bir çekmecesine bez, ıslak mendil, krem ve 2-3 çeşit kıyafet koydum oğlum için. Yoksa in çık her zaman mümkün olmuyor.

Bir de merdivenin her iki ucuna bebek güvenlik kapısı almak zorunda kaldım. (Dış kapı direkt salona açılıyor, merdiven de salonun bir ucunda) yani biraz evden kaynaklanan sorunlar da var. Eğer salon ayrı olsaydı, merdiven holde olsaydı ya da alt katla üst katı ayıran bir kapı olsaydı bu kadar sıkıntı olmazdı gibime geliyor.

Canım eski evim dubleksti benim.. biraz şehre uzak , ağaçların içinde tam sayfiye yeriydi... çok güzel ışık alırdı.. ev kocaman bahçeye bakıyordu ...çok sessiz sakin olurdu ...O evi baya bi seviyordum şu an oturduğumuz eve taşınınca eski evin kıymetini acayip anladım.. 🙄🙄 Şu an oturduğum evden taşındığımda kesinlikle Önceliğim dubleks ev olacak..
Ahhh sessizlik... Öyle hasretim ki 😟

Isinma sorun merdivenler sorun tam disari cikacaksin yukarda bisey unutuyosun kostur kostur cikiyosun su almaya asagi inmeye useniyosun temizlik ayri dert supurgeyi yukari cikar asagi indir vs vs ben bekarken dublekste oturduk ta asla istemem en iyi ev duz ayak olan in çik bit sure sonra sinirine dokunuyor soylenerek yapiyosun her isi

Ben de dublekste oturuyorum . Cok da memnunum. Sehrin gurultusunu bile duymuyorum ust kat okunca kimsenin derdiyle de ugrasmiyorum . Yazlarımiz terasta geçiyor zaten

Üst katin yalıtımını iyi yatırırsanız ısınma sorunu yasamazsınız. Biz yaptırdıktan sonra çok rahat ettik

Ben salona English home den kapaklı sepet alip koydum.Salonda duruyor ....içine alt açma,bez,pişik kremi,ve bir tam takım kıyafet koydum.Cok işimi kolaylastirdi
Ben onları bebek çantasında tutuyorum salonda. Bir de tv ünitesinden bir çekmeceyi ayırdım :KK49:

Kızlar merhaba cok kararsız kaldığım bir konuyu sizle paylaşmak fikir almak istiyorum. Evimiz ara kat konumlu. Ne alttan ne ustten ne de yandan rahat huzur yok bize. 2 senedir çektiğimiz derdin haddi hesabı yok. Artık o kadar yıldık ki dubleks daire alalım diyoruz araştırıyoruz. 15 aylık kızım var. Her yazın bir kışı var. Dubleks evler genelde şehire uzak. Dubleks evde oturanlardan bilgi istiyorum. Artıları eksileri nelerdir bilmek istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim 😍😘
Sizin ev nasil bilmem ama benim ev salon mutfak aşağıda tuvalet banyo yatak odası üstte yazın güzel serin oluyor ama kışın alt kat soğuk ve bizde üst katta kalıyoruz merdivenden in çık biraz sıkılıyorum 16 basamak hep sayarım çocuklar için biraz zor oluyor bahçem büyük yazın güzel oluyor

Benim evim dublex. Arada çatıdan su sızdırması dışında her seyi keyifli. Hele teras varsa tadindan yenmez. Ama masraflar x2
Dogalgaz 712 yi gördü en soğuk ayda. Yazinda iki klima lazim . Elektrik en az 250 300
Hepsini göz önünde bulundurun

Yazın yazlığimiz var. Bahçe içi çok güzel çok keyifli. Ama 3 kat 😬 en üst katı çok kullanmiyoruz ama dubleks kısmı bir zaman sonra çok ama çok yoruyor. İn çık in çık. Birşey unutum çık al. Şu aşağıda kaldı in çık. Şimdiki aklım olsa asansör yaptırıdım kesin. Notmal apartmanda birde Isıtma soğutma kısmı ekleniyor tabii. Artı yanlarıda var tabii. Daha ferah ve geniş bir ev. Konşularla daha az muhatap olmak falan. İyi düşünmek lazım

Temizliği ısıtması zor,müstakil olduğu için rahatlığı bi başka ne komşu derdi var ne gürültü. Gecenin ikisinde ev süpür üçünde makina çalıştır ha bende bu hamarat toto yok o ayrı da bahsedeyim dedim:)

Kızlar merhaba cok kararsız kaldığım bir konuyu sizle paylaşmak fikir almak istiyorum. Evimiz ara kat konumlu. Ne alttan ne ustten ne de yandan rahat huzur yok bize. 2 senedir çektiğimiz derdin haddi hesabı yok. Artık o kadar yıldık ki dubleks daire alalım diyoruz araştırıyoruz. 15 aylık kızım var. Her yazın bir kışı var. Dubleks evler genelde şehire uzak. Dubleks evde oturanlardan bilgi istiyorum. Artıları eksileri nelerdir bilmek istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim 😍😘
Geldiiim. Sorunun cevabı bende. 15 aylık kızım var. Dublekste oturuyorum. Haliyle masrafı da dubleks oluyor. Tek artı yanı üst kat komşunun olmamasi

Benim evin dubleks ama bende kaçacak düz ayak bir ev istiyorum.çok zorluyor açıkçası. Temizlik işkence ..faturaları söylemiyorum bile.bir de bebeğim var ki iyice zorlaştı.evlenmeden önce felan hayal ederdim böyle evin olsun diye çok şükür oldu ama çok zor yaşamak için. Bir de şu var mesela babam felç geçirdi merdiven inip çıkamadı köyde yasıyordu normalde bizde kalmaları gerekti.bütün evin duzeni degisti.ama babacım konusur konusmaz sizde düz ayak bir eve geçin dedi.taşıyamıyorduk üzülüyordu .o zaman bu işin hastalık zamanları da var.

Ben mustakil evde yaşadım (triplex). Isınma problemi yasamadim.
Merdivenler sorun değildi...zaten yukarda yatak odaları ve büyük banyo olduğu icin akşamları yatmak icin cikiyordum...yani gün icinde in cik olayi bende nadir oluyordu.
Temizlik desen bence zor değildi. Yukar kat icin ayri elektrikli süpürgem vardi mesela.
Neyse, bence rahat. Firsatim olsa kesinlikle dublex eve gecerim (mustakil istemiyorum, bahce/teras baya yorucu oluyor)

Temizliği çok zor oluyo sakın alma , düz olsun milyon kat iyi valla . Temizliği hiç bitmiyor , kolların 2 aya kalmaz kas tutar merdivenleri silmekten . Alma kardeşim alma .

Benim evin dubleks ama bende kaçacak düz ayak bir ev istiyorum.çok zorluyor açıkçası. Temizlik işkence ..faturaları söylemiyorum bile.bir de bebeğim var ki iyice zorlaştı.evlenmeden önce felan hayal ederdim böyle evin olsun diye çok şükür oldu ama çok zor yaşamak için. Bir de şu var mesela babam felç geçirdi merdiven inip çıkamadı köyde yasıyordu normalde bizde kalmaları gerekti.bütün evin duzeni degisti.ama babacım konusur konusmaz sizde düz ayak bir eve geçin dedi.taşıyamıyorduk üzülüyordu .o zaman bu işin hastalık zamanları da var.

Merak etdim temizlik niye iskence?
Bende triplex evde oturdum ve temizlik konusunda sorun yaşamadım.

Neden dubleks? En üst kat daire alın. Bizde sesden dolayı en üstten daire kiraladık kafamız rahatladı..Çok şükür

X