Dualarımızın kabulü icin Ismi Azam duası okuyoruz

Her gün bir arkadasımıza 7 ayetel kürsi + fatiha + nas + felak + kafirun ve 3 ismi azam okuyoruz (bu sefer aşağıda yazdığım ısmı azam duası)

Sıra: A ay__060
Duası:dilegim hayirli saglikli evlatlar, ve nazara çok geliyorum nazardan korunmak icin de dua istiyorum simdiden Allah razi olsun

1. A ay__060 ...............okundu
2. C caresizkiz .............okundu
3. melisamelisss .......okundu
4. redvelvetcake .......okundu
5. damla_22 .............okundu
6. M mlkem ............okundu

7. mirac75 ................okundu
8. @suleeeem .............okundu
9. tubatesbih .................okundu
10. gadriell ..............
11. ZEYNEP0682 .....

Ismi azam
"Ya Vecud, Ya Vedud, Ya Zel-Arşi'l-Mecid, Ya Mubdiü Ya Müid, Ya Fe'alün Lima yürid, Es-elüke bi nuri vechikellezi melee erkane arşik, Ve es-elüke bi kudretikelleti kaderte biha ala halkık, Ve bi rahmetikelleti vet külle şey'in, La ilahe illa ente, Ya Müğis, eğisni."

canım ben suan hasta oldugum için önce okuyup biriktirmiştim son iki kişi hariç hepsine okudum sırası geldiğinde eklermisin takip edemiyom bildirim gelmiyo bazen bekletmeyim dedim

Her gün bir arkadasımıza 7 ayetel kürsi + fatiha + nas + felak + kafirun ve 3 ismi azam okuyoruz (bu sefer aşağıda yazdığım ısmı azam duası)
Sıra: tubatesbih
Duası:dilegim hayirli saglikli evlatlar, ve nazara çok geliyorum nazardan korunmak icin de dua istiyorum simdiden Allah razi olsun

2. C caresizkiz .............okundu
3. melisamelisss .......okundu
6. tubatesbih ............okundu

7. mirac75 ................okundu
8. suleeeem .............okundu
9. M mlkem .................okundu
10. gadriell ...............okundu
11. ZEYNEP0682 .......okundu

Ismi azam
"Ya Vecud, Ya Vedud, Ya Zel-Arşi'l-Mecid, Ya Mubdiü Ya Müid, Ya Fe'alün Lima yürid, Es-elüke bi nuri vechikellezi melee erkane arşik, Ve es-elüke bi kudretikelleti kaderte biha ala halkık, Ve bi rahmetikelleti vet külle şey'in, La ilahe illa ente, Ya Müğis, eğisni."

Sıra: suleeeem

Duası:

1. A ay__060 ...............
2. C caresizkiz .............
3. melisamelisss .......
4. redvelvetcake .......
5. damla_22 .............

7. mirac75 ................
8. suleeeem .............
10. gadriell ...............
11. ZEYNEP0682 .......

Ismi azam

Duası:

1. A ay__060 ...............
3. melisamelisss .......
5. damla_22 .............
11. ZEYNEP0682 .......

Ismi azam

Regaib kandili, dini literatürümüzde “üç aylar” olarak bilinen rahmeti, bereketi ve mağfireti bol olan manevîyât mevsimine girdiğimizin habercisidir. Regaib, elde edilmesi arzu edilen değerler, ihsanı bol, arzu edilen büyük sevap anlamlarına gelir.

Receb ayının ilk Cuma gecesine “Leyle-i Regâib” denir. bu gece, Allah’ın rahmet ve bağışlamasının bol olduğu, duaların kabul edildiği bir mübarek gecedir. Peygamber Efendimiz, bazı gecelerde duaların reddedilmeyeceğine dair şöyle buyurmuştur: ““Beş gece vardır ki, onlarda yapılan dualar geri çevrilmez: Bunlar: Recebin ilk Cuma gecesi, Şabanın on beşinci gecesi, Cuma geceleri, Ramazan Bayramı gecesi, Kurban bayramı gecesi.” (Camiu’s-Sagîr, c. III, s. 454.)

Regaip Kandilini nasıl karşılmak, nasıl ihya etmek gerekir?

Bu gece, oruçlu olarak karşılanmalıdır.

Bu gece, kazâsı olanın hiç değilse bir günlük kazâ namazı kılması, çok iyi olur.
Kur'an-ı Kerim okunmalıdır.

Bu gecenin ihyâsı, yatsı namazıyla sabah namazını camide cemaatle kılmakla olur. Bu, gecenin ve bütün günün ihyâsıdır. Yatsı namazı ile sabah namazını camide kılmak, o günün, o gecenin ihyâsı demektir.

Bir başka ihyâ şekli zikirdir.

"Lâ ilâhe illallah",

"Allahümme salli alâ seyyidinâ muhammedin ve alâ âli seyyidinâ muhammed",

"Estağfirullah",

"Sübhànallah",

"Elhamdülillâh",

"Allahu ekber",

"Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm",

"Allah" (C.C)

Bunları zikretmek çok sevabdır..

Bazı namazlar vardır,
Peygamber Efendimiz (s.a.v.) kılmıştır. Bunlardan birisi de Tesbih Namazı'dır.
Regâib gecesi, akşamla yatsı arasında: 12 rek'at "Hacet Namazı" kılınır.

Leyle-i Regâib'den evvelki perşembe günü oruç tutulup akşam birkaç lokma iftar edip akşam namazını edâdan sonra iki rek'atta bir selâm vermek üzere oniki rek'at nafile namaz kılınır. Her rek'atta Fâtiha'dan sonra 3 kerre "Kadir"suresi, ve 12 kere "İhlâs"sûresi okunacaktır.

Veyahud 1 kere "Kadir" sûresi ve 3 kere "İhlâs" sûresi okunur. Namaz tamam oldukdan sonra 70 kere

Salât-ı Ümmiye:

"Allâhümme salli alâ seyyidinâ Muhammedinin-nebiyyil-ümmiyyi ve alâ âlihî ve sahbihî ve sellim" okunur.

Sonra Secdede 70 defa:

"Sübbûhun kuddûsün rabbünâ ve rabbül-melâiketi ver-rûh" okunur.

Secdeden kalkıp otururken 1 defa:

"Rabbiğfir verham ve tecâvez ammâ ta'lem. İnneke entel-eazzül-ekrem" okunur.

Tekrar secdeye varılıp yine 70 defa

"Sübbûhun kuddûsün rabbünâ ve rabbül-melâiketi ver-rûh" okunur.

Secdeden kalkıp duâ yapılır.

Duâda Hz. Allâh'a c.c şu şekilde de ilticâ etmelidir:

"Allâhümme bârik lenâ recebe ve şa'bân. Ve bellığnâ ramazân"

''Ey Allah'ım! Recep ve şabanı bize mübarek kıl, bizi Ramazana kavuştur”

Her Güne Bir Esma-ül Hüsna (Allah’ın En Güzel İsimleri)

el-Aliyy: Pek yüce olan, beşerî tasavvurun tahayyül edeceği her şeyin ötesinde ve üstünde olan, kendinden daha üstün hiçbir şey olmayan, izzet ve şeref bakımından hükümranlığı ile en yüce olan demektir.

Duası:

3. @@melisamelisss.......okundu
11. ZEYNEP0682 .......okundu

Ismi azam

Dua kardeşlerim hepinize hayırlı kandiller sıra bana gelmiş benim duam şu sıkıntılı günlerimin hayırla sonuçlanması nişanlımla olan sorunlarımızın hakkımızda nasıl hayırlısı ise öyle sonuçlanması
Hepinizden Allah razı olsun hayırlı kandiller dualarda buluşalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…